Työ

Laitilassa pannaan olutta tulevaisuudessa myös aurinkovoimalla

Ympäristötietoisena yhtiönä tunnetuksi tullut Laitilan Wirvoitusjuomatehdas rakennuttaa aurinkovoimalan. Voimalan suunnitteli kotimainen Naps Solar Systems Oy, joka myös valvoo voimalan toteuttamisen. Yhtiön tuotteissa on ollut jo vuodesta 2001 lähtien Tuulen voimalla tuotettu -merkki ja se on Pohjoismaiden ensimmäinen tuotantolaitos, jonka kaikki sähköenergia on tuotettu tuulivoimalla. Uuden aurinkovoimalan myötä yhtiön maine ympäristöystävällisenä panimona vahvistuu entisestään.
Uutiset

Turun yliopiston ihmistieteiden tutkijakollegiumissa haettavana 22 tehtävää

Turun yliopiston kansainvälisessä ihmistieteiden tutkijakollegiumissa on haettavana kymmenen tutkijatohtorin ja 12 kollegiumtutkijan tehtävää. Turku Institute for Advanced Studies (TIAS) -tutkijakollegium edistää ihmistieteiden huippututkimusta rekrytoimalla tieteidenväliseen ja innovatiiviseen tutkimukseen sitoutuneita tutkijoita kolmevuotisiin määräaikaisiin tehtäviin. Haku alkoi 12. helmikuuta ja päättyy 13. huhtikuuta.
Uutiset

Mielenterveyden häiriö voi väsyttää tai haitata keskittymistä

Mielenterveyden häiriöt ovat työikäisillä yleisiä. Kelan korvaamista sairauspäivistä noin joka neljäs johtuu mielenterveyden häiriöstä, ja työkyvyttömyyseläkkeellä olevista noin puolet on määräaikaisella tai pysyvällä eläkkeellä mielenterveyden häiriön vuoksi. Työn muokkauksen keinoilla voidaan helpottaa työhön paluuta työkyvyttömyysjakson jälkeen ja tukea kuormittunutta työntekijää. Keinoja on koottu uuteen Työterveyslaitoksen ja sosiaali- ja terveysministeriön julkaisemaan oppaaseen.