AMK:n kampukseen noin 2 000 opiskelijaa ja 350 työntekijää

19.05.2017 15:16

Lemminkäinen Talo Oy ja Turun Teknologiakiinteistöt Oy ovat sopineet Turun ammattikorkeakoulun Kupittaan kampuksen rakentamisesta Turkuun. Rakennustyöt alkavat vuoden lopulla ja päättyvät alkuvuonna 2020. Osapuolet ovat sopineet, ettei sopimuksen arvoa julkisteta.

Uusi kampusrakennus kokoaa Turun ammattikorkeakoulun toiminnot samaan paikkaan kokoavan kampuksen Turku Science Parkiin. Ammattikorkeakoulu tulee kiinteistöön vuokralaiseksi Turun Teknologiakiinteistöjen toimiessa omistajana ja vuokranantajana.

– Pitkään odotettu uuden kampuksen rakentaminen alkaa vihdoin. Tiedepuistoalue korkeakoulukeskittymänä ainutlaatuinen, vastaavaa ei ole missään muualla Suomessa, kertoo Turun ammattikorkeakoulun rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila tyytyväisenä.

Rakennuksen pinta-ala on 28 400 bruttoneliötä. Se sisältää sekä yksilölliseen että yhteistoiminnalliseen oppimiseen soveltuvia luokkahuoneita, luentosaleja ja ryhmätyötiloja sekä erilaisia laboratoriotiloja, kuten akustiikka-, tehoelektroniikka- ja betonilaboratoriot. Rakennuksessa on myös toimistotiloja, yhteistä monikäyttötilaa sekä tilat muun muassa ravintolalle, liikunnalle ja pysäköinnille. Turun ammattikorkeakoulu keskittää uuteen rakennukseen koko tekniikan alan opetuksen.

Rakennukseen sijoittuu noin 2 000 ammattikorkeakouluopiskelijaa ja 350 työntekijää. Uusi rakennus on osa Turun kaupungin kärkihanketta, jolla se tehostaa toimintaa ja keskittää AMK-koulutuksen tiloja Turku Science Parkiin.

Hanke toteutetaan KVR-urakkana, johon sisältyy koulun rakentaminen käyttövalmiiksi saakka taloteknisine järjestelmineen.

– Teknologiakiinteistöjen kanssa teemme parhaillaan myös Turun uutta palloiluhallia, ja yhteistyö on sujunut erinomaisesti. Me Lemminkäisellä odotamme innokkaina myös tulevaa kampusta, kertoo Lemminkäinen Talo Oy:n toimitusjohtaja Jukka Lämsä.

Turun ammattikorkeakoulun hallitus hyväksyi maanantaina Kupittaan kampuksen uudisrakennuksen suunnitelmat ja vuokrasopimuksen solmimisen Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n kanssa. Sopimus allekirjoitettiin perjantaina.

Teknologiakiinteistöt rakennuttaa kampusrakennuksen, jonka pääasiallinen vuokralainen on Turun AMK. Rakennuksen kaikkiaan 18 000 neliömetristä noin 14 000 tulee Turun ammattikorkeakoulun käyttöön. Valmista on suunnitelman mukaan 1. toukokuuta vuonna 2020.

Turun ammattikorkeakoulu keskittää toimintojaan yhteiselle Kupittaan kampukselle, jonka osaksi uudisrakennuskin on tulossa. AMK:n tiloja ja toimintaa on Lemminkäisenkadun rakennuksessa, ICT-Cityssä, Koneteknologiakeskuksessa ja jatkossa myös lähistölle valmistuvassa olevassa Medisiina D:ssä. Turun AMK:n toiminta jatkuu edelleen myös Salossa ja Taideakatemian tiloissa Linnankadulla.

– Kupittaan kampuksella vahvistetaan edelleen ammattikorkeakoulutuksen ja työelämän yhteistyötä esimerkiksi jaetussa käytössä olevien kehitystilojen avulla, kertoo Taatila.

