K-supermarket Reimari Paraisilta vuoden leipäkauppa

14.02.2017 12:21

Suomen Leipuriliitto ry paikallisyhdistyksineen on valinnut 21. kerran Vuoden Leipäkaupan. Vuoden 2017 leipäkauppa on Paraisilla sijaitseva K-supermarket Reimari, Oy K & C Mattsson Ab.

Suomen Leipuriliitto ry:n 14 paikallisyhdistystä valitsi omalta alueeltaan parhaaksi katsomansa päivittäistavarakaupan leipäosaston ja nimesivät sen ehdokkaakseen. Myymälät saivat leipäosastolleen ehdokkuudesta kertovan banderollin. Loppukilpailuun valittiin niiden joukosta kolme päivittäistavarakauppaa: K-supermarket Ruokapori, Pori, K-Market Pirkanpoika, Pirkkala ja K-supermarket Reimari, Parainen.

Loppukilpailuraadin mukaan K-supermarket Reimari tarjoaa asiakkailleen hyvin hoidetun ja kodikkaan leipäosaston, jonka tuotteet tulevat niin paikallisista, alueellisista kuin valtakunnallisistakin leipomoista. Tuotteet ovat valtaosin Suomessa valmistettuja, mikä on kilpailussa tärkeä arvostelukriteeri. Osaston valikoima on runsas ja houkuttelee kokeilemaan myös uusia leipävaihtoehtoja.

Voittajan valitsi raati, johon kuuluivat markkinointipäällikkö Veera Tammenmaa, Leipomo Rosten Oy, myyntineuvottelija Mai Britt Jaakkola, Leivon Leipomo Oy, toiminnanjohtaja Kaisa Mensonen, Leipätiedotus ry, toimialapäällikkö Pekka Heikkilä, Kauppamyllyjen Yhdistys ry sekä toimitusjohtaja Mika Väyrynen, Suomen Leipuriliitto ry.

Perustelujen mukaan voittajakaupan leipäosastolla myös paikalliset makutottumukset on otettu hyvin huomioon ja paikalliset pienetkin leipomot on nostettu hyvin esiin. Sesonkituotteita samoin kuin gluteenittomia tuotteita löytyy leipäosastolta kattava valikoima. Leipäosasto on erittäin hyvin hoidettu ja lähes poikkeuksellisen siisti. Tuotteet ovat hyllyissä hyvässä järjestyksessä, mikä helpottaa tuotteiden löytymistä. Leipäosastolla on käytetty kekseliäästi myös erilaisia kaluste-elementtejä, kuten puulaatikoita, liitutauluja ja jalallisia julistetelineitä, jotka herättävät asiakkaan mielenkiinnon. Myymälän leipäosaston hoitajat ovat ammattilaisia, jotka tekevät työtään sydämellään. K-supermarket Reimarin leipäosasto näyttäytyy asiakkaan kannalta miellyttävänä ja kutsuvana paikkana tehdä leipäostokset hyvällä mielellä runsaasta valikoimasta.

K-supermarket Reimari on valittu Vuoden Leipäkaupaksi myös vuonna 2009. Sen yrittäjinä ovat edelleen kauppiaspariskunta Kim ja Carita Mattsson.

Leipäkauppa julkistettiin Paraisilla tiistaina. Leipäosaston hoitajat Tuula Heino ja Armi Vähäsarja palkittiin kultamitalein. Myymälän puolesta kultamitalin ja kunniakirjan otti vastaan kauppias Kim Mattsson.

Kilpailu järjestetään nykyisin kahdessa sarjassa. Joka toinen vuosi kilpailussa ovat mukana pienemmät päivittäistavarakaupat ja joka toinen vuosi hypermarketit ja tavaratalot. Tänä vuonna kilpailussa olivat mukana pienemmät päivittäistavarakaupat.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)
Maku&nautinto |24.02.2017 11:14
Food & Fun Turku -festivaali on nostettu 14 suomalaisen ruokamatkailutuotteen joukkoon. Tuotteet on valittu 45 ehdokkaan joukosta ja lopulliseen Hungry for Finland -kärkituote- pakettiin...
Maku&nautinto |23.02.2017 14:20
Prinsessakakku on ruotsalaisten juhlien klassikkoleivonnainen, ja koristaa se usein myös suomalaisia juhlapöytiä. Vihreä, marsipaanikuorrutteinen kakku kätkee sisäänsä vadelmahilloa ja vaniljakermaaa...
Maku&nautinto |23.02.2017 12:32
Kansallisruoan julkistus innostaa ruoka-alan aktiivit juhlimaan myös ruokakulttuuria suomalaisen kulttuurin päivänä 28. helmikuuta. Ruokakulttuurin päivää juhlitaan tulevaisuudessa vuositeemoilla,...
Maku&nautinto |23.02.2017 11:04
Hunajamarinoidut broilerin suikaleet ovat olleet suomalaisten suosikkiruokaa jo 25 vuotta. 1990-luvun alun lamavuosina syntynyt suomalaisten rakastama herkku on yhä Suomen suosituin broilerituote....
Maku&nautinto |22.02.2017 13:28
Michelin julkisti keskiviikkona The Michelin Guide Nordic Countries 2017 -ravintolalistauksensa. Siinä on mukana 274 ravintolaa Tanskasta, Norjasta, Ruotsista ja Suomesta sekä ensimmäistä kertaa myös...
Maku&nautinto |22.02.2017 9:16
HK ja nuorten ajatushautomo Innokampus etsivät Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi yhteistyössä Kotitalousopettajien liiton kanssa vuoden innovatiivisinta nuorta kokkia. InnoKokki on peruskoulujen,...
Maku&nautinto |21.02.2017 19:24
Suomalaisten juustomaku on muuttumassa miedosta vahvempaan. Yhä useampi haluaa nyt leivän päälle voimakkaamman makuista juustoa edamin ja kermajuuston sijaan. Nouseva juustosuosikki on gouda, jota...
Maku&nautinto |21.02.2017 8:40
Kotimaista omenajääviiniä valmistavan Brinkhall Sparkling Oy:n tehtaan ja myymälän avajaiset järjestetään Naantalin Röölässä lauantaina 4. maaliskuuta nuottasilakkamarkkinoiden yhteydessä. Tehtaan...
Maku&nautinto |20.02.2017 8:24
Maaliskuussa valitaan Suomen ensimmäinen Pizzamestari. Yli 40 ammattilaishakijan joukosta on valikoitunut kahdeksan semifinalistia.
Maku&nautinto |17.02.2017 15:40
Perinteisen suomalaisen saunapalvikinkun ja muiden maistuvien perinnepalvituotteiden valmistus uhkaa loppua syksyllä. Syynä ovat kiristyneet EU-säädökset. Lihakeskusliitto ry sekä tuottajien MTK ovat...
Maku&nautinto |17.02.2017 11:32
IranilaissyntyisenSabrina Ghayourin Sirocco-keittokirja (Gummerus) sisältää yli sata herkullista reseptiä, jotka tuovat ruoanlaittoon itämaista inspiraatiota. Palkitun Persianan tekijän...