Rekrykoulutuksen avulla työllistyi sata viime vuonna Turun seudulla

24.02.2016 7:54

Työnhakijoita on edelleen reilusti enemmän kuin avoimia työpaikkoja, mutta silti kaikkiin avoimiin paikkoihin ei löydetä osaajia. Rekrykoulutukset valmentavat työnhakijoita vastaamaan rekrytoivien yritysten tarpeisiin ja helpottavat sekä työnhakijoiden että työnantajien tilannetta.

Työllisyyskatsaukset kertovat karua kieltä tilanteesta työmarkkinoilla. Työttömien määrä on edelleen nousussa ja esimerkiksi Varsinais-Suomen TE-toimistossa oli vuodenvaihteessa 32 800 työtöntä työnhakijaa. Määrä on 3,7 prosenttia korkeampi kuin vuotta aiemmin.

Myös avoimien työpaikkojen määrä on nousussa. Vuodenvaihteessa Varsinais-Suomessa oli avoimena 2 000 työpaikkaa, mikä on 18 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Silti kaikkiin tehtäviin ei löydetä sopivaa työntekijää.

– Työnhakijoiden tämänhetkinen osaaminen ja avoimien työpaikkojen vaatimukset eivät vain kohtaa toisiaan. Varsinais-Suomen tilanne kuvaa hyvin haastetta, johon törmätään myös muualla Suomessa, toteaa Business manager Tiina Mäkinen Saranen Consultingilta.

Apua etsitään muun muassa rekrytointikoulutuksista. Sarasen toteuttamissa koulutuksissa selvitetään, millaista osaamista työnantajat tarvitsevat, ja suunnitellaan tarpeita vastaava koulutus uusille työntekijöille. Viime vuonna rekrykoulutusten avulla työllistyi sata varsinaissuomalaista työnhakijaa.

– Noin 80 prosenttia viime vuonna koulutuksen suorittaneista työllistyi koulutusohjelman jälkeen. Rekrykoulutus madaltaa olennaisesti yritysten kynnystä aloittaa yhteistyö uuden osaajan kanssa, vaikka nykyinen ammattitaito ei vielä täysin vastaisikaan yrityksen vaatimuksia.

Sarasen rekrykoulutukset työllistivät uusia ammattilaisia vaativiin asiakaspalvelutehtäviin, teollisuuden aloille sekä IT-alan tehtäviin. Mäkinen uskoo, että rekrykoulutukset tarjoavat monenlaisia mahdollisuuksia jatkossakin.

– Olemme tehneet yhteistyötä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ja TE-palveluiden kanssa jo vuodesta 2013 lähtien. Uskomme, että pystymme edelleen auttamaan Varsinais-Suomen yrityksiä kasvamaan ja alueen työnhakijoita kehittämään omaa osaamista yritysten tarpeita vastaavaksi, Mäkinen sanoo.

– Nykyinen työllisyystilanne on haastava, joten kaikilta meiltä työmarkkinaosapuolilta vaaditaan nyt nopeaa reagointikykyä. Olemassa olevia, hyviä toimintamalleja pitää hyödyntää entistä tehokkaammin.

Saranen Consulting ilmoittaa olevansa rekrytoiviin koulutusohjelmiin, outplacement- sekä työnhakupalveluihin erikoistunut asiantuntijayritys.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)
Työ&talous |23.09.2016 13:44
Asiakkaiden sähkönjakelun luotettavuutta lisäävä verkonparannusohjelma näkyi voimakkaasti Caruna Networks Oy konsernin (Caruna) alkuvuoden tekemisessä. Caruna käytti verkon parantamiseen 92,6...
Työ&talous |23.09.2016 13:08
Boat Store Finland Oy rakentaa uudet tilat Turkuun ja aloittaa Yamaha Center -liiketoiminnan ensi tammikuussa. Yamaha Center Turku aloittaa tammikuussa uusissa tiloissa Turun ohikulkutien varrella....
Työ&talous |23.09.2016 12:08
Yrityssektorin voittoaste kasvoi edelliseen vuosineljännekseen verrattuna sektorin arvonlisäyksen kasvaessa palkansaajakorvauksia nopeammin. Yritysten investointiaste kasvoi myös selvästi edellisestä...
Työ&talous |23.09.2016 10:52
Varsinais-Suomen Yrittäjät on kutsunut aluejärjestön entisen toimitusjohtajan Henri Wibomin johtamaan työtä, jonka tarkoituksena on löytää malli omistajanvaihdosten koordinointiin maakunnassa.
Työ&talous |23.09.2016 7:53
Käteisen käytön vähentyminen on fakta. Silti suurin osa suomalaisista käyttää ainakin silloin tällöin käteistä.
Työ&talous |22.09.2016 19:01
– On tärkeää, että vanhempainvapaista aiheutuvat kustannukset jakautuvat tasaisemmin eivätkä jarruta naisten työllistymistä. Uudistus on askel oikeaan suuntaan, Suomen Yrittäjien...
Työ&talous |22.09.2016 9:08
Yritysten yhteen laskettu liikevaihto oli Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan 377,5 miljardia euroa viime vuonna. Teollisuuden ja kaupan heikko kehitys painoi koko yrityssektorin liikevaihdon 6,2...
Työ&talous |21.09.2016 14:52
Lasse Anttila, 33, ja Kaisa Anttila, 33, aloittavat K-kauppiasuransa 10. lokakuuta kotikonnuillaan K-Market Loukinaisen kauppiaina. Liedossa syntyneet Anttilat ottavat talven aikana vetovastuun myös...
Työ&talous |21.09.2016 14:32
Energiaveron palautukset maksetaan asiakkaiden tileille viikosta 39 alkaen. Mahdollinen veronkuittaus tehdään syyskuussa.
Työ&talous |21.09.2016 12:52
Hifistudio ja Rakennusliike Kari Hämälainen oy ovat tehneet yhteistyösopimuksen. Hifistudio asentaa ja suunnittelee äänentoisto- ja kuvalaitteet Kari Hämäläinen Oy:n rakentamiin uusiin asuntoihin.
Työ&talous |21.09.2016 12:48
Verotusta on Keskuskauppakamarin johtaja Ann-Mari Kemellin mukaan kehitettävä kokonaisuutena eikä yksittäisinä hankkeina. Keskuskauppakamarin Suuressa veropäivässä puhunut Kemell totesi...