Nuori, vielä on kesätöitä jäljellä

Tietyömaat tarjoavat perinteisesti kesätyömahdollisuuksia myös nuorille. Tietyömaat tarjoavat perinteisesti kesätyömahdollisuuksia myös nuorille. Kuva: Mikael Rydenfelt

Oletko nuori ja kaipaatko kesäksi työtä? Nuorilla on vielä mahdollisuus hakea kesätöitä ja osassa kesätyöpaikoista hakuaika umpeutuu vasta toukokuussa. Turun kaupungin kesätyöpaikkojen hakuaika on jo umpeutunut, mutta yksityisellä sektorilla on vielä tarjolla töitä. Nuoria rekrytoivien mukaan aktiivisuus ja rohkeus kannattavat aina.

Moni on työllistynyt hakemalla itsenäisesti töitä yrityksestä, jolla ei ole ollut edes hakuilmoitusta päällä. Kesäduunaa-kampanja on yksi auttava taho, jonka kautta löytää työpaikkailmoituksia sekä neuvontaa työnhakuun.

– Nuoret ovatkin olleet todella aktiivisia ja etsivät työtä kuin työtä. Ainakin meidän kampanjaan on osallistunut aktiivisesti nuoria. Kaikille ei ikävä kyllä tule löytymään töitä kesäksi. Silti kannattaa ehdottomasti vielä hakea ja kokeilla mahdollisuutta työllistymiseen kesän ajaksi. Motivaatio on tärkein ja lannistua ei kannata missään nimessä, sillä aika suurella todennäköisyydellä tulee kuulemaan paljon myös ei-sanaa. Työnhaussa palkitaan sinnikkyys ennemmin tai myöhemmin, kertoo Kesäduunaa-kampanjan projektipäällikkö Jenni Suominen Turun ammattikorkeakoulusta.

Suominen kehottaakin työpaikkailmoitusten selaamisen ohella nuoria marssimaan suoraan yritykseen ja kysymään onko siellä tarvetta kesätyöntekijälle. Hänen mukaansa nuoret ovat osaavia työnhakijoita ja löytävät hyvin mahdollisia työpaikkoja netin kautta.

– Ainakin soittaminen yritykseen kannattaa, koska meilit häviävät helposti kaiken sähköpostin keskelle. Tai voi lähettää meilin, ja sitten soittaa perään ja ilmoittaa hakevansa töitä. Sellainen henkilö jää helposti mieleen. Hieman rohkeutta se vaatii, Suominen vinkkaa.

Kesäduunaa-kampanja on toimiva esimerkki siitä, miten yrityksiin soittamalla sekä yritysvierailujen myötä on saatu vuodelle 2018 noin 200–300 kesätyöpaikkaa lisää Turkuun. Viime vuonna saatiin kokoon noin sata uutta kesätyöpaikkaa.

– Turun ammatti-instituutin opiskelijat ovat soittaneet tuhansia yrityspuheluja, joissa on kyselty mahdollisia työpaikkoja. Yritykset ovat havainneet puhelujen myötä tarvitsevansa kesätyöntekijän, vaikka eivät aikaisemmin tiedostaneet sitä. Turun AMK:n opiskelijat ovat vierailleet yrityksille suunnatuissa tapahtumissa sekä tilaisuuksissa, ja näin he ovat aktivoineet kesätyöpaikkojen lisääntymistä, Suominen sanoo.

Nuorten kesätyöpaikoissa kilpailu on kovaa ja haastavinta työpaikan saaminen on alaikäisille mahdollisen ajokortin tai työkokemuksen vuoksi. Kesäduunaa-kampanja on tehnyt työtä myös sen eteen, että työpaikat saisivat enemmän tietoa alaikäisten työllistämisestä.

– 47 yritystä on tähän mennessä tarjonnut yhteensä noin 283 kesätyöpaikkaa. Näistä 47 yrityksestä 28 on ilmoittanut, että kesätyö sopii myös alle 18-vuotiaalle. Yli 15-vuotias työntekijä voi tehdä lähes samoja töitä kuin aikuinen työntekijä, täsmentää Kesäduunaa-kampanjan projektityöntekijä Marketta Virta.

Marianne Rovio

HyTestin bisnes kasvaa kohisten Kiinassa

Turkulainen HyTest on yksi maailman johtavista diagnostiikkateollisuuden raaka-ainetoimittajista. HyTest myy tuotteitaan globaalisti yli 50 maahan. Joulukuun lopussa päättyneellä tilikaudella yhtiön konserniliikevaihto oli 24,1 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi 1,3 prosentilla edelliseen tilikauteen verrattuna.

Varsinais-Suomen asuntotuotanto ponnisti vielä peräti kolmanneksella ylöspäin

As Oy Focus Logomon kupeessa valmistuu elokuun loppuun mennessä.

Varsinais-Suomen rakennusmarkkinat kattoivat kolmen miljardin euron kokonaispotillaan viime vuonna noin yhdeksän prosenttia koko Suomen rakennusmarkkinoista. Rakentamisen alueellisen suhdannekatsauksen mukaan etenkin asuntotuotanto on edelleen hyvällä mallilla. Viime vuoden ennakkotietojen mukaan asuntoja aloitettiin Varsinais-Suomessa peräti 33 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin, kaikkiaan 3 763 kappaletta.

