Föli kulkee itsenäisyyspäivänä lauantaiaikatauluin

Föli kulkee itsenäisyyspäivänä lauantaiaikataulun mukaan. Föli kulkee itsenäisyyspäivänä lauantaiaikataulun mukaan. Kuva: Mikael Rydenfelt

Turun seudun joukkoliikenne Föli lisää liikennettä sekä itsenäisyyspäivän aatolle 5. joulukuuta että itsenäisyyspäivälle 6. joulukuuta.

Itsenäisyyspäivänä liikennöidään poikkeuksellisesti lauantaiaikataulujen mukaisesti. Vuorotarjonta on normaalia pyhäpäivää runsaampaa. Lauantaiaikataulut ovat käytössä koko päivän ajan kaikilla Föli-alueen linjoilla eli Turussa, Kaarinassa, Raisiossa, Naantalissa, Liedossa ja Ruskolla. Myös yölinjat ajetaan, mukaan lukien pikkujoulukauden myöhäiset lisävuorot. Niistä viimeiset lähtevät Kauppatorilta kello 3.30.

Linja 1 kulkee itsenäisyyspäivän iltana tihennetysti Kauppatorin ja Sataman välillä. Syynä on Turun Linnassa järjestettävä Luminous 100 -valotaideteos. Torilta Sataman suuntaan vuoroväli on 7–8 minuuttia alkaen kello 15. Paluusuuntaan, Satamasta torille, bussit liikennöivät tihennetyllä vuorovälillä kello 23.25:een asti. Tämänkin jälkeen liikenne jatkuu normaalia pidempään: viimeinen bussi lähtee Satamasta torille kello 00.55.

Yölinjat ovat ajossa jo itsenäisyyspäivän aattona, tiistaina 5. joulukuuta. Myös pikkujoulukauden myöhäiset lisävuorot ajetaan, niistä viimeiset lähtevät Kauppatorilta kello 3.30. Kello 22:n jälkeen ajetaan perjantaivuorot kaikilla niillä linjoilla, joilla on erillisiä myöhäisillan perjantaivuoroja.

Itsenäisyyspäivä aiheuttaa muutoksia myös muihin bussiaikatauluihin. Itsenäisyyspäivän aikataulutiedot löytyvät Matkahuollon verkkosivuilta osoitteesta http://www.matkahuolto.fi. Aikatauluhaku kertoo myös kaikki itsenäisyyspäivän poikkeukset, kunhan hakuun on syötetty oikea päivämäärä.

Aikataulut voi tarkistaa myös puhelimitse Matkahuollon palvelunumerosta 0200 4000, joka on avoinna kaikkina viikonpäivinä ympäri vuorokauden. Pikavuorojen aikatauluja voi katsoa YLE:n teksti-tv:n sivulta 440.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Mieskuoro Naskalit valmistautuu perinteisiin joulukonsertteihin

Erik Rousi ja Naskaleita Tuomiokirkossa 21.12.2016.

Mieskuoro Naskaleiden perinteiset Tuli kirkkoon miehet ja joulu -konsertit kuullaan Turun tuomiokirkossa torstaina 21. joulukuuta kello 18 ja 20. Tänä vuonna kuoron jouluohjelmassa on aiempaa enemmän tuttuja joululauluja. Uusia sovituksia Naskaleille niihin ovat kirjoittaneet Kari Jantunen , Juuso Vanonen ja Teemu Mustonen .

Keskosille syntyy muita vähemmän sisaruksia

Keskosina eli alle 37-viikkoisina syntyneet lapset saavat täysiaikaisina syntyneitä lapsia vähemmän nuorempia sisaruksia, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa (THL) tehty väestötutkimus. Mitä aikaisemmin keskonen on syntynyt, sitä todennäköisemmin hän jää vanhempiensa viimeiseksi lapseksi.

Työttömillä ja vähävaraisilla taas joulujuhla Logomossa

Vähävaraisten joulujuhlaan Logomossa osallistuu tänäkin vuonna noin tuhat henkeä.

Työttömien ja vähävaraisten joulujuhlaa vietetään tänä vuonna Logomossa lauantaina 23. joulukuuta kello 17–20. Paikalle odotetaan noin tuhatta juhlavierasta. Vapaaehtoisia juhlassa ahertaa noin 250 ihmistä eri tehtävissä. Juhlan mahdollistavat lukuisat lahjoittajayritykset ja Operaatio Ruokakassin jäsenyhteisöt vapaaehtoistyöntekijöineen.

KiVa Koulu jakanut ala- ja yläkoululaisille tsempparistipendejä

KiVa Koulu järjesti positiivisiin tekoihin keskittyvän tsempparistipendi-kampanjan. Kampanjassa haettiin ala- tai yläkoululaista tsempparioppilasta, joka on luokassa ystävällinen, arvostaa ja rohkaisee muita tai toimii kouluyhteisössä kaikkien hyväksi. Ehdokkaaksi sai myös asettaa oppilaan, joka on toiminut hyvällä tavalla tukena kiusaamisen uhrille tai muuten heikommassa asemassa olevalle.

Kaupunki
Urheilu

Selviääkö TPS ylempään loppusarjaan?

Jääkiekon nuorten SM-liigan alkusarja päättyy tulevana viikonloppuna. Tällä hetkellä TPS on menossa viimeisenä kymmenen joukkueen loppusarjaan, mutta joukkue on pelannut jo kaikki alkusarjan ottelunsa. Sijalla 11 olevalla Lukolla on kaksi peliä vielä jäljellä. Joukkueiden välistä eroa on piste. Torstaina Lukko kohtaa Tampereella Tapparan ja Lauantaina Kupittaalla Tuton, joka on sarjataulukossa sijalla 15.

Puukkokatsomo: Sääntöjä tarkistamaan?

Jonne Virtanen.

Perjantaina 8. joulukuuta HPK-TPS-ottelussa Jonne Virtanen ja HPK:n Miro Karjalainen tiputtivat hanskat suoraan aloituksen jälkeen ja myllyttelivät perjantai-illan ratoksi runsaan minuutin. Tämän jälkeen kiitokset ja molemmat suihkun puolelle.

U19-maajoukkueella kova savotta edessä

Vahvan viime kauden jalkapallon Ykkösessä pelannut Onni Valakari on yksi U19-maajoukkueen turkulaisnimistä.

1–25. Siinä Suomen alle 19-vuotiaiden poikien jalkapallomaajoukkueen edellisen seitsemän maaottelun maaliero. Voitoista ei moisella maalierolla tarvitse edes haaveilla. Kesäkuussa Baltic Cupissa joukkue vielä peittosi Latvian ja Viron, mutta elo-syyskuun taitteessa pelatusta EM-esiturnauksesta lähtien kyyti on kylmää.

Turun Uimareille tuplavoitto Impivaara Cupissa

Vesipalloseura Turun Uimarit järjesti viikonloppuna Impivaaran Uimahallissa, hallin nimeä kantaneen vesipallon suurturnauksen Impivaara Cupin. Turnaukseen osallistui toista sataa pelaajaa ympäri suomen. Ensimmäistä kertaa Impivaara Cupia on pelattu Turussa jo 1978.

Täysosuma
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Hän on varjoaankin nopeampi.
Hän on varjoaankin nopeampi.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Nyt meni painiksi!
Nyt meni painiksi!