Hele Kaunismäki Turun Teknologiakiinteistöjen palkkalistoille

Hele Kaunismäki. Hele Kaunismäki. Kuva: Turun Teknologiakiinteistöt Oy

Vierailu- ja innovaatiokeskus Joen projektipäällikkönä tutuksi tullut Hele Kaunismäki aloitti helmikuun alussa työt Turun Teknologiakiinteistöissä. Hänen tehtävänään on coworking-tila Werstaan vuokraus ja kehittäminen sekä Joen kumppanuussopimuksista vastaaminen.

Teknologiakiinteistöt on tuttu aiemmin Turku Science Park Oy:n palkkalistoilla olleelle Kaunismäelle, sillä hän istui jo Joen projektipäällikkönä työskennellessään osan työajastaan Teknologiakiinteistöjen toimistolla. Vierailukeskuksen valmistuttua työnantajan lisäksi muuttui myös toimenkuva, johon kuuluu nyt uutena Werstas.

– Suurin muutos työssäni on Werstas. Puolet työstä on tuttua, koska jatkan Joen parissa, mutta Werstas on minulle uusi. Werstas on siinä mielessä myös hyvin erilainen kuin Joki, että Werstas on jo valmis kokonaisuus, jonka kehittäminen on hienosäätöä, kun taas Joen kanssa aloitin ihan tyhjästä, Kaunismäki kertoo.

Työhuoneita sekä työpöytä- ja mobiilijäsenyyksiä tarjoavan Werstaan ensimmäiset osat, Paratiisi ja Post-apokalyptinen maailma, avattiin ElectroCityyn syksyllä 2015. Vuonna 2016 avattiin Werstaan laajennusosa Jääkausi ja seuraavana vuonna Werstas laajeni PharmaCityyn, jonne syntyi bio- ja peliyrityksille suunnattu Werstas Labs.

Werstaan kehittämistyö keskittyy tulevaisuuden palveluiden suunnitteluun. Tärkeä osa työtä on avautuva Werstas Store -verkkokauppa, joka tarjoaa mahdollisuuden ostaa jäsenyyksiä, neuvotteluhuoneiden käyttöoikeuksia sekä erilaisia toimistopalveluita verkkokaupasta. Joen kehittämistyössä tarkoituksena on vakiinnuttaa vierailukeskuksen toiminta ja tehdä Joki tunnetuksi Turun seudulla.

– Olen iloinen, että saan jatkaa työskentelyä Joen parissa. Hanke oli pitkä ja nyt edessä on uusi vaihe, kun talo on auki ja pääsen kehittämään toimintaa asiakaspalautteen perusteella. Aloitan työt innolla ja odotan, että pääsen Werstaan asioihin sisälle kunnolla. Monta mielenkiintoista kehitysideaa on jo ilmassa, Kaunismäki jatkaa.

Kaunismäki on koulutukseltaan filosofian maisteri. Hän on valmistunut Turun yliopistosta vuonna 2011 pääaineenaan taidehistoria ja sivuaineinaan liiketaloustiede, matkailu ja kulttuurihistoria.

– Taidehistoriassa painopisteeni oli arkkitehtuurissa ja visuaalisessa kulttuurissa sekä etenkin mainoskuvissa. Myöhemmin olen opiskellut Turun kauppakorkeassa johtamista ja organisointia sivuaineen verran. Työelämässä olen saanut eniten hyötyä kauppakorkeakoulun opinnoista, joista olen saanut eväitä liiketoiminnan ja asiakkaiden lähtökohtien ymmärtämiseen, Kaunismäki päättää.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Turun kaupunki kutsuu turkulaiset mukaan ilmastotalkoisiin

Saara Ilvessalo.

Turun kaupunki osallistuu maailmanlaajuiseen Earth Hour -tapahtumaan lauantaina 24. maaliskuuta kello 20.30–21.30. Kuten aiempinakin vuosina, Turun kaupunki sammuttaa Earth Hourin ajaksi Aurajoen muurivalaistuksen ja jokirannan puiden valaistuksen.

Riistametsänhoito kiinnostaa metsänomistajia

Metsänomistajien suhtautumista riistametsänhoitoon selvitettiin kyselyllä. Metsänomistajat ovat kiinnostuneita aiheesta, mutta palvelujen tarjonnan vähäisyys hidastaa käytännön toteutusta. Metsäammattilaisista lähes kaikki haluavat edistää riistametsänhoitoa työssään.

Hortoilu on nyt in

Villivihannesten kerääminen on suositumpaa kuin koskaan, ja hyvin nopeasti kasvava luontoharrastus Suomessa. Se ei ole enää vain kasvi- tai terveysintoilijoiden puuhaa, vaan siitä on tullut houkutteleva harrastus, jonka aloittaminen on helppoa kenelle tahansa, kertoo hortoilu.fi -sivusto. Monia kiinnostaa villivihannesten terveellisyys ja vaikutukset hyvinvointiin. Villikasvit sisältävät runsaasti vitamiineja, antioksidantteja, kivennäisaineita ja muita terveydelle hyödyllisiä yhdisteitä.

