GOOM-risteily täyttää 25 vuotta

Vuodesta 1993 alkaen järjestetyt legendaariset GOOM-opiskelijaristeilyt viettävät 25-vuotisjuhlaa. Tulevat GOOM-ristelyit seilataan Turusta Silja Galaxylla 4. ja 5. helmikuuta. Supergoom, jossa asiakkaat viettävät molemmat risteilyt laivassa, myytiin loppuun muutamassa päivässä. Sunnuntain lähtö on pian loppuunmyyty ja maanantaillekin enää vain rajoitetusti paikkoja jäljellä.

Suuren kysynnän vuoksi on järjestetty lisälähtö Viking Linen M/S Mariellalle 16. helmikuuta. Legendaariset opiskelijabileet palaavat punaisille laivoille 15 vuoden tauon jälkeen. Juhlalähdöllä esiintyy artisteja vuosien varrelta, GOOMin alkuaikoina esiintynyt Waldo’s People sekä Maija Vilkkumaa ja nousussa oleva Gasellit.

– GOOMilla meno on niin käsittämättömän upeaa ja villiä, ettei sitä voi selittää. Se täytyy ehdottomasti itse kokea! GOOMin maine tänä päivänä ulottuu yli sukupolvien ja näin ollen meillä ovat bailanneet jo sekä vanhemmat että heidän lapsensa, kommentoi risteilyjen tuottaja Krista Heinonen.

Ohjelmassa on luvassa vanhoja GOOM-perinteitä, kuten maailman suurin viuhahdus ja paskan musiikin festivaali sekä muuta bilehenkeen sopivaa uutta ja jännittävää. Juhlia vauhdittavat huippu-dj:t sekä livemusiikin saralla sunnuntain lähdöllä Teflon Brothers, Vilma Alina ja Pikku G sekä maanantain lähdöllä Apulanta, Evelina ja Elastinen.

– GOOMeilla ei tarvitse vetää mitään roolia vaan saat olla vapautuneesti juuri sitä mitä olet. Tai jos haluat vetää roolia, stage on vapaa ja yleisö vastaanottavaista. GOOMilla ei ole stereotypioita. Siellä ei katsota uskontoa, sukupuolista suuntautumista, rotua eikä (haalarin) väriä. Tässä sääntöjen ja ohjeiden tasavallassa GOOM pitäisi säätää pakolliseksi kaikille opiskelijoille, kommentoi jokaisella GOOM-risteilyllä mukana ollut Niko Lintukorpi.

GOOM-risteilyjä on järjestetty yli 70 lähtöä. Niille on osallistunut yli 150 000 opiskelijaa.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Matka omaan itseen

Eira Malinen halusi hankkia äitienpäivälahjaksi kirjan, jossa hänen äitinsä olisi voinut kertoa menneistä vuosista, nykyhetkestä ja tulevaisuuden haaveistaan. Kirjaa ei löytynyt, joten Malinen päätti tehdä sellaisen itse. Syntyi My way -tehtäväkirja (Fitra), eräänlainen aikuisten vauvakirja, joka täytetään itse.

Vettä ei tarvitse enää keittää Nousiaisissa

Nousiaisten vesijohtoverkostosta tehokloorauksen jälkeen otetut toiset vesinäytteet ovat myös olleet puhtaat. Veden keittokehotus voidaan purkaa. Nousiaisten Vesi Oy:n verkoston alueella oleva keittokehotus puretaan perjantaina 23. helmikuuta kello 15.

Viikonloppuna suuri villisikajahti

Suomen villisikakanta kasvanut. Se lisää riskiä afrikkalaisen sikaruton (ASF) leviämisestä Suomeen. Perjantaina käynnistyy villisikaviikonloppu, johon metsästysseurat ovat lähteneet tapahtumaan mukaan alueilla, joilla villisikoja Suomessa esiintyy. Perjantaina metsästetään muun muassa Kouvolassa ja lauantaina useiden seurojen yhteistyönä Varsinais-Suomessa. Viikonlopun aikana metsälle lähtee myös maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) sekä kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio .

Svartin keväässä Paavoharjua

Paperi T.

Turkulainen levy-yhtiö Svart Records julkaisee toukokuun alussa savonlinnalaisen undergroundbändi Paavoharjun vaiheita valottavan Tuote -kirjan sekä bändin Unohdetaan jo se taivas -levyn. Paavoharjussa on ajoittain vieraillut sooloartistina paremmin tunnettu Joose Keskitalo sekä Henri ”Paperi T” Pulkkinen .

Millaista on elää nuorena muslimina Suomessa?

Millaista on elää nuorena muslimina Suomessa? Kuinka moninainen identiteetti voi olla? Nuoret pohtivat identiteettejään ja kuulumisen tunnettaan paneelikeskustelussa.

Työttömien Keskusjärjestö vaatii työttömien terveyspalveluihin tasa-arvoisempaa kohtelua

Työttömien Keskusjärjestön hallitus vaatii asiakasmaksulain 11. pykälän tulkintaa asiakkaiden hyväksi. Asiakasmaksulain mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista määrätyn maksun voi alentaa tai jättää perimättä, jos henkilöllä ei ole maksukykyä. Käytännöt asiakasmaksulain tulkinnassa vaihtelevat suuresti kunnissa ja kuntayhtymissä. Useimmiten alennusta asiakasmaksuihin ei saada, vaan kunnissa kehotetaan hakemaan maksuihin toimeentulotukea.

Urheilu

Olli Santalahti jatkaa voittoputkessa

Olli Santalahti.

Cage-organisaation sopimusottelijana tänä vuonna otteleva Finnfighters’ Gymin Olli Santalahti jatkoi vakuuttavia otteitaan viime viikonloppuna Cage 42 -tapahtumassa Helsingissä. Santalahti voitti ensimmäisen erän luovutusvoitolla Tšekin Roman Dikin . Voitto oli turkulaisen seitsemäs peräkkäinen.

TPS salibandyn superpäivä lauantaina

Kupittaan palloiluhallissa pelataan lauantaina naisten ja miesten liigaa sekä A-poikien SM-sarjaa. TPS:n miesten joukkue kohtaa omassa ottelussaan sarjanousija SB Welhot Kuopiosta. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa marraskuun puolivälissä Kuopiossa kotijoukkue veti pidemmän korren ollen parempi maalein 8-3. Avauserän jälkeen tilanne oli vielä 2-1, mutta Welhot paketoi pelin naputtamalla kolme maalia reilussa kahdessa minuutissa.

Puukkokatsomo: Mikrotason mielenkiintoa

Markus Teijula.

Mikä on varma lähestyvän kevään merkki? Yksi monista on yleisurheilun halli-SM-kisat, jotka kisattiin viime viikonloppuna Helsingissä.

No Excuses Fight siirtyy huhtikuulle

Ammattinyrkkeilyilta No Excuses Fight siirtyy. Alun perin ilta oli tarkoitus järjestää Espoon areenalla 9. maaliskuuta. Illan uusi ajankohta on 6. huhtikuuta ja paikkana Helsingin kulttuuritalo.

Oula Palve HPK:sta Tepsiin

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella. Sopimus kattaa myös loppukauden.

Täysosuma
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Hän on varjoaankin nopeampi.
Hän on varjoaankin nopeampi.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.