Turkulaisen Belightful Designin palkittu Perhoskeidas näyttelyssä San Franciscossa

Perhoskeidas on valittu mukaan näyttelyyn San Franciscoon. Perhoskeidas on valittu mukaan näyttelyyn San Franciscoon. Kuva: Belightful Design

Turkulaisen Belightful Designin palkittu Perhoskeidas on valittu mukaan näyttelyyn San Franciscoon. Westfield Winter Wonderland featuring Finland Under the Dome -näyttelyssä mukana on lisäksi Marimekko, Balmuir, Minna Parikka, Finlayson, Framery ja IvanaHelsinki. Näyttelyn on kuratoinut tunnettu designalan vaikuttaja Mikel Rosen, joka on perustanut Lontoon Muotiviikot.

Näyttely on avoinna yleisölle joulusesonkiaikaan 4.–24.12.2017 ja se järjestetään Westfield San Francisco Centre -ostoskeskuksessa. Käynnistyvä näyttely tarjoaa suomalaisyrityksille erinomaisen mahdollisuuden kasvattaa tunnettuuttaan Piilaaksossa.

– Näkyvyyden saaminen näyttelyssä on oiva tapa testata tulevia markkinoita ja saada palautetta, toteaa Belightful Designin myyntijohtaja Taina Tallala.

Menestyminen edellyttää kansainvälisten markkinoiden tarkkaa tutkimista ja uudenlaista itsevarmuutta.

– Oikea asenne ja luottamus omaan tekemiseen ovat ratkaisevan tärkeitä maailmalla menestymisessä, Rosen korostaa.

Finland Under the Dome -näyttelyn ovat toteuttaneet yhteistyössä Team Finland -verkostoon kuuluvat Tekes ja Finpron Lifestyle Finland -ohjelma yhdessä kansainvälisten asiantuntijoidensa kanssa.

Belightful Design on suomalainen, ekologiseen muotoiluun erikoistuva yritys, jonka ensimmäinen tuote on palkittu Perhoskeidas. Perhoskeitaan voi ripustaa ulkotiloihin houkuttelemaan perhosia nektarin avulla ja samalla nauttia perhosten kauneudesta.

Viimeisen 25 vuoden aikana Euroopan perhoskanta on vähentynyt puolella.

– Haluamme tarjota ihmisille helpon ja visuaalisen tavan elämyksiin ja mahdollisuuden tukea luontoa uudenlaisella tavalla, kertoo toimitusjohtaja ja Perhoskeitaan muotoilija Miia Liesegang.

Kansainvälisillä markkinoilla perhosia tuetaan ruokinnalla ja erilaisia ruokintalaitteita on tarjolla useita.

– Perhoskeitaamme erottuu muotoilullaan, suljetumpi muoto mahdollistaa ruokailun vain perhosille ja nektari ei haihdu liian nopeasti, lisää Liesegang.

Perhoskeidas on markkinoiden ainut ekomateriaalista valmistettu tuote, se ei sisällä lainkaan uusiutumatonta öljyä.

Belightful Perhoskeidas lanseerattiin tänä keväänä ja on valittu ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä Chelsean puutarhanäyttelyyn osana Nigel Dunnettin suunnittelemaa RHS Greening Grey Britain -puutarhaa. Perhoskeidas on palkittu Pohjoismaiden suurimmilla sisustusmessuilla Formexissa parhaana kestävän kehityksen liikeideana.

Belightful Designin voi nähdä Turku Design Now-myyjäisissä 8.–10. joulukuuta Tonfisk Designin tehtaalla Ketarantiellä.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

KiVa Koulu jakanut ala- ja yläkoululaisille tsempparistipendejä

KiVa Koulu järjesti positiivisiin tekoihin keskittyvän tsempparistipendi-kampanjan. Kampanjassa haettiin ala- tai yläkoululaista tsempparioppilasta, joka on luokassa ystävällinen, arvostaa ja rohkaisee muita tai toimii kouluyhteisössä kaikkien hyväksi. Ehdokkaaksi sai myös asettaa oppilaan, joka on toiminut hyvällä tavalla tukena kiusaamisen uhrille tai muuten heikommassa asemassa olevalle.

Paketteja voi noutaa läpi viikonlopun

Useimmat postin palvelupisteet ovat avoinna tänä viikonloppuna. Posti toimittaa paketteja noudettaviksi myös lauantaina, ja suosituimpia pakettiautomaatteja täytetään lauantain lisäksi sunnuntaina. Tekstiviestisaapumisilmoitukset lähetetään vastaanottajille heti, kun paketti on noudettavissa.

