Lovemilla ei ole vain nuorille

06.02.2015 8:24
Sami Välikangas / It's Alive Films

Kuntosalilla käyvä Aimo (Joel Hirvonen) haluaa näyttää Millalle olevansa miehinen mies. Siksi hän ostaa robottikädet. (Kuva: Sami Välikangas / It's Alive Films)

Kuntosalilla käyvä Aimo (Joel Hirvonen) haluaa näyttää Millalle olevansa miehinen mies. Siksi hän ostaa robottikädet.

Yle Areenassa ja TV2:lla esitetty #lovemilla tunnetaan rohkeasta tavastaan käsitellä vakaviakin asioita usein huumorin kautta. Jokainen jakso on vain muutaman minuutin mittainen. Siitä puhutaan nuortensarjana, mutta ohjaaja-käsikirjoittaja Teemu Nikki kavahtaa, kun joku vain mainitseekin kohdeyleisö-sanan.

– Jos olettaa, mitä joku tuntematon haluaa nähdä, on heti väärässä. Alun perin en halunnut lähteä tekemään nuorille mitään. Mietin, että mitä jos tekisin sarjan, jota aikuisetkin jaksaisivat katsoa. Jos se on mielestäni tekijänä mielenkiintoinen, sillä on suurempi mahdollisuus onnistua, Nikki sanoo.

Nyt tarina on päätynyt valkokankaalle. Lovemilla-elokuvassa Milla (Milka Suonpää) ja Aimo (Joel Hirvonen) etsivät ensimmäistä yhteistä asuntoaan. Aimon heikon itsetunnon ja mustasukkaisuuspuuskien vuoksi rakkaus kuitenkin säröilee. Nikin mukaan sanoma on, että parisuhde ei vielä tarkoita rakkautta.

Lovemillalle ominaista on sen tapa kertoa asioita överiksi vedetyillä vertauskuvilla, jotka tulevat yllätyksinä ja selittämättä. Aimo tuskailee kuntosalilla ulkonäköpaineiden kanssa, joten hän hankkii pimeiltä markkinoilta itselleen robottikädet. Millan alkoholiongelmaiset vanhemmat (Mari Rantasila ja Matti Onnismaa) ovat olohuoneen kaljapulloröykkiöiden seasta henkiin herääviä zombeja.

– Kun elokuvaa rupesi kirjoittamaan, vähän pelotti, miten se tietty ilmavuus pysyisi siinä. Mehän ratkaistiin se niin, että genret vaihtuvat aika tasaisin välein ja siinä on pieniä sivujuonia, jotka antavat episodimaisuutta, Nikki sanoo.

Elokuva on kirjaimellisesti räikeä aina Millan kirkkaanpunaisesta kampauksesta lähtien. Lavastajat, puvustajat ja maskeeraajat ovat päässeet irrottelemaan antaumuksella. Millan paras kaveri on solarium-onnettomuudessa supervoimat saanut ex-gootti Super-Gitta (Miina Penttinen).

Muita sivuhahmoja ovat muun muassa Taistelupanda ja vatsatautia levittävä salaperäinen Norokostaja.

– Ovathan ne zombimaskit nyt ihan törkeän hienot! Leffa antoi puku-maski-lavastaja-osastolle tehdä sellaista, mitä Suomessa ei ole aiemmin tehty. Kaikki olivat ihan into pinkeänä, Nikki kertoo.

#lovemillaa on tehty 70 jaksoa. Kun puolitoistatuntisen Lovemilla-elokuvan lopputekstit alkavat, ilmiön tarina loppuu.

– Tällä hetkellä ajattelen, että tämä on hieno lopetus jutulle. En ole varma, paljonko tässä on enää annettavaa konseptille. Mutta eihän sitä koskaan tiedä. Eihän sarjaakaan pitänyt tehdä aluksi kuin yksi kausi, Nikki sanoo.

Lovemilla elokuvateattereissa 6.2. alkaen.

Esa Töykkälä
Viihde |30.08.2016 14:52
Syyslukukausi potkaistaan käyntiin TVO:lla 8. syyskuuta Teviksen Torstai-klubi #1:ssä elävällä musiikilla ja äänekkäällä tekstillä.
Viihde |29.08.2016 8:30
Suomessa ei ole helppoa olla näyttelijä, joka haluaa tehdä musiikkia. Ei varsinkaan, jos on saavuttanut pääammatissaan jonkinlaista nimeä. Kannuksia on vaikea ansaita, koska maassamme ei...
Viihde |28.08.2016 9:12
Moneen projektiin urallaan ehtinyt Johanna ”Yona” Pitkänen loikkaa uudella Jano-levyllään jälleen uuteen suuntaan. Multitalenteksi osoittautunut Yona on aiemmin perinteisemmän popin lisäksi tehnyt...
Viihde |27.08.2016 15:52
Lauantaiaamuna myyntiin tulleet Poliisi 200 vuotta -juhlakonsertin liput loppuivat ennätysajassa ja jo 15 minuutin jälkeen myyntiin tulleet liput olivat lähes loppu ja viimeisetkin hajapaikat oli...
Viihde |27.08.2016 9:20
Suomessa on vuosikymmenien aikana ollut monia katurockbändejä. Hanoi Rocksin lisäksi muun muassa Smack ja Sensuuri ovat heiluttaneet katurockin lippua, mutta viime vuosina varsinkaan tuoreita...
Viihde |26.08.2016 18:45
Ihanan kamala 1990-luku tulee taas. Tällä kertaa rakastettuihin ja kammoksuttuihin klassikoihin puhalletaan liekkiä 70-henkisen Varusmiessoittokunnan sinfonisen puhallinorkesterin voimin, kun Ysäri-...
Viihde |26.08.2016 12:40
Turun Hopeseurakunnan muusikoiden yhteisö Hope Soundi julkaisee perjantaina 9. syyskuuta uuden EP:n, joka kantaa nimeä Häpeä. EP julkaistaan digitaalisesti Spotify ja Apple Music -palveluissa.
Viihde |26.08.2016 9:44
–Olemme seitsemän yhtä hullua tyyppiä, jotka haluavat kehittää Turun stand upin ruohonjuuriskeneä. Täällä on isot festivaalit ja Logomossa käy isot tähdet, mutta ruohonjuuritasolla ollaan oltu vähän...
Viihde |25.08.2016 17:52
Lapsille suunnattu kantaesitys käynnistää Turun kaupunginteatterin syyskauden. Tivoli-musikaali vie pienet ja isot katsojat matkalle tunteiden tivoliin Turun murretta puhuvan pehmohirven opastamana.
Viihde |25.08.2016 11:28
Turku Jazz Festival järjestettiin viime viikonloppuna 47. kertaa, mutta ensimmäisen kerran osana Jazz City Turku -yhteistyöhanketta. Festivaali täytti odotukset taiteellisesti ja tuotannollisesti....
Viihde |25.08.2016 11:20
Yksi Suomen rikoshistorian mielenkiintoisista tapahtumista siirtyy valkokankaalle, kun Sankarit-elokuvan kuvaukset alkavat perjantaina 26. elokuuta Turussa.