Digitan antenni-tv-verkon maksu-tv-kanavanippujen taajuudet viritettävä tarvittaessa uudelleen

19.05.2017 19:04

Uuden antenni-tv-toimilupakauden käynnistyttyä 17. toukokuuta maksu-tv-palvelut siirtyivät kokonaisuudessaan DVB-T2-teknologiaan. Maksu-tv-lähetyksiä lähetetään nyt kanavanipuissa B ja F. Kanavanipun F taajuuskanavat eivät ole olleet vähään aikaan käytössä, joten F-kanavanippua ei ole välttämättä ohjelmoitu yhteisantennikiinteistöjen (kerrostalot, rivitalot) antennijärjestelmiin varsinkaan Espoon, Turun, Tampereen, Lahden, Jyväskylän ja Oulun näkyvyysalueiden ulkopuolella. Asian voi testata kanavahaulla. Mikäli asuu yhteisantennikiinteistössä (kerrostalo, rivitalo) ja televisio löytää kanavahaussa palvelun DNA-infokanava, kanavapaikka 99, mutta ei palvelua C More Max, on päävahvistin todennäköisesti ohjelmoitava uudelleen.

Todennäköisintä on, että uudelleenviritystä vaaditaan Digitan seuraavien päälähetysasemien osalta: Eurajoki, Joutseno, Kruunupyy, Kuopio, Lapua, Tammela. Myös Kouvolan (Anjalankosken päälähetin) sekä Lapuan alueella on D-kanavanipun taajuudet vaihdettu 11. toukokuuta. Tästä listauksesta näkee lähetinasemien kanavat ja taajuudet maksu-tv-kanavien osalta. Uuden toimilupakauden alkaessa maksu-tv-kanavat lähetetään vain päälähetinasemilta.

Isännöitsijän on hyvä olla yhteydessä antenniurakoitsijaan yhteisantennijärjestelmän virittämiseksi. Tämän jälkeen kotitalouksissa tehtävä kanavahaku tuo esiin F-kanavanipun kanavat. Kaikki käytössä olevat taajuudet ja peittoalueet löydät Digitan karttapalvelusta sekä verkkosivuilta.

Kanavanippu B:n sisältämät palvelut: Discovery, MTV, Ruutu+ Dokkarit, C More First, C More Series, Nick Jr., Investigation Discovery, Animal Planet, C More Hits, Viasat History, DNA-infokanava, DNA-infokanava2.

Kanavanippu F:n sisältämät palvelut: C More Max, C More Juniori, Eurosport, Ruutu+ Urheilu 1, Ruutu+ Urheilu 2, Ruutu+ Leffat ja Sarjat, Ruutu+ Lapset, Disney Channel, C More Sport 1, Viasat Jalkapallo, Viasat Jääkiekko, Viasat Sport, Viasat Hockey, Viasat Urheilu, Viasat Golf, Eurosport 2, National Geographic Wild, Disney Junior, Disney XD, C More Sport 2, Ruutu+ Urheilu 3, Ruutu+ Urheilu 4, Ruutu+ Urheilu 5, Ruutu+ Urheilu 6, Ruutu+ Urheilu 7, Ruutu+ Urheilu 8, Viasat NHL Xtra 1, Viasat NHL Xtra 2, Viasat NHL Xtra 3, Viasat NHL Xtra 4, Viasat NHL Xtra 5, Viasat NHL Xtra 6, Viasat NHL Xtra 7, Viasat NHL Xtra 8, Viasat Film Premiere, Hustler.

Antennijärjestelmiin on tehtävä muutoksia taloyhtiöissä ja julkisissa rakennuksissa, jotka vastaanottavat televisiolähetyksiä yhteisantenniverkon kautta. Suosittelemme, että yhteisantennikiinteistöjä hoitavat isännöitsijät ottavat yhteyttä paikalliseen antenniurakoitsijaan, jotta antennijärjestelmä voidaan virittää uusille taajuuksille.

