Night Visions -festivaali tuo kasariklassikkoja ja uutta scifiä

Mark L. Lesterin elokuvat ovat näkyvästi esillä, kun Night Visions -elokuvafestivaali saapuu ensimmäistä kertaa Turkuun. Mark L. Lesterin elokuvat ovat näkyvästi esillä, kun Night Visions -elokuvafestivaali saapuu ensimmäistä kertaa Turkuun. Kuva: Antti Purhonen

Ainakin jos elokuvien harrastajalta kysytään, erilaiset elokuvafestivaalit ovat voimissaan, vaikka suoratoistopalvelut koituivatkin videovuokraamojen kohtaloksi. Esimerkiksi kauhuun, fantasiaan, scifiin ja toimintaan keskittynyt Night Visions on Helsingissä parinkymmenen vuoden aikana löytänyt yleisön, joka tulee festivaaleille uskollisesti joka vuosi.

Night Visionsin ohjelmistossa on ollut paljon elokuvia, joita olisi muuten ollut vaikea löytää, mutta väki on löytänyt hyvin myös vanhempiin aikanaan valkokankailla pyörineisiin klassikoihin, joita Night Visionsissa on myös tavattu nähdä.

– Iso valkokangas ja kunnon äänentoisto ovat asioita, jotka vetävät ihmisiä edelleen. Myös yhteisöllisyys on iso osa tapahtumaa. Kyllä Night Visionsista on muodostunut samanhenkisten harrastajien kokoontumisajot, toteaa Night Visions Turun festivaalijohtaja Ilari Nevantaus.

Tänä vuonna Night Visions laajenee ensimmäistä kertaa Turkuun. Laajeneminen tuli ajankohtaiseksi, kun Turun elokuvafestivaalitarjonnassa ilmeni aukko.

– Nyt oli luonteva hetki Night Visionsille laajentaa Turkuun, kun saman genren Hurme-festivaalin järjestäjät laittoivat pillit pussiin, Nevantaus toteaa.

Joulukuun alussa, 1.–2. joulukuuta, Turun Night Visions viedään Logomon Move2-salissa läpi kaksipäiväisenä tapahtumana. Helsingissä järjestettävä Night Visions on nykyään viisipäiväinen tapahtuma.

– Kahden päivän aikana Turussa nähdään kaikkiaan kahdeksan elokuvaa. Ohjelmisto on ehkä hieman toimintapainotteinen. Leffafestivaalin ohjelmiston kasaamiseen vaikuttavat monet asiat esitysoikeuksien saannista alkaen.

Turun ensimmäisen Night Visionsin ohjelma on sekoitus 1980-lukua ja tätä päivää. 80-lukua edustavat esimerkiksi kaksi Mark L. Lesterin ohjaamaa klassikkoa. Perjantai-iltana kello 20.15 nähdään Class of 1984 ja 22.15 alkaen Arnold Schwarzeneggerin tähdittämä toimintaklassikko Commando vuodelta 1985.

Tuoreempaa elokuvatarjontaa edustavat muun muassa tänä vuonna valmistunut Graham Skipperin ohjaama ja käsikirjoittama scifi-kauhu-elokuva Sequence Break sekä tositapahtumiin perustuva venäläinen avaruustrilleri Salyut-7, joka kertoo Neuvostoliiton yrityksestä pelastaa miehittämätön avaruusasema putoamiselta.

Vaikka Night Visions järjestetään vasta ensimmäistä kertaa, jatkoa on jo suunnitteilla.

– Tarkoitus on järjestää kaksipäiväinen Night Visions Turussa myös ensi vuonna. Vahva usko siihen on, että Turun kokoisessa kaupungissa meidän genrejen elokuvista kiinnostunutta yleisöä löytyy tarpeeksi, jotta tämä on taloudellisesti järkevää, Nevantaus toteaa.

Ilkka Lappi

Käsiase laukesi ravintola Venuksessa

Asiakkaan hallussa ollut käsiase laukesi lauantaina aamuyöstä Turussa ravintola Venuksessa, kertoo Lounais-Suomen poliisi Twitter-tilillään.

Parpolle esitetään jatkoa muutosjohtajana

Antti Parpo.

