Fazer selvitti lempilounaat

17.02.2017 8:20

Kasvisruoan suosion kasvu näkyy ensimmäistä kertaa Fazerin lempilounasruokakyselyn tuloksissa. Kestosuosikkien lasagnen ja paistettujen muikkujen rinnalle kärkeen kiilasivat kasvis- ja vegaaniruoat.

Kymmenen kärki: lasagne, paistetut muikut, kasvis- ja vegaaniruoat, lihapullat ja perunamuusi, pinaattiletut, kalakeitto, tortillat, lohiruoat, pitsa ja Kievin kana.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)
Maku&nautinto |24.02.2017 11:14
Food & Fun Turku -festivaali on nostettu 14 suomalaisen ruokamatkailutuotteen joukkoon. Tuotteet on valittu 45 ehdokkaan joukosta ja lopulliseen Hungry for Finland -kärkituote- pakettiin...
Maku&nautinto |23.02.2017 14:20
Prinsessakakku on ruotsalaisten juhlien klassikkoleivonnainen, ja koristaa se usein myös suomalaisia juhlapöytiä. Vihreä, marsipaanikuorrutteinen kakku kätkee sisäänsä vadelmahilloa ja vaniljakermaaa...
Maku&nautinto |23.02.2017 12:32
Kansallisruoan julkistus innostaa ruoka-alan aktiivit juhlimaan myös ruokakulttuuria suomalaisen kulttuurin päivänä 28. helmikuuta. Ruokakulttuurin päivää juhlitaan tulevaisuudessa vuositeemoilla,...
Maku&nautinto |23.02.2017 11:04
Hunajamarinoidut broilerin suikaleet ovat olleet suomalaisten suosikkiruokaa jo 25 vuotta. 1990-luvun alun lamavuosina syntynyt suomalaisten rakastama herkku on yhä Suomen suosituin broilerituote....
Maku&nautinto |22.02.2017 13:28
Michelin julkisti keskiviikkona The Michelin Guide Nordic Countries 2017 -ravintolalistauksensa. Siinä on mukana 274 ravintolaa Tanskasta, Norjasta, Ruotsista ja Suomesta sekä ensimmäistä kertaa myös...
Maku&nautinto |22.02.2017 9:16
HK ja nuorten ajatushautomo Innokampus etsivät Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi yhteistyössä Kotitalousopettajien liiton kanssa vuoden innovatiivisinta nuorta kokkia. InnoKokki on peruskoulujen,...
Maku&nautinto |21.02.2017 19:24
Suomalaisten juustomaku on muuttumassa miedosta vahvempaan. Yhä useampi haluaa nyt leivän päälle voimakkaamman makuista juustoa edamin ja kermajuuston sijaan. Nouseva juustosuosikki on gouda, jota...
Maku&nautinto |21.02.2017 8:40
Kotimaista omenajääviiniä valmistavan Brinkhall Sparkling Oy:n tehtaan ja myymälän avajaiset järjestetään Naantalin Röölässä lauantaina 4. maaliskuuta nuottasilakkamarkkinoiden yhteydessä. Tehtaan...
Maku&nautinto |20.02.2017 8:24
Maaliskuussa valitaan Suomen ensimmäinen Pizzamestari. Yli 40 ammattilaishakijan joukosta on valikoitunut kahdeksan semifinalistia.
Maku&nautinto |17.02.2017 15:40
Perinteisen suomalaisen saunapalvikinkun ja muiden maistuvien perinnepalvituotteiden valmistus uhkaa loppua syksyllä. Syynä ovat kiristyneet EU-säädökset. Lihakeskusliitto ry sekä tuottajien MTK ovat...
Maku&nautinto |17.02.2017 11:32
IranilaissyntyisenSabrina Ghayourin Sirocco-keittokirja (Gummerus) sisältää yli sata herkullista reseptiä, jotka tuovat ruoanlaittoon itämaista inspiraatiota. Palkitun Persianan tekijän...