Vinkkejä ruoan säästöön

Matsmart antaa vinkkejä ruokahävikin ehkäisemiseksi. Viimeisen käyttöpäivän ohittaneiden tuotteiden käyttäminen voi olla haitallista, kun taas parasta ennen -merkintä viittaa valmistajan lupaukseen siitä, että tuote säilyttää samat ominaisuudet kuin pakkaushetkellä. Katso, haista ja maista ennen kuin heität ruoan pois.

Kylmä jääkaappi auttaa säilyttämään ruoan pidempään. Käy läpi jääkaapin sisältö ennen kaupassa käyntiä, niin et epähuomiossa osta tuotteita, joita kaapista jo löytyy. Laita lautaselle vain oikea määrä ruokaa. Jos ruokaa jää yli paistinpannulle tai kattilaan, säästä ruoka myöhemmäksi. Pakasta ylimääräinen ruoka. Ylikypsät hedelmät ovat mitä parhainta sisältöä vaikka smoothieihin.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Viemäri- ja vesijohtotyö Majamäenkadulla

Viemäri- ja vesijohtotyö sulkee liikenteen Majamäenkatu 11 kohdalla tänään. Työn kestää arviolta perjantaihin. Haittaa esiintyy molemmissa ajosuunnissa. Kiertotie järjestetty Suulikadun kautta. Tonteille ajo Majamäenkadulla sallittu.

Vinokino alkaa torstaina Turussa

Suomen ainoa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tarinoihin keskittyvä elokuvafestivaali Vinokino järjestetään Turussa 19.–22. lokakuuta. Ohjelmistossa loistavat sateenkaaren kaikki värit ja oheisohjelmistossa Tom of Finland on vahvasti esillä. Avajaisvieraaksi saapuu Durk Dehner , Tom of Finland -säätiön perustajajäsen, puheenjohtaja ja Touko Laaksosen ystävä ja rakastaja.

Jätehuollon perusmaksua aletaan kerätä Turussa ja lähikunnissa

Jätehuollon perusmaksut laskutetaan Turun, Kaarinan, Paraisten ja Liedon asukkailta vuoden loppuun mennessä. Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) toimialueen muiden kuntien asukkaat ovat saaneet laskun jo aikaisemmin tänä vuonna. Perusmaksu otettiin jätehuoltolautakunnan päätöksellä käyttöön vuoden 2017 alusta koko LSJH:n toimialueella. Maksulla katetaan asukkaille tärkeitä palveluja, kuten vaarallisten jätteiden keräystä, jäteneuvontaa ja asiakaspalvelua lajitteluasemilla.

Asetuksen muutos velvoittaa parantamaan talousveden riskienhallintaa

Riskienhallinta ja sen edellyttämät toimenpiteet ovat jatkossa entistä tärkeämpiä talousveden säännöllisessä laadunvalvonnassa. Uusi asetus tuo talousveden valvontaan lisää joustavuutta ja edellyttää ottamaan talousveden laadun säännöllisessä valvonnassa entistä paremmin huomioon paikalliset veden laatua uhkaavat vaarat. Riskienhallinnan tuloksia käytetään hyväksi myös kun vesilaitos ja kunnan terveydensuojeluviranomainen varautuvat ehkäisemään ennalta talousveden laatuun liittyviä häiriötilanteita. Asetus tulee voimaan 27. lokakuuta.

Turku panostaa tulevaisuudessa kolmeen kärkihankkeeseen

Turun kehitystä raamittaa kolme mittavaa kärkihanketta, jotka ovat keskustan kehittäminen, Turun kampus ja tiedepuisto sekä Smart and Wise Turku. Kärkihankkeiden kautta panostetaan strategian ja kaupungin toimintamalliuudistuksen kannalta kaikkein keskeisimpien tavoitteiden toteuttamiseen.

Menoviikko: Vinokinoa 17 elokuvan voimin

Vinokino-elokuvafestivaali täyttää tänä vuonna jo 26 vuotta. HLBTIQ-kansan tarinoihin keskittyviä elokuvia esitetään Turussa tänä vuonna 19.–22. lokakuuta. Näytökset järjestetään Alvariumissa Puutarhakadulla. Neljän päivän aikana ohjelmistossa on yhteensä 17 elokuvaa.

