Höyryjuna Ukko-Pekka reissaa Turusta Uuteenkaupunkiin, Paimioon ja Naantaliin

Höyryveturi Ukko-Pekan kyytiin pääsee taas loppuviikolla. Höyryveturi Ukko-Pekan kyytiin pääsee taas loppuviikolla.

Höyryjuna Ukko-Pekka tekee Turusta kaksi reissua Uuteenkaupunkiin, Paimioon ja Naantaliin sekä piipahtaa Maariassa ja Turun satamassa.

Junaa kuljettaa Mikaelinseurakunnan kanttori Marko Hakanpää.

Torstaina 28. joulukuuta höyryjuna kulkee linjalla Turku–Piikkiö–Paimio–Piikkiö–Turku.

Piikkiössä ja Paimiossa ei ole matkustajalaituria, vaunuissa on lisäportaat. Piikkiössä juna pysähtyy Helsingintien puolelle, koska asema-alue on aidattu. Paimiossa pysähdyspaikka on koirapuiston kohdalla pohjoisraiteen itäpäässä.

Ensimmäinen juna lähtee Turusta kello 9.32 ja on Kupittaalla kello 9.39, Piikkiössä kello 9.55 ja Paimiossa kello 10.09. Paluu alkaa kello 10.20. Seuraava lähtö on kello 11.32. Se lähtee paluumatkalle kello 12.23.

Naantaliin pääsee Turusta kello 13.10. Juna on Raisiossa kello 14.31 ja Naantalissa kello 14.42. Paluu alkaa kello 14.54. Juna jatkaa matkaa Turusta Maariaan kello 15.21.

Naantalissa ei ole matkustajalaituria. Vaunuissa on lisäportaat.

Maarian ratapiha on aidattu joka puolelta eikä junaan nouseminen tai poistuminen ole mahdollista.

Perjantaina pääsee Turusta Uuteenkaupunkiin kello 9.00. Paluumatka Hangonsaaresta alkaa kello 10.45.

Useilla pysähdyspaikoilla ei ole matkustajalaituria, mutta vaunuissa on lisäportaat.

Lauantaina 30. joulukuuta on vuorossa matka Turusta Paimion ja salon kautta Karjaalle. Matka alkaa kello 8.32.

Karjaalta juna jatkaa Hankoon. Paimiossa pysähdyspaikka on koirapuiston kohdalla pohjoisraiteen itäpäässä. Paimiossa ei ole matkustajalaituria.

Matkalippuja myydään junassa käteisellä. Junassa ei ole korttimaksupäätettä. Lippuja ei voi varata tai ostaa etukäteen, poikkeuksena veturiliput, jotka on syytä ostaa etukäteen.

Ajan tasalla olevat kulkutiedot löytyvät syöttämällä junan numero osoitteeseen https://julia.dy.fi/live/train. Sama numero voi olla käytössä eri reiteillä eri päivinä.

Veturilippu oikeuttaa matkustamaan veturissa yhdensuuntaisen matkan. Yksin matkustavan tulee olla vähintään 18-vuotias. Alle 18-vuotias voi matkustaa veturissa, jos hänellä on aikuinen mukana. Veturissa on meluisaa, vetoisaa ja likaista. Pitävät jalkineet ovat tarpeen. Veturissa ei ole istumapaikkoja.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Helsingissä suuren suosion saavuttanut näyttely Siirtolaisuusinstituuttiin

Numur – Islam ja minä -näyttelyssä joukko suomalaisia muslimitaustaisia nuoria kertoo taiteen keinoin, millaisia voimavaroja ja vahvuuksia heidän elämästään löytyy. Näyttely on avoinna 28.2.–20.3. Siirtolaisuusinstituutissa. Avajaisia vietetään keskiviikkona kelo 17.

Kivikautinen vuohi tunnistettiin arkeologisesta maanäytteestä

Suomesta on löydetty ensimmäinen suora todiste nuorakeraamiseen kivikauteen (noin 2800–2300 eaa.) ajoittuvasta vuohesta. Runsaan neljäntuhannen vuoden takainen eläin tunnistettiin fossiloituneista karvoista, jotka olivat peräisin arkeologisesta maanäytteestä.

