Turkulaisen Belightful Designin palkittu Perhoskeidas näyttelyssä San Franciscossa

Perhoskeidas on valittu mukaan näyttelyyn San Franciscoon. Perhoskeidas on valittu mukaan näyttelyyn San Franciscoon. Kuva: Belightful Design

Turkulaisen Belightful Designin palkittu Perhoskeidas on valittu mukaan näyttelyyn San Franciscoon. Westfield Winter Wonderland featuring Finland Under the Dome -näyttelyssä mukana on lisäksi Marimekko, Balmuir, Minna Parikka, Finlayson, Framery ja IvanaHelsinki. Näyttelyn on kuratoinut tunnettu designalan vaikuttaja Mikel Rosen, joka on perustanut Lontoon Muotiviikot.

Näyttely on avoinna yleisölle joulusesonkiaikaan 4.–24.12.2017 ja se järjestetään Westfield San Francisco Centre -ostoskeskuksessa. Käynnistyvä näyttely tarjoaa suomalaisyrityksille erinomaisen mahdollisuuden kasvattaa tunnettuuttaan Piilaaksossa.

– Näkyvyyden saaminen näyttelyssä on oiva tapa testata tulevia markkinoita ja saada palautetta, toteaa Belightful Designin myyntijohtaja Taina Tallala.

Menestyminen edellyttää kansainvälisten markkinoiden tarkkaa tutkimista ja uudenlaista itsevarmuutta.

– Oikea asenne ja luottamus omaan tekemiseen ovat ratkaisevan tärkeitä maailmalla menestymisessä, Rosen korostaa.

Finland Under the Dome -näyttelyn ovat toteuttaneet yhteistyössä Team Finland -verkostoon kuuluvat Tekes ja Finpron Lifestyle Finland -ohjelma yhdessä kansainvälisten asiantuntijoidensa kanssa.

Belightful Design on suomalainen, ekologiseen muotoiluun erikoistuva yritys, jonka ensimmäinen tuote on palkittu Perhoskeidas. Perhoskeitaan voi ripustaa ulkotiloihin houkuttelemaan perhosia nektarin avulla ja samalla nauttia perhosten kauneudesta.

Viimeisen 25 vuoden aikana Euroopan perhoskanta on vähentynyt puolella.

– Haluamme tarjota ihmisille helpon ja visuaalisen tavan elämyksiin ja mahdollisuuden tukea luontoa uudenlaisella tavalla, kertoo toimitusjohtaja ja Perhoskeitaan muotoilija Miia Liesegang.

Kansainvälisillä markkinoilla perhosia tuetaan ruokinnalla ja erilaisia ruokintalaitteita on tarjolla useita.

– Perhoskeitaamme erottuu muotoilullaan, suljetumpi muoto mahdollistaa ruokailun vain perhosille ja nektari ei haihdu liian nopeasti, lisää Liesegang.

Perhoskeidas on markkinoiden ainut ekomateriaalista valmistettu tuote, se ei sisällä lainkaan uusiutumatonta öljyä.

Belightful Perhoskeidas lanseerattiin tänä keväänä ja on valittu ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä Chelsean puutarhanäyttelyyn osana Nigel Dunnettin suunnittelemaa RHS Greening Grey Britain -puutarhaa. Perhoskeidas on palkittu Pohjoismaiden suurimmilla sisustusmessuilla Formexissa parhaana kestävän kehityksen liikeideana.

Belightful Designin voi nähdä Turku Design Now-myyjäisissä 8.–10. joulukuuta Tonfisk Designin tehtaalla Ketarantiellä.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Puutiaisaivotulehdusrokotuksen saa vastedes riskialueilla

Sosiaali- ja terveysministeriö on muuttanut rokotuksista annettua asetusta. Suurimmat muutokset tehtiin asetuksen puutiaisaivotulehdusrokotetta ja jäykkäkouristusrokotetta koskeviin pykäliin. Asetuksen muutokset tulevat voimaan 23. maaliskuuta.

Turun kauppakamari: Historian museo Vanhaankaupunkiin

Kauppakamari esittää Historian museon sijoituspaikaksi vanhaakaupunkia eli vanhan suurtotin ja Tuomiokirkon seutua.

