Turun kaupungin kesätyöpaikkoihin avoin haku, mutta ei arvontaa

25.01.2016 10:42

Turun kaupunki uudisti 16–18-vuotiaiden nuorten kesätyönhaun. Kaupungin eri toimialojen kesätyöpaikkoja ei enää arvota, vaan niihin haetaan. Uudistus sai alkunsa nuorten omista toiveista. Haku töihin alkaa 8. helmikuuta.

Turun kaupunki on arponut kesätöitä vuosittain yli kolmellesadalle nuorelle. Nuorisotyön juhlavuonna 2016 kaupunki on päättänyt uudistaa hakua niin, että työpaikkoihin tulee avoin haku. Nuoret eivät kuitenkaan voi hakea suoraan johonkin toimipisteeseen, vaan he hakevat toimialoittain ja tehtäväkuvausten perusteella tietyntyyppistä työtä.

– Nuorisovaltuusto esitti toiveen avoimesta hausta ja se käytiin läpi myös lautakunnassa. Nuorten perusteluna oli, että eihän tulevaisuudessakaan työpaikkaa saa arvonnalla vaan hakumenettelyjen kautta, kertoo nuorisopalvelupäällikkö Taina Laaksonen.

Muutoksen puolesta puhunut, nuorisovaltuustossa toista kautta aloittava Tatu Alari, 15, pitää uudistusta tärkeänä sekä nuoria että työnantajaa ajatellen.

– Viime vuonna kuulin, että arvontojen kautta moni nuori meni suurin piirtein vain istuskelemaan johonkin hommaan, kun arvonnassa ei ollut osunut mieleistä työtä. On tärkeää, että kun nuori itse hakee tiettyä tehtävää, hän myös ottaa vastuuta työn tekemisestä ja häneltä voidaan sitä myös odottaa. Jos ei mitään tee, ei ansaitse työpaikkaakaan. Vastuunotto on tärkeää tulevaisuuden kannalta, Alari korostaa.

– Suurin osa hakuun tulevista paikoista on avustavissa tehtävissä hyvinvointitoimialalla, esimerkiksi vanhuspalveluissa. Paljon paikkoja aukeaa myös lapsi- ja nuorisotyön parissa, matkailualan tehtävissä sekä liikunta-, kirjasto- ja museopalveluissa, kertoo Laaksonen.

Paikkoihin haetaan 8.–18. helmikuuta. Nuorten kesätyösuhteissa on 85 prosentin työaika. Pestit ovat aiempaan tapaan yhden kuukauden mittaisia ja ajoittuvat pääosin aikavälille 6. kesäkuuta–5. elokuuta. Paikkoja voivat hakea 1.6.1998–31.5.2000 syntyneet turkulaiset nuoret. Viime vuonna kaupungin kesätyöpaikan saaneet eivät voi hakea.

Nuori voi hakea yhteen mieleiseensä työpaikkaan ja ilmoittaa toisen paikan varalle. Hakemukset täytetään sähköisesti. Tietoa tulee kaupungin sivuille helmikuun alussa. Kaupungin avoimet kesätyöpaikat, myös eri alojen opiskelijoille suunnatut, kootaan hakuaikana nettiin sivulle sivulle turku.fi/kesatyot. Niistä tulee tietoa myös nuorten sivuille.

– Haastatteluihin valituille tulee ilmoitus 10. maaliskuuta mennessä hakemuksessa sovitulla tavalla. Nuorisopalvelut hoitaa haastattelut ensisijaisesti ryhmähaastatteluina, Laaksonen kertoo.

Turun Ohjaamon Ohjaamo-viikolla järjestetään 26. tammikuuta kesätyön minimessut. Niillä esitellään nuorille avoimet kesätyöpaikat, yritysten työpaikat alle 30-vuotiaille ja kaupungin omat 16–18-vuotiaille nuorille suunnatut kesätyöt. Lisää tietoa ja paljon tärkeää asiaa muun muassa kesätöistä, cv:stä, hakemuksista ja opiskelusta koko Ohjaamo-viikon ajan.

Työpaikkoja tulee hakuun pitkin helmikuuta. Tietoa paikoista saa Ohjaamosta (Yliopistonkatu 25 A, 4. krs) ja kaupungin sivuilta.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)
Työ&talous |23.09.2016 13:44
Asiakkaiden sähkönjakelun luotettavuutta lisäävä verkonparannusohjelma näkyi voimakkaasti Caruna Networks Oy konsernin (Caruna) alkuvuoden tekemisessä. Caruna käytti verkon parantamiseen 92,6...
Työ&talous |23.09.2016 13:08
Boat Store Finland Oy rakentaa uudet tilat Turkuun ja aloittaa Yamaha Center -liiketoiminnan ensi tammikuussa. Yamaha Center Turku aloittaa tammikuussa uusissa tiloissa Turun ohikulkutien varrella....
Työ&talous |23.09.2016 12:08
Yrityssektorin voittoaste kasvoi edelliseen vuosineljännekseen verrattuna sektorin arvonlisäyksen kasvaessa palkansaajakorvauksia nopeammin. Yritysten investointiaste kasvoi myös selvästi edellisestä...
Työ&talous |23.09.2016 10:52
Varsinais-Suomen Yrittäjät on kutsunut aluejärjestön entisen toimitusjohtajan Henri Wibomin johtamaan työtä, jonka tarkoituksena on löytää malli omistajanvaihdosten koordinointiin maakunnassa.
Työ&talous |23.09.2016 7:53
Käteisen käytön vähentyminen on fakta. Silti suurin osa suomalaisista käyttää ainakin silloin tällöin käteistä.
Työ&talous |22.09.2016 19:01
– On tärkeää, että vanhempainvapaista aiheutuvat kustannukset jakautuvat tasaisemmin eivätkä jarruta naisten työllistymistä. Uudistus on askel oikeaan suuntaan, Suomen Yrittäjien...
Työ&talous |22.09.2016 9:08
Yritysten yhteen laskettu liikevaihto oli Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan 377,5 miljardia euroa viime vuonna. Teollisuuden ja kaupan heikko kehitys painoi koko yrityssektorin liikevaihdon 6,2...
Työ&talous |21.09.2016 14:52
Lasse Anttila, 33, ja Kaisa Anttila, 33, aloittavat K-kauppiasuransa 10. lokakuuta kotikonnuillaan K-Market Loukinaisen kauppiaina. Liedossa syntyneet Anttilat ottavat talven aikana vetovastuun myös...
Työ&talous |21.09.2016 14:32
Energiaveron palautukset maksetaan asiakkaiden tileille viikosta 39 alkaen. Mahdollinen veronkuittaus tehdään syyskuussa.
Työ&talous |21.09.2016 12:52
Hifistudio ja Rakennusliike Kari Hämälainen oy ovat tehneet yhteistyösopimuksen. Hifistudio asentaa ja suunnittelee äänentoisto- ja kuvalaitteet Kari Hämäläinen Oy:n rakentamiin uusiin asuntoihin.
Työ&talous |21.09.2016 12:48
Verotusta on Keskuskauppakamarin johtaja Ann-Mari Kemellin mukaan kehitettävä kokonaisuutena eikä yksittäisinä hankkeina. Keskuskauppakamarin Suuressa veropäivässä puhunut Kemell totesi...