Turun ensi vuoden budjetti esitelty – kunnallisveroon ei korotusta

Aleksi Randell esitteli viimeisen budjettinsa Turun kaupunginjohtajana.

Turun ensi vuoden talousarvioesitys ja tavoitteet vuodelle 2018 on julkaistu tänään. Kaupunginjohtaja Aleksi Randell esittää ensi vuoden budjettiin rahaa käytettäväksi 1,5 miljardia euroa. Talousarvioesitys on 26,3 miljoonaa euroa alijäämäinen. Kaupungin kunnallisvero pysyy ennallaan 19,50 prosentissa. Kiinteistöveroa korotetaan, mikäli valtio päättää alarajojen korotuksista.

Kaupunki
Urheilu

Menoviikko: Pänän viimeinen kotimatsi

Henri Lehtonen debytoi Interin edustusjoukkueessa jo vuonna 1998, kun joukkue pelasi vielä Ykköstä. Kuva on viime kesältä.

FC Inter pelaa kauden viimeisen kotiottelunsa Kupittaalla 20. lokakuuta. Kello 18.30 alkavassa ottelussa Inter saa vastaansa Suomen mestaruuden jo muutama kierros sitten varmistaneen HJK:n.

Jälkipeli: Turun ainoat tanssitytöt

TUTO Cheerleaders ylläpitää turkulaista lätkäperinnettä. Iloiset tanssitytöt ovat olennainen osa TUTO Hockeyn kotiotteluita.

Ei nakkien myyntiä. Ei pähkinäpussien jakamista. TUTO Cheerleaders saa keskittyä olennaiseen: tanssimiseen. Kaupungin ainoat lätkämatsien tanssitytöt on tuttu näky TUTO Hockeyn kotiotteluissa.

Raisio kukisti Lapinlahden kärkikamppailussa

Ringeten SM-sarjassa pelattiin lauantaina täysi kierros. Päivän mielenkiintoisin ottelu nähtiin Raisiossa, kun Lapinlahti matkasi RNK Flyersin vieraaksi. Lapinlahti koki kauden avaustappionsa häviten niukasti raisiolaisille lukemin 4–5. Lapinlahti nousi neljännessä erässä jo maalin päähän, mutta loppukiri ei aivan riittänyt. RNK Flyersin ratkaisijaksi nousi Fanny Impilä , joka teki voittomaalin ajassa 42.39. Voiton myötä RNK Flyers nousi sarjataulukossa tasapisteisiin Lapinlahden kanssa.

Otteluanalyysi: TPS selvitti toiseksi viimeisen esteen

Mika Ääritalo oli hyvässä vireessä Gnistania vastaan.

Ykkösen huipennus lähestyy ja TPS pääsee siihen piikkipaikalta. TPS selvitti toiseksi viimeisen esteen lyömällä Kupittaalla vahvasti taistelleen Gnistanin 3-1 (2-1). Kun Honka haki Oulusta OPS:sta 10-0-voiton, ei tarvitse enää ynnäillä maalieroja. Pelin henkikin on täysin selvä. TPS:lla on kolmen pisteen kaula Honkaan, jonka se raitapaidat kohtaavat viimeisellä kierroksella Espoossa. TPS nousee Veikkausliigaan voitolla tai tasapelillä. Jos voittaja on Honka, TPS karsii liigapaikasta ja nousija on Honka.

Täysosuma
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Hjälp!
Hjälp!
Ja kuka se sinä olet?
Ja kuka se sinä olet?
Päätöntä menoa.
Päätöntä menoa.
Kierrätyskamaa nämä aatteetkin nykyään.
Kierrätyskamaa nämä aatteetkin nykyään.
Maistui varmaan makoisalta.
Maistui varmaan makoisalta.
Ikuisella kunniakierroksella.
Ikuisella kunniakierroksella.