Night Visions -festivaali tuo kasariklassikkoja ja uutta scifiä

Mark L. Lesterin elokuvat ovat näkyvästi esillä, kun Night Visions -elokuvafestivaali saapuu ensimmäistä kertaa Turkuun. Mark L. Lesterin elokuvat ovat näkyvästi esillä, kun Night Visions -elokuvafestivaali saapuu ensimmäistä kertaa Turkuun. Kuva: Antti Purhonen

Ainakin jos elokuvien harrastajalta kysytään, erilaiset elokuvafestivaalit ovat voimissaan, vaikka suoratoistopalvelut koituivatkin videovuokraamojen kohtaloksi. Esimerkiksi kauhuun, fantasiaan, scifiin ja toimintaan keskittynyt Night Visions on Helsingissä parinkymmenen vuoden aikana löytänyt yleisön, joka tulee festivaaleille uskollisesti joka vuosi.

Night Visionsin ohjelmistossa on ollut paljon elokuvia, joita olisi muuten ollut vaikea löytää, mutta väki on löytänyt hyvin myös vanhempiin aikanaan valkokankailla pyörineisiin klassikoihin, joita Night Visionsissa on myös tavattu nähdä.

– Iso valkokangas ja kunnon äänentoisto ovat asioita, jotka vetävät ihmisiä edelleen. Myös yhteisöllisyys on iso osa tapahtumaa. Kyllä Night Visionsista on muodostunut samanhenkisten harrastajien kokoontumisajot, toteaa Night Visions Turun festivaalijohtaja Ilari Nevantaus.

Tänä vuonna Night Visions laajenee ensimmäistä kertaa Turkuun. Laajeneminen tuli ajankohtaiseksi, kun Turun elokuvafestivaalitarjonnassa ilmeni aukko.

– Nyt oli luonteva hetki Night Visionsille laajentaa Turkuun, kun saman genren Hurme-festivaalin järjestäjät laittoivat pillit pussiin, Nevantaus toteaa.

Joulukuun alussa, 1.–2. joulukuuta, Turun Night Visions viedään Logomon Move2-salissa läpi kaksipäiväisenä tapahtumana. Helsingissä järjestettävä Night Visions on nykyään viisipäiväinen tapahtuma.

– Kahden päivän aikana Turussa nähdään kaikkiaan kahdeksan elokuvaa. Ohjelmisto on ehkä hieman toimintapainotteinen. Leffafestivaalin ohjelmiston kasaamiseen vaikuttavat monet asiat esitysoikeuksien saannista alkaen.

Turun ensimmäisen Night Visionsin ohjelma on sekoitus 1980-lukua ja tätä päivää. 80-lukua edustavat esimerkiksi kaksi Mark L. Lesterin ohjaamaa klassikkoa. Perjantai-iltana kello 20.15 nähdään Class of 1984 ja 22.15 alkaen Arnold Schwarzeneggerin tähdittämä toimintaklassikko Commando vuodelta 1985.

Tuoreempaa elokuvatarjontaa edustavat muun muassa tänä vuonna valmistunut Graham Skipperin ohjaama ja käsikirjoittama scifi-kauhu-elokuva Sequence Break sekä tositapahtumiin perustuva venäläinen avaruustrilleri Salyut-7, joka kertoo Neuvostoliiton yrityksestä pelastaa miehittämätön avaruusasema putoamiselta.

Vaikka Night Visions järjestetään vasta ensimmäistä kertaa, jatkoa on jo suunnitteilla.

– Tarkoitus on järjestää kaksipäiväinen Night Visions Turussa myös ensi vuonna. Vahva usko siihen on, että Turun kokoisessa kaupungissa meidän genrejen elokuvista kiinnostunutta yleisöä löytyy tarpeeksi, jotta tämä on taloudellisesti järkevää, Nevantaus toteaa.

Ilkka Lappi

Hippoksentiellä paloi asuntovaunu

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan Hippoksentiellä paloi asuntovaunu sunnuntaina iltapäivällä.

Suomen riistakeskus: Supikoira ja minkki haitallisia vieraslajeja

Minkki.

