Vesijohto- ja viemärityö kaventaa ajorataa Askaistentiellä

Vesijohto- ja viemärityö kaventaa ajorataa ja ajoittain sulkee oikeanpuoleisen ajokaistan Askaistentie 45:n kohdalla torstai-iltapäivään saakka.

Päivittäinen työaika on kello 7–17. Ruuhka-aikana ajokaistat pyritään pitämään avoinna.

Työstä on haittaa Ispoisten suuntaan. Paikalla on liikenneopasteet. Työkoneita liikenteen seassa.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Alkuvuonna syntyi 472 lasta vähemmän kuin viime vuonna

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Suomen väkiluku oli maaliskuun lopussa 5 513 708. Maamme väkiluku kasvoi tammi–maaliskuun aikana 578 henkeä, mikä on 1 134 henkeä vähemmän kuin vastaavana ajanjaksona vuosi sitten. Syy väestönlisäykseen oli muuttovoitto ulkomailta: maahanmuuttoja oli 3 273 enemmän kuin maastamuuttoja. Syntyneiden enemmyys oli negatiivinen, sillä syntyneitä oli 2 695 vähemmän kuin kuolleita.

Vähittäiskaupan myynti kasvoi maaliskuussa 4,8 prosenttia

Tilastokeskuksen tuottaman kaupan pikaennakon mukaan vähittäiskaupan myynti kasvoi maaliskuussa 4,8 prosenttia vuoden 2017 maaliskuusta. Vähittäiskaupan myynnin määrä, josta hintojen vaikutus on poistettu, lisääntyi samaan aikaan 3,8 prosenttia. Päivittäistavarakaupassa myynti kasvoi maaliskuussa 7,3 prosenttia ja myynnin määrä 4,0 prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta.

Mökkikauden aloitus näkyy nokivahinkojen kasvuna

Tulisijan lämmittäminen kannattaa aloittaa varovaisesti.

Mökkien palovahingot lisääntyvät selvästi huhti–toukokuussa, kun mökeille palataan talven jälkeen, käy ilmi Ifin vahinkotilastoista. Tyypillisin vahinko on ensimmäistä kertaa kylmillään ollutta mökkiä nopeasti lämmittäessä syntyvä nokivahinko. Tulisijan lämmittäminen kannattaa aloittaa varovaisesti.

Kemiönsaaren kannabiskasvattaja tunnusti tekonsa, asia siirtyy syyteharkintaan

Poliisi teki saamansa vihjeen perusteella kotietsinnän Kemiönsaaren Rosendalissa sijaitsevaan autiotaloon 13. huhtikuuta yhteistyössä Hiittisten merivartioaseman henkilökunnan kanssa. Talosta takavarikoitiin parisenkymmentä kannabiskasvia. Tapahtumapaikalta otettiin kiinni vuonna 1973 syntynyt ulkopaikkakuntalainen mies, jota epäillään huumausainerikoksesta.

Rakennus-Salama rakentaa Pernoon kaksi puukerrostaloa ja päiväkodin

Lundén Architecture Companyn suunnittelema päiväkoti toimii pilottihankkeena uudelle puurakennusjärjestelmälle

Turun telakka-alueen asuntopulaan saadaan helpotusta Rakennus-Salaman rakentaessa Pernoon kaksi Lundén Architecture Companyn suunnittelemaa puukerrostaloa ja päiväkotirakennuksen. Asuntoihin sijoittuu Forenomin tarjoamaa majoituspalvelua, joka on lähtökohtaisesti suunnattu telakan työntekijöille.

Kehitysvammaiset kokoontuvat yleisurheilukisoihin Paavo Nurmen stadionille

Kehitysvammaisten yleisurheilukisat pidetään tänä vuonna Turussa maanantaina 14. toukokuuta kello 9–14 Paavo Nurmen stadionilla. Kisoihin odotetaan saapuvan noin 350 osallistujaa Turun ja ympäristökuntien, Uudenkaupungin, Salon ja Pöytyän toimintakeskuksista ja kouluista.

