Auton vertaisvuokraus kiinnostaa suomalaisia

20.01.2016 8:14

If Vahinkovakuutusyhtiö ja suomalainen vertaisvuokrauspalvelua tarjoava Shareit Blox Car aloittavat yhteistyön, jonka ansiosta Shareit Blox Car -palvelun käyttäjät voivat lisämaksulla hankkia autolleen vakuutusturvan vertaisvuokrauksen ajaksi. Shareit-Turva on ensimmäinen erityisesti autojen vertaisvuokraukseen tarkoitettu vakuutus Suomessa.

Ifin normaalit liikenne- ja kaskovakuutukset ovat voimassa myös vuokrauksen aikana Shareit Blox Car -palvelussa. Auton omistaja voi lisäksi valita autolleen joko suppean tai laajan lisäturvan pienentämään vuokrauksen aikaista riskiään.

Suppea Shareit-Turva sisältää liikennevakuutuksen bonusturvan. Laajaan Shareit-Turvaan kuuluu liikennevakuutuksen bonusturvan lisäksi myös kaskovakuutuksen bonus- ja omavastuuturva, petosturva sekä väärinkäytösturva.

Auton omistaja voi hankkia Shareit-Turvan samalla, kun antaa autonsa vuokralle Shareit Blox Car -palveluun. Shareit Blox Car pidättää vakuutusmaksun suoraan auton omistajalle vertaisvuokrauksesta maksettavasta korvauksesta. Shareit-Turva on saatavilla ainoastaan Shareit Blox Car -palvelun kautta.

Oman auton vuokraaminen eteenpäin kiinnostaa suomalaisia. Lähes joka toinen Ifin kyselytutkimukseen vastanneista harkitsisi oman autonsa vuokraamista lyhyeksi ajaksi silloin kun ei sitä itse tarvitse, jos olisi olemassa turvallinen, helppo ja edullinen palvelu, joka vuokraamisen mahdollistaisi.

– Autolle vertaisvuokrauksen aikana mahdollisesti sattuvat vahingot kuitenkin arveluttivat kyselytutkimukseemme vastanneita. Nyt Shareit Blox Car -palvelun käyttäjät voivat varmistua siitä, että auton vakuutusturva on kunnossa ja kattaa myös vertaisvuokrauksen aikana sattuvat vahingot, sanoo Ifin ajoneuvovakuutuksista vastaava johtaja Mikko Pöyhönen.

Yli 60 prosenttia Ifin kyselyyn vastanneista harkitsisi auton vuokraamista lyhyeksi ajaksi sen omistajalta. Vertaisvuokrausta varten hankittu vakuutus varmasti helpottaa myös vuokraajien huolta autolle mahdollisesti vuokrauksen aikana sattuvista vahingoista.

– Shareit Blox Car tuo suomalaisille auton omistajille ja autoa tarvitseville mahdollisuuden vaikuttaa autoilun kestävään kehitykseen. Vertaisvuokrauksen kautta moni suomalainen auton omistaja saa tervetulleen lisätulolähteen ja auton vuokraavat liikkuvat edullisesti, vaivattomasti ja turvallisesti, sanoo Shareit Blox Carin toimitusjohtaja Paul Nyberg.

Ifin teettämän kyselyn toteutti marraskuussa YouGov Finland. Sähköisen kyselytutkimuksen lähtöotos muodostettiin ja lopullinen vastaajajoukko painotettiin suomalaisia edustavaksi iän (18–74-vuotiaat), sukupuolen ja asuinpaikan mukaan. Pääosa kysymyksistä kysyttiin vain auton omistavilta vastaajilta.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)
Liikenne |01.12.2016 20:23
Kadunrakennustyö haittaa liikennettä Pansiontiellä Raisionjoensillan kohdalla perjantaina 2. joulukuuta.Työaika on kello 8-15. Toinen ajokaista on pois käytöstä. Työstä on haittaa keskustan suuntaan...
Liikenne |01.12.2016 14:28 (päivitetty: 01.12.2016 14:38)
Kaapelityö haittaa liikennettä osoitteessa Uudenmaankatu 6–10 2.–23. joulukuuta.Päivittäinen työaika on maanantaista perjantaille kello 6–18. Ajokaista on kavennettu....
Liikenne |01.12.2016 14:00
Suomi on maailman ensimmäinen maa, jossa voi maksaa pysäköinnin puhelimella kaikissa suurissa kaupungeissa. Ruotsissa on 30–40 kaupunkia, joissa pysäköinnin mobiilimaksaminen ei vielä onnistu.
Liikenne |01.12.2016 12:20
Turun keskustan alueella järjestettävä juoksutapahtuma aiheuttaa liikenteelle vähäistä haittaa lauantaina kello 12–16 välisenä aikana. Tapahtuman lähtöpaikka sijaitsee Yliopistonkadulla ja kulkee...
Liikenne |30.11.2016 8:48
Vuoden pimeimpään aikaan näkyvyys teillä voi olla todella heikko. Liikenneturva muistuttaa, että riittävän turvavälin pitäminen edellä ajavaan ehkäisee tehokkaasti peräänajoja. Turvaväliä pitämällä...
Liikenne |29.11.2016 7:52
Hippoksentien ylikulkusillan korjaustyö haittaa liikennettä vielä 9. joulukuuta asti.
Liikenne |25.11.2016 11:40 (päivitetty: 25.11.2016 11:47)
Turun keskustan alueella on viikonloppuna käynnissä useita yleisötapahtumia, joista on mahdollisesti haittaa myös liikenteelle. Joulukauden avaus näkyy erityisesti Aurajoen rannoillla, Vanhalla...
Liikenne |25.11.2016 11:16
Raision alueella käynnissä oleva bussin ja taksin yhdistelmäliikenteen Fölix-kokeilu jatkuu vielä vuoden loppuun asti. Kokeilusta saatavien kokemusten perusteella tehdään myöhemmin palvelun...
Liikenne |25.11.2016 7:04
Liikennevalot Yliopistonkadun ja Humalistonkadun risteyksessä ovat pois toiminnasta toistaiseksi vian vuoksi.
Liikenne |24.11.2016 9:40
Suomalaiset kommentoivat herkästi toistensa ajotyylejä. Jopa kolme neljästä autoilijasta saa kuulla kommentteja ainakin toisinaan ja useimmiten kommentit tulevat omalta puolisolta.
Liikenne |24.11.2016 9:40
Kadunrakennustyö sulkee oikeanpuoleisen ajokaistan Hämeentiellä Hämeenrampin Savitehtaankadun välillä torstaina kello 9 alkaen. Työn arvioidaan valmistuvan maanantaihin kello 15:een mennessä.