K-supermarket Reimari Paraisilta vuoden leipäkauppa

14.02.2017 12:21

Suomen Leipuriliitto ry paikallisyhdistyksineen on valinnut 21. kerran Vuoden Leipäkaupan. Vuoden 2017 leipäkauppa on Paraisilla sijaitseva K-supermarket Reimari, Oy K & C Mattsson Ab.

Suomen Leipuriliitto ry:n 14 paikallisyhdistystä valitsi omalta alueeltaan parhaaksi katsomansa päivittäistavarakaupan leipäosaston ja nimesivät sen ehdokkaakseen. Myymälät saivat leipäosastolleen ehdokkuudesta kertovan banderollin. Loppukilpailuun valittiin niiden joukosta kolme päivittäistavarakauppaa: K-supermarket Ruokapori, Pori, K-Market Pirkanpoika, Pirkkala ja K-supermarket Reimari, Parainen.

Loppukilpailuraadin mukaan K-supermarket Reimari tarjoaa asiakkailleen hyvin hoidetun ja kodikkaan leipäosaston, jonka tuotteet tulevat niin paikallisista, alueellisista kuin valtakunnallisistakin leipomoista. Tuotteet ovat valtaosin Suomessa valmistettuja, mikä on kilpailussa tärkeä arvostelukriteeri. Osaston valikoima on runsas ja houkuttelee kokeilemaan myös uusia leipävaihtoehtoja.

Voittajan valitsi raati, johon kuuluivat markkinointipäällikkö Veera Tammenmaa, Leipomo Rosten Oy, myyntineuvottelija Mai Britt Jaakkola, Leivon Leipomo Oy, toiminnanjohtaja Kaisa Mensonen, Leipätiedotus ry, toimialapäällikkö Pekka Heikkilä, Kauppamyllyjen Yhdistys ry sekä toimitusjohtaja Mika Väyrynen, Suomen Leipuriliitto ry.

Perustelujen mukaan voittajakaupan leipäosastolla myös paikalliset makutottumukset on otettu hyvin huomioon ja paikalliset pienetkin leipomot on nostettu hyvin esiin. Sesonkituotteita samoin kuin gluteenittomia tuotteita löytyy leipäosastolta kattava valikoima. Leipäosasto on erittäin hyvin hoidettu ja lähes poikkeuksellisen siisti. Tuotteet ovat hyllyissä hyvässä järjestyksessä, mikä helpottaa tuotteiden löytymistä. Leipäosastolla on käytetty kekseliäästi myös erilaisia kaluste-elementtejä, kuten puulaatikoita, liitutauluja ja jalallisia julistetelineitä, jotka herättävät asiakkaan mielenkiinnon. Myymälän leipäosaston hoitajat ovat ammattilaisia, jotka tekevät työtään sydämellään. K-supermarket Reimarin leipäosasto näyttäytyy asiakkaan kannalta miellyttävänä ja kutsuvana paikkana tehdä leipäostokset hyvällä mielellä runsaasta valikoimasta.

K-supermarket Reimari on valittu Vuoden Leipäkaupaksi myös vuonna 2009. Sen yrittäjinä ovat edelleen kauppiaspariskunta Kim ja Carita Mattsson.

Leipäkauppa julkistettiin Paraisilla tiistaina. Leipäosaston hoitajat Tuula Heino ja Armi Vähäsarja palkittiin kultamitalein. Myymälän puolesta kultamitalin ja kunniakirjan otti vastaan kauppias Kim Mattsson.

Kilpailu järjestetään nykyisin kahdessa sarjassa. Joka toinen vuosi kilpailussa ovat mukana pienemmät päivittäistavarakaupat ja joka toinen vuosi hypermarketit ja tavaratalot. Tänä vuonna kilpailussa olivat mukana pienemmät päivittäistavarakaupat.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)
Maku&nautinto |24.06.2017 9:30
Juhannuksena syötäviin ruokiin panostetaan monessa kodissa tavallista enemmän. Perinteiset maut kuten savulohi-tilli ja uudet perunat löytyvät varmasti monelta ostoslistalta, mutta uusia reseptejä...
Maku&nautinto |23.06.2017 18:21
Juhannus on joulun ja pääsiäisen ohella vuoden tärkein ruokajuhla. Uudet perunat, silli ja makkara pitävät pintansa suosituimpina juhannusherkkuina. Juhannus on myös rakkauden juhla, jolloin...
Maku&nautinto |21.06.2017 20:00
K-ruoka selvitti kesän kalatrendit. Savustaminen on ollut muutaman vuoden ajan kasvava trendi grillauksessa. Rasvaiset kalat sopivat erityisen hyvin savustettavaksi. Myös kokonaisten kalojen kysyntä...
Maku&nautinto |21.06.2017 19:28
Forum Marinumin pihalla järjestetään ruoka- ja viinifestivaalit 27.–29. heinäkuuta. Tapahtumassa tarjotaan annoksia kaupunkimme keittiömestareiden käsistä, lähiseudun raaka-aineista sekä viinejä maan...
Maku&nautinto |21.06.2017 11:08
Grill it! -ravintoloiden kesälista hemmottelee herkullisilla mauillaan, kun sydäminä sykkivät puuhiiligrillit. Hehkuvan hiilloksen yllä kypsyvät kauden maukkaimmat lihat, kalat ja kasvikset.– Aito...
Maku&nautinto |21.06.2017 8:40 (päivitetty: 21.06.2017 8:47)
Halistenkoskella sijaitsevan vanhan Myllärintalon pihapiiri näyttäytyy kadulle vain vähän vehreiden puiden lomasta, mutta sisälle kurkatessa saa yllättyä positiivisesti. Idyllisellä pihalla on...
Maku&nautinto |15.06.2017 17:16
Myllärintalon idyllinen piha muuttui tänä kesänä keitaaksi, kun Latte Artin hallitseva suomenmestari Pauliina Nyrhinen puolisoineen avasi kahvilan Halistenkoskelle Myllärintaloon. Kahvila Padolla...
Maku&nautinto |15.06.2017 9:56
Tästä lähin erikoisruokavaliota noudattavat saavat parempaa aamiaista kävelykadulla sijaitsevasta Scandic Plazasta. Erilaisia ruokavalioita noudattavat asiakkaat, kuten allergikot, keliaakikot ja...
Maku&nautinto |15.06.2017 8:48
Hotelli- ja ravintola-alan toimija Restel yhdistää voimansa yhdysvaltalaisen Taco Bell -pikaruokajätin kanssa ja tuo meksikolaistyylistä pikaruokaa tarjoilevan ravintolaketjun Suomeen syksyllä 2017...
Maku&nautinto |14.06.2017 16:28
Retiisistä syödään usein alkeisvarsi, joskin koko kasvi on syömäkelpoinen ja sen lehtiä voidaan käyttää salaattina. Vierastatko retiisin kirpeyttä? Ei hätää. Sujauta se hetkeksi pannulle tai grilliin...
Maku&nautinto |14.06.2017 14:56 (päivitetty: 14.06.2017 15:03)
Roseeviini on viime vuosina tullut yhä suositummaksi kesäjuomaksi kuohuvan ja valkoviinin rinnalle. Rosee on kevyt, raikas ja marjainen viini, joka on parhaimmillaan nuorena sekä tuoreena. Se sopii...