Turun kauppakamarin matkailuvaliokunnan mielestä Turkuun toteutettava Historian museo pitäisi sijoittaa Turun Vanhankaupungin alueelle Vanhan Suurtorin ja Tuomiokirkon läheisyyteen. Valiokunta perustelee museon sijoittamista Vanhaan kaupunkiin alueen suurella matkailupotentiaalilla.

Finanssiala: Lainakaton kiristäminen voi heikentää työvoiman liikkuvuutta

Finanssivalvonta on päättänyt kiristää asuntolainojen kokoa säätelevää lainakattoa muiden kuin ensiasunnon ostajien kohdalla. Finanssiala ry (FA) pelkää, että kiristys vähentää kotitalouksien mahdollisuuksia muuttaa työn perässä ja siten heikentää talouskasvun edellytyksiä.

Väitös: Neurofibromatoosi tyyppi 1 luultua yleisempi ja aiheuttaa suuren syöpäriskin

Elina Uusitalo.

Elina Uusitalo selvitti väitöstutkimuksessaan Neurofibromatoosi tyyppi 1 (NF1) -oireyhtymän yleisyyttä Suomessa sekä sitä sairastavien potilaiden syöpäriskiä. Tutkimuksessa havaittiin, että oireyhtymä on luultua yleisempi ja sitä sairastavilla on aiemmin uskottua suurempi riski sairastua syöpään. Lisäksi tutkimuksessa kehitettiin uusi menetelmä taudin molekyylidiagnostiikkaan.

Korkeakouluopintojen edistymisen seuranta muuttuu

Korkeakouluopintojen edistymisen seuranta muuttuu. Jatkossa seuranta koskee koko opiskeluaikaa, ja siinä huomioidaan kaikki korkeakouluopinnot. Muutos parantaa useaa korkeakoulututkintoa samanaikaisesti suorittavien tilannetta. Se tuo seurannan piiriin myös keskeytyneiden opintojen suoritukset ja tukikuukaudet.

Raision poliisiasemalla järjestetään takavarikkohuutokauppa

Lounais-Suomen poliisilaitos järjestää huutokaupan Raision poliisiasemalla lauantaina 24. maaliskuuta kello 11 alkaen. Kaikki myytävät kohteet ovat takavarikon kautta valtiolle menetetyksi tuomittua omaisuutta, löytötavaraa ei ole mukana.

Mimmit ja TFO kutsuvat lapset musiikin maailmaan

Pauliina Lerche ja Salla-Marja Hätinen.

Konserttitalossa kuullaan lauantaina 24. maaliskuuta kello 15 koko perheen konsertti, kun Mimmit-yhtye ja Turun filharmoninen orkesteri yhdistävät voimansa. Konserttia edeltää kaikille avoin Lasten kulttuuritempaus klo 14. Konsertti on osa Lasten musiikkijuhlia, jota vietetään 17.–25. maaliskuuta.

Kaupunki
Urheilu

Åboraakkeli: Demokraattinen ihmiskoe

Juha Reini

TPS päätyi naisten jalkapallojoukkueen kanssa poikkeukselliseen ratkaisuun. Runsas viikko ennen kauden alkua seura julkisti korvaajan tai tässä tapauksessa siis korvaajat aiemmin potkut saaneen Tomi Ruuhikorven tilalle.

Loimun kausi päättyi

Raision Loimu lähti lentopallon Mestaruusliigan puolivälierin kolmanteen koitokseen selkä seinää vasten. Sampo Volley oli voittanut kaksi ensimmäistä kohtaamista. Ottelusarjan kolmas kohtaaminen noudatti aiempien otteluiden kaavaa ja ratkaisijakin oli lopulta aiemmista peleistä tuttu. Pielaveden liikuntahallin yleisö pääsi Sampo Volleyn johdattamana juhlimaan välieräpaikkaa 3-2 (25-10, 20-25, 26-28, 29-27, 15-7) kotivoitolla.

Benjamin Källman U21-karsintoihin

Benjamin Källman.

Suomen alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkue kohtaa 23. maaliskuuta vieraissa EM-karsintaottelussa Liettuan. Turkulaisista ryhmään valittiin Interin Benjamin Källman sekä Tanskassa nykyään pelaava Kaan Kairinen . Liettua-peli on Suomen viides karsinnoissa.

Täysosuma
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!