Monikäyttöisen bataatin aika

09.02.2017 19:32

Bataatti on alun perin kotoisin Etelä- ja Keski-Amerikasta. Bataatin eri värivaihtoehdoista suosituin on oranssi, joka sisältää porkkanankin tavoin runsaasti beetakaroteenia. Jauhoisen makeaa bataattia voi käyttää perunan tavoin ruoanlaitossa. Sen voi paahtaa, paistaa, keittää, grillata tai laittaa vaikkapa trendikkäästi leivänpaahtimeen ja syödä leivän sijasta.

Bataatti sopii muusiin, ranskalaisiin, uunikasviksiin sekä laatikko- ja pataruokiin. Kokeile uunissa paahdettuja bataattiviipaleita burgereihin tai pikkupitsojen pohjaksi. Bataatista saa tehtyä myös rapsakoita sipsejä uunissa, lorauksella öljyä ja ripauksella mausteita.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)
Maku&nautinto |27.04.2017 16:12
Naantalin vanhankaupungin rantaan saadaan vapuksi uusi ravintola. Kevään aikana remontoituun puutaloon avattavassa ravintola Snickarissa luvataan panostaa lähiruokaan. Ruokalistalla on myös pizzoja...
Maku&nautinto |27.04.2017 11:28
Hesburger ryhtyy yhteistyöhön kotimaisen Kaslinkin kanssa, joka sille laktoosittoman pehmyt-jäätelömassan.
Maku&nautinto |22.04.2017 11:04
Maailman suurin vehnäolutpanimo Erdinger lanseeraa kesäkaudelle uuden vehnäoluen. Erdinger Sommerweisse on perinteisistä vaaleista suodattamattomista vehnistä poiketen kuivahumaloitu....
Maku&nautinto |22.04.2017 9:52
Turun makumaailma laajentuu taas. Skanssistakin tuttu Jesse`s Dine vastaa nyt Linnankadulla sijaitsevan Chicin keittiöstä ja vie makumatkalle maailman ympäri. Ravintolassa voi kokeilla vaikkapa...
Maku&nautinto |21.04.2017 21:28
Tämän simppelimmäksi ei pastaruoka enää muutu: laita kaikki ainekset samaan pataan ja ruoka kypsyy 15 minuutissa. Sabina Fauda-Rôlen kirjassa Yhden kattilan pastat (Atena) on 30 herkullista...
Maku&nautinto |20.04.2017 11:12
Hansakortteli selvitti Food & Fitness Hyvinvointitapahtuman kunniaksi varsinaissuomalaisten lempikeittiöitä. Pohjoismainen ruoka nousi kyselyssä selvästi maailman keittiöiden kirkkaimpaan kärkeen.
Maku&nautinto |19.04.2017 7:48
Aboa Vetus & Ars Nova -museon ja M Kitchen & Cafén tuottamassa tapahtumassa yhdistyvät oluen historia ja paikallisten panimotuotteiden maistelu lauantaina 22. huhtikuuta kello 18–20.30....
Maku&nautinto |15.04.2017 12:12
Pääsiäispöytään kuulu monia perinteisiä ruokia kuten lammas ja pasha, jotka kuitenkin yleistyivät suomalaisten pääsiäispöydissä vasta 1970-luvulla.
Maku&nautinto |15.04.2017 8:24
Suklaamunien etsintä on lasten hauska pääsiäisleikki. Pääsiäismunien etsimisleikit kuuluivat osaksi suomalaista kansanperinnettä. Koska kanojenpito alkoi Suomessa yleistyä vasta vähitellen 1800-...
Maku&nautinto |14.04.2017 19:24
Passionhedelmä on nyt parhaimmillaan. Passion- eli kärsimyshedelmä on parhaimmillaan silloin, kun sen kuori on ryppyinen. Sileä raaka passionhedelmä kypsyy noin viikossa huoneenlämmössä....
Maku&nautinto |14.04.2017 14:44
Kananmunien kulutus on edelleen nousussa. Kananmunamarkkinabarometrin mukaan alkuvuoden kulutus kananmunien ja uusien kananmunatuotteiden osalta on ennätyksellisellä tasolla.– Kanamääräennusteiden...