Rivi-, pari- ja kerrostaloissa, joissa on käytössä yhteisantennijärjestelmä, taloyhtiön asukkaiden on tehtävä tv-vastaanottimien kanavahaku antenniurakoitsijan tekemän viritystyön jälkeen. Taloyhtiöiden velvollisuus on informoida asukkaita ajankohdasta, jolloin kanavahaku on tehtävä.

Omakotitaloissa ja pientaloissa ei yleensä tarvita antennijärjestelmän muutostöitä. Mikäli pientalon antennijärjestelmä on kunnossa, riittää tv-vastaanottimien kanavahaku sen jälkeen, kun taajuusmuutos on tehty alueella.

Useimmat vastaanottimet etsivät kanavat automaattisesti. Kuluttajan pitää vain käynnistää kanavahaku. Jotkin vastaanottimet saattavat vaatia tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä. Ohjeet kanavien viritykseen löytyvät osoitteesta www.digita.fi/kanavahaku tai laitteen käyttöoppaasta.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)
Uutiset |27.05.2017 21:54
Maskun Humikkalassa Seppäläntiellä tapahtui lauantaina illalla kello 20 liikenneonnettomuus, jossa paikkakuntalainen 62-vuotias mies menehtyi. Mies ajoi autollaan pitkin Seppäläntietä kohti...
Uutiset |27.05.2017 16:47
Naantalin Venemessujen yhteydessä jaettava Saaristomeripalkinto myönnettiin perjantaina Suomen Purjehdus ja Veneily ry:lle "pitkäjänteisestä vaikuttamistyöstä veneilijöiden hyväksi"....
Uutiset |27.05.2017 14:31
Sosiaali- ja terveysministeriö ja Suomen Kuntaliitto ovat antaneet iäkkäiden palvelujen laatusuositukset vuosina 2001, 2008 ja 2013. Tänä vuonna annettava Laatusuositus hyvän ikääntymisen...
Uutiset |27.05.2017 11:46
Sexpon valtakunnallinen neuvontapalvelu vastaa seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden kysymyksiin kesälläkin. Neuvontapalvelut ovat asiakkaille maksuttomia ja niissä voi asioida nimettömänä. Kesällä on...
Uutiset |27.05.2017 8:23
Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan pituushyppypaikalla poltettiin ilkivaltaisesti nuotiota Raisiossa Kerttulan liikuntakeskuksessa yöllä.Nuotio ei aiheuttanut muuta vahinkoa.
Uutiset |27.05.2017 7:40
Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan 25-neliöinen kasvihuone tuhoutui täysin tulipalossa Vanhalla Raadelmantiellä Kaarinassa yöllä.Palon syttymissyy ei ole selvillä.
Uutiset |27.05.2017 7:29
Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan nuotiosta levinnyt maastopalo poltti kallion päällä olevaa metsänpohjaa Raisiossa Lehtokertunkadulla perjantaina illallaMetsänpohjaa paloi noin kymmenen...
Uutiset |26.05.2017 17:48
Manner-Suomen kuntien ulkoiset toimintakulut vähenivät tammi–maaliskuussa 2,2 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Ulkoiset toimintatuotot vähenivät 10,1 prosenttia.
Uutiset |26.05.2017 17:48
23,7 prosenttia Euroopan unionin 28 jäsenmaan kansalaisista eli köyhyys- tai syrjäytymisuhan alla vuonna 2014. Suomessa köyhyys- tai syrjäytymisriskissä oli 16,8 prosenttia kotitalousväestöstä, noin...
Uutiset |26.05.2017 16:14
Lounais-Suomen poliisilaitos toivoo, että mahdollisimman moni varaisi ajan poliisiasemalle, kun tarkoituksena on jättää poliisille jokin lupahakemus, kuten passi- henkilökortti- tai ampuma-aseen...
Uutiset |26.05.2017 15:20
Lääkinnällisiä laitteita koskevat EU-asetukset tulevat voimaan perjantaina 26. toukokuuta. Uusilla asetuksilla halutaan yhtenäistää eurooppalaista lääkinnällisten laitteiden valvontaa ja siten...