Joulukuun keikkaherkut: Perinteisiä erikoiskeikkoja

Nicole Willis & Banda Palomita tuo diskofunkin sykettä joulukuiseen Turkuun. Nicole Willis & Banda Palomita tuo diskofunkin sykettä joulukuiseen Turkuun. Kuva: Somero-Lehti

Joulu lähestyy, mutta artistit eivät ole vielä vetäytyneet joulua viettämään. Nostimme tuttuun tapaan Turun joulukuun keikkatarjonnasta muutaman herkkupalan.

Black Magic Six

Ahkerasti ympäri maailmaa kiertävä Black Magic Six on perinteisesti vajaan kymmenen vuoden ajan esiintynyt kerran vuodessa Tinatuopissa.

Tänä vuonna BMS:n Tinatuopin keikka ajoittuu aivan kuun vaihteeseen. Black Magic Six keikkailee Tinatuopissa perjantaina 1. joulukuuta.

Black Magic Six on Jukka Taskisen ja Jarno Pousin muodostama duo, joka yhdistelee musiikissaan monia genrejä trashmetallista punkin kautta bluesiin omalla kulmikkaalla tavallaan toteutettuna.

Black Magic Six Tinatuopissa 1. joulukuuta.

Nicole Willis

Yhtenä kovimmista Suomessa vaikuttavista soul-laulajista tunnetuksi tullut Nicole Willis esittelee turkulaisille uuden puolen itsestään 15. joulukuuta. Tuolloin Willis saapuu Dynamoon kuusihenkisen Banda Palomita -bändin kanssa.

Yhtyeen soundia on kuvailtu olevan rouhean gruuvaavaa ja sielukasta diskofunkia. Banda Palomitassa soittavat muun muassa Tuomo Prättälän keikkakokoonpanossa soittanut Antti Kujanpää.

Perinteisesti Willis on soittanut Dynamossa kovia keikkoja riippumatta, missä kokoonpanossa hänet on nähty. Dynamon 19-vuotissyntymäpäivillä hän nostatti paikan kattoa yhdessä Jimi Tenorin kanssa.

Nicole Willis & Banda Palomita Dynamossa 15. joulukuuta.

Oskari Ruohonen

Soolouralle tämän vuoden aikana hypännyt Oskari Ruohonen ottaa vastaan uuden haasteen urallaan. 16. joulukuuta hän nousee Logomon Teatron lavalle erikoiskonsertissa Oskari Ruohosen ihmeellinen elämä.

Kello 21 alkava konsertti esittelee Ruohosen huimaa monipuolisuutta. Lukuisissa bändeissä ja projekteissa toimineen Ruohosen toimintaa on ohjannut ajatus siitä, että biisien täytyy toimia erilaisina versioina ja sovituksina. Ajatus joutuu Logomossa käytännön testiin, kun Ruohonen esittää esittää soolona läpileikkauksen koko katalogistaan, eli biisejä vuosilta 2003 – 2017. Ruohonen aikoo esittää lisäksi myös valikoituja lempiartistiensa kappaleita.

Keikka on ilmainen.

Oskari Ruohosen ihmeellinen elämä Logomon Teatrossa 16. joulukuuta.

Hevinkelium

Turkulaisen Hevinkeliumin joulunaluskeikat ovat muodostuneet pitkäaikaiseksi perinteeksi. Virsiä hevisovituksina esittävä Hevinkelium esiintyy tänä vuonna Apollossa 23. joulukuuta.

Tänä vuonna Hevinkelium juhlii myös 20-vuotista taivaltaan. Hevinkeliumissa soittaa tunnettuja paikallisia suuruuksia. Bändin laulajana vaikuttaa muun muassa Kilvestä tuttu Taage Laiho.

Hevinkelium Apollossa 23. joulukuuta.

Ilkka Lappi

Mieskuoro Naskalit valmistautuu perinteisiin joulukonsertteihin

Erik Rousi ja Naskaleita Tuomiokirkossa 21.12.2016.

Mieskuoro Naskaleiden perinteiset Tuli kirkkoon miehet ja joulu -konsertit kuullaan Turun tuomiokirkossa torstaina 21. joulukuuta kello 18 ja 20. Tänä vuonna kuoron jouluohjelmassa on aiempaa enemmän tuttuja joululauluja. Uusia sovituksia Naskaleille niihin ovat kirjoittaneet Kari Jantunen , Juuso Vanonen ja Teemu Mustonen .

