Näin syntyy helppo sitruunajäätelö lakritsikierteellä

13.02.2017 13:24
Henriikka Fingerborg

Sitruuna-lakritsijäätelö. (Kuva: Henriikka Fingerborg)

Sitruuna-lakritsijäätelö.

Lemon curd, eli sitruunatahna on kirpsakan makeaa levitettä, jota käytetään perinteisemmin paahtoleivän päällä. Se sopii myös leivontaan; hillon tilalle kakun täytteeksi, kermavaahtoon sekoitettuna pursotuksissa tai täytteissä. Lemon curd sisältää yleensä sitruunan kuorta ja sitruunamehua, keltuaista, sokeria ja voita.

Lemon curd sopii hyvin myös itse tehdyn jäätelön mausteeksi. Hieno lakritsijauhe on kuin pala taivasta; makeaa, pehmeää ja aromaattista. Lakritsijauhetta voi käyttää ruoanlaitossa, leivonnassa ja jälkiruoissa, tai sirotella jogurtin, tuoreiden hedelmien tai smoothien pinnalle. Sitruunan ja lakritsin yhdistelmä on jäätelössä vastustamaton.

Jogurttijäätelön päälle voi raastaa sitruunankuorta antamaan lisää kirpsakkuutta, mutta jos on todellinen lakritsin ystävä, ripottele myös hieman lakritsijauhetta annoksen koristeeksi.

Sitruuna-lakritsijäätelö

(kahdelle)

400 g turkkilaista jugurttia

4 rkl lemon curdia

4 tl lakritsijauhetta

1 luomusitruuna

Sekoita ainekset keskenään ja laita pakastimeen muutamaksi tunniksi. Sekoittele välillä. Tarjoile sopivan pehmeänä, ja raasta sitruunan kuorta annoksen päälle.

Henriikka Fingerborg
Maku&nautinto |29.04.2017 8:32
Yksi tämän vuoden suurimmista ruokatrendeistä on tarunomainen, säkenöivä ja sateenkaaren väreissä hehkuva yksisarvisteema. Tässä trendissä värjätään annos muistuttamaan ”yksisarvisen ruokaa”, oli se...
Maku&nautinto |27.04.2017 16:12
Naantalin vanhankaupungin rantaan saadaan vapuksi uusi ravintola. Kevään aikana remontoituun puutaloon avattavassa ravintola Snickarissa luvataan panostaa lähiruokaan. Ruokalistalla on myös pizzoja...
Maku&nautinto |27.04.2017 11:28
Hesburger ryhtyy yhteistyöhön kotimaisen Kaslinkin kanssa, joka sille laktoosittoman pehmyt-jäätelömassan.
Maku&nautinto |22.04.2017 11:04
Maailman suurin vehnäolutpanimo Erdinger lanseeraa kesäkaudelle uuden vehnäoluen. Erdinger Sommerweisse on perinteisistä vaaleista suodattamattomista vehnistä poiketen kuivahumaloitu....
Maku&nautinto |22.04.2017 9:52
Turun makumaailma laajentuu taas. Skanssistakin tuttu Jesse`s Dine vastaa nyt Linnankadulla sijaitsevan Chicin keittiöstä ja vie makumatkalle maailman ympäri. Ravintolassa voi kokeilla vaikkapa...
Maku&nautinto |21.04.2017 21:28
Tämän simppelimmäksi ei pastaruoka enää muutu: laita kaikki ainekset samaan pataan ja ruoka kypsyy 15 minuutissa. Sabina Fauda-Rôlen kirjassa Yhden kattilan pastat (Atena) on 30 herkullista...
Maku&nautinto |20.04.2017 11:12
Hansakortteli selvitti Food & Fitness Hyvinvointitapahtuman kunniaksi varsinaissuomalaisten lempikeittiöitä. Pohjoismainen ruoka nousi kyselyssä selvästi maailman keittiöiden kirkkaimpaan kärkeen.
Maku&nautinto |19.04.2017 7:48
Aboa Vetus & Ars Nova -museon ja M Kitchen & Cafén tuottamassa tapahtumassa yhdistyvät oluen historia ja paikallisten panimotuotteiden maistelu lauantaina 22. huhtikuuta kello 18–20.30....
Maku&nautinto |15.04.2017 12:12
Pääsiäispöytään kuulu monia perinteisiä ruokia kuten lammas ja pasha, jotka kuitenkin yleistyivät suomalaisten pääsiäispöydissä vasta 1970-luvulla.
Maku&nautinto |15.04.2017 8:24
Suklaamunien etsintä on lasten hauska pääsiäisleikki. Pääsiäismunien etsimisleikit kuuluivat osaksi suomalaista kansanperinnettä. Koska kanojenpito alkoi Suomessa yleistyä vasta vähitellen 1800-...
Maku&nautinto |14.04.2017 19:24
Passionhedelmä on nyt parhaimmillaan. Passion- eli kärsimyshedelmä on parhaimmillaan silloin, kun sen kuori on ryppyinen. Sileä raaka passionhedelmä kypsyy noin viikossa huoneenlämmössä....