Auton vertaisvuokraus kiinnostaa suomalaisia

20.01.2016 8:14

If Vahinkovakuutusyhtiö ja suomalainen vertaisvuokrauspalvelua tarjoava Shareit Blox Car aloittavat yhteistyön, jonka ansiosta Shareit Blox Car -palvelun käyttäjät voivat lisämaksulla hankkia autolleen vakuutusturvan vertaisvuokrauksen ajaksi. Shareit-Turva on ensimmäinen erityisesti autojen vertaisvuokraukseen tarkoitettu vakuutus Suomessa.

Ifin normaalit liikenne- ja kaskovakuutukset ovat voimassa myös vuokrauksen aikana Shareit Blox Car -palvelussa. Auton omistaja voi lisäksi valita autolleen joko suppean tai laajan lisäturvan pienentämään vuokrauksen aikaista riskiään.

Suppea Shareit-Turva sisältää liikennevakuutuksen bonusturvan. Laajaan Shareit-Turvaan kuuluu liikennevakuutuksen bonusturvan lisäksi myös kaskovakuutuksen bonus- ja omavastuuturva, petosturva sekä väärinkäytösturva.

Auton omistaja voi hankkia Shareit-Turvan samalla, kun antaa autonsa vuokralle Shareit Blox Car -palveluun. Shareit Blox Car pidättää vakuutusmaksun suoraan auton omistajalle vertaisvuokrauksesta maksettavasta korvauksesta. Shareit-Turva on saatavilla ainoastaan Shareit Blox Car -palvelun kautta.

Oman auton vuokraaminen eteenpäin kiinnostaa suomalaisia. Lähes joka toinen Ifin kyselytutkimukseen vastanneista harkitsisi oman autonsa vuokraamista lyhyeksi ajaksi silloin kun ei sitä itse tarvitse, jos olisi olemassa turvallinen, helppo ja edullinen palvelu, joka vuokraamisen mahdollistaisi.

– Autolle vertaisvuokrauksen aikana mahdollisesti sattuvat vahingot kuitenkin arveluttivat kyselytutkimukseemme vastanneita. Nyt Shareit Blox Car -palvelun käyttäjät voivat varmistua siitä, että auton vakuutusturva on kunnossa ja kattaa myös vertaisvuokrauksen aikana sattuvat vahingot, sanoo Ifin ajoneuvovakuutuksista vastaava johtaja Mikko Pöyhönen.

Yli 60 prosenttia Ifin kyselyyn vastanneista harkitsisi auton vuokraamista lyhyeksi ajaksi sen omistajalta. Vertaisvuokrausta varten hankittu vakuutus varmasti helpottaa myös vuokraajien huolta autolle mahdollisesti vuokrauksen aikana sattuvista vahingoista.

– Shareit Blox Car tuo suomalaisille auton omistajille ja autoa tarvitseville mahdollisuuden vaikuttaa autoilun kestävään kehitykseen. Vertaisvuokrauksen kautta moni suomalainen auton omistaja saa tervetulleen lisätulolähteen ja auton vuokraavat liikkuvat edullisesti, vaivattomasti ja turvallisesti, sanoo Shareit Blox Carin toimitusjohtaja Paul Nyberg.

Ifin teettämän kyselyn toteutti marraskuussa YouGov Finland. Sähköisen kyselytutkimuksen lähtöotos muodostettiin ja lopullinen vastaajajoukko painotettiin suomalaisia edustavaksi iän (18–74-vuotiaat), sukupuolen ja asuinpaikan mukaan. Pääosa kysymyksistä kysyttiin vain auton omistavilta vastaajilta.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)
Liikenne |28.07.2016 18:26
Päällystystyö haittaa liikennettä Maariankadun ja Aurakadun risteyksessä perjantaina 29. heinäkuuta kello 4–8.
Liikenne |28.07.2016 15:28
Päällysrakenteiden korjaustyö alkoi 28. kesäkuuta Linnankadulla. Työtä jatketaan Kauppiaskadun ja Brahenkadun välillä 19. elokuuta saakka.Päivittäinen työaika on kello 6–18. Päällystetöitä...
Liikenne |28.07.2016 10:02
Kuninkuusravit aiheuttaa liikenteen ajoittaista ruuhkautumista Metsämäessä raviradan läheisyydessä perjantaista alkaen.Liikennettä ohjataan koko tapahtuman ajan. Alueen parkkipaikat eivät ole...
Liikenne |28.07.2016 8:46
Turun liikennekeskuksen mukaan jyrsintätyö haittaa liikennettä Kaskentien ja Vähäheikkiläntien risteyksessä.
Liikenne |28.07.2016 8:36
Mopolla huristellaan kesällä, mutta missä sitä saikaan kuljettaa? Liikenneturva muistuttaa, että ajoradalla mopolla kuljetaan oikeassa reunassa, tai pientareella. Pyöräteillä mopolla saa ajaa, jos se...
Liikenne |27.07.2016 21:10
Jyrsintätyö haittaa liikennettä Maariankadun ja Aurakadun risteyksessä torstaina 28. heinäkuuta kello 4–6.
Liikenne |27.07.2016 13:20
Jyrsintä- ja asfaltointityö haittaa liikennettä Rykmentintien ja Vähäheikkiläntien risteysalueelle torstaina 28. heinäkuuta kello 12–20.Työstä on haittaa kaikissa ajosuunnissa, ajokaistoja on...
Liikenne |27.07.2016 13:09
Päällystystyö haittaa liikennettä Naantalin pikatiellä torstaina 28. heinäkuuta kello 7–16 Pitkämäenkadun ja Alakyläntien välillä.Ajokaistoja suljettu tai kavennettu, paikalla on...
Liikenne |26.07.2016 17:56
Katutanssit sulkee liikenteen Läntisellä Rantakadulla Föristä yläjuoksulle päin keskiviikkona 27. heinäkuuta kello 19–21.
Liikenne |26.07.2016 12:02
Päällystystyö haittaa liikennettä Naantalin pikatiellä keskiviikkona 27. heinäkuuta kello 5–18 Pitkämäenkadun ja Alakyläntien välillä.
Liikenne |26.07.2016 10:14
Turun liikennekeskuksen mukaan Tampereentien ja Raunistulan Puistotien liikennevalot ovat poissa toiminnasta.Katkos kestää kello 13:een saakka korjaustyön vuoksi.