K-supermarket Reimari Paraisilta vuoden leipäkauppa

14.02.2017 12:21

Suomen Leipuriliitto ry paikallisyhdistyksineen on valinnut 21. kerran Vuoden Leipäkaupan. Vuoden 2017 leipäkauppa on Paraisilla sijaitseva K-supermarket Reimari, Oy K & C Mattsson Ab.

Suomen Leipuriliitto ry:n 14 paikallisyhdistystä valitsi omalta alueeltaan parhaaksi katsomansa päivittäistavarakaupan leipäosaston ja nimesivät sen ehdokkaakseen. Myymälät saivat leipäosastolleen ehdokkuudesta kertovan banderollin. Loppukilpailuun valittiin niiden joukosta kolme päivittäistavarakauppaa: K-supermarket Ruokapori, Pori, K-Market Pirkanpoika, Pirkkala ja K-supermarket Reimari, Parainen.

Loppukilpailuraadin mukaan K-supermarket Reimari tarjoaa asiakkailleen hyvin hoidetun ja kodikkaan leipäosaston, jonka tuotteet tulevat niin paikallisista, alueellisista kuin valtakunnallisistakin leipomoista. Tuotteet ovat valtaosin Suomessa valmistettuja, mikä on kilpailussa tärkeä arvostelukriteeri. Osaston valikoima on runsas ja houkuttelee kokeilemaan myös uusia leipävaihtoehtoja.

Voittajan valitsi raati, johon kuuluivat markkinointipäällikkö Veera Tammenmaa, Leipomo Rosten Oy, myyntineuvottelija Mai Britt Jaakkola, Leivon Leipomo Oy, toiminnanjohtaja Kaisa Mensonen, Leipätiedotus ry, toimialapäällikkö Pekka Heikkilä, Kauppamyllyjen Yhdistys ry sekä toimitusjohtaja Mika Väyrynen, Suomen Leipuriliitto ry.

Perustelujen mukaan voittajakaupan leipäosastolla myös paikalliset makutottumukset on otettu hyvin huomioon ja paikalliset pienetkin leipomot on nostettu hyvin esiin. Sesonkituotteita samoin kuin gluteenittomia tuotteita löytyy leipäosastolta kattava valikoima. Leipäosasto on erittäin hyvin hoidettu ja lähes poikkeuksellisen siisti. Tuotteet ovat hyllyissä hyvässä järjestyksessä, mikä helpottaa tuotteiden löytymistä. Leipäosastolla on käytetty kekseliäästi myös erilaisia kaluste-elementtejä, kuten puulaatikoita, liitutauluja ja jalallisia julistetelineitä, jotka herättävät asiakkaan mielenkiinnon. Myymälän leipäosaston hoitajat ovat ammattilaisia, jotka tekevät työtään sydämellään. K-supermarket Reimarin leipäosasto näyttäytyy asiakkaan kannalta miellyttävänä ja kutsuvana paikkana tehdä leipäostokset hyvällä mielellä runsaasta valikoimasta.

K-supermarket Reimari on valittu Vuoden Leipäkaupaksi myös vuonna 2009. Sen yrittäjinä ovat edelleen kauppiaspariskunta Kim ja Carita Mattsson.

Leipäkauppa julkistettiin Paraisilla tiistaina. Leipäosaston hoitajat Tuula Heino ja Armi Vähäsarja palkittiin kultamitalein. Myymälän puolesta kultamitalin ja kunniakirjan otti vastaan kauppias Kim Mattsson.

Kilpailu järjestetään nykyisin kahdessa sarjassa. Joka toinen vuosi kilpailussa ovat mukana pienemmät päivittäistavarakaupat ja joka toinen vuosi hypermarketit ja tavaratalot. Tänä vuonna kilpailussa olivat mukana pienemmät päivittäistavarakaupat.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)
Maku&nautinto |23.08.2017 11:46 (päivitetty: 23.08.2017 11:48)
Sata vuotta sitten monet ongelmat varjostivat maatamme. Elintarviketilanne oli yksi niistä. Ensimmäinen maailmansota, irtaantuminen Venäjästä ja oma, huonosti suunniteltu maatalouspolitiikka...
Maku&nautinto |22.08.2017 21:10
Elokuun puolivälin lämmin sääjakso sai avomaalla kasvaneen vadelman kypsymiseen vihdoinkin vauhtia. Kaupoissa on nyt tarjolla vadelmaa selvästi normaalin vuoden vastaavaa ajankohtaa runsaammin....
Maku&nautinto |22.08.2017 20:15
Helsingin ja Tallinnan väliä liikennöivä suomalainen laivayhtiö Eckerö Line aloittaa yhteistyön kokki Aki Wahlmanin kanssa. Wahlmanin vetämä Makuja merellä -akatemia nostaa esille Eckerö Linen raaka-...
Maku&nautinto |18.08.2017 8:52
Naantali Costa Food Festival 18.–20. elokuuta on ruokatapahtuma niille, jotka arvostavat hyvää ruokaa ja lähituottajien tekemää pyyteetöntä työtä. Tapahtuman keskipisteenä on Kaivotorin ympäristö...
Maku&nautinto |18.08.2017 8:20 (päivitetty: 18.08.2017 8:24)
Kesäkurpitsa on parhaimmillaan elokuussa. Sitä voi syödä sellaisenaan tai käyttää salaatteihin kurkun tapaan. Hedelmän lisäksi myös kesäkurpitsan kukat ovat syötäviä. Kesäkurpitsan väitetään olevan...
Maku&nautinto |17.08.2017 14:36
Vuoden 2018 vihannekseksi on nimetty pavut. Valinnan ovat tehneet Puutarhaliitto ry ja Kotimaiset Kasvikset ry. Perusteena on ollut erityisesti se, että tämän monipuolisen kasvisryhmän käytön ja...
Maku&nautinto |17.08.2017 12:40
Altia on tehnyt sopimuksen Infinium Spiritsin kanssa Koskenkorva Vodkan maahantuonnin aloittamisesta Yhdysvaltoihin. Koskenkorvaa myydään tällä hetkellä lähes 30 maahan. Brändiuudistus on tuonut...
Maku&nautinto |17.08.2017 8:24
Syödään yhdessä -teemavuosi huipentuu viikonloppuun 25.–27. elokuuta. Sadat yhdistykset, kyläseurat, hanketoimijat ja yritykset luovat yhteistä juhlaa ympäri Suomea. Maailman suurimpiin kyläjuhliin...
Ensi sunnuntaina vietetään ravintolpäivää Paimiossa Iskun talolla.
Maku&nautinto |16.08.2017 14:04 (päivitetty: 16.08.2017 14:08)
Tapahtumatalo Iskun pihalla järjestetään tulevana sunnuntaina suuren suosion saavuttanut ravintolapäivätapahtuma. Paikan päälle odotetaan useita satoja kävijöitä. Tapahtumassa on mukana kymmenkunta...
Maku&nautinto |16.08.2017 12:40
Jauheliha on suosituin liha suomalaisten ruokapöydissä. Naudan jauheliha pitää ykköspaikkaa (15 % kaikesta lihan kulutuksesta), niin sanotut sekoitejauhelihat eli nauta-sika ja sika-nauta muodostavat...
Maku&nautinto |15.08.2017 19:07
Maitolähettiläs Katri Rantanen muistuttaa koululaisia aamupalan tärkeydestä.– Ilman aamupalaa keskittyminen on huonoa. Koululaisen jaksamisen kannalta aamupala on erittäin tärkeä ateria...