Millaista on tulevaisuuden kouluruoka?

08.06.2017 8:56

Hyvän ruoan festivaali Food & Fun Turku lähestyy. Arkea Oy on ollut mukana tapahtumassa alusta asti nostaen esiin arkiruoka-aspektin ja yhteistyö jatkuu tänä vuonna lasten kouluruokailun parissa. Lapset ovat olennaisessa osassa määrittelemässä tulevaisuuden ruokamaisemaa.

– Kysymme yhdessä Food & Fun -organisaation kanssa lapsilta ja aikuisiltakin, miltä näyttää tulevaisuuden kouluruoka-annos, kertoo Arkean palvelujohtaja Paula Juvonen.

Kyselyn vastauksista kootaan visio tulevaisuuden kouluruokamenusta, joka julkistetaan Food & Fun -viikolla. Yhdessä Turun kouluista tullaan myös toteuttamaan viikon ruokalista tulevaisuuden ruoasta.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)
Maku&nautinto |24.06.2017 9:30
Juhannuksena syötäviin ruokiin panostetaan monessa kodissa tavallista enemmän. Perinteiset maut kuten savulohi-tilli ja uudet perunat löytyvät varmasti monelta ostoslistalta, mutta uusia reseptejä...
Maku&nautinto |23.06.2017 18:21
Juhannus on joulun ja pääsiäisen ohella vuoden tärkein ruokajuhla. Uudet perunat, silli ja makkara pitävät pintansa suosituimpina juhannusherkkuina. Juhannus on myös rakkauden juhla, jolloin...
Maku&nautinto |21.06.2017 20:00
K-ruoka selvitti kesän kalatrendit. Savustaminen on ollut muutaman vuoden ajan kasvava trendi grillauksessa. Rasvaiset kalat sopivat erityisen hyvin savustettavaksi. Myös kokonaisten kalojen kysyntä...
Maku&nautinto |21.06.2017 19:28
Forum Marinumin pihalla järjestetään ruoka- ja viinifestivaalit 27.–29. heinäkuuta. Tapahtumassa tarjotaan annoksia kaupunkimme keittiömestareiden käsistä, lähiseudun raaka-aineista sekä viinejä maan...
Maku&nautinto |21.06.2017 11:08
Grill it! -ravintoloiden kesälista hemmottelee herkullisilla mauillaan, kun sydäminä sykkivät puuhiiligrillit. Hehkuvan hiilloksen yllä kypsyvät kauden maukkaimmat lihat, kalat ja kasvikset.– Aito...
Maku&nautinto |21.06.2017 8:40 (päivitetty: 21.06.2017 8:47)
Halistenkoskella sijaitsevan vanhan Myllärintalon pihapiiri näyttäytyy kadulle vain vähän vehreiden puiden lomasta, mutta sisälle kurkatessa saa yllättyä positiivisesti. Idyllisellä pihalla on...
Maku&nautinto |15.06.2017 17:16
Myllärintalon idyllinen piha muuttui tänä kesänä keitaaksi, kun Latte Artin hallitseva suomenmestari Pauliina Nyrhinen puolisoineen avasi kahvilan Halistenkoskelle Myllärintaloon. Kahvila Padolla...
Maku&nautinto |15.06.2017 9:56
Tästä lähin erikoisruokavaliota noudattavat saavat parempaa aamiaista kävelykadulla sijaitsevasta Scandic Plazasta. Erilaisia ruokavalioita noudattavat asiakkaat, kuten allergikot, keliaakikot ja...
Maku&nautinto |15.06.2017 8:48
Hotelli- ja ravintola-alan toimija Restel yhdistää voimansa yhdysvaltalaisen Taco Bell -pikaruokajätin kanssa ja tuo meksikolaistyylistä pikaruokaa tarjoilevan ravintolaketjun Suomeen syksyllä 2017...
Maku&nautinto |14.06.2017 16:28
Retiisistä syödään usein alkeisvarsi, joskin koko kasvi on syömäkelpoinen ja sen lehtiä voidaan käyttää salaattina. Vierastatko retiisin kirpeyttä? Ei hätää. Sujauta se hetkeksi pannulle tai grilliin...
Maku&nautinto |14.06.2017 14:56 (päivitetty: 14.06.2017 15:03)
Roseeviini on viime vuosina tullut yhä suositummaksi kesäjuomaksi kuohuvan ja valkoviinin rinnalle. Rosee on kevyt, raikas ja marjainen viini, joka on parhaimmillaan nuorena sekä tuoreena. Se sopii...