Näin syntyy helppo sitruunajäätelö lakritsikierteellä

13.02.2017 13:24
Henriikka Fingerborg

Sitruuna-lakritsijäätelö. (Kuva: Henriikka Fingerborg)

Sitruuna-lakritsijäätelö.

Lemon curd, eli sitruunatahna on kirpsakan makeaa levitettä, jota käytetään perinteisemmin paahtoleivän päällä. Se sopii myös leivontaan; hillon tilalle kakun täytteeksi, kermavaahtoon sekoitettuna pursotuksissa tai täytteissä. Lemon curd sisältää yleensä sitruunan kuorta ja sitruunamehua, keltuaista, sokeria ja voita.

Lemon curd sopii hyvin myös itse tehdyn jäätelön mausteeksi. Hieno lakritsijauhe on kuin pala taivasta; makeaa, pehmeää ja aromaattista. Lakritsijauhetta voi käyttää ruoanlaitossa, leivonnassa ja jälkiruoissa, tai sirotella jogurtin, tuoreiden hedelmien tai smoothien pinnalle. Sitruunan ja lakritsin yhdistelmä on jäätelössä vastustamaton.

Jogurttijäätelön päälle voi raastaa sitruunankuorta antamaan lisää kirpsakkuutta, mutta jos on todellinen lakritsin ystävä, ripottele myös hieman lakritsijauhetta annoksen koristeeksi.

Sitruuna-lakritsijäätelö

(kahdelle)

400 g turkkilaista jugurttia

4 rkl lemon curdia

4 tl lakritsijauhetta

1 luomusitruuna

Sekoita ainekset keskenään ja laita pakastimeen muutamaksi tunniksi. Sekoittele välillä. Tarjoile sopivan pehmeänä, ja raasta sitruunan kuorta annoksen päälle.

Henriikka Fingerborg
Maku&nautinto |17.02.2017 15:40
Perinteisen suomalaisen saunapalvikinkun ja muiden maistuvien perinnepalvituotteiden valmistus uhkaa loppua syksyllä. Syynä ovat kiristyneet EU-säädökset. Lihakeskusliitto ry sekä tuottajien MTK ovat...
Maku&nautinto |17.02.2017 11:32
IranilaissyntyisenSabrina Ghayourin Sirocco-keittokirja (Gummerus) sisältää yli sata herkullista reseptiä, jotka tuovat ruoanlaittoon itämaista inspiraatiota. Palkitun Persianan tekijän...
Maku&nautinto |17.02.2017 10:32
Crumpet on brittiherkku, joka on englantilaisen muffinssin ja pannukakun risteytys. Crumpet on tyypillinen herkku iltapäiväteellä, ja se tarjoillaan yleensä lämpimänä runsaan voin kera....
Maku&nautinto |17.02.2017 8:20
Kasvisruoan suosion kasvu näkyy ensimmäistä kertaa Fazerin lempilounasruokakyselyn tuloksissa. Kestosuosikkien lasagnen ja paistettujen muikkujen rinnalle kärkeen kiilasivat kasvis- ja vegaaniruoat....
Maku&nautinto |14.02.2017 13:52 (päivitetty: 14.02.2017 14:02)
Talvi ja alkukevät on pataruokien aikaa. Pitkä haudutusaika antaa mukavaa aikaa nauttia päivästä ulkona, samalla kun ruoka kypsyy padassa. Pataruokien suosio perustuukin pitkälle niiden...
Maku&nautinto |14.02.2017 12:21
Suomen Leipuriliitto ry paikallisyhdistyksineen on valinnut 21. kerran Vuoden Leipäkaupan. Vuoden 2017 leipäkauppa on Paraisilla sijaitseva K-supermarket Reimari, Oy K & C Mattsson Ab.Suomen...
Maku&nautinto |09.02.2017 19:32
Bataatti on alun perin kotoisin Etelä- ja Keski-Amerikasta. Bataatin eri värivaihtoehdoista suosituin on oranssi, joka sisältää porkkanankin tavoin runsaasti beetakaroteenia. Jauhoisen makeaa...
Maku&nautinto |09.02.2017 18:44
Kuluttajat arvostavat vuorovaikutusta, yhteisöllisyyttä ja luottamusta. Tämä käy ilmi Lyhyet läheiset ketjut - lähiruoka ja sosiaalinen pääoma (LähiSos) -hankkeen selvityksestä, jossa tarkasteltiin,...
Maku&nautinto |09.02.2017 17:52
Talven ja alkukevään ruokasuosikkeja ovat perinteisesti erilaiset pata-, uuni- ja keittoruuat. Kevätauringon valossa yhä useammat kaivavat myös grillinsä esiin. Kausi aloitetaan vuosi vuodelta yhä...
Maku&nautinto |08.02.2017 12:40
Pohjoismaisen ruokabarometrin mukaan suomalaisissa on muita Pohjoismaita enemmän niitä, jotka syövät kasvisruokaa joskus tai usein. Toisaalta suomalaiset eivät usko oman kasvisruoan syömisensä...
Maku&nautinto |08.02.2017 9:36
Yli puolet suomalaisista mieltää itsensä kokeilevaksi maustajaksi. Määrä on jo suurempi, kuin perinteistesti maustavien ruoanlaittajien. Mauste säilyy, kun muistaa pari yksinkertaista säilytysvinkkiä...