Miska Kaukosella on edessä hauska kesä Naantalissa

Kuva: Ilkka Lappi

Turun kaupunginteatterin ja Naantalin Emma Teatterin yhteistyö jatkuu myös ensi kesänä, jo neljättä kesää peräkkäin. Näyttelijä Miska Kaukoselle kesä Kailon saaressa on vielä pidempi perinne. Kaukonen laskee, että ensi kesä Naantalissa on jo miehen kahdeksas.

Keväällä kaupunginteatterin Taru Sormusten Herrasta -näytelmän Klonkkua näyttelevän Kaukosen piti lomailla kesällä, mutta kun kutsu Naantaliin kävi, suunnitelmat muuttuivat nopeasti.

– Sinne on kiva mennä töihin joka päivä. Ensinnäkin paikka on tosi kaunis. Toisekseen porukka on joka kesä todella tiivis. Ensi kesänä meitä on lavalla yhdeksän tyyppiä näyttelijät mukaan luettuna. Näyttämömiehet ovat pysyneet vuodesta toiseen melkein samana. Minulle se on myös tärkeää, ketkä tulevat näyttämöhenkilökunnaksi laittamaan lavasteita, Kaukonen toteaa.

Emma Teatterissa Kaukonen pääsee jälleen komedian ja ison hahmokavalkadin pariin. Love Me Tinder on Minna Koskelan, Petja Lähteen ja Satu Rasilan käsikirjoittama komedia deittailun kamaluuksista. Ohjaajana toimii Mika Eirtovaara.

– Kaikilla on varmaan joku kokemus pieleen menneistä treffeistä. Vähintään ovat kuulleet kavereiden huonoja kokemuksia. Näytelmästä varmaan löytyy samaistumispintaa riippumatta siitä, onko käynyt treffeillä viimeksi tunteja tai vuosikymmeniä sitten, Rasila sanoo.

Hän laskee, että kesällä Emma Teatterin lavalla pyörähtää runsas sata hahmoa. Kaukosen lisäksi näyttelijöinä ovat Rinna Paatso, Jarkko Pajunen ja Maruska Verona.

– Tämä on hahmomäärältään varmaan isoin juttu tähän asti. Linnan juhlissa meillä oli vajaa sata hahmoa. On tuollainen 25 hahmon tekeminen aika puristus. Valkaman Tiinalla on varmaan vielä kovempi työ, kun hän tekee pukuja, Kaukonen miettii.

Love Me Tinderin harjoitusperiodi alkaa huhtikuun alussa. Näytelmän ensi-ilta on 31. toukokuuta. Kaukosella on käsikirjoituksesta hyvä tunne.

– Jo luettuna teksti on hauskempi kuin monet muut tekstit. Se antaa erilaiset lähtökohdat näytelmän esillepanoon. Monet jutut ovat sellaisia, että ne eivät ole luettuina hauskoja, mutta sieltä näkyy itu, että tuosta tulee hauska. Silloin harjoituksiin mennään tekemään esitystä. Nyt meillä on valmiiksi hauska teksti, joten harjoituksetkin voivat olla poikkeuksellisen kivoja.

Kaukonen sanoo, että nauttii myös tilanteesta, jossa käsikirjoitus ei luettuna ole hauska, vaikka silloin näyttelijää kuormitetaankin enemmän.

– Jos teksti on ikään kuin valmis, harjoitukset ovat kevyemmät. Jos tekstissä on vain itu, harjoitusprosessi on paljon työläämpi ja vaatii koko työryhmältä enemmän, kun koko ajan pitää miettiä, miten kohtaus olisi parempi, Kaukonen vertaa.

Ilkka Lappi

Tule kalastamaan kuoretta Halistenkoskesta

Kuore on parvikala, ja voi kasvaa jopa 20-senttiseksi.

Viime vuonna runsaasti kiinnostusta herättänyt Kuoretta koskesta! -kalastustapahtuma järjestetään jälleen Halistenkoskella 3. toukokuuta kello 15-18. Kuoreen, tutummin norssin, monet tuntevat sille ominaisesta kurkun tuoksusta. Harvempi tietää, että se on myös erinomainen ruokakala.

Kakolanmäelle perustetaan pienpanimo

Kakola Brewing Company on tällä haavaa ainoa Turussa toimiva pienpanimo, joka valmistaa tuotteita myös vähittäiskauppamyyntiin.

Kolmen kaveruksen perustama Kakola Brewing Company on aloittanut toimintansa Turun Kakolan vankilan vanhassa suurkeittiössä alkuvuodesta 2018 ja saa ensimmäiset tuotteensa markkinoille vapun alla. Kakola Brewing Company haluaa rikastuttaa Turun kaupunkikulttuuria ja tarjota ihmisille moderneja tulkintoja klassikko-oluista.

