Matkailu

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät 12,3 prosenttia lokakuussa

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymisten kasvu jatkui edelleen Suomen majoitusliikkeissä, 12,3 prosenttia viime vuodesta, ja heille tilastoitiin lähes 356 000 yöpymisvuorokautta lokakuussa 2017. Kotimaisten matkailijoiden yöpymiset säilyivät viime vuoden tasolla; lisäystä ainoastaan 0,3 prosenttia, ja he yöpyivät majoitusliikkeissä runsaat 1,1 miljoonaa kertaa. Kaikkiaan Suomen majoitusliikkeissä kirjattiin lähes 1,5 miljoonaa yöpymisvuorokautta lokakuussa, mikä oli 2,9 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Luvut ovat Tilastokeskuksen majoitustilaston ennakkotietoja ja ne on kerätty majoitusliikkeiltä, joissa on vähintään 20 vuodepaikkaa tai sähköpistokkeella varustettua matkailuvaunupaikkaa.
Matkailu

Visit Turku panostaa kiinalaisiin matkailijoihin

Turku ja Turun saaristo ovat näyttävästi esillä Vogue China -lehden marraskuun matkailuosiossa. Kiinan Vogue on julkaissut alueesta luontoteemaisen, kymmenen sivun artikkelin Back in Nature, joka sisältää jopa 19 kuvaa. Be wild in archipelago -teemalla kirjoitettu artikkeli käsittelee saaristoa, alueen historiaa ja matkailukohteita. Turun ruokakulttuuri on vahvasti edustettuna, sisältäen muun muassa Kauppahallin tarjonnan, ravintola Nooan ja suositun Food Walk -kierroksen.
Matkailu

Suomalaiset ahkeria reissusäästäjiä

Lento- ja hotellihakukone momondo.fi selvitti, miten ihmiset eri maissa kartuttavat matkakassaansa. Tutkimuksen mukaan suomalaiset ovat ahkeria säästäjiä ja lähes puolet laittaakin rahaa sivuun säännöllisesti lomamatkoja varten. Suomalaisista vastaajista 41 prosenttia vastasi säästävänsä matkustelua varten säännönmukaisesti. Yli puolet suomalaisista vastaajista (52 prosenttia) laittaa rahaa sivuun ennen lomamatkaa. Suomalaiset eivät tosin ole ahkerimpia matkakassan kartuttajia tutkimuksen mukaan. Ruotsalaisista vastaajista 60 prosenttia säästää säännöllisesti matkaa varten ja brasilialaisista peräti 71 prosenttia.