Rieslingillä tukea downiaisille

07.06.2017 8:40 (päivitetty: 07.06.2017 8:49)
Henriikka Fingerborg

Wine Templen Kirsi Hassler (vas.), E. Ekblomin sommelier Veera Vahtera, Voiveljet Oy:n toimitusjohtaja Janne Juvonen sekä Wine Templen myyntiedustaja, sommelier Sonja Ivanoff nostavat maljan positiiviselle erilaisuudelle. (Kuva: Henriikka Fingerborg)

Wine Templen Kirsi Hassler (vas.), E. Ekblomin sommelier Veera Vahtera, Voiveljet Oy:n toimitusjohtaja Janne Juvonen sekä Wine Templen myyntiedustaja, sommelier Sonja Ivanoff nostavat maljan positiiviselle erilaisuudelle.

Miten tylsää elämä olisikaan, jos ei välillä muutama meistä tanssisi vähän toisin kuin muut. Erilaisuudellaan jokainen yksilö tekee maailmastamme värikkäämmän. Pääasiahan on, että kaikilla on samat mahdollisuudet.

Naantalilainen, saksalaisiin viineihin erikoistunut maahantuontiyritys Wine Temple järjestää hyväntekeväisyyskampanjan, joka liittyy Downin syndroomasta tiedottamiseen. Kyseessä on pieni erä saksalaista Same Same but different -valkoviiniä, jonka etikettikin jo henkii erilaisuudesta. Etiketissä muut linnut istuvat paikoillaan ja yksi taas liihottelee iloisesti omia menojaan.

Viinin tuotolla tuetaan projekteja, jotka avustavat ihmisiä joilla on Downin syndrooma. Viiniä on hyvin rajallisesti, eli sitä myydään niin kauan kun tavaraa riittää. Myyntikate lahjoitetaan Suomen Downin Syndrooma Ry:lle, Kirsi Hassler Wine Templeltä kertoo.

– Halusimme jo viime vuonna tätä viiniä, mutta se meni Saksassa niin nopeasti kaupaksi, ettei siitä meille riittänyt. Onneksi tempaus ei jäänyt kertaluontoiseksi ja nyt iloksemme saimme siitä pienen erän.

Viini tuli nyt kesäkuun alussa myyntiin Turkuun, Tampereelle sekä Helsinkiin. Turussa tempaukseen voi osallistua E. Ekblomissa sekä Roster Turussa. Hassler toivookin, että ensi vuonna kampanjaan voitaisiin osallistua vieläkin isommin.

– Päämiehemme Florian Fauthin (Weingut Seehof, Westhofen, Rheinhessen) pojalla on Downin syndrooma. Florian valmisti viime vuonna ensimmäisen kerran viinin, jonka tuoton hän lahjoitti kokonaisuudessaan yhdistyksille, jotka tukevat downiaisten mahdollisuuksia pärjätä siinä missä muutkin. Hehän useimmiten oppivat mitä vain, mutta vain hieman hitaammin kuin muut, Hassler muistuttaa.

Viini on juuri sellainen kuin sen etiketissäkin kerrotaan; iloinen ja pirskahteleva. Viinissä on kolmea rypälelajiketta; Riesling, Weissburgunder ja Muskateller. Pirskahtelevassa juomassa voi aistia kesää, herukkaista aromia, raikkautta, trooppisuutta sekä ripauksen mausteisuutta. Ryhdikäs cuvée on Hasslerin sanojen mukaan “kesää odotellessa -viini” .

– Sen avulla meillä on ilo vaikuttaa konkreettisesti, sivistyneesti ja aidon suvaitsevasti kaikenlaiseen positiiviseen erilaisuuteen.

Henriikka Fingerborg
Maku&nautinto |24.06.2017 9:30
Juhannuksena syötäviin ruokiin panostetaan monessa kodissa tavallista enemmän. Perinteiset maut kuten savulohi-tilli ja uudet perunat löytyvät varmasti monelta ostoslistalta, mutta uusia reseptejä...
Maku&nautinto |23.06.2017 18:21
Juhannus on joulun ja pääsiäisen ohella vuoden tärkein ruokajuhla. Uudet perunat, silli ja makkara pitävät pintansa suosituimpina juhannusherkkuina. Juhannus on myös rakkauden juhla, jolloin...
Maku&nautinto |21.06.2017 20:00
K-ruoka selvitti kesän kalatrendit. Savustaminen on ollut muutaman vuoden ajan kasvava trendi grillauksessa. Rasvaiset kalat sopivat erityisen hyvin savustettavaksi. Myös kokonaisten kalojen kysyntä...
Maku&nautinto |21.06.2017 19:28
Forum Marinumin pihalla järjestetään ruoka- ja viinifestivaalit 27.–29. heinäkuuta. Tapahtumassa tarjotaan annoksia kaupunkimme keittiömestareiden käsistä, lähiseudun raaka-aineista sekä viinejä maan...
Maku&nautinto |21.06.2017 11:08
Grill it! -ravintoloiden kesälista hemmottelee herkullisilla mauillaan, kun sydäminä sykkivät puuhiiligrillit. Hehkuvan hiilloksen yllä kypsyvät kauden maukkaimmat lihat, kalat ja kasvikset.– Aito...
Maku&nautinto |21.06.2017 8:40 (päivitetty: 21.06.2017 8:47)
Halistenkoskella sijaitsevan vanhan Myllärintalon pihapiiri näyttäytyy kadulle vain vähän vehreiden puiden lomasta, mutta sisälle kurkatessa saa yllättyä positiivisesti. Idyllisellä pihalla on...
Maku&nautinto |15.06.2017 17:16
Myllärintalon idyllinen piha muuttui tänä kesänä keitaaksi, kun Latte Artin hallitseva suomenmestari Pauliina Nyrhinen puolisoineen avasi kahvilan Halistenkoskelle Myllärintaloon. Kahvila Padolla...
Maku&nautinto |15.06.2017 9:56
Tästä lähin erikoisruokavaliota noudattavat saavat parempaa aamiaista kävelykadulla sijaitsevasta Scandic Plazasta. Erilaisia ruokavalioita noudattavat asiakkaat, kuten allergikot, keliaakikot ja...
Maku&nautinto |15.06.2017 8:48
Hotelli- ja ravintola-alan toimija Restel yhdistää voimansa yhdysvaltalaisen Taco Bell -pikaruokajätin kanssa ja tuo meksikolaistyylistä pikaruokaa tarjoilevan ravintolaketjun Suomeen syksyllä 2017...
Maku&nautinto |14.06.2017 16:28
Retiisistä syödään usein alkeisvarsi, joskin koko kasvi on syömäkelpoinen ja sen lehtiä voidaan käyttää salaattina. Vierastatko retiisin kirpeyttä? Ei hätää. Sujauta se hetkeksi pannulle tai grilliin...
Maku&nautinto |14.06.2017 14:56 (päivitetty: 14.06.2017 15:03)
Roseeviini on viime vuosina tullut yhä suositummaksi kesäjuomaksi kuohuvan ja valkoviinin rinnalle. Rosee on kevyt, raikas ja marjainen viini, joka on parhaimmillaan nuorena sekä tuoreena. Se sopii...