Näin syntyy helppo sitruunajäätelö lakritsikierteellä

13.02.2017 13:24
Henriikka Fingerborg

Sitruuna-lakritsijäätelö. (Kuva: Henriikka Fingerborg)

Sitruuna-lakritsijäätelö.

Lemon curd, eli sitruunatahna on kirpsakan makeaa levitettä, jota käytetään perinteisemmin paahtoleivän päällä. Se sopii myös leivontaan; hillon tilalle kakun täytteeksi, kermavaahtoon sekoitettuna pursotuksissa tai täytteissä. Lemon curd sisältää yleensä sitruunan kuorta ja sitruunamehua, keltuaista, sokeria ja voita.

Lemon curd sopii hyvin myös itse tehdyn jäätelön mausteeksi. Hieno lakritsijauhe on kuin pala taivasta; makeaa, pehmeää ja aromaattista. Lakritsijauhetta voi käyttää ruoanlaitossa, leivonnassa ja jälkiruoissa, tai sirotella jogurtin, tuoreiden hedelmien tai smoothien pinnalle. Sitruunan ja lakritsin yhdistelmä on jäätelössä vastustamaton.

Jogurttijäätelön päälle voi raastaa sitruunankuorta antamaan lisää kirpsakkuutta, mutta jos on todellinen lakritsin ystävä, ripottele myös hieman lakritsijauhetta annoksen koristeeksi.

Sitruuna-lakritsijäätelö

(kahdelle)

400 g turkkilaista jugurttia

4 rkl lemon curdia

4 tl lakritsijauhetta

1 luomusitruuna

Sekoita ainekset keskenään ja laita pakastimeen muutamaksi tunniksi. Sekoittele välillä. Tarjoile sopivan pehmeänä, ja raasta sitruunan kuorta annoksen päälle.

Henriikka Fingerborg
Maku&nautinto |24.06.2017 9:30
Juhannuksena syötäviin ruokiin panostetaan monessa kodissa tavallista enemmän. Perinteiset maut kuten savulohi-tilli ja uudet perunat löytyvät varmasti monelta ostoslistalta, mutta uusia reseptejä...
Maku&nautinto |23.06.2017 18:21
Juhannus on joulun ja pääsiäisen ohella vuoden tärkein ruokajuhla. Uudet perunat, silli ja makkara pitävät pintansa suosituimpina juhannusherkkuina. Juhannus on myös rakkauden juhla, jolloin...
Maku&nautinto |21.06.2017 20:00
K-ruoka selvitti kesän kalatrendit. Savustaminen on ollut muutaman vuoden ajan kasvava trendi grillauksessa. Rasvaiset kalat sopivat erityisen hyvin savustettavaksi. Myös kokonaisten kalojen kysyntä...
Maku&nautinto |21.06.2017 19:28
Forum Marinumin pihalla järjestetään ruoka- ja viinifestivaalit 27.–29. heinäkuuta. Tapahtumassa tarjotaan annoksia kaupunkimme keittiömestareiden käsistä, lähiseudun raaka-aineista sekä viinejä maan...
Maku&nautinto |21.06.2017 11:08
Grill it! -ravintoloiden kesälista hemmottelee herkullisilla mauillaan, kun sydäminä sykkivät puuhiiligrillit. Hehkuvan hiilloksen yllä kypsyvät kauden maukkaimmat lihat, kalat ja kasvikset.– Aito...
Maku&nautinto |21.06.2017 8:40 (päivitetty: 21.06.2017 8:47)
Halistenkoskella sijaitsevan vanhan Myllärintalon pihapiiri näyttäytyy kadulle vain vähän vehreiden puiden lomasta, mutta sisälle kurkatessa saa yllättyä positiivisesti. Idyllisellä pihalla on...
Maku&nautinto |15.06.2017 17:16
Myllärintalon idyllinen piha muuttui tänä kesänä keitaaksi, kun Latte Artin hallitseva suomenmestari Pauliina Nyrhinen puolisoineen avasi kahvilan Halistenkoskelle Myllärintaloon. Kahvila Padolla...
Maku&nautinto |15.06.2017 9:56
Tästä lähin erikoisruokavaliota noudattavat saavat parempaa aamiaista kävelykadulla sijaitsevasta Scandic Plazasta. Erilaisia ruokavalioita noudattavat asiakkaat, kuten allergikot, keliaakikot ja...
Maku&nautinto |15.06.2017 8:48
Hotelli- ja ravintola-alan toimija Restel yhdistää voimansa yhdysvaltalaisen Taco Bell -pikaruokajätin kanssa ja tuo meksikolaistyylistä pikaruokaa tarjoilevan ravintolaketjun Suomeen syksyllä 2017...
Maku&nautinto |14.06.2017 16:28
Retiisistä syödään usein alkeisvarsi, joskin koko kasvi on syömäkelpoinen ja sen lehtiä voidaan käyttää salaattina. Vierastatko retiisin kirpeyttä? Ei hätää. Sujauta se hetkeksi pannulle tai grilliin...
Maku&nautinto |14.06.2017 14:56 (päivitetty: 14.06.2017 15:03)
Roseeviini on viime vuosina tullut yhä suositummaksi kesäjuomaksi kuohuvan ja valkoviinin rinnalle. Rosee on kevyt, raikas ja marjainen viini, joka on parhaimmillaan nuorena sekä tuoreena. Se sopii...