Kokoomus haastaa demarit paikallisotteluun Turussa

Turkulaiset kokoomuspäättäjät ja -järjestöaktiivit haastavat Turun SDP:n pelaamaan jalkapalloa. Ottelu järjestetään Runosmäen kentällä Runosmäkipäivänä torstaina 24. toukokuuta kello 16.30.

Alkoholin kokonaiskulutus väheni viime vuonna

Alkoholijuomien kokonaiskulutus väheni vuoteen 2016 verrattuna 4,4 prosenttia. Vuonna 2017 alkoholijuomien kokonaiskulutus sataprosenttisena alkoholina oli 10,3 litraa 15 vuotta täyttänyttä asukasta kohti.

Katsastusajankohtaa voi muuttaa

Toukokuussa voimaan tulevaan uuteen katsastusaikaväliin siirrytään vähitellen ja ensimmäinen katsastus uuden lainsäädännön aikana tehdään vielä vanhan mallin mukaan. Jatkossa auton katsastusajankohtaa voi myös vaihtaa, mikä kannattaa hyödyntää esim. kesäautojen kohdalla. Seuraavan katsastusajan saa tarkistettua helpoiten Trafin sähköisistä palveluista pelkällä rekisterinumerolla.

Polkupyöräilijä törmäsi jalankulkijaan suojatiellä Portsassa

Vuonna 1973 syntynyttä miestä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta hänen ajettuaan polkupyörällä jalankulkijan päälle suojatiellä Rauhankadun ja Sairashuoneenkadun risteyksessä eilen keskiviikkona kello 18.10. Suojatielle astunut jalankulkija kaatui törmäyksen voimasta ja hän sai lieviä vammoja polveen ja kyynärpäähän. Myös pyöräilijä, joka oli tullut Rauhankatua pitkin sataman suunnasta, kaatui.

Urheilu

Kehitysvammaiset kokoontuvat yleisurheilukisoihin Paavo Nurmen stadionille

Kehitysvammaisten yleisurheilukisat pidetään tänä vuonna Turussa maanantaina 14. toukokuuta kello 9–14 Paavo Nurmen stadionilla. Kisoihin odotetaan saapuvan noin 350 osallistujaa Turun ja ympäristökuntien, Uudenkaupungin, Salon ja Pöytyän toimintakeskuksista ja kouluista.

Jerry Kvarnström ottelee Ruotsissa

Jerry Kvarnström.

Turkulainen pitkän linjan kamppailija Jerry Kvarnström matkustaa 19. toukokuuta Tukholmaan Superior 17 -vapaaottelutapahtumaan, jossa hän kohtaa ruotsalaisen Simon Sköldin . Sköld otteli vuonna 2013 Suomessa kaksi kertaa tappiollisesti Cage -promootion illoissa.

Otteluanalyysi: Inter sai sen, mitä halusi

Henrik Moisander.

Inter puolusti HJK:ta vastaan alusta asti niin syvältä ja vältti kaikkia riskejä, että 0-0 näytti maksimitulokselta. Sen Inter kuitenkin sai.

Jani Hyytiäinen palaa FBC Turkuun

Jani Hyytiäinen.

FBC Turun kasvatti Jani Hyytiäinen palaa keltapaitoihin viiden vuoden liigakierroksen jälkeen. Kierrokseen kuului neljä kautta Turun Palloseurassa ja yksi Viikingeissä. Kahtena viime kautena Tepsin parhaana pistemiehenä Tupla-tunnusta paidan selkämyksessään kantanut Hyytiäinen on mieluisa vahvistus Beeceelle.

TPS Salibandyn liigajoukkueen runko kasassa

Olli Laine (kesk.).

Salibandyliigakausi 2017-18 päättyi viime viikonloppuna Classicin kultajuhliin. TPS:n miesten joukkueen osalta kausi päättyi puolivälierävaiheeseen, jossa Jyväskylän Happee oli kolmatta vuotta putkeen turkulaisia etevämpi marssien aina finaaliin asti.

Ura haluaa houkutella nuoria lupauksia Kaarinaan

Kaarinan Ura nousi ensi kaudeksi Korisliigaan voittamalla 1. divisioona A:n. Ensi kaudella joukkue on haastaja, mutta päävalmentaja Kristian Palotie sanoo, ettei Kaarinassa lähdetä Korisliigaan rämpimään.

Kun Kristian Palotie keväällä 2017 allekirjoitti Ura Basketin kanssa päävalmentajasopimuksen puhuttiin Korisliigaan noususta maltillisella aikataululla. Nousu oli tavoitteena muutaman vuoden päästä. Kävi kuitenkin niin, että Kaarinassa juhlittiin nousua jo tänä keväänä. kun miesten 1. divisioona A:n loppuotteluissa HBA Märsky kaatui otteluvoitoin 3–1.

Täysosuma
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.