Turkuun muodostuu Suomen suurin ja tiivein kampusalue, joka sijaitsee poikkeuksellisen lähellä kaupungin keskustaa. Väkeä tässä korkeakouluyhteisössä on noin 40 000 henkilöä.

– Kupittaan alue jatkaa kehittymistään elinkeinoelämän, osaamisen ja innovaatioiden keskittymänä, iloitsee Turun AMK:n hallituksen puheenjohtaja Niko Aaltonen.

– Opiskelijakunta TUO on iloinen, että pitkään tavoitteenamme ollut Kupittaan kampus on vihdoin etenemässä. Uusi kampus tuo merkittävän osan Turun ammattikorkeakoulun opiskelijoista Kupittaan alueelle, mikä mahdollistaa tiiviimmän opiskelijayhteisön muodostumisen ja monipuoliset korkeakoulututkinnot tulevaisuudessa, toteaa puolestaan Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta TUO:n toiminnanjohtaja Terhi Alatalo.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)
Uutiset |27.05.2017 21:54
Maskun Humikkalassa Seppäläntiellä tapahtui lauantaina illalla kello 20 liikenneonnettomuus, jossa paikkakuntalainen 62-vuotias mies menehtyi. Mies ajoi autollaan pitkin Seppäläntietä kohti...
Uutiset |27.05.2017 16:47
Naantalin Venemessujen yhteydessä jaettava Saaristomeripalkinto myönnettiin perjantaina Suomen Purjehdus ja Veneily ry:lle "pitkäjänteisestä vaikuttamistyöstä veneilijöiden hyväksi"....
Uutiset |27.05.2017 14:31
Sosiaali- ja terveysministeriö ja Suomen Kuntaliitto ovat antaneet iäkkäiden palvelujen laatusuositukset vuosina 2001, 2008 ja 2013. Tänä vuonna annettava Laatusuositus hyvän ikääntymisen...
Uutiset |27.05.2017 11:46
Sexpon valtakunnallinen neuvontapalvelu vastaa seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden kysymyksiin kesälläkin. Neuvontapalvelut ovat asiakkaille maksuttomia ja niissä voi asioida nimettömänä. Kesällä on...
Uutiset |27.05.2017 8:23
Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan pituushyppypaikalla poltettiin ilkivaltaisesti nuotiota Raisiossa Kerttulan liikuntakeskuksessa yöllä.Nuotio ei aiheuttanut muuta vahinkoa.
Uutiset |27.05.2017 7:40
Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan 25-neliöinen kasvihuone tuhoutui täysin tulipalossa Vanhalla Raadelmantiellä Kaarinassa yöllä.Palon syttymissyy ei ole selvillä.
Uutiset |27.05.2017 7:29
Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan nuotiosta levinnyt maastopalo poltti kallion päällä olevaa metsänpohjaa Raisiossa Lehtokertunkadulla perjantaina illallaMetsänpohjaa paloi noin kymmenen...
Uutiset |26.05.2017 17:48
Manner-Suomen kuntien ulkoiset toimintakulut vähenivät tammi–maaliskuussa 2,2 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Ulkoiset toimintatuotot vähenivät 10,1 prosenttia.
Uutiset |26.05.2017 17:48
23,7 prosenttia Euroopan unionin 28 jäsenmaan kansalaisista eli köyhyys- tai syrjäytymisuhan alla vuonna 2014. Suomessa köyhyys- tai syrjäytymisriskissä oli 16,8 prosenttia kotitalousväestöstä, noin...
Uutiset |26.05.2017 16:14
Lounais-Suomen poliisilaitos toivoo, että mahdollisimman moni varaisi ajan poliisiasemalle, kun tarkoituksena on jättää poliisille jokin lupahakemus, kuten passi- henkilökortti- tai ampuma-aseen...
Uutiset |26.05.2017 15:20
Lääkinnällisiä laitteita koskevat EU-asetukset tulevat voimaan perjantaina 26. toukokuuta. Uusilla asetuksilla halutaan yhtenäistää eurooppalaista lääkinnällisten laitteiden valvontaa ja siten...