Kaupunginhallitus muutti marraskuussa Turun kaupungin konsernihallinnon johdon vastuualueen muutosjohtajan viran pysyväksi. Viran kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto, hyvä kokemus sosiaali- ja terveydenhuollosta sekä hyvä johtamiskokemus. Viran tehtäväkohtaiseksi palkaksi on määritelty 8 935 euroa kuukaudessa.

Konenäkö tehostaa lajien kartoittamista ja suojelua

Konenäkö eli automaattinen kuvatulkinta tarjoaa uusia mahdollisuuksia lajien ja elinympäristöjen kartoittamiseen sekä luonnonsuojeluun. Automatisoidun lajintunnistuksen avulla voidaan myös säästää luonnonhoidon kustannuksia.

Lukiolaiset: Äidinkielen ylioppilaskokeen uudistus lupaava

Ylioppilastutkintolautakunta päätti perjantaina äidinkielen ylioppilaskokeen uusista määräyksistä ja arviointikriteereistä. Äidinkielen koe järjestetään syksystä 2018 lähtien digitaalisena. Digitaaliseen äidinkielen kokeeseen kuuluu kaksi koetta, joista toinen mittaa ensisijaisesti kirjoitustaitoa ja toinen ensisijaisesti lukutaitoa. Suomen Lukiolaisten Liiton (SLL) mielestä uudistus on lupaava.

Mieskuoro Naskalit valmistautuu perinteisiin joulukonsertteihin

Erik Rousi ja Naskaleita Tuomiokirkossa 21.12.2016.

Mieskuoro Naskaleiden perinteiset Tuli kirkkoon miehet ja joulu -konsertit kuullaan Turun tuomiokirkossa torstaina 21. joulukuuta kello 18 ja 20. Tänä vuonna kuoron jouluohjelmassa on aiempaa enemmän tuttuja joululauluja. Uusia sovituksia Naskaleille niihin ovat kirjoittaneet Kari Jantunen , Juuso Vanonen ja Teemu Mustonen .

Kaupunki
Urheilu

Åboraakkeli: Sääntömuutosten mies

HC TPS:n viimeisimmässä mestarijoukkueessa torjunut David Leggio on Palloseurasta lähtönsä jälkeen ehtinyt olla torjuntojensa lisäksi otsikoissa myös erikoisempien torjuntatekniikoiden ansiosta.

Selviääkö TPS ylempään loppusarjaan?

Jääkiekon nuorten SM-liigan alkusarja päättyy tulevana viikonloppuna. Tällä hetkellä TPS on menossa viimeisenä kymmenen joukkueen loppusarjaan, mutta joukkue on pelannut jo kaikki alkusarjan ottelunsa. Sijalla 11 olevalla Lukolla on kaksi peliä vielä jäljellä. Joukkueiden välistä eroa on piste. Torstaina Lukko kohtaa Tampereella Tapparan ja Lauantaina Kupittaalla Tuton, joka on sarjataulukossa sijalla 15.

Puukkokatsomo: Sääntöjä tarkistamaan?

Jonne Virtanen.

Perjantaina 8. joulukuuta HPK-TPS-ottelussa Jonne Virtanen ja HPK:n Miro Karjalainen tiputtivat hanskat suoraan aloituksen jälkeen ja myllyttelivät perjantai-illan ratoksi runsaan minuutin. Tämän jälkeen kiitokset ja molemmat suihkun puolelle.

U19-maajoukkueella kova savotta edessä

Vahvan viime kauden jalkapallon Ykkösessä pelannut Onni Valakari on yksi U19-maajoukkueen turkulaisnimistä.

1–25. Siinä Suomen alle 19-vuotiaiden poikien jalkapallomaajoukkueen edellisen seitsemän maaottelun maaliero. Voitoista ei moisella maalierolla tarvitse edes haaveilla. Kesäkuussa Baltic Cupissa joukkue vielä peittosi Latvian ja Viron, mutta elo-syyskuun taitteessa pelatusta EM-esiturnauksesta lähtien kyyti on kylmää.

Täysosuma
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Hän on varjoaankin nopeampi.
Hän on varjoaankin nopeampi.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Nyt meni painiksi!
Nyt meni painiksi!