Eloranta ja Hassi: Korjausavustukset ja neuvontavelvollisuus kotien sisäilmahaittojen korjaamiseksi palautettava

Valtion asunto- ja kehittämisrahaston korjausavustuksista oli aiemmin saatavissa tukea terveyshaitan poistamiseksi, mutta avustus lopetettiin 1.1.2017 lähtien. Samalla päättyi myös rakennusvalvontaviranomaisen lakiin perustuva opastus- ja neuvontavelvollisuus. Eduskunnan sisäilmaryhmän puheenjohtajisto, kansanedustajat Eeva-Johanna Eloranta (sd.) ja Satu Hassi (vihr.) ovat tehneet asiasta kirjallisen kysymyksen hallitukselle.

Viranomaisilta voi nyt saada postin sähköisenä

Väestörekisterikeskus on avannut 15. joulukuuta uuden, kansalaisten ja viranomaisten väliseen viestintään tarkoitetun palvelun, Suomi.fi-viestit. Palvelu on osa Suomi.fi-verkkopalvelua. Viranomaisviestinnän uusi aika on täällä!

MaRa ry: Laki purkaa anniskelun byrokratiaa, anniskelun määrä vähenee kuitenkin edelleen

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry arvioi, ettei uusittu alkoholilaki paranna anniskelun hintakilpailukykyä suhteessa muihin jakelukanaviin.

Eduskunta purki merkittävästi vanhentuneen alkoholilain anniskelubyrokratiaa ja helpotti ravintolayrittäjän arkipäivää monella tavalla. Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry arvioi, ettei laki kuitenkaan paranna anniskelun hintakilpailukykyä suhteessa muihin jakelukanaviin. Alkoholin valmisteveron korotus nostaa MaRan mukaan alkoholiannosten hintoja ravintoloissa ja vähentää anniskelumyyntiä edelleen.

Huumekuski ja rattijuoppo kiinni Turussa

Poliisi pysäytti autolla liikkuneen, vuonna 1985 syntyneen miehen Kousakujalla torstai-iltana kello 20 aikaan. Miehen epäillään syyllistyneen muun muassa rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Miehelle suoritettu huumepikatesti oli positiivinen amfetamiinille ja miehellä ei ollut ajoneuvon kuljettamiseen tarvittavaa ajo-oikeutta.

Kansantalouden tuotanto kasvoi lokakuussa

Kausitasoitettu tuotanto laski lokakuussa 0,4 prosenttia edelliskuukaudesta. Työpäiväkorjattu tuotanto oli 2,6 prosenttia ylemmällä tasolla kuin vuotta aiemmin. Syyskuun työpäiväkorjattu tuotanto nousi tarkentuneiden tietojen mukaan 3,4 prosenttia (oli 3,8) edellisvuoden syyskuusta. Tarkentuminen johtui tietojen täsmäyttämisestä neljännesvuositilinpitoon.

Kaupunki
Urheilu

Selviääkö TPS ylempään loppusarjaan?

Jääkiekon nuorten SM-liigan alkusarja päättyy tulevana viikonloppuna. Tällä hetkellä TPS on menossa viimeisenä kymmenen joukkueen loppusarjaan, mutta joukkue on pelannut jo kaikki alkusarjan ottelunsa. Sijalla 11 olevalla Lukolla on kaksi peliä vielä jäljellä. Joukkueiden välistä eroa on piste. Torstaina Lukko kohtaa Tampereella Tapparan ja Lauantaina Kupittaalla Tuton, joka on sarjataulukossa sijalla 15.

Puukkokatsomo: Sääntöjä tarkistamaan?

Jonne Virtanen.

Perjantaina 8. joulukuuta HPK-TPS-ottelussa Jonne Virtanen ja HPK:n Miro Karjalainen tiputtivat hanskat suoraan aloituksen jälkeen ja myllyttelivät perjantai-illan ratoksi runsaan minuutin. Tämän jälkeen kiitokset ja molemmat suihkun puolelle.

U19-maajoukkueella kova savotta edessä

Vahvan viime kauden jalkapallon Ykkösessä pelannut Onni Valakari on yksi U19-maajoukkueen turkulaisnimistä.

1–25. Siinä Suomen alle 19-vuotiaiden poikien jalkapallomaajoukkueen edellisen seitsemän maaottelun maaliero. Voitoista ei moisella maalierolla tarvitse edes haaveilla. Kesäkuussa Baltic Cupissa joukkue vielä peittosi Latvian ja Viron, mutta elo-syyskuun taitteessa pelatusta EM-esiturnauksesta lähtien kyyti on kylmää.

Turun Uimareille tuplavoitto Impivaara Cupissa

Vesipalloseura Turun Uimarit järjesti viikonloppuna Impivaaran Uimahallissa, hallin nimeä kantaneen vesipallon suurturnauksen Impivaara Cupin. Turnaukseen osallistui toista sataa pelaajaa ympäri suomen. Ensimmäistä kertaa Impivaara Cupia on pelattu Turussa jo 1978.

Täysosuma
Hän on varjoaankin nopeampi.
Hän on varjoaankin nopeampi.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Nyt meni painiksi!
Nyt meni painiksi!
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?