Tee nopeat suklaapersikat

Tehtiinkö teilläkin 90-luvulla suklaapersikoita? Nyt on aika ottaa vanha ja helppo herkkuresepti uusiokäyttöön. Tarvitset ainoastaan puolikkaita säilykepersikoita sekä maitosuklaata. Laita säilykepersikan puolikkaan koloon pari palaa maitosuklaata ja lämmitä uunissa tai mikrossa niin kauan, kunnes suklaa on sulanut.

The New Tigers palailee

Turkulainen kitaravetoisen indierockin sanansaattaja The New Tigers julkaisee kolmannen albuminsa Do Xao kuukauden kuluttua 20. huhtikuuta. Bändin edellinen levy ilmestyi 2013. Kolmihenkisenä nykyään toimiva kokoonpano julkaisi vastikään uuden Domino -singlen.

Tuomiokirkko kutsuu pyhiinvaellukselle

Tuomiokirkossa järjestetään opastettuja pyhiinvaelluksia  maanantaina 26. maaliskuuta ja tiistaina 27. maaliskuuta.

Hiljainen viikko tarjoaa mahdollisuuden itsenäiseen tai opastettuun pyhiinvaellukseen Turun tuomiokirkossa. Tuomiokirkon aulasta voi poimia mukaansa kortin, josta löytyvän kartan opastuksella voi kulkea pääsiäisen teemaan liittyvää reittiä. Kortin ohjeiden avulla matkalainen voi pysähtyä rukoilemaan, miettimään ja hengähtämään arjen kiireen keskellä – tai vain ihastelemaan arkkitehtuuria tai alttarimaalauksia kaikessa rauhassa.

Kiire on työelämän ihottuma

Juuri julkaistu Hoppu on hanurista (Kisspublishingin) antaa kuvan suomalaisesta arjesta ja työkaluja kiireen kitkentään.

Aktia ennustaa kasvua

Suomen taloudellinen kasvu jatkuu hyvänä. Aktian ennusteen mukaan maan BKT kasvaa 2,6 prosenttia vuonna 2018 ja 2,2 prosenttia vuonna 2019. Myös työllisyyskehitys näyttää positiiviselta. Kausioikaistu työllisyysaste oli elokuussa 2017 69,6 prosenttia ja tammikuuhun 2018 mennessä se oli kasvanut 70,9 prosenttiin. Vuoden 2017 viimeisellä neljänneksellä työllisiä oli noin 60 000 enemmän kuin vuoden 2016 viimeisellä neljänneksellä. Työtuntien määrä kasvoi 1,8 prosenttia vuoden aikana.

Kaupunki
Urheilu

Tuto pääsee savonlinnalaisen tillilihan makuun

Tuto yrittää karistaa semifinaalikirouksensa. Edellisen kerran joukkue raivasi tiensä finaaleihin mestaruuskeväänä 2008.

Mestiksen kestomenestyjä Tuto on jälleen tutussa tilanteessa. Semifinaalit ovat edessä. Puolivälieräsarjassa Tuto kaatoi ehjällä pelaamisella K-Vantaan otteluvoitoin 4-1.

Hirvirytkettä palloiluhallissa perjantaina

TPS ja Happee kohtaavat perjantaina Kupittaan palloiluhallissa.

TPS Salibandyn puolivälieräsarja Happeeta vastaan jatkuu kotiottelulla perjantaina 23. maaliskuuta kello 18.30 Kupittaan palloiluhallissa. Jo ennen neljättä puolivälierää TPS ja Happee kohtaavat torstaina Jyväskylässä. Kahden kohtaamisen jälkeen voitot ovat tasan 1–1, kun molemmat joukkueet ovat voittaneet kotiottelunsa.

Erika Rautiainen kilpa-aerobicin maailmancupiin Portugaliin

Erika Rautiainen.

Kilpa-aerobicin maailmancup-osakilpailuun Cantanhedeen, Portugaliin 23.–25. maaliskuuta on lähdössä yksilöiden sarjaan Laura Vihervä (Valkeakosken Koskenpojat) ja Erika Rautiainen (Turun Urheiluliitto).

Puukkokatsomo: Kovia lukuja

Mikko Rantanen.

Vaikka Suomessa on viime kuukausina NHL-uutisointi tehty lähinnä Patrik Laineen maalimäärien kautta, Mikko Rantasen huippuvire huomattiin laajemmin vasta, kun ”Nousiaisten Cam Neely” ylitti 70 pisteen rajan. NHL:ssä 70 pistettä on viime vuosina ollut suomalaisille vaikeasti saavutettava raja. Edellisen kerran yli 70 pistettä suomalaisista nakutti Teemu Selänne kaudella 2010–11.

Jälkipeli: Kaarinassa näytetään vihreää valoa liiganousulle

Ura Basket eteni kolmella voitolla Jyväskylästä välieriin. JBA antoi hyvän vastuksen kaarinalaisille. Välieristä etenee kolmella voitolla finaalipeleihin. Niiden voittaja nousee suoraan Korisliigaan. Iso kysymys on yhä, mikä joukkue haluaa oikeasti nousta. Ura Basket ainakin haluaa.

Nälkä kasvaa pelatessa. Vielä kauden alussa Kaarinassa suhtauduttiin varauksella Korisliigaan nousulle. Vasta viime keväänä Ura Basket oli nostettu kabinettipäätöksellä valtakunnan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Nousu pääsarjaan jo heti tämän kauden päätteeksi kuulosti vielä silloin liian haasteelliselta.

Täysosuma
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!