Linnateatterin syksyssä appivanhempien mielenmaisemaa ja startup-pöhinää

Miehenkäyttöopas saa syksyllä Linnateatterissa jatko-osan, jossa esiintyvät Jukka Rasila ja Mika Räinä. 
  Miehenkäyttöopas saa syksyllä Linnateatterissa jatko-osan, jossa esiintyvät Jukka Rasila ja Mika Räinä.   Kuva: Timo Jakonen

Linnateatterin aikuisten syksyn avaa Miehenkäyttöoppaan itsenäinen jatko-osa Appivanhempien ABC – 10 tapaa selvitä. Rooleissa nähdään jo ensimmäisestä osasta tutut tähdet Jukka Rasila ja Mika Räinä. Komedian ohjauksesta vastaa Kalle Lamberg.

– Miehenkäyttöopasta on jo nyt esitetty lähes sata kertaa täysille saleille, joten päätimme tehdä sille jatko-osan siitä, miten appivanhemmat toimivat ja miten niitä tulee käsitellä. Että voiko sitä anoppia katsoa suoraan silmiin ja mistä sen appiukon kanssa uskaltaa keskustella. Tämä on herkkä aihe, jota käsitellään sen vaatimalla tavalla, mutta luvassa on kaiken kattava selviytymispaketti, Lamberg lupaa.

Appivanhempien ABC saa ensi-iltansa Domino-salissa 28. syyskuuta.

Syksyn toinen ensi-iltanäytelmä on Uusi yritys -startup-komedia. Viisikymppinen opettaja päättää perustaa yrityksen vain huomatakseen, että eihän se ihan niin helppoa olekaan. Rooleissa nähdään Rempallaan-komediasta tutut Anu Sinisalo ja Tom Petäjä sekä Tilanne päällä -komediasta tuttu Joonatan Perälä.

Näytelmän käsikirjoituksesta vastaa Mike Pohjola ja ohjauksesta Tuomas Parkkinen.

– Olen itse ollut mukana useammassa media- ja pelialan startupissa, ja tarkkaillut sitä maailmaa sisältä käsin. Siellä ollaan yhtäältä lähellä todella isoja rahoja, toisaalta eletään pelkän pyhän hengen varassa. Aina, kun on käynyt jotain omituisia vastoinkäymisiä, olen selvinnyt niistä ajattelemalla, että kirjoitan niistä joskus tarinan. Tässä se nyt on, näytelmän käsikirjoittaja Pohjola summaa.

Viime vuonna käyntiin polkaistu Näytönpaikka saa jatkoa Uusi yritys -komedian kautta, ja hankkeen toinen osa liittyy äänisuunnittelijan työhön. Linnateatteri tarjoaa yhdelle nuorelle äänisuunnittelijalle/säveltäjälle mahdollisuuden päästä työskentelemään luovassa, pienessä ryhmässä, joka koostuu teatterialan huipuista.

– Näytönpaikan tavoitteena on tuoda suuren yleisön tietoisuuteen lahjakkaita turkulaisia äänisuunnittelijalupauksia, joilla on potentiaali kasvaa teatterialan ammattilaisiksi. Hanke toteutetaan yhdessä Turun Teatterisäätiön kanssa, kertoo Linnateatterin toimitusjohtaja Henni Syrjänen.

Uusi yritys saa ensi-iltansa teatteriravintolassa 11. lokakuuta.

Lapsille ja lapsenmielisille on luvassa Mauri Kunnaksen Herra Hakkaraisen seitsemän ihmettä. Uuden kiertuenäytelmän rooleissa nähdään tänä vuonna Mikko Lamminen ja Kalle Tulander. Esityksen dramatisoi lukuisia lastennäytelmiä Linnateatteriin loihtinut Sami Rannila. Ohjauksesta vastaa lastenkiertueella tienpäällä useana vuonna nähty, Pikku Kakkosestakin tuttu Jaakko Loukkola. Herra Hakkarainen lähtee Suomen-kiertueelle syyskuun alussa. Linnateatterissa nähdään syyskaudella neljä esitystä.

Linnateatterissa nähdään syyskaudella noin 15 vierailevaa esitystä.

– Tarkoituksenamme on, että ihmiset voivat tulla meille viihtymään – että ohjelmistossa olisi komedia- tai musiikkiesityksiä jokaiselle, Linnateatterin taiteellinen johtaja Kalle Lamberg tiivistää.

Ohjelmistossa nähdään Red Nose Companyn Juoksuhaudantie, improvisaatiota Minttu Mustakallion ja Ville Virtasen vetämänä, virolaisia rakennusmiehiä nimeltä Raivo ja Rivo, suosittu Lisää saikkua, kiitos! Mikko Kivisen johdolla sekä konsertteja Sami Saaresta Pave Maijaseen ja Heikki Silvennoiseen.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Saarten maastopalot sammutettu Naantalissa

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan Junnin saaressa Naantalissa paloi maastoa noin 600 neliötä ja Ruotsalaisten saaressa noin sata neliötä.

