Fazer selvitti lempilounaat

17.02.2017 8:20

Kasvisruoan suosion kasvu näkyy ensimmäistä kertaa Fazerin lempilounasruokakyselyn tuloksissa. Kestosuosikkien lasagnen ja paistettujen muikkujen rinnalle kärkeen kiilasivat kasvis- ja vegaaniruoat.

Kymmenen kärki: lasagne, paistetut muikut, kasvis- ja vegaaniruoat, lihapullat ja perunamuusi, pinaattiletut, kalakeitto, tortillat, lohiruoat, pitsa ja Kievin kana.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)
Maku&nautinto |24.03.2017 12:56
Aamiainen on päivän tärkein ateria, sillä aamupalalla luodaan päivän energiatason perusta. Jos aamiaisen jättää välistä, kostautuu se päivän mittaan herkkuhimolla. Viimeistään illalla kädet hapuavat...
Maku&nautinto |23.03.2017 21:28
Päärynä on maaliskuun satokausituote. Maukas ja monipuolinen hedelmä sopii monenlaiseen ruoanlaittoon. Raikas ja mehukas päärynä tuo hedelmäisyyttä niin suolaisiin kuin makeisiin ruokiin. Päärynät...
Maku&nautinto |17.03.2017 14:44
Turussa puolitoista vuotta toiminut ravintolaruoan kuljetuspalvelu Wolt julkisti listan kymmenestä suosituimmasta sen kautta tilatusta annoksesta. Woltin kautta voi tilata Turussakin tuhansia eri...
Maku&nautinto |16.03.2017 21:00
K-ryhmän Plussa-asiakkaiden ostosdatan avulla kootut kartat paljastavat, että mango maistuu eteläsuomalaisille. Mangosta pidetään erityisesti Ahvenanmaalla, Uudellamaalla ja Pohjanmaalla.Mangoa on...
Maku&nautinto |15.03.2017 16:16
Suomalaiset pitävät valmistusaineiden ja energiasisällön ilmoittamista alkoholijuomissa hyödyllisenä, selviää Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä....
Maku&nautinto |15.03.2017 12:52 (päivitetty: 15.03.2017 12:57)
Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan, Panimoravintola Koulun ja kirjailija Reijo Mäen yhdessä kehittämä Kakolan Kalpea Pale Ale olut tulee myyntiin tölkissä kautta maan. Mäki käynnisti keskiviikkona...
Maku&nautinto |15.03.2017 10:32
Kasvisruoan ja gluteenittomien herkkujen suosio on kasvanut Suomessa viime vuosina räjähdysmäisesti. Trendi rantautuu myös hotelleihin, joissa aamupala on pitkään merkinnyt allergikoille ja erilaisia...
Maku&nautinto |15.03.2017 10:04
Monissa kauraleivissä on yllättävän vähän kauraa. Kuluttaja-lehti vertaili 15 kauraleipää, joista suurimmassa osassa kauraa on alle neljännes raaka-aineista. Viljan osuudestakin kauraa on useissa...
Maku&nautinto |15.03.2017 9:12
Leipomo ja konditoria Nurmi & Sulonen on turkulaisille tutuin Kauppahallissa sijaitsevasta myymälästään. Legendaarista luumumunkkia ja lihapiirakkaa on moni hakenut koululaisena, vienyt lapsensa...
Maku&nautinto |14.03.2017 12:08
Suomen ympäristökeskus on käynnistänyt hankkeen, jossa testataan ja tutkitaan tapoja kasvisruoan houkuttelevuuden lisäämiseksi kouluruokailussa. Jyväskylässä, Asikkalassa ja Liperissä toteutettavat...
Maku&nautinto |14.03.2017 11:20
Viking Line käynnistää maaliskuussa pitkäkestoisen yhteistyön Ruotsin kokkimaajoukkueen kanssa. Yhteistyön tavoitteena on kehittää Viking Linen ruokaelämyksiä kaikilla seitsemällä laivalla....