Ville Vesalaisen bändit ison veden ylitse

17.05.2017 13:44
Willie and the Goodsouls

Willie and the Goodsouls aikoo katsoa, kuinka pitkälle pallot lentävät Amerikan markkinoilla. (Kuva: Willie and the Goodsouls)

Willie and the Goodsouls aikoo katsoa, kuinka pitkälle pallot lentävät Amerikan markkinoilla.

Viime vuoden lopulla turkulaisen Ville Vesalaisen luotsaama Willie and the Goodsouls kiersi parin viikon ajan Itä-Eurooppaa, muun muassa Tšekissä ja Puolassa. Retki oli onnistunut ja sen aikana luotiin tiiviit suhteet mukana olleisiin ruotsalaisbändeihin. Midway ja John Bull Gang saapuvat myös Turkuun kesäkuun alussa.

– Yhteistyömme toimi hyvin. Nyt he ovat tulossa tänne ja on myös ollut puhetta, että me lähdemme jossain vaiheessa Ruotsin puolelle, Vesalainen toteaa.

– Annan keikoille senkin arvon, että bändi kehittyi sen vajaan kymmenen keikan aikana paljon. Jos pääsisi siihen tilanteeseen, että pääsisi keikkailemaan koko ajan, luonnollisuus ja rutiini kasvaisivat edelleen.

Pitkät kiertueet eivät välttämättä ole tavoittamattomissa. Sekä Willie and the Goodsoulsin että Vesalaisen toisen pitkäaikaisen bändin, The Grammersin, asioita hoitaa tällä hetkellä amerikkalainen Brian Cox, joka on tehnyt elämäntyönsä kotimaassaan bändejä manageroiden.

– Hän on lähtenyt vyöryttämään meitä sinne päin. Viesti on ollut se, että siellä riittää yleisöä paljon meitä huonommillekin bändeille.

Amerikkalainen rockunelma ja Pohjois-Amerikan valtavat markkinat kuulostavat houkuttelevalta yhdistelmältä. Bisneksen raadollisuus on hyvin tiedossa, eikä parikymmentä vuotta soittaneen Vesalaisen jalat maasta irtoa.

– Ei aleta fantasioimaan, mutta miksei katsoisi mikä on mahdollista ja mikä ei. Mutta ei tässä ihan teinejä enää olla. Ei toisaalta kannata jättää katsomatta tilannetta vaan sen takia, että asiat eivät ehkä toteudu. Goodsouls saattaisi Amerikassa mennä kantriyleisöllekin, mikä on siellä jo tosi iso genre.

Vesalainen sanoo suoraan, että rockbändeillä on Suomessa tällä hetkellä leipä tiukassa.

– Tuntematonta rokkibändiä on aika haastavaa myydä valtavirtapaikkoihin. Rokkibändin tarvitsee olla jo sellainen nimi, että tiedetään sen myyvän loppuun.

Senkin takia on luonnollista, että Willie and the Goodsouls ja 15 vuotta sitten rockin SM-kisat voittanut Grammers tähyävät ulkomaille. Myös seitsemättä levyään tekevälle Grammersille ulkomaankuviot ovat antaneet potkua.

Vesalaisen mukaan tärkeintä on kuitenkin nauttia tekemisestä.

– Se, että tekeminen on nautittavaa, on tässä vaiheessa ehdottaman tärkeää. Jos ajattelee vain päämäärää, tulokset voivat jäädä aika laihoiksi. Sekä Grammersissa että Goodsoulsissa tehdään jutut kunnolla, mutta tehdään sellaisia asioita, mitkä tuntuvat hyvältä, Vesalainen sanoo.

The Grammers Sweden-Finland Rock Rumble Baarissa 3. kesäkuuta. Lavalla Willie and the Goodsouls, Mystons sekä ruotsalaiset Midway ja John Bull Gang.

Ilkka Lappi
Kulttuuri |24.07.2017 12:56
Raision Kirjastotalon Aulagalleriassa nähdään elokuussa Kaisa Simulan, Tarja Niittyaron ja Virpi Tuomisen maalauksia 1.–31. elokuuta.
Kulttuuri |21.07.2017 11:20
Turussa pelataan 20.–24. heinäkuuta pesäpallon World Cup -turnaus. Turnaukseen osallistuu 16 joukkuetta kahdeksasta maasta. Kisojen yhteydessä julkaistaan dosentti Ismo Söderlingin pesäpalloaiheinen...
Kulttuuri |20.07.2017 9:48
Metallipiireissä ja niiden ulkopuolella käydään keskustelua seksismistä, homofobiasta, rasismista ja jopa fasismista. Bändit ja niiden jäsenet päätyvät toisinaan pyytämään julkisesti anteeksi...
Kulttuuri |20.07.2017 9:28
Forum Marinumin päänäyttelyn yläkerrassa sijaitseva, yli tuhannen neliömetrin vinttikerros, Kruununmakasiinin vintti, on tähän asti toiminut lähinnä varastona. Siellä säilytetyille museoesineille on...
Kulttuuri |19.07.2017 14:04 (päivitetty: 19.07.2017 14:13)
Paimiolainen pienviljelijä August Pyölniittu haaveili jo nuorena miehenä urasta keksijänä. Hän otti ”warmana ja itsetietoisena” elämäntehtäväkseen keksintöjen tekemisen. Tavoitteet...
Kulttuuri |19.07.2017 8:20
Euroopan suurin kansanperinnetapahtuma järjestetään Turussa 26.–30. heinäkuuta. Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävään tapahtumaan saapuu ennätysmäärä osallistujia. Paikalliset esiintyjät mukaan...
Kulttuuri |18.07.2017 20:32
Finlandia-taidenäyttely on esillä Liedossa Nautelankosken museossa , Lauri Nautelan museon auditoriossa heinäkuun sekä elokuun ensimmäisen viikon ajan.
Kulttuuri |18.07.2017 7:56
Joki – Ån on tunnin mittainen kansantanssi- ja musiikkiteos, joka kertoo kahden turkulaisen tytön, Johannan ja Kirstin, tarinan. Tytöt kasvavat ystäviksi, vaikka he ovatkin kotoisin eri puolilta...
Kulttuuri |15.07.2017 18:36
Keitä ovat Tuntemattoman sotilaan naishahmot? Tähän kysymykseen vastausta etsii syksyllä ilmestyvä Toinen tuntematon -novelliantologia. Siinä suomalaiset nykykirjailijat saavat vapaat kädet...
Kulttuuri |14.07.2017 9:24
Turun tuomiokirkkoon tuodaan merellisessä hengessä Iktys-näyttely, jonka neljä akvaariota käyvät vuoropuhelua katsojan kanssa ja kertovat kristinuskosta ja aarteesta meressä ja taivaassa. Näyttely...
Kulttuuri |14.07.2017 7:02
Suomen suurimman animaatioelokuvafestivaalin eli Turku Animated Film Festivalin (TAFF) kansainväliseen kilpailuun ilmoitettiin tänä vuonna runsaat 800 lyhytanimaatiota eri puolilta maailmaa. Niistä...