EU:n tietojärjestelmien yhteentoimivuutta parannetaan

Valtioneuvosto on antanut kirjelmän eduskunnalle EU:n tietojärjestelmien yhteentoimivuutta koskevista asetusehdotuksista. Ehdotusten tavoitteena on parantaa Schengenin ulkorajojen hallintaa sekä unionin sisäistä turvallisuutta.

Paastonajan sarja uskosta ja kirkosta

Åbo svenska församling nostaa ajankohtaisia ja keskusteluttavia aiheita esiin paastonaikaan syventävässä keskustelusarjassa Fasteserie om tro och kyrka . Keskiviikkoisin järjestettävissä illoissa kuullaan alustuksia ja keskustellaan sekä kirkollisista että yhteiskunnallisista aiheista.

Lukulehmien luentolauantaissa kotieläimet pääosassa

Raision kaupunginkirjaston viime syksynä alkanut Onnelin ja Annelin kirjasto -hanke on kutsunut kaikki Raision toisluokkalaiset lapset kirjastoon ja Kaiturin tilalle lukemaan lempikirjojaan lehmille.

Maarakennusalan kustannukset nousivat tammikuussa 1,1 prosenttia

Tilastokeskuksen mukaan maarakennusalan kustannukset nousivat 1,1 prosenttia vuoden 2017 tammikuusta vuoden 2018 tammikuuhun. Kustannusten vuosimuutos vaihteli osaindekseittäin maarakenteiden -0,0 prosentista päällysteiden 2,5 prosenttiin. Uudistetun indeksin perusvuosi on nyt 2015.

Matka omaan itseen

Eira Malinen halusi hankkia äitienpäivälahjaksi kirjan, jossa hänen äitinsä olisi voinut kertoa menneistä vuosista, nykyhetkestä ja tulevaisuuden haaveistaan. Kirjaa ei löytynyt, joten Malinen päätti tehdä sellaisen itse. Syntyi My way -tehtäväkirja (Fitra), eräänlainen aikuisten vauvakirja, joka täytetään itse.

Kaupunki
Urheilu

Olli Santalahti jatkaa voittoputkessa

Olli Santalahti.

Cage-organisaation sopimusottelijana tänä vuonna otteleva Finnfighters’ Gymin Olli Santalahti jatkoi vakuuttavia otteitaan viime viikonloppuna Cage 42 -tapahtumassa Helsingissä. Santalahti voitti ensimmäisen erän luovutusvoitolla Tšekin Roman Dikin . Voitto oli turkulaisen seitsemäs peräkkäinen.

TPS salibandyn superpäivä lauantaina

Kupittaan palloiluhallissa pelataan lauantaina naisten ja miesten liigaa sekä A-poikien SM-sarjaa. TPS:n miesten joukkue kohtaa omassa ottelussaan sarjanousija SB Welhot Kuopiosta. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa marraskuun puolivälissä Kuopiossa kotijoukkue veti pidemmän korren ollen parempi maalein 8-3. Avauserän jälkeen tilanne oli vielä 2-1, mutta Welhot paketoi pelin naputtamalla kolme maalia reilussa kahdessa minuutissa.

Puukkokatsomo: Mikrotason mielenkiintoa

Markus Teijula.

Mikä on varma lähestyvän kevään merkki? Yksi monista on yleisurheilun halli-SM-kisat, jotka kisattiin viime viikonloppuna Helsingissä.

No Excuses Fight siirtyy huhtikuulle

Ammattinyrkkeilyilta No Excuses Fight siirtyy. Alun perin ilta oli tarkoitus järjestää Espoon areenalla 9. maaliskuuta. Illan uusi ajankohta on 6. huhtikuuta ja paikkana Helsingin kulttuuritalo.

Oula Palve HPK:sta Tepsiin

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella. Sopimus kattaa myös loppukauden.

Täysosuma
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Hän on varjoaankin nopeampi.
Hän on varjoaankin nopeampi.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.