Digitan antenni-tv-verkon maksu-tv-kanavanippujen taajuudet viritettävä tarvittaessa uudelleen

19.05.2017 19:04

Uuden antenni-tv-toimilupakauden käynnistyttyä 17. toukokuuta maksu-tv-palvelut siirtyivät kokonaisuudessaan DVB-T2-teknologiaan. Maksu-tv-lähetyksiä lähetetään nyt kanavanipuissa B ja F. Kanavanipun F taajuuskanavat eivät ole olleet vähään aikaan käytössä, joten F-kanavanippua ei ole välttämättä ohjelmoitu yhteisantennikiinteistöjen (kerrostalot, rivitalot) antennijärjestelmiin varsinkaan Espoon, Turun, Tampereen, Lahden, Jyväskylän ja Oulun näkyvyysalueiden ulkopuolella. Asian voi testata kanavahaulla. Mikäli asuu yhteisantennikiinteistössä (kerrostalo, rivitalo) ja televisio löytää kanavahaussa palvelun DNA-infokanava, kanavapaikka 99, mutta ei palvelua C More Max, on päävahvistin todennäköisesti ohjelmoitava uudelleen.

Todennäköisintä on, että uudelleenviritystä vaaditaan Digitan seuraavien päälähetysasemien osalta: Eurajoki, Joutseno, Kruunupyy, Kuopio, Lapua, Tammela. Myös Kouvolan (Anjalankosken päälähetin) sekä Lapuan alueella on D-kanavanipun taajuudet vaihdettu 11. toukokuuta. Tästä listauksesta näkee lähetinasemien kanavat ja taajuudet maksu-tv-kanavien osalta. Uuden toimilupakauden alkaessa maksu-tv-kanavat lähetetään vain päälähetinasemilta.

Isännöitsijän on hyvä olla yhteydessä antenniurakoitsijaan yhteisantennijärjestelmän virittämiseksi. Tämän jälkeen kotitalouksissa tehtävä kanavahaku tuo esiin F-kanavanipun kanavat. Kaikki käytössä olevat taajuudet ja peittoalueet löydät Digitan karttapalvelusta sekä verkkosivuilta.

Kanavanippu B:n sisältämät palvelut: Discovery, MTV, Ruutu+ Dokkarit, C More First, C More Series, Nick Jr., Investigation Discovery, Animal Planet, C More Hits, Viasat History, DNA-infokanava, DNA-infokanava2.

Kanavanippu F:n sisältämät palvelut: C More Max, C More Juniori, Eurosport, Ruutu+ Urheilu 1, Ruutu+ Urheilu 2, Ruutu+ Leffat ja Sarjat, Ruutu+ Lapset, Disney Channel, C More Sport 1, Viasat Jalkapallo, Viasat Jääkiekko, Viasat Sport, Viasat Hockey, Viasat Urheilu, Viasat Golf, Eurosport 2, National Geographic Wild, Disney Junior, Disney XD, C More Sport 2, Ruutu+ Urheilu 3, Ruutu+ Urheilu 4, Ruutu+ Urheilu 5, Ruutu+ Urheilu 6, Ruutu+ Urheilu 7, Ruutu+ Urheilu 8, Viasat NHL Xtra 1, Viasat NHL Xtra 2, Viasat NHL Xtra 3, Viasat NHL Xtra 4, Viasat NHL Xtra 5, Viasat NHL Xtra 6, Viasat NHL Xtra 7, Viasat NHL Xtra 8, Viasat Film Premiere, Hustler.

Antennijärjestelmiin on tehtävä muutoksia taloyhtiöissä ja julkisissa rakennuksissa, jotka vastaanottavat televisiolähetyksiä yhteisantenniverkon kautta. Suosittelemme, että yhteisantennikiinteistöjä hoitavat isännöitsijät ottavat yhteyttä paikalliseen antenniurakoitsijaan, jotta antennijärjestelmä voidaan virittää uusille taajuuksille.