Tarvasjokelainen motoristi törmäsi kuorma-autoyhdistelmän eturenkaaseen

Moottoripyörä ja kuorma-autoyhdistelmä kolaroivat perjantaina kello 19.55 Karhulantien ja Turuntien risteyksessä Loimaalla. 1960-luvulla syntynyt pomarkkulainen mies kuljetti kuorma-autoyhdistelmää Karhulantietä pitkin Mellilän suuntaan. Tarkoituksena oli kääntyä kulkusuunnassaan vasemmalle Turuntielle Loimaan keskustan suuntaan. Yhdistelmän kuljettaja ei havainnut Mellilän suunnasta tullutta moottoripyörää, kun hän lähti kääntymään Turuntielle.

Naiskuski ajoi Stop-merkin takaa päin kuorma-autoa

Kuorma-auto ja henkilöauto kolaroivat perjantaina kello 13.55 kantatie 41:n ja Yläneentien risteyksessä Oripäässä. Oripääläinen 1980-luvulla syntynyt nainen kuljetti henkilöautoa Yläneentietä pitkin kohti Oripäätä. Nainen tuli risteykseen ja pysähtyi Stop-merkin kohdalle. Nainen ei huomannut Tampereen suunnasta tullutta kuorma-autoa, vaan lähti risteyksestä liikenteeseen niin, että törmäsi kuorma-auton oikeaan etukulmaan.

Kuorma-auto törmäsi traktoriin, kuski puhalsi 2,24 promillea

Kuorma-auto törmäsi kääntymässä olleeseen traktoriin kantatiellä 41 Pöytyällä lauantaina 17.40. Pöytyäläinen 1980–luvulla syntynyt mies kuljetti traktorin ja kylvökoneen Oripään suuntaan. Yhdistelmä oli kääntymässä kulkusuunnassaan vasemmalle peltoliittymään kantatie 762:n kohdalla, kun yhdistelmän perässä tullut kuorma-auto lähti ohittamaan ja törmäsi traktorin renkaaseen ja kylvökoneeseen.

Urheilu

Miksi TPS:n Ben McKendry valitsi jalkapallon jääkiekon sijaan?

Ben McKendry on ollut tärkeä pala TPS:n keskikenttää tällä kaudella.

Teini-ikäisen Ben McKendryn lauantaiaamut olivat jalkapalloa, socceria. Varhain aamulla hän katsoi Englannin Valioliigan otteluita televisiosta. Erityisesti nuoren kanadalaisen silmää miellytti Chelsean keskikentän raataja Frank Lampard .

Matt Nickerson Tutoon

Matt Nickerson (oik.) pukeutuu seuraavaksi Tuton paitaan..

Aiemmin urallaan muun muassa Porin Ässissä, Tampereen Ilveksessä sekä Kouvolan KooKoossa pelannut Matt Nickerson on tehnyt Tuto Hockeyn kanssa sopimuksen kaudesta 2018-19. Viime kaudet Nickerson on pelannut Britannian EIHL-liigassa, seuroinaan Fife Flyers, Belfast Giants sekä Milton Keynes Lightning.

TPS mittaa Malmön iskukyvyn

TPS tuulettelee CHL:ssä jälleen ensi syksynä.

TPS arvottiin samaan CHL-lohkoon Malmö Redhawksin, Red Bull Münchenin ja Junost Minskin kanssa. Mestarien liigan B-lohkon vastustajista etukäteen arvioiden kovin on päättyneellä kaudella neljän joukossa Ruotsissa ollut Malmö.

Åboraakkeli: Katse Prahaan

Kovin tavoittein Meksikoon thainyrkkeilyn MM-kisoihin lähteneen Daniel Forsbergin kisat päättyivät pettymykseen. Viimevuotisen 86-kiloisissa voitetun pronssin jälkeen katse 81-kiloisissa oli kullassa. Ensimmäisellä kierroksella tuli vielä puhdas 3-0-voitto espanjalaisesta Victor Monfort Fernandezista . Toisella kierroksella turkulainen hävisi samoin numeroin Turkin Ali Doganille ja kisat olivat siinä.

Otteluanalyysi: Hyvät otteet eivät muutu pisteiksi

Filip Valencic.

Kun ei, niin ei. TPS kamppaili tasapäisesti HJK:n kanssa Veikkausliigan ottelussa Kupittaalla ja pani puolustavan mestarin ahtaalle toisella puoliajalla, mutta se ei riittänyt mihinkään. Klubi teki yhden maalin, TPS ei yhtään ja HJK voitti 1-0 (1-0). Niin mestarit tapaavat tehdä.

Täysosuma
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.