Pianisti Joona Toivasen trio XX-albuminsa julkaisukiertueella

Kahdenkymmenen vuoden ikään tullut Joona Toivanen Trio julkaisi lokakuussa juhlavuoden kunniaksi kuudennen levynsä. Perjantain konsertti Café Tiljanissa kello 22 kruunaa kunnianhimoisen ja kansainvälisesti arvostetun kolmikon levynjulkaisukiertueen.

Jyväskylästä maailmanmaineeseen ponnistanut Joona Toivanen Trio on ehtinyt jo kypsään 20 vuoden ikään. Pohjoismaista lyyristä pianojazzia soittava kokoonpano nousi kansainväliseen tietoisuuteen pohjoismaisen Young Nordic Jazz Comets -kilpailun voiton myötä vuonna 2000, ja vuodet ovat vieneet yhtyettä ympäri maailmaa Australiaa ja Aasiaa myöten. Trio on kerännyt osakseen sekä kriitikoiden että yleisön kiitosta musiikistaan, joka on vahvasti persoonallinen yhdistelmä modernia pianotriojazzia, eleganttia minimalismia, uskaliasta energiaa ja saumatonta yhteissoittoa.

Triossa rumpuja soittava Olavi Louhivuori (s.1981) sekä keulamies ja pianisti Joona Toivanen (s.1981) perustivat yhtyeen Jyväskylässä vuonna 1997 omien sanojensa mukaan puolivahingossa, kun koulun musiikintunnille piti tehdä esitys. Duona esitetty Chick Corean Spain sai niin suuren suosion, että bändiin ruvettiin etsimään basistia, ja mukaan valikoitui Joonan veli, Tapani Toivanen.

– Kyllä mä luulen, että se tärkein osatekijä tässä on se, että me löydettiin toisemme, Joona Toivanen kiittelee kanssamuusikoitaan.

Bändi kasvoi ja kehittyi Jyväskylän Jazz Barin lavalla jammailemalla. Alaikäiset ystävykset saivat vanhempien luvalla soittaa baarissa joka tiistai-ilta. Junnujameista tuli Jyväskylän seudulla pian jo käsite, ja Joona Toivanen Trio alkoi herättää laajempaakin kiinnostusta. Yhtyettä rohkaistiin tekemään levy, ja debyyttialbumi Numurkah ilmestyi vuonna 2000.

Trion yhteissoittomahdollisuudet ovat vuosien myötä käyneet harvinaiseksi herkuksi, sillä muusikot ovat asettuneet kolmeen eri maahan: Joona Toivanen vaikuttaa Göteborgissa, Tapani-veli asuu Kööpenhaminassa ja Olavi Louhivuori Helsingissä.

Yhtyeen 20-vuotista taivalta juhlistamaan tehty uusi albumikin suunniteltiin pitkälti alkuun sähköpostiviesteissä. Lokakuussa ilmestynyt XX on kolmikon kuudes albumi ja yhteistyö italialaisen CAM Jazz -levy-yhtiön kanssa jatkuu nyt kahdeksatta vuotta. Trion edellinen albumi November oli ehdolla parhaaksi jazzalbumiksi Emma Gaalassa vuonna 2015, ja Joona Toivasen sooloalbumi Lone Room oli ehdolla samassa kategoriassa tänä vuonna.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Svartin keväässä Paavoharjua

Paperi T.

Turkulainen levy-yhtiö Svart Records julkaisee toukokuun alussa savonlinnalaisen undergroundbändi Paavoharjun vaiheita valottavan Tuote -kirjan sekä bändin Unohdetaan jo se taivas -levyn. Paavoharjussa on ajoittain vieraillut sooloartistina paremmin tunnettu Joose Keskitalo sekä Henri ”Paperi T” Pulkkinen .

Millaista on elää nuorena muslimina Suomessa?

Millaista on elää nuorena muslimina Suomessa? Kuinka moninainen identiteetti voi olla? Nuoret pohtivat identiteettejään ja kuulumisen tunnettaan paneelikeskustelussa.