Teiden kelirikko vaikein 20 vuoteen

Kevään lämpöaalto on aiheuttanut kelirikkoa koko maassa. Maanteiden kelirikko on tällä hetkellä vaikein 20 vuoteen. Jo nyt on painorajoituksia noin 4 000 soratiekilometrillä ja rajoituksia on lähes koko maassa. Painorajoitusten määrä todennäköisesti vielä kasvaa.

Puolet pikkulapsista sai influenssarokotuksen Raisiossa

Valtakunnallisen rokotusrekisterin tuoreiden tietojen mukaan alle 3-vuotiaista lapsista 35 prosenttia sai influenssarokotuksen viime syksyn ja talven aikana. Parannusta edelliseen kauteen oli kolme prosenttiyksikköä. Kaikista 65 vuotta täyttäneistä 48 prosenttia otti influenssarokotuksen, kun edellisellä kaudella osuus oli 47 prosenttia.

Urheilu

Kehitysvammaiset kokoontuvat yleisurheilukisoihin Paavo Nurmen stadionille

Kehitysvammaisten yleisurheilukisat pidetään tänä vuonna Turussa maanantaina 14. toukokuuta kello 9–14 Paavo Nurmen stadionilla. Kisoihin odotetaan saapuvan noin 350 osallistujaa Turun ja ympäristökuntien, Uudenkaupungin, Salon ja Pöytyän toimintakeskuksista ja kouluista.

Jerry Kvarnström ottelee Ruotsissa

Jerry Kvarnström.

Turkulainen pitkän linjan kamppailija Jerry Kvarnström matkustaa 19. toukokuuta Tukholmaan Superior 17 -vapaaottelutapahtumaan, jossa hän kohtaa ruotsalaisen Simon Sköldin . Sköld otteli vuonna 2013 Suomessa kaksi kertaa tappiollisesti Cage -promootion illoissa.

Otteluanalyysi: Inter sai sen, mitä halusi

Henrik Moisander.

Inter puolusti HJK:ta vastaan alusta asti niin syvältä ja vältti kaikkia riskejä, että 0-0 näytti maksimitulokselta. Sen Inter kuitenkin sai.

Jani Hyytiäinen palaa FBC Turkuun

Jani Hyytiäinen.

FBC Turun kasvatti Jani Hyytiäinen palaa keltapaitoihin viiden vuoden liigakierroksen jälkeen. Kierrokseen kuului neljä kautta Turun Palloseurassa ja yksi Viikingeissä. Kahtena viime kautena Tepsin parhaana pistemiehenä Tupla-tunnusta paidan selkämyksessään kantanut Hyytiäinen on mieluisa vahvistus Beeceelle.

TPS Salibandyn liigajoukkueen runko kasassa

Olli Laine (kesk.).

Salibandyliigakausi 2017-18 päättyi viime viikonloppuna Classicin kultajuhliin. TPS:n miesten joukkueen osalta kausi päättyi puolivälierävaiheeseen, jossa Jyväskylän Happee oli kolmatta vuotta putkeen turkulaisia etevämpi marssien aina finaaliin asti.

Ura haluaa houkutella nuoria lupauksia Kaarinaan

Kaarinan Ura nousi ensi kaudeksi Korisliigaan voittamalla 1. divisioona A:n. Ensi kaudella joukkue on haastaja, mutta päävalmentaja Kristian Palotie sanoo, ettei Kaarinassa lähdetä Korisliigaan rämpimään.

Kun Kristian Palotie keväällä 2017 allekirjoitti Ura Basketin kanssa päävalmentajasopimuksen puhuttiin Korisliigaan noususta maltillisella aikataululla. Nousu oli tavoitteena muutaman vuoden päästä. Kävi kuitenkin niin, että Kaarinassa juhlittiin nousua jo tänä keväänä. kun miesten 1. divisioona A:n loppuotteluissa HBA Märsky kaatui otteluvoitoin 3–1.

Täysosuma
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.