Rieslingillä tukea downiaisille

07.06.2017 8:40 (päivitetty: 07.06.2017 8:49)
Henriikka Fingerborg

Wine Templen Kirsi Hassler (vas.), E. Ekblomin sommelier Veera Vahtera, Voiveljet Oy:n toimitusjohtaja Janne Juvonen sekä Wine Templen myyntiedustaja, sommelier Sonja Ivanoff nostavat maljan positiiviselle erilaisuudelle. (Kuva: Henriikka Fingerborg)

Wine Templen Kirsi Hassler (vas.), E. Ekblomin sommelier Veera Vahtera, Voiveljet Oy:n toimitusjohtaja Janne Juvonen sekä Wine Templen myyntiedustaja, sommelier Sonja Ivanoff nostavat maljan positiiviselle erilaisuudelle.

Miten tylsää elämä olisikaan, jos ei välillä muutama meistä tanssisi vähän toisin kuin muut. Erilaisuudellaan jokainen yksilö tekee maailmastamme värikkäämmän. Pääasiahan on, että kaikilla on samat mahdollisuudet.

Naantalilainen, saksalaisiin viineihin erikoistunut maahantuontiyritys Wine Temple järjestää hyväntekeväisyyskampanjan, joka liittyy Downin syndroomasta tiedottamiseen. Kyseessä on pieni erä saksalaista Same Same but different -valkoviiniä, jonka etikettikin jo henkii erilaisuudesta. Etiketissä muut linnut istuvat paikoillaan ja yksi taas liihottelee iloisesti omia menojaan.

Viinin tuotolla tuetaan projekteja, jotka avustavat ihmisiä joilla on Downin syndrooma. Viiniä on hyvin rajallisesti, eli sitä myydään niin kauan kun tavaraa riittää. Myyntikate lahjoitetaan Suomen Downin Syndrooma Ry:lle, Kirsi Hassler Wine Templeltä kertoo.

– Halusimme jo viime vuonna tätä viiniä, mutta se meni Saksassa niin nopeasti kaupaksi, ettei siitä meille riittänyt. Onneksi tempaus ei jäänyt kertaluontoiseksi ja nyt iloksemme saimme siitä pienen erän.

Viini tuli nyt kesäkuun alussa myyntiin Turkuun, Tampereelle sekä Helsinkiin. Turussa tempaukseen voi osallistua E. Ekblomissa sekä Roster Turussa. Hassler toivookin, että ensi vuonna kampanjaan voitaisiin osallistua vieläkin isommin.

– Päämiehemme Florian Fauthin (Weingut Seehof, Westhofen, Rheinhessen) pojalla on Downin syndrooma. Florian valmisti viime vuonna ensimmäisen kerran viinin, jonka tuoton hän lahjoitti kokonaisuudessaan yhdistyksille, jotka tukevat downiaisten mahdollisuuksia pärjätä siinä missä muutkin. Hehän useimmiten oppivat mitä vain, mutta vain hieman hitaammin kuin muut, Hassler muistuttaa.

Viini on juuri sellainen kuin sen etiketissäkin kerrotaan; iloinen ja pirskahteleva. Viinissä on kolmea rypälelajiketta; Riesling, Weissburgunder ja Muskateller. Pirskahtelevassa juomassa voi aistia kesää, herukkaista aromia, raikkautta, trooppisuutta sekä ripauksen mausteisuutta. Ryhdikäs cuvée on Hasslerin sanojen mukaan “kesää odotellessa -viini” .

– Sen avulla meillä on ilo vaikuttaa konkreettisesti, sivistyneesti ja aidon suvaitsevasti kaikenlaiseen positiiviseen erilaisuuteen.

Henriikka Fingerborg
Maku&nautinto |17.08.2017 14:36
Vuoden 2018 vihannekseksi on nimetty pavut. Valinnan ovat tehneet Puutarhaliitto ry ja Kotimaiset Kasvikset ry. Perusteena on ollut erityisesti se, että tämän monipuolisen kasvisryhmän käytön ja...
Maku&nautinto |17.08.2017 12:40
Altia on tehnyt sopimuksen Infinium Spiritsin kanssa Koskenkorva Vodkan maahantuonnin aloittamisesta Yhdysvaltoihin. Koskenkorvaa myydään tällä hetkellä lähes 30 maahan. Brändiuudistus on tuonut...
Maku&nautinto |17.08.2017 8:24
Syödään yhdessä -teemavuosi huipentuu viikonloppuun 25.–27. elokuuta. Sadat yhdistykset, kyläseurat, hanketoimijat ja yritykset luovat yhteistä juhlaa ympäri Suomea. Maailman suurimpiin kyläjuhliin...
Ensi sunnuntaina vietetään ravintolpäivää Paimiossa Iskun talolla.
Maku&nautinto |16.08.2017 14:04 (päivitetty: 16.08.2017 14:08)
Tapahtumatalo Iskun pihalla järjestetään tulevana sunnuntaina suuren suosion saavuttanut ravintolapäivätapahtuma. Paikan päälle odotetaan useita satoja kävijöitä. Tapahtumassa on mukana kymmenkunta...
Maku&nautinto |16.08.2017 12:40
Jauheliha on suosituin liha suomalaisten ruokapöydissä. Naudan jauheliha pitää ykköspaikkaa (15 % kaikesta lihan kulutuksesta), niin sanotut sekoitejauhelihat eli nauta-sika ja sika-nauta muodostavat...
Maku&nautinto |15.08.2017 19:07
Maitolähettiläs Katri Rantanen muistuttaa koululaisia aamupalan tärkeydestä.– Ilman aamupalaa keskittyminen on huonoa. Koululaisen jaksamisen kannalta aamupala on erittäin tärkeä ateria...
Maku&nautinto |15.08.2017 10:40
Elokuun loppupuoliskon viikot 33 ja 34 on nimetty Suomessa kasvisten sadonkorjuuviikoiksi. Valtakunnallisia kasvisviikkoja päästään viettämään tänäkin vuonna. Avomaan ammattiviljelijöiden...
Maku&nautinto |14.08.2017 9:36
Luomupuuron maailmanennätykseen 6. syyskuuta osallistuu yli 200 000 lasta ja nuorta lähes sadassa Suomen kunnassa Rovaniemeltä Helsinkiin. Luomupuuroa lusikoidaan maailmanennätystahtiin yli...
Maku&nautinto |11.08.2017 16:25
VoiVeljet-yhtiön uusi ravintola Bruukki avaa ovensa 24. elokuuta Tuomaansillan kupeessa, Helsinginkatu 15:ssä, vanhassa pyörätehtaassa. Tarjolla on "rosoista tunnelmaa ja Aurajoen yläjuoksun...
Maku&nautinto |11.08.2017 13:44
Suomen ensimmäistä Ravintoloiden sieniviikkoa vietetään parhaimpaan sieniaikaan 21.-27. elokuuta. Turusta Sieniviikkoon osallistuu Ravintola Hus Lindman.– Suomessa vietetään useita...
Maku&nautinto |11.08.2017 7:48
Seitsemännen kerran järjestetty Suomen Paras Olut-kilpailu järjestettiin 26.–27. heinäkuuta Helsingissä. Kilpailu oli osallistujamäärältään ennätysmäinen, 38 panimoa suurista pieniin toivat...