Joulukuun keikkaherkut: Perinteisiä erikoiskeikkoja

Nicole Willis & Banda Palomita tuo diskofunkin sykettä joulukuiseen Turkuun. Nicole Willis & Banda Palomita tuo diskofunkin sykettä joulukuiseen Turkuun. Kuva: Somero-Lehti

Joulu lähestyy, mutta artistit eivät ole vielä vetäytyneet joulua viettämään. Nostimme tuttuun tapaan Turun joulukuun keikkatarjonnasta muutaman herkkupalan.

Black Magic Six

Ahkerasti ympäri maailmaa kiertävä Black Magic Six on perinteisesti vajaan kymmenen vuoden ajan esiintynyt kerran vuodessa Tinatuopissa.

Tänä vuonna BMS:n Tinatuopin keikka ajoittuu aivan kuun vaihteeseen. Black Magic Six keikkailee Tinatuopissa perjantaina 1. joulukuuta.

Black Magic Six on Jukka Taskisen ja Jarno Pousin muodostama duo, joka yhdistelee musiikissaan monia genrejä trashmetallista punkin kautta bluesiin omalla kulmikkaalla tavallaan toteutettuna.

Black Magic Six Tinatuopissa 1. joulukuuta.

Nicole Willis

Yhtenä kovimmista Suomessa vaikuttavista soul-laulajista tunnetuksi tullut Nicole Willis esittelee turkulaisille uuden puolen itsestään 15. joulukuuta. Tuolloin Willis saapuu Dynamoon kuusihenkisen Banda Palomita -bändin kanssa.

Yhtyeen soundia on kuvailtu olevan rouhean gruuvaavaa ja sielukasta diskofunkia. Banda Palomitassa soittavat muun muassa Tuomo Prättälän keikkakokoonpanossa soittanut Antti Kujanpää.

Perinteisesti Willis on soittanut Dynamossa kovia keikkoja riippumatta, missä kokoonpanossa hänet on nähty. Dynamon 19-vuotissyntymäpäivillä hän nostatti paikan kattoa yhdessä Jimi Tenorin kanssa.

Nicole Willis & Banda Palomita Dynamossa 15. joulukuuta.

Oskari Ruohonen

Soolouralle tämän vuoden aikana hypännyt Oskari Ruohonen ottaa vastaan uuden haasteen urallaan. 16. joulukuuta hän nousee Logomon Teatron lavalle erikoiskonsertissa Oskari Ruohosen ihmeellinen elämä.

Kello 21 alkava konsertti esittelee Ruohosen huimaa monipuolisuutta. Lukuisissa bändeissä ja projekteissa toimineen Ruohosen toimintaa on ohjannut ajatus siitä, että biisien täytyy toimia erilaisina versioina ja sovituksina. Ajatus joutuu Logomossa käytännön testiin, kun Ruohonen esittää esittää soolona läpileikkauksen koko katalogistaan, eli biisejä vuosilta 2003 – 2017. Ruohonen aikoo esittää lisäksi myös valikoituja lempiartistiensa kappaleita.

Keikka on ilmainen.

Oskari Ruohosen ihmeellinen elämä Logomon Teatrossa 16. joulukuuta.

Hevinkelium

Turkulaisen Hevinkeliumin joulunaluskeikat ovat muodostuneet pitkäaikaiseksi perinteeksi. Virsiä hevisovituksina esittävä Hevinkelium esiintyy tänä vuonna Apollossa 23. joulukuuta.

Tänä vuonna Hevinkelium juhlii myös 20-vuotista taivaltaan. Hevinkeliumissa soittaa tunnettuja paikallisia suuruuksia. Bändin laulajana vaikuttaa muun muassa Kilvestä tuttu Taage Laiho.

Hevinkelium Apollossa 23. joulukuuta.

Ilkka Lappi

Kansantalouden tuotanto entisellä tasolla

Kausitasoitettu tuotanto oli tammikuussa edelliskuukauden tasolla. Työpäiväkorjattu tuotanto oli 0,9 prosenttia ylemmällä tasolla kuin vuotta aiemmin. Joulukuun 2017 työpäiväkorjattu tuotanto nousi tarkentuneiden tietojen mukaan 2,7 prosenttia (oli 3,6) edellisvuoden joulukuusta. Tarkentuminen johtui tietojen täsmäyttämisestä neljännesvuositilinpitoon.

Maaliskuu ollut 3-4 astetta tavanomaista kylmempi

Talvi pitää otteessaan myös Aurajokea, jonka jäällä oli sunnuntaina iltapäivällä toistakymmentä luistelijaa

Maaliskuu on ollut 3-4 astetta tavanomaista kylmempi, kertoo Ilmatieteen laitos. Maaliskuu on yhä ehdolla tämän vuosituhannen kylmimmäksi maaliskuuksi. Myös vuosina 2006 ja 2013 maaliskuu oli kylmä.