Supikoira ja minkki lukeutuvat Suomen luontoon kuulumattomiin vieraslajeihin. Riistakeskuksen mukaan niiden vaikutus alkuperäisluonnon monimuotoisuudelle on selkeästi haitallinen. Erityisesti herkät saaristo- ja kosteikkoalueet ovat alttiita supikoiran ja minkin saalistusvaikutukselle. Tutkimusten perusteella saalistusvaikutus heikentää erityisesti linnusto ja sammakkoeläinten monimuotoisuutta, mutta vaikutukset voivat myyriin kohdistuvan saalistuksen myötä ulottua aina kasvillisuuteen asti.

Julkisyhteisöjen alijäämä pieneni 1,3 miljardia euroa

Julkisyhteisöjen sulautetut kokonaistulot kasvoivat 0,9 miljardia vuoden 2017 neljännellä neljänneksellä edellisen vuoden vastaavasta neljänneksestä. Sulautetut kokonaismenot pienenivät edellisen vuoden vastaavasta neljänneksestä 0,4 miljardia euroa. Tulojen ja menojen erotuksena laskettava julkisyhteisöjen alijäämä (nettoluotonotto) pieneni 1,3 miljardilla eurolla.

Benjamin Källman U21-karsintoihin

Benjamin Källman.

Suomen alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkue kohtaa 23. maaliskuuta vieraissa EM-karsintaottelussa Liettuan. Turkulaisista ryhmään valittiin Interin Benjamin Källman sekä Tanskassa nykyään pelaava Kaan Kairinen . Liettua-peli on Suomen viides karsinnoissa.

Urheilu

Benjamin Källman U21-karsintoihin

Benjamin Källman.

Suomen alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkue kohtaa 23. maaliskuuta vieraissa EM-karsintaottelussa Liettuan. Turkulaisista ryhmään valittiin Interin Benjamin Källman sekä Tanskassa nykyään pelaava Kaan Kairinen . Liettua-peli on Suomen viides karsinnoissa.

Menoviikko: Kohti pitkää kevättä

Ikuisuuskysymys, milloin yleisö löytää sankoin joukoin Turkuhalliin, kun TPS:llä on aito mahdollisuus pelata keväällä isoista asioista.

TPS:n jääkiekkomiehistö aloittaa taipaleensa tämän kevään pudotuspeleissä kotiottelulla tiistaina 20. maaliskuuta kello 18.30. Vastaan asettuu SaiPa. Kuten aina, puolivälierät on tiivis rypistys. Paras seitsemästä ottelusarja on ohi viimeistään 31. maaliskuuta.

EKS uusi pronssimitalinsa

RNK Flyers ja Espoon Kiekkoseura pelasivat pronssimitaleista Raisiossa. Neljännen kerran viimeisen viiden vuoden aikana pronssiottelussa pelannut EKS otti vierasvoiton maalein 6–4 ja uusi pronssinsa viime vuodelta.

TPS salibandyn kantona kaskessa tuttu vastus

Viime keväänä Happee jätti TPS:n ihmettelemään taustalle marssiessaan semifinaaleihin.

Salibandyliigan puolivälierissä yksi asia on viime vuosina ollut enemmän sääntö kuin poikkeus. TPS ja Jyväskylän Happee kohtaavat puolivälierissä. Viikonloppuna TPS ja Happee aloittavat keskinäisen puolivälieräsarjan jo kolmantena keväänä peräkkäin. Kuuden vuoden sisällä TPS ja Happee ovat kohdanneet neljästi puolivälierissä.

Maailmancupin ensikertalainen Helmi Murto permannolla varasijalle finaaliin

Helmi Murto.

Bakun maailmancupin osakilpailun toinen kisapäivä voimisteltiin perjantaina. Suomalaiset eivät yltäneet parhaimpiin suorituksiinsa, mutta myös onnistumisia nähtiin. Maailmancupin ensikertalainen Helmi Murto Turun Urheiluliitosta voimisteli permannolla toiselle varasijalle finaaliin, sijalle 10. Permannolta Murto sai pisteet 11,966. Puomilla Murto putosi uudessa yhdistelmässään, josta rokotettiin kokonainen piste. Lopulliset pisteet 11,300 ja sijoitus 13.

Täysosuma
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!