Tule kalastamaan kuoretta Halistenkoskesta

Kuore on parvikala, ja voi kasvaa jopa 20-senttiseksi.

Viime vuonna runsaasti kiinnostusta herättänyt Kuoretta koskesta! -kalastustapahtuma järjestetään jälleen Halistenkoskella 3. toukokuuta kello 15-18. Kuoreen, tutummin norssin, monet tuntevat sille ominaisesta kurkun tuoksusta. Harvempi tietää, että se on myös erinomainen ruokakala.

Kakolanmäelle perustetaan pienpanimo

Kakola Brewing Company on tällä haavaa ainoa Turussa toimiva pienpanimo, joka valmistaa tuotteita myös vähittäiskauppamyyntiin.

Kolmen kaveruksen perustama Kakola Brewing Company on aloittanut toimintansa Turun Kakolan vankilan vanhassa suurkeittiössä alkuvuodesta 2018 ja saa ensimmäiset tuotteensa markkinoille vapun alla. Kakola Brewing Company haluaa rikastuttaa Turun kaupunkikulttuuria ja tarjota ihmisille moderneja tulkintoja klassikko-oluista.

Kokoomus haastaa demarit paikallisotteluun Turussa

Turkulaiset kokoomuspäättäjät ja -järjestöaktiivit haastavat Turun SDP:n pelaamaan jalkapalloa. Ottelu järjestetään Runosmäen kentällä Runosmäkipäivänä torstaina 24. toukokuuta kello 16.30.

Alkoholin kokonaiskulutus väheni viime vuonna

Alkoholijuomien kokonaiskulutus väheni vuoteen 2016 verrattuna 4,4 prosenttia. Vuonna 2017 alkoholijuomien kokonaiskulutus sataprosenttisena alkoholina oli 10,3 litraa 15 vuotta täyttänyttä asukasta kohti.

Urheilu

Kehitysvammaiset kokoontuvat yleisurheilukisoihin Paavo Nurmen stadionille

Kehitysvammaisten yleisurheilukisat pidetään tänä vuonna Turussa maanantaina 14. toukokuuta kello 9–14 Paavo Nurmen stadionilla. Kisoihin odotetaan saapuvan noin 350 osallistujaa Turun ja ympäristökuntien, Uudenkaupungin, Salon ja Pöytyän toimintakeskuksista ja kouluista.

Jerry Kvarnström ottelee Ruotsissa

Jerry Kvarnström.

Turkulainen pitkän linjan kamppailija Jerry Kvarnström matkustaa 19. toukokuuta Tukholmaan Superior 17 -vapaaottelutapahtumaan, jossa hän kohtaa ruotsalaisen Simon Sköldin . Sköld otteli vuonna 2013 Suomessa kaksi kertaa tappiollisesti Cage -promootion illoissa.

Otteluanalyysi: Inter sai sen, mitä halusi

Henrik Moisander.

Inter puolusti HJK:ta vastaan alusta asti niin syvältä ja vältti kaikkia riskejä, että 0-0 näytti maksimitulokselta. Sen Inter kuitenkin sai.

Jani Hyytiäinen palaa FBC Turkuun

Jani Hyytiäinen.

FBC Turun kasvatti Jani Hyytiäinen palaa keltapaitoihin viiden vuoden liigakierroksen jälkeen. Kierrokseen kuului neljä kautta Turun Palloseurassa ja yksi Viikingeissä. Kahtena viime kautena Tepsin parhaana pistemiehenä Tupla-tunnusta paidan selkämyksessään kantanut Hyytiäinen on mieluisa vahvistus Beeceelle.

TPS Salibandyn liigajoukkueen runko kasassa

Olli Laine (kesk.).

Salibandyliigakausi 2017-18 päättyi viime viikonloppuna Classicin kultajuhliin. TPS:n miesten joukkueen osalta kausi päättyi puolivälierävaiheeseen, jossa Jyväskylän Happee oli kolmatta vuotta putkeen turkulaisia etevämpi marssien aina finaaliin asti.

Ura haluaa houkutella nuoria lupauksia Kaarinaan

Kaarinan Ura nousi ensi kaudeksi Korisliigaan voittamalla 1. divisioona A:n. Ensi kaudella joukkue on haastaja, mutta päävalmentaja Kristian Palotie sanoo, ettei Kaarinassa lähdetä Korisliigaan rämpimään.

Kun Kristian Palotie keväällä 2017 allekirjoitti Ura Basketin kanssa päävalmentajasopimuksen puhuttiin Korisliigaan noususta maltillisella aikataululla. Nousu oli tavoitteena muutaman vuoden päästä. Kävi kuitenkin niin, että Kaarinassa juhlittiin nousua jo tänä keväänä. kun miesten 1. divisioona A:n loppuotteluissa HBA Märsky kaatui otteluvoitoin 3–1.

Täysosuma
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.