Itämaista inspiraatiota keittiöön

17.02.2017 11:32

IranilaissyntyisenSabrina Ghayourin Sirocco-keittokirja (Gummerus) sisältää yli sata herkullista reseptiä, jotka tuovat ruoanlaittoon itämaista inspiraatiota. Palkitun Persianan tekijän uutuuskirjassa on jotain jokaiselle, kaipasitpa sitten hyödyllisiä vinkkejä aamiaiselle, lounaalle tai päivälliselle tai ideoita pikkupurtaviin.

Kirjan monet Lähi-itävaikutteiset, vivahteikkaat ruokalajit ovat konstailematonta kotiruokaa. Sabrina Ghayour jakaa sekä suosikkireseptinsä että kokkaustyylin, jossa helppous ja maukkaat maut ratkaisevat. Lisäksi Ghayour kertoo niksit keittiöstä valmiiksi löytyvien ainesosien hyödyntämiseen ja rohkaisee erilaisiin kokeiluihin. Kotikokki saa kirjasta myös uutta itsevarmuutta ruokien maustamiseen.

Henriikka Fingerborg
Ensi sunnuntaina vietetään ravintolpäivää Paimiossa Iskun talolla.
Maku&nautinto |16.08.2017 14:04 (päivitetty: 16.08.2017 14:08)
Tapahtumatalo Iskun pihalla järjestetään tulevana sunnuntaina suuren suosion saavuttanut ravintolapäivätapahtuma. Paikan päälle odotetaan useita satoja kävijöitä. Tapahtumassa on mukana kymmenkunta...
Maku&nautinto |16.08.2017 12:40
Jauheliha on suosituin liha suomalaisten ruokapöydissä. Naudan jauheliha pitää ykköspaikkaa (15 % kaikesta lihan kulutuksesta), niin sanotut sekoitejauhelihat eli nauta-sika ja sika-nauta muodostavat...
Maku&nautinto |15.08.2017 19:07
Maitolähettiläs Katri Rantanen muistuttaa koululaisia aamupalan tärkeydestä.– Ilman aamupalaa keskittyminen on huonoa. Koululaisen jaksamisen kannalta aamupala on erittäin tärkeä ateria...
Maku&nautinto |15.08.2017 10:40
Elokuun loppupuoliskon viikot 33 ja 34 on nimetty Suomessa kasvisten sadonkorjuuviikoiksi. Valtakunnallisia kasvisviikkoja päästään viettämään tänäkin vuonna. Avomaan ammattiviljelijöiden...
Maku&nautinto |14.08.2017 9:36
Luomupuuron maailmanennätykseen 6. syyskuuta osallistuu yli 200 000 lasta ja nuorta lähes sadassa Suomen kunnassa Rovaniemeltä Helsinkiin. Luomupuuroa lusikoidaan maailmanennätystahtiin yli...
Maku&nautinto |11.08.2017 16:25
VoiVeljet-yhtiön uusi ravintola Bruukki avaa ovensa 24. elokuuta Tuomaansillan kupeessa, Helsinginkatu 15:ssä, vanhassa pyörätehtaassa. Tarjolla on "rosoista tunnelmaa ja Aurajoen yläjuoksun...
Maku&nautinto |11.08.2017 13:44
Suomen ensimmäistä Ravintoloiden sieniviikkoa vietetään parhaimpaan sieniaikaan 21.-27. elokuuta. Turusta Sieniviikkoon osallistuu Ravintola Hus Lindman.– Suomessa vietetään useita...
Maku&nautinto |11.08.2017 7:48
Seitsemännen kerran järjestetty Suomen Paras Olut-kilpailu järjestettiin 26.–27. heinäkuuta Helsingissä. Kilpailu oli osallistujamäärältään ennätysmäinen, 38 panimoa suurista pieniin toivat...
Maku&nautinto |11.08.2017 7:48
Bircher-myslin kehitti alunperin sveitsiläinen lääkäri ja ravitsemustieteen pioneeri Maximilian Bircher-Benner. Alkuperäinen resepti koostui kaurahiutaleista, omenasta, maidosta, pähkinöistä ja...
Maku&nautinto |10.08.2017 9:32
Elokuussa kannattaa maistella kesäkurpitsaa, parsakaalia, fenkolia, papuja, rypäleitä, omenoita, latva-artisokkaa, luumua, puna- ja mustaherukkaa. Fenkoli on monelle vieraampi kasvi ja sitä...
Maku&nautinto |10.08.2017 7:44 (päivitetty: 10.08.2017 7:47)
Mustikkamaito kuuluu monen lapsuuden herkkuihin ja näin elokuussa voi taas palata aikaan ennen trendikkäitä smoothieita ja lasseja. Mustikkamaito on monien muistoissa maitoa, mustikoita ja sokeria,...