Rivi-, pari- ja kerrostaloissa, joissa on käytössä yhteisantennijärjestelmä, taloyhtiön asukkaiden on tehtävä tv-vastaanottimien kanavahaku antenniurakoitsijan tekemän viritystyön jälkeen. Taloyhtiöiden velvollisuus on informoida asukkaita ajankohdasta, jolloin kanavahaku on tehtävä.

Omakotitaloissa ja pientaloissa ei yleensä tarvita antennijärjestelmän muutostöitä. Mikäli pientalon antennijärjestelmä on kunnossa, riittää tv-vastaanottimien kanavahaku sen jälkeen, kun taajuusmuutos on tehty alueella.

Useimmat vastaanottimet etsivät kanavat automaattisesti. Kuluttajan pitää vain käynnistää kanavahaku. Jotkin vastaanottimet saattavat vaatia tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä. Ohjeet kanavien viritykseen löytyvät osoitteesta www.digita.fi/kanavahaku tai laitteen käyttöoppaasta.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)
Uutiset |24.07.2017 21:52
Vuoden ensimmäisessä lisätalousarviossa on annettu 11 miljoonan euron lisämääräraha avustuksiin jälkiasennushissien rakentamiseen. Tänä vuonna hissiavustuksia voidaan myöntää yhteensä 36 miljoonalla...
Uutiset |24.07.2017 15:32
Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan Naantalissa Ladvontiellä on noin hehtaarin metsäpaloalue. Palo on saatu rajattua ja sammutus jatkuu useita tunteja. Savua voi esiintyä Raisiossa...
Uutiset |24.07.2017 15:16
Juuri päättynyt kesäviikko oli Länsi-Suomen merivartioston yksiköille tähän mennessä vuoden kiireisin. Tehtäviä, tapahtumia ja sattumuksia oli joka lähtöön. Meri- ja muita pelastustapahtumia...
Uutiset |24.07.2017 13:52
Alaikäiset voivat tehdä ilman huoltajan suostumusta vain heille tavanomaisia ja vähämerkityksellisiä ostoksia, eikä verkko- tai mobiilimaailma tee poikkeusta tähän periaatteeseen, muistuttaa Kilpailu...
Uutiset |24.07.2017 13:48
Sosiaali- ja terveysministeriö on päivittänyt sosiaalihuoltolain soveltamisen avuksi laadittua opasta. Uudessa versiossa on otettu huomioon 30. huhtikuuta mennessä voimaan tulleet lakimuutokset ja...
Uutiset |24.07.2017 10:28
Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt FC Perintä Oy:tä (aputoiminimi Flex Cash) harjoittamasta luvanvaraista perintätoimintaa ja asettanut 10 000 euron uhkasakon kiellon tehosteeksi. FC...
Uutiset |24.07.2017 9:54
Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan teollisuushallissa on syttynyt tulipalo maanantaina aamupäivällä Raisiossa Kerrolankadulla.Pelastuslaitos on paikalla.
Uutiset |24.07.2017 8:20
Hallinto-oikeus on kumonnut rakennuslautakunnan päätöksen ja hylännyt Cable Cape Oy lupahakemuksen. Cable Cape Oy hakenut toimenpidelupaa noin 200 metrin pituisen vesihiihtokaapeliradan rakennelmien...
Isot purjelaivat lähtivät Turusta sunnuntaina.
Uutiset |23.07.2017 23:40 (päivitetty: 23.07.2017 23:50)
Suuret purjelaivat lähtivät Aurajoesta sunnuntaina. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö seurasi paraatia Airistolla Kultaranta VIII -alukseltaan.- Kaikkien aikojen Tall Ships Races, näin...
Uutiset |23.07.2017 16:29
Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan kerrostalohuoneistossa syttyi palonalku Friskinpolulla Runosmäessä sunnuntaina puoliltapäivin.Pelastuslaitos sammutti palon ja herätti asukkaan.
Uutiset |23.07.2017 7:42
Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan noin 15 neliön kokoinen jätekatos paloi Räntämäessä Emmauksenkadulla sunnuntaina aamuyöllä. Kaksi henkilöautoa kärsi vahinkoja.