Jyrki Hakkaraisesta Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja

Varsinais-Suomen Yrittäjien vuosikokous valitsi aluejärjestön puheenjohtajaksi seuraavaksi toimintavuodeksi yrittäjä Jyrki Hakkaraisen Kiikala–Suomusjärvi–Kiskon Yrittäjistä. Puheenjohtajavalinta tehtiin Varsinais-Suomen Yrittäjien vuosikokouksessa Turussa keskiviikkoiltana.

Varatuomari Jyrki Hakkarainen (s. 1966) toimii Kiskon Laki Oy:n yrittäjänä. Hän on myös istuva Kiikala-Suomusjärvi-Kiskon Yrittäjien puheenjohtaja ja toimii tällä hetkellä Varsinais-Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajana.

– Kokemus monipuolisesta järjestötyöstä, strategisesta johtamisesta sekä verkostoissa toimimisesta ovat vahvuuksiani tehtävän menestyksekkäälle hoitamiselle, tärkeintä on kuitenkin into ja palava halu kehittää yrittäjyyttä Varsinais-Suomessa, Hakkarainen totesi kokouksessa pitämässään puheessa.

Kokous valitsi myös varapuheenjohtajat seuraavalle toimintavuodelle. Varapuheenjohtajiksi valittiin Taija Kavalto Kaarinan Yrittäjistä, Mika Nikula Maskun Yrittäjistä ja Tarja Oikarinen Turun Yrittäjistä.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Teillä ja rataverkolla on jo routaa, saaristossa kelirikko vielä edessä

Kelirikon merkit ovat jo nähtävissä monin paikoin Suomen teillä ja rataverkolla. Routatilanteesta ennustetaan tulevan viimevuotista haasteellisemman. Rautateille tämä tarkoittaa nopeusrajoituksien alentamista ja pahimmin varioituneelle tieverkolle kesänopeuksien myöhäisempää voimaantuloa.

Ahvenanmaan saaristo esittäytyy Hansatorilla

Ahvenanmaan saaristo esittäytyy Hansatorilla 22.–24. maaliskuuta. Tarjolla on muun muassa lammasta ja saariston perinteistä mustaleipää Kumlingesta, omenasiideriä Kökarista sekä käsitöitä Brändöstä ja Sottungasta.

Taksinkuljettajien tulee jatkossakin suorittaa koe

Trafi on julkaissut kaksi liikennepalvelulain uudistuksiin liittyvää määräystä. Määräykset koskevat taksinkuljettajan koetta ja teknisiä vaatimuksia eli taksamittaria, taksivalaisinta ja esteettömiä ajoneuvoja. Lausunnoilla on vielä liikennepalvelulain uudistuksiin liittyvä määräysluonnos taksien hinnan esittämisestä ja kokonaishinnasta.

Asuntokauppa kääntyi helmikuussa laskuun

Tammikuussa vilkkaana käynyt asuntokauppa kääntyi helmikuussa laskuun. Tammi-helmikuun osalta käytettyjen kerrostaloasuntojen kauppamäärä on edelleen noin prosentin suurempi kuin viime vuonna, mutta rivi- ja omakotitalokauppojen osalta vuosi on käynnistynyt reilut neljä prosenttia viime vuotta hitaammin, kertoo Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto.

Erika Rautiainen kilpa-aerobicin maailmancupiin Portugaliin

Erika Rautiainen.

Kilpa-aerobicin maailmancup-osakilpailuun Cantanhedeen, Portugaliin 23.–25. maaliskuuta on lähdössä yksilöiden sarjaan Laura Vihervä (Valkeakosken Koskenpojat) ja Erika Rautiainen (Turun Urheiluliitto).

Aino ja Leo viime vuoden suosikkinimet

Aino ja Leo ovat vuonna 2017 syntyneiden lasten suosituimmat etunimet. Ainon sai ensimmäiseksi nimekseen 319 tyttöä ja Leo annettiin etunimeksi 414 pojalle.

Vikingloton potti kasvaa noin 29 miljoonaan

Keskiviikko-Jokerista löytyi tällä kierroksella (12/2018) yksi täysosuma. Koska peli oli pelattu tuplattuna, voitto kohosi kahteen miljoonaan euroon. Täysosuman tuonut Jokeri on pelattu Nivalassa, Urheilutien Neste-huoltoasemalla.

Kuorma-autoilla kuljetettu tavaramäärä väheni viime vuoden lopulla

Kuorma-autoilla kuljetettiin viime vuoden neljännellä neljänneksellä tavaroita 79 miljoonaa tonnia, mikä oli kahdeksan prosenttia vähemmän kuin edeltävän vuoden vastaavalla neljänneksellä. Maa-ainesten kuljetettu määrä kasvoi kahdeksan prosenttia ja muiden kuin maa-ainesten kuljetettu määrä väheni 17 prosenttia verrattuna edeltävän vuoden vastaavaan neljännekseen. Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen laatimasta Tieliikenteen tavarankuljetukset -tilastosta.

Kaupunki
Urheilu

Erika Rautiainen kilpa-aerobicin maailmancupiin Portugaliin

Erika Rautiainen.

Kilpa-aerobicin maailmancup-osakilpailuun Cantanhedeen, Portugaliin 23.–25. maaliskuuta on lähdössä yksilöiden sarjaan Laura Vihervä (Valkeakosken Koskenpojat) ja Erika Rautiainen (Turun Urheiluliitto).

Puukkokatsomo: Kovia lukuja

Mikko Rantanen.

Vaikka Suomessa on viime kuukausina NHL-uutisointi tehty lähinnä Patrik Laineen maalimäärien kautta, Mikko Rantasen huippuvire huomattiin laajemmin vasta, kun ”Nousiaisten Cam Neely” ylitti 70 pisteen rajan. NHL:ssä 70 pistettä on viime vuosina ollut suomalaisille vaikeasti saavutettava raja. Edellisen kerran yli 70 pistettä suomalaisista nakutti Teemu Selänne kaudella 2010–11.

Jälkipeli: Kaarinassa näytetään vihreää valoa liiganousulle

Ura Basket eteni kolmella voitolla Jyväskylästä välieriin. JBA antoi hyvän vastuksen kaarinalaisille. Välieristä etenee kolmella voitolla finaalipeleihin. Niiden voittaja nousee suoraan Korisliigaan. Iso kysymys on yhä, mikä joukkue haluaa oikeasti nousta. Ura Basket ainakin haluaa.

Nälkä kasvaa pelatessa. Vielä kauden alussa Kaarinassa suhtauduttiin varauksella Korisliigaan nousulle. Vasta viime keväänä Ura Basket oli nostettu kabinettipäätöksellä valtakunnan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Nousu pääsarjaan jo heti tämän kauden päätteeksi kuulosti vielä silloin liian haasteelliselta.

Kanadalainen Ben McKendry TPS:n keskikentälle

Ben McKendry ja Mika Laurikainen.

Veikkausliigaan palannut TPS vahvistaa joukkuettaan yhdellä uudella keskikenttäpelaajalla. Kanadalainen Ben McKendry vakuutti TPS-valmennuksen omalla testijaksollaan ja osapuolet allekirjoittivatkin maanantaina sopimuksen kaudesta 2018.

Täysosuma
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!