Itämaista inspiraatiota keittiöön

17.02.2017 11:32

IranilaissyntyisenSabrina Ghayourin Sirocco-keittokirja (Gummerus) sisältää yli sata herkullista reseptiä, jotka tuovat ruoanlaittoon itämaista inspiraatiota. Palkitun Persianan tekijän uutuuskirjassa on jotain jokaiselle, kaipasitpa sitten hyödyllisiä vinkkejä aamiaiselle, lounaalle tai päivälliselle tai ideoita pikkupurtaviin.

Kirjan monet Lähi-itävaikutteiset, vivahteikkaat ruokalajit ovat konstailematonta kotiruokaa. Sabrina Ghayour jakaa sekä suosikkireseptinsä että kokkaustyylin, jossa helppous ja maukkaat maut ratkaisevat. Lisäksi Ghayour kertoo niksit keittiöstä valmiiksi löytyvien ainesosien hyödyntämiseen ja rohkaisee erilaisiin kokeiluihin. Kotikokki saa kirjasta myös uutta itsevarmuutta ruokien maustamiseen.

Henriikka Fingerborg
Maku&nautinto |24.02.2017 11:14
Food & Fun Turku -festivaali on nostettu 14 suomalaisen ruokamatkailutuotteen joukkoon. Tuotteet on valittu 45 ehdokkaan joukosta ja lopulliseen Hungry for Finland -kärkituote- pakettiin...
Maku&nautinto |23.02.2017 14:20
Prinsessakakku on ruotsalaisten juhlien klassikkoleivonnainen, ja koristaa se usein myös suomalaisia juhlapöytiä. Vihreä, marsipaanikuorrutteinen kakku kätkee sisäänsä vadelmahilloa ja vaniljakermaaa...
Maku&nautinto |23.02.2017 12:32
Kansallisruoan julkistus innostaa ruoka-alan aktiivit juhlimaan myös ruokakulttuuria suomalaisen kulttuurin päivänä 28. helmikuuta. Ruokakulttuurin päivää juhlitaan tulevaisuudessa vuositeemoilla,...
Maku&nautinto |23.02.2017 11:04
Hunajamarinoidut broilerin suikaleet ovat olleet suomalaisten suosikkiruokaa jo 25 vuotta. 1990-luvun alun lamavuosina syntynyt suomalaisten rakastama herkku on yhä Suomen suosituin broilerituote....
Maku&nautinto |22.02.2017 13:28
Michelin julkisti keskiviikkona The Michelin Guide Nordic Countries 2017 -ravintolalistauksensa. Siinä on mukana 274 ravintolaa Tanskasta, Norjasta, Ruotsista ja Suomesta sekä ensimmäistä kertaa myös...
Maku&nautinto |22.02.2017 9:16
HK ja nuorten ajatushautomo Innokampus etsivät Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi yhteistyössä Kotitalousopettajien liiton kanssa vuoden innovatiivisinta nuorta kokkia. InnoKokki on peruskoulujen,...
Maku&nautinto |21.02.2017 19:24
Suomalaisten juustomaku on muuttumassa miedosta vahvempaan. Yhä useampi haluaa nyt leivän päälle voimakkaamman makuista juustoa edamin ja kermajuuston sijaan. Nouseva juustosuosikki on gouda, jota...
Maku&nautinto |21.02.2017 8:40
Kotimaista omenajääviiniä valmistavan Brinkhall Sparkling Oy:n tehtaan ja myymälän avajaiset järjestetään Naantalin Röölässä lauantaina 4. maaliskuuta nuottasilakkamarkkinoiden yhteydessä. Tehtaan...
Maku&nautinto |20.02.2017 8:24
Maaliskuussa valitaan Suomen ensimmäinen Pizzamestari. Yli 40 ammattilaishakijan joukosta on valikoitunut kahdeksan semifinalistia.
Maku&nautinto |17.02.2017 15:40
Perinteisen suomalaisen saunapalvikinkun ja muiden maistuvien perinnepalvituotteiden valmistus uhkaa loppua syksyllä. Syynä ovat kiristyneet EU-säädökset. Lihakeskusliitto ry sekä tuottajien MTK ovat...
Maku&nautinto |17.02.2017 10:32
Crumpet on brittiherkku, joka on englantilaisen muffinssin ja pannukakun risteytys. Crumpet on tyypillinen herkku iltapäiväteellä, ja se tarjoillaan yleensä lämpimänä runsaan voin kera....