Höyryjuna Ukko-Pekka reissaa Turusta Uuteenkaupunkiin, Paimioon ja Naantaliin

Höyryveturi Ukko-Pekan kyytiin pääsee taas loppuviikolla. Höyryveturi Ukko-Pekan kyytiin pääsee taas loppuviikolla.

Höyryjuna Ukko-Pekka tekee Turusta kaksi reissua Uuteenkaupunkiin, Paimioon ja Naantaliin sekä piipahtaa Maariassa ja Turun satamassa.

Junaa kuljettaa Mikaelinseurakunnan kanttori Marko Hakanpää.

Torstaina 28. joulukuuta höyryjuna kulkee linjalla Turku–Piikkiö–Paimio–Piikkiö–Turku.

Piikkiössä ja Paimiossa ei ole matkustajalaituria, vaunuissa on lisäportaat. Piikkiössä juna pysähtyy Helsingintien puolelle, koska asema-alue on aidattu. Paimiossa pysähdyspaikka on koirapuiston kohdalla pohjoisraiteen itäpäässä.

Ensimmäinen juna lähtee Turusta kello 9.32 ja on Kupittaalla kello 9.39, Piikkiössä kello 9.55 ja Paimiossa kello 10.09. Paluu alkaa kello 10.20. Seuraava lähtö on kello 11.32. Se lähtee paluumatkalle kello 12.23.

Naantaliin pääsee Turusta kello 13.10. Juna on Raisiossa kello 14.31 ja Naantalissa kello 14.42. Paluu alkaa kello 14.54. Juna jatkaa matkaa Turusta Maariaan kello 15.21.

Naantalissa ei ole matkustajalaituria. Vaunuissa on lisäportaat.

Maarian ratapiha on aidattu joka puolelta eikä junaan nouseminen tai poistuminen ole mahdollista.

Perjantaina pääsee Turusta Uuteenkaupunkiin kello 9.00. Paluumatka Hangonsaaresta alkaa kello 10.45.

Useilla pysähdyspaikoilla ei ole matkustajalaituria, mutta vaunuissa on lisäportaat.

Lauantaina 30. joulukuuta on vuorossa matka Turusta Paimion ja salon kautta Karjaalle. Matka alkaa kello 8.32.

Karjaalta juna jatkaa Hankoon. Paimiossa pysähdyspaikka on koirapuiston kohdalla pohjoisraiteen itäpäässä. Paimiossa ei ole matkustajalaituria.

Matkalippuja myydään junassa käteisellä. Junassa ei ole korttimaksupäätettä. Lippuja ei voi varata tai ostaa etukäteen, poikkeuksena veturiliput, jotka on syytä ostaa etukäteen.

Ajan tasalla olevat kulkutiedot löytyvät syöttämällä junan numero osoitteeseen https://julia.dy.fi/live/train. Sama numero voi olla käytössä eri reiteillä eri päivinä.

Veturilippu oikeuttaa matkustamaan veturissa yhdensuuntaisen matkan. Yksin matkustavan tulee olla vähintään 18-vuotias. Alle 18-vuotias voi matkustaa veturissa, jos hänellä on aikuinen mukana. Veturissa on meluisaa, vetoisaa ja likaista. Pitävät jalkineet ovat tarpeen. Veturissa ei ole istumapaikkoja.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Ihmisen evoluutio vaikuttaa yhteistyöhön ja konfliktikäyttäytymiseen

Ihmiskunnan menestys perustuu yhteistyökykyymme. Silti halki tunnetun historian ja kulttuurien kirjon olemme käyttäneet yhteistyökykyämme tehokkaimmillaan ryhmien välisiin konflikteihin. Tänäkin päivänä ihmiskunnan suurimmat haasteet liittyvät näihin käyttäytymispiirteisiin: kuinka estää väkivaltaiset konfliktit ja kuinka saavuttaa yhteistyö esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Riski uuteen sairaalajaksoon ja ympärivuorokautiseen hoitoon nousee, jos läheisapua ei ole

Iäkkäiden avun tarve on sairaalasta kotiutuessa suuri. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) selvityksen mukaan vain neljä prosenttia arvioitiin kotiutettaessa omatoimiseksi ja puolet kuului kahteen eniten apua tarvitsevien ryhmään. Kolmannes kotiutetuista ei ollut säännöllisten palvelujen piirissä tarkasteluajanjaksolla eikä ollut saanut edes lyhytaikaista kotihoitoa. Kokonaan koti- ja ympärivuorokautisen hoidon palvelujen ulkopuolella olevia oli selvästi useammin läheisapua saavien ryhmässä.

Liikkumalla pienennät riskiä sairastua syöpään

Riittävän liikunnan, terveellisen ravinnon ja painonhallinnan avulla voidaan ehkäistä vähintään kolmannes yleisimmistä syövistä. Euroopan syöpäviikolla haluamme muistuttaa, että jokainen voi itse vaikuttaa riskiin sairastua syöpään. Syöpäviikkoa vietetään 25.–31. toukokuuta.

Urheilu

Turun roller derby -joukkueen ensimmäinen kotipeli vuosiin Kupittaan palloiluhallissa

Roller derbyä pelataan ensi lauantaina Kupittaan palloiluhallissa.

Turkulainen urheiluseura Dirty River Roller Derby pääsee pelaamaan uudessa Kupittaan palloiluhallissa lauantaina 26. toukokuuta yleisölle avoimen kotipelin ensimmäistä kertaa vuosikausiin. Turkua vastaan asettuu Kouvola ja Helsingin Kallio kohtaa Tampereen joukkueen. Tapahtuma on osa kansallista Suomi Cup -sarjaa ja siellä ratkeavat runkosarjan lopulliset sijoitukset.

Menoviikko: Inter metsästää kotivoittoa

RoPSia vastaan kentälle juoksee vähähiuksisempi Mika Ojala. Cup-voitto vei Inter-ikonilta hiukset.

FC Inter palaa ensimmäistä kertaa kotiyleisön eteen Suomen Cupin voiton jälkeen lauantaina 26. toukokuuta. Tuolloin vastassa on yksi alkukauden positiivisimpia yllätyksiä Rovaniemen Palloseura, joka on ollut sekä pelillisesti että tuloksellisesti alkukauden paras joukkue.

F-rallisarjan kolmas osakilpailu ajetaan Raisiossa

Juhlavuottaan viettävä 30-vuotias Raision Urheiluautoilijat ry järjestää F-rallisarjan kolmannen osakilpailun eli Kaasujalka Rallin Varsinais-Suomen teillä lauantaina 26. toukokuuta

Täysosuma
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.