Ensimmäinen Vegånia menestys, kävijämäärä ylitti odotukset

08.08.2017 12:24

Viime viikonloppuna 4.–5. elokuuta Turussa ensimmäistä kertaa järjestetty Vegånia-vegaaniruokafestivaali oli menestys. Kävijöitä kaksipäiväisessä tapahtumassa oli yhteensä yli 10 000, kun järjestäjien tavoitteena oli alkuaan yhteensä 7 000 kävijää. Tapahtuma järjestetään uudelleen ensi vuonna.

– Kävijämäärä ja yleisön innostus on selvä merkki sille, että tapahtumalle oli tilausta. Vegaaninen ruoka kiinnostaa tällä hetkellä ihmisiä ja se on myös tulevaisuudessa kasvava ruokatrendi, kertoo tapahtuman tuottaja Suvi Kiukas.

Vanhalla Suurtorilla järjestettyyn tapahtumaan osallistui yhteensä 19 näytteilleasettajaa, joista suurin osa oli ravintoloita. Vegånia-festivaalin kanssa samaan aikaan Vanhalla Suurtorilla järjestettiin niin ikään ensimmäistä kertaa Turun Panimofestivaali TuPa.

Brinkkalan pihan alueella ohjelmaa tarjosi perjantai-iltana Osuuskunta Turun Kirjakahvilan kanssa yhteistyössä järjestetty Vegånia <3 Kirjis -bändi-ilta, joka houkutteli paikalle tuhat kuuntelijaa sekä lauantaina Kirjakahvilan järjestämä Punx for seitan -tapahtuma.

Tapahtuma levittäytyi Vanhan Suurtorin ulkopuolelle elokuun ensimmäisen viikon aikana. 14 turkulaisen ravintolan tarjoamat Vegånia-teemamenut keräsivät kiitosta.

– Tapahtuma oli juuri sen näköinen kuin toivoimmekin! Tunnelma oli hyvä ja ruoka erinomaista. Olemme suorastaan häkeltyneitä siitä panostuksesta, jonka jokainen mukana ollut ravintola tapahtumalle antoi, iloitsee tapahtuman toinen tuottaja Roosa Vastamäki.

Vegånia-festivaalin järjesti voittoa tavoittelematon yhdistys Vegånia ry. Tapahtumaa olivat tukemassa Turun kaupunki, Bioferme, Rajupaja, VG Wok, Tikitak ja Creat.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)
Maku&nautinto |17.08.2017 8:24
Syödään yhdessä -teemavuosi huipentuu viikonloppuun 25.–27. elokuuta. Sadat yhdistykset, kyläseurat, hanketoimijat ja yritykset luovat yhteistä juhlaa ympäri Suomea. Maailman suurimpiin kyläjuhliin...
Ensi sunnuntaina vietetään ravintolpäivää Paimiossa Iskun talolla.
Maku&nautinto |16.08.2017 14:04 (päivitetty: 16.08.2017 14:08)
Tapahtumatalo Iskun pihalla järjestetään tulevana sunnuntaina suuren suosion saavuttanut ravintolapäivätapahtuma. Paikan päälle odotetaan useita satoja kävijöitä. Tapahtumassa on mukana kymmenkunta...
Maku&nautinto |16.08.2017 12:40
Jauheliha on suosituin liha suomalaisten ruokapöydissä. Naudan jauheliha pitää ykköspaikkaa (15 % kaikesta lihan kulutuksesta), niin sanotut sekoitejauhelihat eli nauta-sika ja sika-nauta muodostavat...
Maku&nautinto |15.08.2017 19:07
Maitolähettiläs Katri Rantanen muistuttaa koululaisia aamupalan tärkeydestä.– Ilman aamupalaa keskittyminen on huonoa. Koululaisen jaksamisen kannalta aamupala on erittäin tärkeä ateria...
Maku&nautinto |15.08.2017 10:40
Elokuun loppupuoliskon viikot 33 ja 34 on nimetty Suomessa kasvisten sadonkorjuuviikoiksi. Valtakunnallisia kasvisviikkoja päästään viettämään tänäkin vuonna. Avomaan ammattiviljelijöiden...
Maku&nautinto |14.08.2017 9:36
Luomupuuron maailmanennätykseen 6. syyskuuta osallistuu yli 200 000 lasta ja nuorta lähes sadassa Suomen kunnassa Rovaniemeltä Helsinkiin. Luomupuuroa lusikoidaan maailmanennätystahtiin yli...
Maku&nautinto |11.08.2017 16:25
VoiVeljet-yhtiön uusi ravintola Bruukki avaa ovensa 24. elokuuta Tuomaansillan kupeessa, Helsinginkatu 15:ssä, vanhassa pyörätehtaassa. Tarjolla on "rosoista tunnelmaa ja Aurajoen yläjuoksun...
Maku&nautinto |11.08.2017 13:44
Suomen ensimmäistä Ravintoloiden sieniviikkoa vietetään parhaimpaan sieniaikaan 21.-27. elokuuta. Turusta Sieniviikkoon osallistuu Ravintola Hus Lindman.– Suomessa vietetään useita...
Maku&nautinto |11.08.2017 7:48
Seitsemännen kerran järjestetty Suomen Paras Olut-kilpailu järjestettiin 26.–27. heinäkuuta Helsingissä. Kilpailu oli osallistujamäärältään ennätysmäinen, 38 panimoa suurista pieniin toivat...
Maku&nautinto |11.08.2017 7:48
Bircher-myslin kehitti alunperin sveitsiläinen lääkäri ja ravitsemustieteen pioneeri Maximilian Bircher-Benner. Alkuperäinen resepti koostui kaurahiutaleista, omenasta, maidosta, pähkinöistä ja...
Maku&nautinto |10.08.2017 9:32
Elokuussa kannattaa maistella kesäkurpitsaa, parsakaalia, fenkolia, papuja, rypäleitä, omenoita, latva-artisokkaa, luumua, puna- ja mustaherukkaa. Fenkoli on monelle vieraampi kasvi ja sitä...