K-supermarket Reimari Paraisilta vuoden leipäkauppa

14.02.2017 12:21

Suomen Leipuriliitto ry paikallisyhdistyksineen on valinnut 21. kerran Vuoden Leipäkaupan. Vuoden 2017 leipäkauppa on Paraisilla sijaitseva K-supermarket Reimari, Oy K & C Mattsson Ab.

Suomen Leipuriliitto ry:n 14 paikallisyhdistystä valitsi omalta alueeltaan parhaaksi katsomansa päivittäistavarakaupan leipäosaston ja nimesivät sen ehdokkaakseen. Myymälät saivat leipäosastolleen ehdokkuudesta kertovan banderollin. Loppukilpailuun valittiin niiden joukosta kolme päivittäistavarakauppaa: K-supermarket Ruokapori, Pori, K-Market Pirkanpoika, Pirkkala ja K-supermarket Reimari, Parainen.

Loppukilpailuraadin mukaan K-supermarket Reimari tarjoaa asiakkailleen hyvin hoidetun ja kodikkaan leipäosaston, jonka tuotteet tulevat niin paikallisista, alueellisista kuin valtakunnallisistakin leipomoista. Tuotteet ovat valtaosin Suomessa valmistettuja, mikä on kilpailussa tärkeä arvostelukriteeri. Osaston valikoima on runsas ja houkuttelee kokeilemaan myös uusia leipävaihtoehtoja.

Voittajan valitsi raati, johon kuuluivat markkinointipäällikkö Veera Tammenmaa, Leipomo Rosten Oy, myyntineuvottelija Mai Britt Jaakkola, Leivon Leipomo Oy, toiminnanjohtaja Kaisa Mensonen, Leipätiedotus ry, toimialapäällikkö Pekka Heikkilä, Kauppamyllyjen Yhdistys ry sekä toimitusjohtaja Mika Väyrynen, Suomen Leipuriliitto ry.

Perustelujen mukaan voittajakaupan leipäosastolla myös paikalliset makutottumukset on otettu hyvin huomioon ja paikalliset pienetkin leipomot on nostettu hyvin esiin. Sesonkituotteita samoin kuin gluteenittomia tuotteita löytyy leipäosastolta kattava valikoima. Leipäosasto on erittäin hyvin hoidettu ja lähes poikkeuksellisen siisti. Tuotteet ovat hyllyissä hyvässä järjestyksessä, mikä helpottaa tuotteiden löytymistä. Leipäosastolla on käytetty kekseliäästi myös erilaisia kaluste-elementtejä, kuten puulaatikoita, liitutauluja ja jalallisia julistetelineitä, jotka herättävät asiakkaan mielenkiinnon. Myymälän leipäosaston hoitajat ovat ammattilaisia, jotka tekevät työtään sydämellään. K-supermarket Reimarin leipäosasto näyttäytyy asiakkaan kannalta miellyttävänä ja kutsuvana paikkana tehdä leipäostokset hyvällä mielellä runsaasta valikoimasta.

K-supermarket Reimari on valittu Vuoden Leipäkaupaksi myös vuonna 2009. Sen yrittäjinä ovat edelleen kauppiaspariskunta Kim ja Carita Mattsson.

Leipäkauppa julkistettiin Paraisilla tiistaina. Leipäosaston hoitajat Tuula Heino ja Armi Vähäsarja palkittiin kultamitalein. Myymälän puolesta kultamitalin ja kunniakirjan otti vastaan kauppias Kim Mattsson.

Kilpailu järjestetään nykyisin kahdessa sarjassa. Joka toinen vuosi kilpailussa ovat mukana pienemmät päivittäistavarakaupat ja joka toinen vuosi hypermarketit ja tavaratalot. Tänä vuonna kilpailussa olivat mukana pienemmät päivittäistavarakaupat.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)
Maku&nautinto |27.04.2017 16:12
Naantalin vanhankaupungin rantaan saadaan vapuksi uusi ravintola. Kevään aikana remontoituun puutaloon avattavassa ravintola Snickarissa luvataan panostaa lähiruokaan. Ruokalistalla on myös pizzoja...
Maku&nautinto |27.04.2017 11:28
Hesburger ryhtyy yhteistyöhön kotimaisen Kaslinkin kanssa, joka sille laktoosittoman pehmyt-jäätelömassan.
Maku&nautinto |22.04.2017 11:04
Maailman suurin vehnäolutpanimo Erdinger lanseeraa kesäkaudelle uuden vehnäoluen. Erdinger Sommerweisse on perinteisistä vaaleista suodattamattomista vehnistä poiketen kuivahumaloitu....
Maku&nautinto |22.04.2017 9:52
Turun makumaailma laajentuu taas. Skanssistakin tuttu Jesse`s Dine vastaa nyt Linnankadulla sijaitsevan Chicin keittiöstä ja vie makumatkalle maailman ympäri. Ravintolassa voi kokeilla vaikkapa...
Maku&nautinto |21.04.2017 21:28
Tämän simppelimmäksi ei pastaruoka enää muutu: laita kaikki ainekset samaan pataan ja ruoka kypsyy 15 minuutissa. Sabina Fauda-Rôlen kirjassa Yhden kattilan pastat (Atena) on 30 herkullista...
Maku&nautinto |20.04.2017 11:12
Hansakortteli selvitti Food & Fitness Hyvinvointitapahtuman kunniaksi varsinaissuomalaisten lempikeittiöitä. Pohjoismainen ruoka nousi kyselyssä selvästi maailman keittiöiden kirkkaimpaan kärkeen.
Maku&nautinto |19.04.2017 7:48
Aboa Vetus & Ars Nova -museon ja M Kitchen & Cafén tuottamassa tapahtumassa yhdistyvät oluen historia ja paikallisten panimotuotteiden maistelu lauantaina 22. huhtikuuta kello 18–20.30....
Maku&nautinto |15.04.2017 12:12
Pääsiäispöytään kuulu monia perinteisiä ruokia kuten lammas ja pasha, jotka kuitenkin yleistyivät suomalaisten pääsiäispöydissä vasta 1970-luvulla.
Maku&nautinto |15.04.2017 8:24
Suklaamunien etsintä on lasten hauska pääsiäisleikki. Pääsiäismunien etsimisleikit kuuluivat osaksi suomalaista kansanperinnettä. Koska kanojenpito alkoi Suomessa yleistyä vasta vähitellen 1800-...
Maku&nautinto |14.04.2017 19:24
Passionhedelmä on nyt parhaimmillaan. Passion- eli kärsimyshedelmä on parhaimmillaan silloin, kun sen kuori on ryppyinen. Sileä raaka passionhedelmä kypsyy noin viikossa huoneenlämmössä....
Maku&nautinto |14.04.2017 14:44
Kananmunien kulutus on edelleen nousussa. Kananmunamarkkinabarometrin mukaan alkuvuoden kulutus kananmunien ja uusien kananmunatuotteiden osalta on ennätyksellisellä tasolla.– Kanamääräennusteiden...