Virolainen: Korkeakoulutettujen työttömyyteen löydettävä ratkaisuja

11.03.2016 22:32

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Anne-Mari Virolainen vaatii aktiivisia toimia korkeakoulutettujen työttömyyden kääntämiseksi laskuun. Viime vuonna korkeakoulutettujen työttömyys kasvoi neljättä vuotta putkeen. Korkeakoulutettujen työttömyys on kasvanut yleistä työttömyyskehitystä nopeammin ja yhä useampi korkeakoulutettu on pitkäaikaistyötön.

– Monen akateemisesti koulutetun työllisyysnäkymät ovat vaikeat. Tämä on ongelmallista erityisesti vastavalmistuneiden osalta, sillä pitkä työttömyys valmistumisen jälkeen painaa koko myöhempää työuraa. On resurssien tuhlausta, että koulutetut osaajat eivät työllisty, toteaa Virolainen.

Rakenteellisia uudistuksia työvoiman kysynnän ja tarjonnan kohtaanto-ongelman ratkaisemiseksi on tehty jo jonkin verran. Lisää kuitenkin tarvitaan, jotta korkean lisäarvon töille löytyy osaavat tekijät.

– Työvoimapalveluihin panostetulla rahalla on saatava tuloksia. Yksityisten työvoimapalveluiden osaamista korkeakoulutettujen työnvälityksessä ei ole hyödynnetty tarpeeksi tehokkaasti. Ja miksi digitalisaation mahdollisuuksia toiminnan tehostamiseksi ei ole vielä otettu täysimääräisesti käyttöön, kysyy Virolainen.

– Ministeri Lindström on toiminut ahkerasti kasvavan työttömyyshaasteen edessä. Korkeakoulutetut ovat kuitenkin jääneet sivurooliin. Kannustan ministeri Lindströmiä aktiivisiin toimiin korkeasti koulutettujen työttömyyden taklaamisessa, Virolainen toteaa.

Työvoimapalveluiden uudistamisen lisäksi Virolainen pitää ensiarvoisen tärkeänä, että työmarkkinoita saadaan uudistettua hallitusohjelman mukaisesti.

– Yhteiskuntasopimus ja hallituksen työelämäuudistukset tuovat lisää joustoa työmarkkinoille ja laskevat rakenteellista työttömyyttä. Suunta on oikea, mutta työttömien auttamiseksi on vielä paljon tekemistä.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Politiikka |03.12.2016 14:54
Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö esitteli Vihreiden energia- ja ilmastolinjauksia puoluevaltuuskunnan kokouksessa Vaasassa. Vihreät haluaa Suomesta nopeasti hiilineutraalin maan ja kestävän...
Politiikka |02.12.2016 14:08
Perussuomalaisten kansanedustajat Ritva ”Kike” Elomaa ja Pentti Oinonen ehdottavat, että kansanedustajat voisivat jatkossa osallistua Linnan juhliin joka toinen vuosi.
Politiikka |01.12.2016 17:20
Kansanedustaja Saara-Sofia Sirén (kok.) osallistui tällä viikolla korkean tason kokoukseen Kenian pääkaupungissa Nairobissa. Global Partnership for Effective Development Cooperation -kokouksessa...
Politiikka |30.11.2016 11:16
Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kommentoi keskustelua Ylen Sipilä-uutisoinnista arvioimalla, että ”vahva, riippumaton media sekä sananvapaus ovat demokratian ydintä”.
Politiikka |29.11.2016 6:39
Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ViNO kokoontui viikonloppuna vuosittaiseen liittokokoukseensa Helsinkiin. Liittohallitukseen valittiin Turun vihreiden nuorten ja opiskelijoiden molemmat...
Politiikka |28.11.2016 13:56
Turun vihreä kunnallisjärjestö nimesi 23 uutta kuntavaaliehdokasta kokouksessaan Turun pääkirjastossa lauantaina. Ehdolle asetettiin kokeneita poliitikkoja, kuten puolueen puheenjohtaja Ville...
Politiikka |28.11.2016 13:24
Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kirjoittaa Vihreässä blogissa, kuinka terveydenhuollon professorit ovat varoittaneet hallitusta siitä, että koko sosiaali- ja terveydenhuollon...
Politiikka |27.11.2016 13:48
Kokoomusopiskelijoiden liittokokous pidettiin 26.–27. marraskuuta Helsingissä. Kokoomusopiskelijoiden varapuheenjohtajana jatkaa turkulainen Janika Takatalo. Liittohallituksen jäseniksi valittiin...
Politiikka |26.11.2016 9:08
Varsinais-Suomen Kokoomusnaiset ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin torstaina Salossa. Puheenjohtajaksi vuodelle 2017 valittiin yksimielisesti Satu Koskinen Turusta. Hän jatkaa tehtävässään.
Politiikka |25.11.2016 17:08
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kysyy torstaina eduskunnassa jättämässään kirjallisessa kysymyksessä, miten hallitus aikoo varmistaa, että väkivaltaisen historian omaava Pohjoismainen...
Politiikka |24.11.2016 15:16
Maahanmuuttajien sosiaaliturvan alentaminen kariutui eduskunnassa perustuslakivaliokunnan tulkintaan perustuslaillisen yhdenvertaisuuden loukkaamisesta. Hallitus joutui perumaan esityksen.