Auton vertaisvuokraus kiinnostaa suomalaisia

20.01.2016 8:14

If Vahinkovakuutusyhtiö ja suomalainen vertaisvuokrauspalvelua tarjoava Shareit Blox Car aloittavat yhteistyön, jonka ansiosta Shareit Blox Car -palvelun käyttäjät voivat lisämaksulla hankkia autolleen vakuutusturvan vertaisvuokrauksen ajaksi. Shareit-Turva on ensimmäinen erityisesti autojen vertaisvuokraukseen tarkoitettu vakuutus Suomessa.

Ifin normaalit liikenne- ja kaskovakuutukset ovat voimassa myös vuokrauksen aikana Shareit Blox Car -palvelussa. Auton omistaja voi lisäksi valita autolleen joko suppean tai laajan lisäturvan pienentämään vuokrauksen aikaista riskiään.

Suppea Shareit-Turva sisältää liikennevakuutuksen bonusturvan. Laajaan Shareit-Turvaan kuuluu liikennevakuutuksen bonusturvan lisäksi myös kaskovakuutuksen bonus- ja omavastuuturva, petosturva sekä väärinkäytösturva.

Auton omistaja voi hankkia Shareit-Turvan samalla, kun antaa autonsa vuokralle Shareit Blox Car -palveluun. Shareit Blox Car pidättää vakuutusmaksun suoraan auton omistajalle vertaisvuokrauksesta maksettavasta korvauksesta. Shareit-Turva on saatavilla ainoastaan Shareit Blox Car -palvelun kautta.

Oman auton vuokraaminen eteenpäin kiinnostaa suomalaisia. Lähes joka toinen Ifin kyselytutkimukseen vastanneista harkitsisi oman autonsa vuokraamista lyhyeksi ajaksi silloin kun ei sitä itse tarvitse, jos olisi olemassa turvallinen, helppo ja edullinen palvelu, joka vuokraamisen mahdollistaisi.

– Autolle vertaisvuokrauksen aikana mahdollisesti sattuvat vahingot kuitenkin arveluttivat kyselytutkimukseemme vastanneita. Nyt Shareit Blox Car -palvelun käyttäjät voivat varmistua siitä, että auton vakuutusturva on kunnossa ja kattaa myös vertaisvuokrauksen aikana sattuvat vahingot, sanoo Ifin ajoneuvovakuutuksista vastaava johtaja Mikko Pöyhönen.

Yli 60 prosenttia Ifin kyselyyn vastanneista harkitsisi auton vuokraamista lyhyeksi ajaksi sen omistajalta. Vertaisvuokrausta varten hankittu vakuutus varmasti helpottaa myös vuokraajien huolta autolle mahdollisesti vuokrauksen aikana sattuvista vahingoista.

– Shareit Blox Car tuo suomalaisille auton omistajille ja autoa tarvitseville mahdollisuuden vaikuttaa autoilun kestävään kehitykseen. Vertaisvuokrauksen kautta moni suomalainen auton omistaja saa tervetulleen lisätulolähteen ja auton vuokraavat liikkuvat edullisesti, vaivattomasti ja turvallisesti, sanoo Shareit Blox Carin toimitusjohtaja Paul Nyberg.

Ifin teettämän kyselyn toteutti marraskuussa YouGov Finland. Sähköisen kyselytutkimuksen lähtöotos muodostettiin ja lopullinen vastaajajoukko painotettiin suomalaisia edustavaksi iän (18–74-vuotiaat), sukupuolen ja asuinpaikan mukaan. Pääosa kysymyksistä kysyttiin vain auton omistavilta vastaajilta.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)
Liikenne |01.07.2016 10:10
Paavo Nurmi Marathon aiheuttaa liikennejärjestelyjä ensi lauantaina. Itäinen Rantakatu suljetaan yleiseltä liikenteeltä Myllysillan ja Auransillan väliltä lauantaina kello 7–21. Puutarhakatu...
Liikenne |01.07.2016 9:36
Aurajoen yli kulkevan Föri-kaupunkilautan liikkeitä voi seurata kellontarkasti netissä. Turun kaupunki ja turkulainen Cerion Solutions ovat tuoneet jokilauttaan anturin, jonka avulla näkee, missä...
Liikenne |01.07.2016 6:30
Turun liikennekeskuksen mukaan kaivutyö sulkee yhden ajokaistan sataman suuntaan Helsinginkadulla perjantaina kello 7 alkaen.
Liikenne |30.06.2016 22:46
Päällystystyö sulkee perjantaina Kärsämäentiellä ajokaistat keskustan suuntaan Markulantien ja Kaerlantie välillä kello 8.30 alkaen.
Liikenne |30.06.2016 20:34
Jyrsintä- ja päällystystyö haittaa liikennettä Stålarminkadulla vielä perjantaina sekä maanantaina Tiilentekijänkadun ja Nokiankadun välillä.
Liikenne |30.06.2016 15:22
Michelinin teettämästä kyselytutkimuksesta ilmenee, että kännykkä on jatkuvassa käytössä ratin takana myös ajon aikana. Tekstiviestien lähettämisen lisäksi myös sosiaalisen median käyttö, valokuvien...
Liikenne |30.06.2016 10:54
Trafin maksuihin tulee muutoksia 1. heinäkuuta. Sähköisten rekisteröintipalveluiden hinnat laskevat. Nettipalvelussa tehdyn liikennekäytöstäpoiston hinta laskee kahdeksasta eurosta kuuteen euroon....
Liikenne |30.06.2016 9:56
Millaiset ovat jalankulun ja pyöräilyn liikennejärjestelyt Ruotsissa ja Tanskassa – ja millaisia eroja niistä löytyy Suomeen verrattuna? Liikenneturvan, Liikenneviraston ja Liikenteen...
Liikenne |30.06.2016 7:56
Viemäreiden kansistojen vaihto haittaa liikennettä vielä torstaina Stålarminkadulla Tiilentekijänkadun ja Nokiankadun välillä kello 11–18.
Liikenne |29.06.2016 14:04
Jyrsintä- ja päällystystyö sulkee ajokaistoja Aninkaistenkadulla 29.–30. kesäkuuta Tuureporinkadun ja Eerikinkadun välillä.
Liikenne |29.06.2016 13:24
Heinäkuun alusta lähtien Matkahuollon lippujen hintoihin sekä toimipaikoilla että verkossa lisätään palvelumaksu. Palvelumaksu on verkkokaupassa 50 senttiä ja toimipaikoilla yhden euron...