Auton vertaisvuokraus kiinnostaa suomalaisia

20.01.2016 8:14

If Vahinkovakuutusyhtiö ja suomalainen vertaisvuokrauspalvelua tarjoava Shareit Blox Car aloittavat yhteistyön, jonka ansiosta Shareit Blox Car -palvelun käyttäjät voivat lisämaksulla hankkia autolleen vakuutusturvan vertaisvuokrauksen ajaksi. Shareit-Turva on ensimmäinen erityisesti autojen vertaisvuokraukseen tarkoitettu vakuutus Suomessa.

Ifin normaalit liikenne- ja kaskovakuutukset ovat voimassa myös vuokrauksen aikana Shareit Blox Car -palvelussa. Auton omistaja voi lisäksi valita autolleen joko suppean tai laajan lisäturvan pienentämään vuokrauksen aikaista riskiään.

Suppea Shareit-Turva sisältää liikennevakuutuksen bonusturvan. Laajaan Shareit-Turvaan kuuluu liikennevakuutuksen bonusturvan lisäksi myös kaskovakuutuksen bonus- ja omavastuuturva, petosturva sekä väärinkäytösturva.

Auton omistaja voi hankkia Shareit-Turvan samalla, kun antaa autonsa vuokralle Shareit Blox Car -palveluun. Shareit Blox Car pidättää vakuutusmaksun suoraan auton omistajalle vertaisvuokrauksesta maksettavasta korvauksesta. Shareit-Turva on saatavilla ainoastaan Shareit Blox Car -palvelun kautta.

Oman auton vuokraaminen eteenpäin kiinnostaa suomalaisia. Lähes joka toinen Ifin kyselytutkimukseen vastanneista harkitsisi oman autonsa vuokraamista lyhyeksi ajaksi silloin kun ei sitä itse tarvitse, jos olisi olemassa turvallinen, helppo ja edullinen palvelu, joka vuokraamisen mahdollistaisi.

– Autolle vertaisvuokrauksen aikana mahdollisesti sattuvat vahingot kuitenkin arveluttivat kyselytutkimukseemme vastanneita. Nyt Shareit Blox Car -palvelun käyttäjät voivat varmistua siitä, että auton vakuutusturva on kunnossa ja kattaa myös vertaisvuokrauksen aikana sattuvat vahingot, sanoo Ifin ajoneuvovakuutuksista vastaava johtaja Mikko Pöyhönen.

Yli 60 prosenttia Ifin kyselyyn vastanneista harkitsisi auton vuokraamista lyhyeksi ajaksi sen omistajalta. Vertaisvuokrausta varten hankittu vakuutus varmasti helpottaa myös vuokraajien huolta autolle mahdollisesti vuokrauksen aikana sattuvista vahingoista.

– Shareit Blox Car tuo suomalaisille auton omistajille ja autoa tarvitseville mahdollisuuden vaikuttaa autoilun kestävään kehitykseen. Vertaisvuokrauksen kautta moni suomalainen auton omistaja saa tervetulleen lisätulolähteen ja auton vuokraavat liikkuvat edullisesti, vaivattomasti ja turvallisesti, sanoo Shareit Blox Carin toimitusjohtaja Paul Nyberg.

Ifin teettämän kyselyn toteutti marraskuussa YouGov Finland. Sähköisen kyselytutkimuksen lähtöotos muodostettiin ja lopullinen vastaajajoukko painotettiin suomalaisia edustavaksi iän (18–74-vuotiaat), sukupuolen ja asuinpaikan mukaan. Pääosa kysymyksistä kysyttiin vain auton omistavilta vastaajilta.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)
Liikenne |20.10.2016 18:37
Päällystystyö haittaa liikennettä Yli-Maariassa Karttukadulla, Pyykkärinkadulla, Vakiniituntiellä, Kukkamaarinakadulla ja Pyhän Maariankadulla 21. lokakuuta alkaen 5. joulukuuta asti.Ajokaistoja on...
Liikenne |20.10.2016 10:52
Silakkamarkkinat sulkee kevyenliikenteen väylät pyöräilyltä Itäisellä ja Läntisellä Rantakadulla 20.–23. lokakuuta Auransillan ja Teatterisillan välillä.
Liikenne |20.10.2016 10:28
Kokemus ja harkintakyky ovat usein iäkkäämmän liikkujan vahvuuksia, kulkee tämä sitten jalan, pyörällä tai autolla. Hyvä ikä -messuilla Tampereella Liikenneturvan osastolla keskustellaan, miten iän...
Liikenne |20.10.2016 9:08
Ensilumen ja liukkaiden kelien ennakoiminen on lähes mahdotonta. Siksi autoilijan kannattaa seurata säätiedotuksia ja vaihtaa talvirenkaat autoon ennen kuin tulee kiire. Uudellamaalla ensilumi sataa...
Liikenne |19.10.2016 15:48
Poliisin viime viikolla tekemässä raskaan liikenteen valvonnassa todettiin ajo- ja lepoaikarikkomuksia 270. Epäkuntoisuuksien takia matka jouduttiin keskeyttämään kokonaan 14 tapauksessa....
Liikenne |19.10.2016 12:11
Turun Silakkamarkkinat sulkee kevyenliikenteenväylät pyöräilyltä Aurajoen rannassa 20.–23. lokakuuta. Sulku koskee Itäistä- ja Läntistä Rantakatua Aurasillan ja Teatterisillan välisellä...
Liikenne |19.10.2016 12:07
Nostotyö kaventaa tietä ja kevyenliikenteenväylää Yliopistonkatu  29:n kohdalla 20.–21. lokakuuta. Töitä tehdään ilta- ja yöaikaan kello 20–04.
Liikenne |19.10.2016 10:56
Tasoristeyksiä poistetaan pääsääntöisesti ratojen perusparannuksen ja kehittämishankkeiden yhteydessä. Tasoristeysten yli- ja alikulut sekä puolipuomilaitokset ovat kalliita ratkaisuja....
Liikenne |19.10.2016 10:32
OnniBus.com aloitti elokuussa OnniFlyer-liikennöinnin Turun seudun ja Helsinki-Vantaan lentokentän välillä. 72-paikkaiset VanHool Altano -bussit kulkevat väliä päivittäin kahdeksan vuoroparin verran.
Liikenne |19.10.2016 10:28
VR lupaa, että junayhteydet paranevat tuntuvasti eri puolilla Suomea, kun uudet aikataulut astuvat voimaan 11. joulukuuta. Liikenne- ja viestintäministeriön päätöksen mukaisesti velvoiteliikenteeseen...
Liikenne |19.10.2016 9:24
Yliopisto-opiskelijat ovat liikenneturvallisuuden kannalta vaarallisimpia, koska he näpräävät puhelimiaan, ajavat päihtyneenä ja hurjastelevat, kertoo Fordin teettämä selvitys.