Lovemilla ei ole vain nuorille

06.02.2015 8:24
Sami Välikangas / It's Alive Films

Kuntosalilla käyvä Aimo (Joel Hirvonen) haluaa näyttää Millalle olevansa miehinen mies. Siksi hän ostaa robottikädet. (Kuva: Sami Välikangas / It's Alive Films)

Kuntosalilla käyvä Aimo (Joel Hirvonen) haluaa näyttää Millalle olevansa miehinen mies. Siksi hän ostaa robottikädet.

Yle Areenassa ja TV2:lla esitetty #lovemilla tunnetaan rohkeasta tavastaan käsitellä vakaviakin asioita usein huumorin kautta. Jokainen jakso on vain muutaman minuutin mittainen. Siitä puhutaan nuortensarjana, mutta ohjaaja-käsikirjoittaja Teemu Nikki kavahtaa, kun joku vain mainitseekin kohdeyleisö-sanan.

– Jos olettaa, mitä joku tuntematon haluaa nähdä, on heti väärässä. Alun perin en halunnut lähteä tekemään nuorille mitään. Mietin, että mitä jos tekisin sarjan, jota aikuisetkin jaksaisivat katsoa. Jos se on mielestäni tekijänä mielenkiintoinen, sillä on suurempi mahdollisuus onnistua, Nikki sanoo.

Nyt tarina on päätynyt valkokankaalle. Lovemilla-elokuvassa Milla (Milka Suonpää) ja Aimo (Joel Hirvonen) etsivät ensimmäistä yhteistä asuntoaan. Aimon heikon itsetunnon ja mustasukkaisuuspuuskien vuoksi rakkaus kuitenkin säröilee. Nikin mukaan sanoma on, että parisuhde ei vielä tarkoita rakkautta.

Lovemillalle ominaista on sen tapa kertoa asioita överiksi vedetyillä vertauskuvilla, jotka tulevat yllätyksinä ja selittämättä. Aimo tuskailee kuntosalilla ulkonäköpaineiden kanssa, joten hän hankkii pimeiltä markkinoilta itselleen robottikädet. Millan alkoholiongelmaiset vanhemmat (Mari Rantasila ja Matti Onnismaa) ovat olohuoneen kaljapulloröykkiöiden seasta henkiin herääviä zombeja.

– Kun elokuvaa rupesi kirjoittamaan, vähän pelotti, miten se tietty ilmavuus pysyisi siinä. Mehän ratkaistiin se niin, että genret vaihtuvat aika tasaisin välein ja siinä on pieniä sivujuonia, jotka antavat episodimaisuutta, Nikki sanoo.

Elokuva on kirjaimellisesti räikeä aina Millan kirkkaanpunaisesta kampauksesta lähtien. Lavastajat, puvustajat ja maskeeraajat ovat päässeet irrottelemaan antaumuksella. Millan paras kaveri on solarium-onnettomuudessa supervoimat saanut ex-gootti Super-Gitta (Miina Penttinen).

Muita sivuhahmoja ovat muun muassa Taistelupanda ja vatsatautia levittävä salaperäinen Norokostaja.

– Ovathan ne zombimaskit nyt ihan törkeän hienot! Leffa antoi puku-maski-lavastaja-osastolle tehdä sellaista, mitä Suomessa ei ole aiemmin tehty. Kaikki olivat ihan into pinkeänä, Nikki kertoo.

#lovemillaa on tehty 70 jaksoa. Kun puolitoistatuntisen Lovemilla-elokuvan lopputekstit alkavat, ilmiön tarina loppuu.

– Tällä hetkellä ajattelen, että tämä on hieno lopetus jutulle. En ole varma, paljonko tässä on enää annettavaa konseptille. Mutta eihän sitä koskaan tiedä. Eihän sarjaakaan pitänyt tehdä aluksi kuin yksi kausi, Nikki sanoo.

Lovemilla elokuvateattereissa 6.2. alkaen.

Esa Töykkälä
Viihde |27.10.2016 10:20
Syksy kääntyy vähitellen kohti joulua, mutta vielä ei ole joululaulukonserttien kuumin buumi. Marraskuussa monen kovan kotimaisen nimen syyskiertue on kuumimmillaan, mikä näkyy myös Turun...
Viihde |26.10.2016 16:58
Vastikään uuden Lätäkössä-levyn julkaissut yhden naisen bändi Ninni Forever Band saapuu Turkuun ja bar Kukaan perjantaina 28. lokakuuta. Pintandwefallista tuttu Ninni Luhtasaari tekee omillaan...
Viihde |26.10.2016 13:52 (päivitetty: 26.10.2016 13:58)
Parin viime vuoden aikana Sanni Kurkisuo on noussut yhdeksi Suomen kirkkaimmista poptähdistä, jonka jokainen somepäivitys on median luupin alla. Suuri suosio on tuonut mukanaan myös ne, jotka...
Viihde |26.10.2016 6:16
Joulun polku aukeaa Turun keskustassa 26. marraskuuta lauantaina, jolloin vietetään Satumaista joulunavausta. Joulun polku on Turun tuomiokirkolta Humalistonkadulle ulottuva jouluinen...
Viihde |25.10.2016 11:12
Hiljattain uuden albumin julkaissut kvartetti The Husband tarjoilee perjantaina kello 19 Sigyn-salissa Flame Jazz -yleisölle sähkökitaransoiton juhlaillan Varre Vartiaisen ja Marzi Nymanin johdolla.
Viihde |25.10.2016 9:15
On matkakirjaa, on keittokirjaa ja nyt on myös musiikkikirjaa. Madventures-kaksikko Riku Rantala ja Tuomas Milonoff on reissaamisen lisäksi ehtinyt kirjoittaa useita kirjoja. Tuorein lisäys tällä...
Viihde |24.10.2016 15:36
Vuosina 1980–85 Hanoi Rocks oli jotakin erityistä paitsi Suomessa, niin myös Ruotsissa, Britanniassa ja Japanissa muuttaen asenteita siitä, miltä rock-bändin tulee näyttää ja kuulostaa.
Viihde |24.10.2016 14:56
Vuoden 2016 The Voice of Finland voittaja Suvi Åkerman esiintyy Nenäpäivän kunniaksi Turun Mikaelinkirkossa sunnuntaina 30. lokakuuta kello 17.30.
Viihde |24.10.2016 7:48 (päivitetty: 24.10.2016 7:59)
Seitsemättä kertaa järjestettävä nukketeatterifestivaali TIP-Fest nostaa framille tänä vuonna erityisesti esineteatterin. Marraskuussa Turkuun saapuu yksi esinenukketeatterin uranuurtajista,...
Viihde |23.10.2016 10:36
Sir Elwoodin hiljaisten värien jatkaessa ”hiihtolomaansa” bändin musiikkia pystyy kuulemaan onneksi Juha Lehden ja Junnu Saaresahon muodostaman Sir Elwood Duon soittamana. Duo on perinteisesti...
Viihde |23.10.2016 9:16
Ikä tuo itsevarmuutta ja toisaalta sopivan annoksen myös rentoutta, ainakin toisinaan. Ei tarvitse ihan jokaiseen ruohonkorren liikahdukseen reagoida ja toisaalta tietää, että omat jalat kantavat.Kun...