Työttömien Keskusjärjestö vaatii työttömien terveyspalveluihin tasa-arvoisempaa kohtelua

Työttömien Keskusjärjestön hallitus vaatii asiakasmaksulain 11. pykälän tulkintaa asiakkaiden hyväksi. Asiakasmaksulain mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista määrätyn maksun voi alentaa tai jättää perimättä, jos henkilöllä ei ole maksukykyä. Käytännöt asiakasmaksulain tulkinnassa vaihtelevat suuresti kunnissa ja kuntayhtymissä. Useimmiten alennusta asiakasmaksuihin ei saada, vaan kunnissa kehotetaan hakemaan maksuihin toimeentulotukea.

Lounais-Suomen maistraatti muuttaa väistötiloihin

Lounais-Suomen maistraatti muuttaa väistötiloihin Turussa. KOP-kolmion asiakaspalvelu suljettu 27. helmikuuta kello 12–16.15 ja 2. maaliskuuta koko päivän muuton vuoksi. Palvelua on tarjolla Salon ja Rauman toimipisteissä. Paraisten yhteispalvelupisteessä on avustava asiakaspalvelu. Asiakirjoja voi jättää kaikkiin palvelupisteisiin.

Turun AMK:n ja skotlantilaisen Strathclyden yliopiston yhteistyö vahvistaa Varsinais-Suomen tekniikan alan osaamista

Strathclyden yliopiston kaksipäiväisellä Turun-vierailulla löytyi käytännön toimenpide-ehdotuksia tekniikan alan koulutus- ja tutkimusyhteistyöhön erityisesti meri- ja valmistavan teollisuuden sekä terveysalan tarpeisiin. Tarkoituksena on tuottaa Turun seudulle lisää maisteritason koulutustaustan omaavaa työvoimaa. Yhteistyön aikataulut ja sisällöt tarkentuvat kevään aikana.

Turku keväällä 1918 -luentosarja alkaa tiistaina

Rauno Lahtinen.

Turkuseuran ja Turun suomenkielisen työväenopiston yhteistyössä järjestämän perinteisen kevättalven Turku-luentosarjan aiheena on tänä vuonna Turku keväällä 1918 .

Urheilu

Olli Santalahti jatkaa voittoputkessa

Olli Santalahti.

Cage-organisaation sopimusottelijana tänä vuonna otteleva Finnfighters’ Gymin Olli Santalahti jatkoi vakuuttavia otteitaan viime viikonloppuna Cage 42 -tapahtumassa Helsingissä. Santalahti voitti ensimmäisen erän luovutusvoitolla Tšekin Roman Dikin . Voitto oli turkulaisen seitsemäs peräkkäinen.

TPS salibandyn superpäivä lauantaina

Kupittaan palloiluhallissa pelataan lauantaina naisten ja miesten liigaa sekä A-poikien SM-sarjaa. TPS:n miesten joukkue kohtaa omassa ottelussaan sarjanousija SB Welhot Kuopiosta. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa marraskuun puolivälissä Kuopiossa kotijoukkue veti pidemmän korren ollen parempi maalein 8-3. Avauserän jälkeen tilanne oli vielä 2-1, mutta Welhot paketoi pelin naputtamalla kolme maalia reilussa kahdessa minuutissa.

Puukkokatsomo: Mikrotason mielenkiintoa

Markus Teijula.

Mikä on varma lähestyvän kevään merkki? Yksi monista on yleisurheilun halli-SM-kisat, jotka kisattiin viime viikonloppuna Helsingissä.

No Excuses Fight siirtyy huhtikuulle

Ammattinyrkkeilyilta No Excuses Fight siirtyy. Alun perin ilta oli tarkoitus järjestää Espoon areenalla 9. maaliskuuta. Illan uusi ajankohta on 6. huhtikuuta ja paikkana Helsingin kulttuuritalo.

Oula Palve HPK:sta Tepsiin

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella. Sopimus kattaa myös loppukauden.

Täysosuma
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Hän on varjoaankin nopeampi.
Hän on varjoaankin nopeampi.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.