Keskosille syntyy muita vähemmän sisaruksia

Keskosina eli alle 37-viikkoisina syntyneet lapset saavat täysiaikaisina syntyneitä lapsia vähemmän nuorempia sisaruksia, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa (THL) tehty väestötutkimus. Mitä aikaisemmin keskonen on syntynyt, sitä todennäköisemmin hän jää vanhempiensa viimeiseksi lapseksi.

Työttömillä ja vähävaraisilla taas joulujuhla Logomossa

Vähävaraisten joulujuhlaan Logomossa osallistuu tänäkin vuonna noin tuhat henkeä.

Työttömien ja vähävaraisten joulujuhlaa vietetään tänä vuonna Logomossa lauantaina 23. joulukuuta kello 17–20. Paikalle odotetaan noin tuhatta juhlavierasta. Vapaaehtoisia juhlassa ahertaa noin 250 ihmistä eri tehtävissä. Juhlan mahdollistavat lukuisat lahjoittajayritykset ja Operaatio Ruokakassin jäsenyhteisöt vapaaehtoistyöntekijöineen.

KiVa Koulu jakanut ala- ja yläkoululaisille tsempparistipendejä

KiVa Koulu järjesti positiivisiin tekoihin keskittyvän tsempparistipendi-kampanjan. Kampanjassa haettiin ala- tai yläkoululaista tsempparioppilasta, joka on luokassa ystävällinen, arvostaa ja rohkaisee muita tai toimii kouluyhteisössä kaikkien hyväksi. Ehdokkaaksi sai myös asettaa oppilaan, joka on toiminut hyvällä tavalla tukena kiusaamisen uhrille tai muuten heikommassa asemassa olevalle.

Kaupunki
Urheilu

Selviääkö TPS ylempään loppusarjaan?

Jääkiekon nuorten SM-liigan alkusarja päättyy tulevana viikonloppuna. Tällä hetkellä TPS on menossa viimeisenä kymmenen joukkueen loppusarjaan, mutta joukkue on pelannut jo kaikki alkusarjan ottelunsa. Sijalla 11 olevalla Lukolla on kaksi peliä vielä jäljellä. Joukkueiden välistä eroa on piste. Torstaina Lukko kohtaa Tampereella Tapparan ja Lauantaina Kupittaalla Tuton, joka on sarjataulukossa sijalla 15.

Puukkokatsomo: Sääntöjä tarkistamaan?

Jonne Virtanen.

Perjantaina 8. joulukuuta HPK-TPS-ottelussa Jonne Virtanen ja HPK:n Miro Karjalainen tiputtivat hanskat suoraan aloituksen jälkeen ja myllyttelivät perjantai-illan ratoksi runsaan minuutin. Tämän jälkeen kiitokset ja molemmat suihkun puolelle.

U19-maajoukkueella kova savotta edessä

Vahvan viime kauden jalkapallon Ykkösessä pelannut Onni Valakari on yksi U19-maajoukkueen turkulaisnimistä.

1–25. Siinä Suomen alle 19-vuotiaiden poikien jalkapallomaajoukkueen edellisen seitsemän maaottelun maaliero. Voitoista ei moisella maalierolla tarvitse edes haaveilla. Kesäkuussa Baltic Cupissa joukkue vielä peittosi Latvian ja Viron, mutta elo-syyskuun taitteessa pelatusta EM-esiturnauksesta lähtien kyyti on kylmää.

Turun Uimareille tuplavoitto Impivaara Cupissa

Vesipalloseura Turun Uimarit järjesti viikonloppuna Impivaaran Uimahallissa, hallin nimeä kantaneen vesipallon suurturnauksen Impivaara Cupin. Turnaukseen osallistui toista sataa pelaajaa ympäri suomen. Ensimmäistä kertaa Impivaara Cupia on pelattu Turussa jo 1978.

Täysosuma
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Hän on varjoaankin nopeampi.
Hän on varjoaankin nopeampi.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Nyt meni painiksi!
Nyt meni painiksi!