Nooat ensi-iltaan Manillassa

Aurinkobaletin ja Tehdas Teatterin yhteistuotanto NOOAT – sillä hän oli herralle mieluinen saa ensi-iltansa 23. maaliskuuta Aurinkobaletin Manilla-teatterissa. Nukketeatteria ja nykytanssia yhdistelevä teos leikittelee Raamatun ikiaikaisella tarinalla yhdistellen siihen omaehtoista maailmanluomista.

Hippoksentiellä paloi asuntovaunu

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan Hippoksentiellä paloi asuntovaunu sunnuntaina iltapäivällä.

Suomen riistakeskus: Supikoira ja minkki haitallisia vieraslajeja

Minkki.

Supikoira ja minkki lukeutuvat Suomen luontoon kuulumattomiin vieraslajeihin. Riistakeskuksen mukaan niiden vaikutus alkuperäisluonnon monimuotoisuudelle on selkeästi haitallinen. Erityisesti herkät saaristo- ja kosteikkoalueet ovat alttiita supikoiran ja minkin saalistusvaikutukselle. Tutkimusten perusteella saalistusvaikutus heikentää erityisesti linnusto ja sammakkoeläinten monimuotoisuutta, mutta vaikutukset voivat myyriin kohdistuvan saalistuksen myötä ulottua aina kasvillisuuteen asti.

Julkisyhteisöjen alijäämä pieneni 1,3 miljardia euroa

Julkisyhteisöjen sulautetut kokonaistulot kasvoivat 0,9 miljardia vuoden 2017 neljännellä neljänneksellä edellisen vuoden vastaavasta neljänneksestä. Sulautetut kokonaismenot pienenivät edellisen vuoden vastaavasta neljänneksestä 0,4 miljardia euroa. Tulojen ja menojen erotuksena laskettava julkisyhteisöjen alijäämä (nettoluotonotto) pieneni 1,3 miljardilla eurolla.

Kaupunki
Urheilu

Benjamin Källman U21-karsintoihin

Benjamin Källman.

Suomen alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkue kohtaa 23. maaliskuuta vieraissa EM-karsintaottelussa Liettuan. Turkulaisista ryhmään valittiin Interin Benjamin Källman sekä Tanskassa nykyään pelaava Kaan Kairinen . Liettua-peli on Suomen viides karsinnoissa.

Menoviikko: Kohti pitkää kevättä

Ikuisuuskysymys, milloin yleisö löytää sankoin joukoin Turkuhalliin, kun TPS:llä on aito mahdollisuus pelata keväällä isoista asioista.

TPS:n jääkiekkomiehistö aloittaa taipaleensa tämän kevään pudotuspeleissä kotiottelulla tiistaina 20. maaliskuuta kello 18.30. Vastaan asettuu SaiPa. Kuten aina, puolivälierät on tiivis rypistys. Paras seitsemästä ottelusarja on ohi viimeistään 31. maaliskuuta.

EKS uusi pronssimitalinsa

RNK Flyers ja Espoon Kiekkoseura pelasivat pronssimitaleista Raisiossa. Neljännen kerran viimeisen viiden vuoden aikana pronssiottelussa pelannut EKS otti vierasvoiton maalein 6–4 ja uusi pronssinsa viime vuodelta.

TPS salibandyn kantona kaskessa tuttu vastus

Viime keväänä Happee jätti TPS:n ihmettelemään taustalle marssiessaan semifinaaleihin.

Salibandyliigan puolivälierissä yksi asia on viime vuosina ollut enemmän sääntö kuin poikkeus. TPS ja Jyväskylän Happee kohtaavat puolivälierissä. Viikonloppuna TPS ja Happee aloittavat keskinäisen puolivälieräsarjan jo kolmantena keväänä peräkkäin. Kuuden vuoden sisällä TPS ja Happee ovat kohdanneet neljästi puolivälierissä.

Maailmancupin ensikertalainen Helmi Murto permannolla varasijalle finaaliin

Helmi Murto.

Bakun maailmancupin osakilpailun toinen kisapäivä voimisteltiin perjantaina. Suomalaiset eivät yltäneet parhaimpiin suorituksiinsa, mutta myös onnistumisia nähtiin. Maailmancupin ensikertalainen Helmi Murto Turun Urheiluliitosta voimisteli permannolla toiselle varasijalle finaaliin, sijalle 10. Permannolta Murto sai pisteet 11,966. Puomilla Murto putosi uudessa yhdistelmässään, josta rokotettiin kokonainen piste. Lopulliset pisteet 11,300 ja sijoitus 13.

Täysosuma
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!