Aineistonteko- ja toimitusohjeet

Aineistonteko- ja toimitusohjeet

Valmisaineistot

Valmisaineisto on pakkaamaton PDF-tiedosto. Adobe Acrobat Distiller sanomalehtiasetuksin tulostettu PDF 1.5. -versio. Distiller- ja väriasetukset löytyvät www.aamuset.fi mediakortti palkin alta.

Käytettävät ohjelmat

Adobe Illustrator CS4-CC
Adobe InDesign CS4-CC

Fontit
Käytössä Adobe FontFolio 8.0 -fonttikirjaston kaikki PostScript -kirjasimet, joista on listaus nähtävillä osoitteessa www.karkimedia.fi. True Type -kirjasinleikkauksia ei saa käyttää. Muut fontit grafiikkamuodossa. Pienin käytettävä tekstikoko ilmoituksissa on 7 pistettä.

Kuvat ja grafiikka
Sanomalehtituotantoa varten korkearesoluutiokuvan resoluution pitää olla 200 dpi silloin, kun kuvat ovat taitto-ohjelmassa 1:1 -koossa. Nelivärikuvat CMYK-muodossa EPS- tai TIFF-formaatissa. EPS-kuvissa ei voi käyttää DCS-moodia (yhdestä kuvasta viisi erillistä tiedostoa). TIFF-kuvissa ei saa käyttää LZW-pakkausta.

Värit
Väriarvot määritellään prosessiväreinä (CMYK).

Pakkaus
Suuret aineistot pakataan Zip-ohjelmalla. Pakkauksen tulee olla itsestään purkautuva. PDF-muotoon valmistettua aineistoa ei pakata.

Aineiston toimitus

Sähköposti: aamuset.ilmoitus@aamuset.fi

Sähköpostilla voidaan lähettää pienehköjä liitetiedostoja.

Sopimuksen mukaan linjasiirtona. FirstClass- palvelimen välityksellä www.aamuset.fi  Aineistonsiirtolomake joka löytyy mediamyyntipalkin alta ja sieltä aineistonsiirto ja sieltä valitset aineistonsiirtolomakkeen. Täytä yhteystiedot, liitä aineisto sekä lähetä.

Tarkempia tietoja sähköisten aineistojen toimittamisesta ja linjasiirtoyhteyksistä antavat:
Tietojärjestelmäasiantuntija Jarkko Nikkilä (02) 269 4573 tai AD Jaana Mikkonen (02) 269 3960 arkisin kello 8-16.

Valmis digitaalinen aineisto voidaan toimittaa valmisaineiston aikataululla edellyttäen, että se on täysin tulostusvalmis, näiden ohjeiden mukainen.

Ladottavaksi tarkoitettu ilmoitusaineisto, joka saapuu ilman graafista ohjeistusta, toteutetaan parhaaksi katsotulla tavalla.

Valmistettava aineisto ja vedos

Valmistettavan aineiston teksti toimitetaan wordin doc/docx-, txt- tai rtf-muodossa. Logojen paras tiedostomuoto on grafiikkamuodossa epsinä ja kuvat riittävän suurikokoisina jpg-tiedostoina. Mukaan liitetään graafinen ohjeistus, asettelumalli tai käsikirjoitus. Asettelumallia ei käytetä oikolukuun vaan ainoastaan layoutin tarkistukseen. Ladottavaksi tarkoitettu ilmoitusaineisto, joka saapuu ilman graafista ohjeistusta, toteutetaan parhaaksi katsotulla tavalla.

Ladottavista ilmoituksista toimitetaan veloituksetta yksi vedos.