Auton vertaisvuokraus kiinnostaa suomalaisia

20.01.2016 8:14

If Vahinkovakuutusyhtiö ja suomalainen vertaisvuokrauspalvelua tarjoava Shareit Blox Car aloittavat yhteistyön, jonka ansiosta Shareit Blox Car -palvelun käyttäjät voivat lisämaksulla hankkia autolleen vakuutusturvan vertaisvuokrauksen ajaksi. Shareit-Turva on ensimmäinen erityisesti autojen vertaisvuokraukseen tarkoitettu vakuutus Suomessa.

Ifin normaalit liikenne- ja kaskovakuutukset ovat voimassa myös vuokrauksen aikana Shareit Blox Car -palvelussa. Auton omistaja voi lisäksi valita autolleen joko suppean tai laajan lisäturvan pienentämään vuokrauksen aikaista riskiään.

Suppea Shareit-Turva sisältää liikennevakuutuksen bonusturvan. Laajaan Shareit-Turvaan kuuluu liikennevakuutuksen bonusturvan lisäksi myös kaskovakuutuksen bonus- ja omavastuuturva, petosturva sekä väärinkäytösturva.

Auton omistaja voi hankkia Shareit-Turvan samalla, kun antaa autonsa vuokralle Shareit Blox Car -palveluun. Shareit Blox Car pidättää vakuutusmaksun suoraan auton omistajalle vertaisvuokrauksesta maksettavasta korvauksesta. Shareit-Turva on saatavilla ainoastaan Shareit Blox Car -palvelun kautta.

Oman auton vuokraaminen eteenpäin kiinnostaa suomalaisia. Lähes joka toinen Ifin kyselytutkimukseen vastanneista harkitsisi oman autonsa vuokraamista lyhyeksi ajaksi silloin kun ei sitä itse tarvitse, jos olisi olemassa turvallinen, helppo ja edullinen palvelu, joka vuokraamisen mahdollistaisi.

– Autolle vertaisvuokrauksen aikana mahdollisesti sattuvat vahingot kuitenkin arveluttivat kyselytutkimukseemme vastanneita. Nyt Shareit Blox Car -palvelun käyttäjät voivat varmistua siitä, että auton vakuutusturva on kunnossa ja kattaa myös vertaisvuokrauksen aikana sattuvat vahingot, sanoo Ifin ajoneuvovakuutuksista vastaava johtaja Mikko Pöyhönen.

Yli 60 prosenttia Ifin kyselyyn vastanneista harkitsisi auton vuokraamista lyhyeksi ajaksi sen omistajalta. Vertaisvuokrausta varten hankittu vakuutus varmasti helpottaa myös vuokraajien huolta autolle mahdollisesti vuokrauksen aikana sattuvista vahingoista.

– Shareit Blox Car tuo suomalaisille auton omistajille ja autoa tarvitseville mahdollisuuden vaikuttaa autoilun kestävään kehitykseen. Vertaisvuokrauksen kautta moni suomalainen auton omistaja saa tervetulleen lisätulolähteen ja auton vuokraavat liikkuvat edullisesti, vaivattomasti ja turvallisesti, sanoo Shareit Blox Carin toimitusjohtaja Paul Nyberg.

Ifin teettämän kyselyn toteutti marraskuussa YouGov Finland. Sähköisen kyselytutkimuksen lähtöotos muodostettiin ja lopullinen vastaajajoukko painotettiin suomalaisia edustavaksi iän (18–74-vuotiaat), sukupuolen ja asuinpaikan mukaan. Pääosa kysymyksistä kysyttiin vain auton omistavilta vastaajilta.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)
Liikenne |27.09.2016 11:00
Turun kaupunkiseudun joukkoliikenne Fölin matkakortin lataaminen netin kautta uudistuu syyskuun lopussa. Fölin matkakortit on jo aikaisemmin siirretty niin sanottuun tunnistepohjaiseen järjestelmään...
Liikenne |26.09.2016 12:04
Viemäri- ja vesijohtotyö sulkee oikeanpuoleisen ajokaistan Tampereen valtatiellä Vakoistentien kohdalla tiistaina ja keskiviikkona kello 9–15.
Liikenne |26.09.2016 6:36
Kaivutyö sulkee ajokaistoja ensi yönä Hippoksentie 35:n kohdalla. Yksi ajokaista pidetään avoinna liikenteelle koko työn ajan.
Liikenne |25.09.2016 16:32
Jalkakäytävän korjaustyö kaventaa ajokaistoja Rätiälänkadulla Ispoisissa 26. syyskuuta 7. lokakuuta asti.Päivittäinen työaika on kello 7–16. Työstä on haittaa ajoittain molemmissa ajosuunnissa...
Liikenne |25.09.2016 15:44
Reunakivetyksen ja jalkakäytävän uusiminen kaventaa ajokaistaa Lauklähteenkadulla Ilpoisissa maanantaista alkaen 7. lokakuuta asti.Työstä on haittaa ajoittain molemmissa ajosuunnissa. Päivittäinen...
Liikenne |25.09.2016 13:16
Kaivutyö kaventaa ajorataa Tampereentie 1:n kohdalla 26.–28. syyskuuta. Päivittäinen työaika on kello 7–17.30.
Liikenne |23.09.2016 20:36
Matkahuolto toivoo matkustajia parhaiten palvelevan ratkaisun löytymistä jo ennen vuotta 2018. Se arvioi, että bussiliikenteen aikataulupalveluissa sekä lippu- ja maksujärjestelmissä on varsinkin...
Liikenne |23.09.2016 18:56
ELY-keskuksen mukaan Ohikulkutieltä nouseva Tampereentien ramppi suljetaan liikenteeltä maanantaina 26. syyskuuta. Työt jatkuvat 13. lokakuuta asti.
Liikenne |23.09.2016 12:56
TLO Oy:n liikennöimän bussilinjan 801 Parainen–Turku päätepysäkki siirtyy linja-autoasemalta kauppatorille. Muutos tapahtuu samaan aikaan, kuin Turun seudun joukkoliikenne Fölin talviaikataulut...
Liikenne |22.09.2016 18:16
Viemäri- ja vesijohtotyö Hippoksentien ja Lemminkäisenkadun risteysalueella jatkuu ainakin ensi viikon.
Liikenne |22.09.2016 15:56
Kaivutyö sulkee ajokaistoja ensi yönä Lemminkäisenkatu 15:n kohdalla.