Uutiset

Nato-parlamentaarikot kokoontuvat Washingtonissa

Naton parlamentaarinen yleiskokous järjestää transatlanttisen foorumin Washingtonissa 11.–14. joulukuuta. Kokoukseen on Naton jäsenmaiden lisäksi kutsuttu kumppanimaista Suomi, Ruotsi ja Itävalta. Kokouksessa keskustellaan muun muassa transatlanttisten suhteiden nykytilasta, Yhdysvaltain ulko-, turvallisuus- ja puolustuspoliittisesta ajattelusta, Lähi-idästä sekä terrorismista. Kokoukseen odotetaan noin kahtasataa edustajaa. Suomen-valtuuskunnalla on pääkokouksen lisäksi omia tapaamisia kongressissa sekä Pentagonissa.
Uutiset

Eloranta: Suostumus nostettava raiskauksen määritelmään

Raiskausta ei tarkastella Suomessa uhrin suostumuksen puutteen kautta, vaan se määritellään sen mukaan, onko väkivaltaa käytetty. Kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) arvioi, että fyysisen väkivallan määrään ja vakavuuteen keskittyvä lainsäädäntö jättää huomiotta uhrin henkisen kärsimyksen. Uhrilta viedään seksuaalinen itsemääräämisoikeus myös niissä tapauksissa, joissa fyysistä väkivaltaa ei käytetä.
Uutiset

Vihreät: Lastensuojelun henkilöstömitoituksen riittävyys selvitettävä Turussa

Turun vihreät ilmoittaa olevansa "erittäin huolissaan" lastensuojelun henkilöstön riittävyydestä. Koko maassa on ollut lastensuojelussa vaikea tilanne pitkään ja lastensuojelun ammattilaiset itse ovat tehneet vetoomuksen kunnille asian selvittämiseksi. Turun vihreiden valtuustoryhmä haluaa asiaan vastauksia Turun osalta mahdollisimman pian. Valtuustoaloite allekirjoitettiin vihreän valtuustoryhmän kesken maanantaina illalla ryhmän kokouksessa.