Kupittaan palloiluhallin vapaita vuoroja voi vielä hakea 1. marraskuuta alkaen

Palloiluhalli avautuu käyttäjille tammikuussa. Tällä työmaalla näytti huhtikuussa. Palloiluhalli avautuu käyttäjille tammikuussa. Tällä työmaalla näytti huhtikuussa. Kuva: Riitta Salmi

Tammikuussa avattavassa Kupittaan palloiluhallissa pelattavien otteluiden ja tapahtumien ajankohdat ovat varmistuneet. Myös vakiovuorot on saatu pääosin jaettua futsal-, koripallo-, käsipallo-, lentopallo-, salibandy-, sulkapallo- ja voimisteluseurojen kesken. Vuorojen sisältöihin ja kestoihin tehdään vielä täydennyksiä, ja varausvahvistukset lähetetään seuroille lokakuun loppuun mennessä.

Harjoitusvuoroista on keskusteltu pääkäyttäjien kanssa ja haettu kaikkien käyttäjien kannalta parasta mahdollista ratkaisua liikuntalautakunnan määrittelemien vuorojakoperiaatteiden mukaisesti. Vuorojaossa on huomioitu kaupungin sisäliikuntatilojen kokonaistilanne ja lajien ominaispiirteet.

Vapaita harjoitusvuoroja on edelleen tarjolla jonkin verran ja niitä voi hakea 1. marraskuuta alkaen Timmi-varauskalenterin kautta.

– Vuorojen jaossa priorisoidaan pääkäyttäjäryhmiä ja -tasoja, mutta harkinnan mukaan vuoroja voivat saada sovitun lajikirjon sisältä myös muut toimijat, toteaa liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi.

Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksen tavoitteena on saada halli aktiiviseen käyttöön aamusta iltaan jokaisena viikonpäivänä.

Tällä hetkellä hallin varausaste arki-illoissa on 60 prosenttia ja viikonloppuisin 45 prosenttia. Harjoitusvuorot sijoitettiin arkipäiviin. Ottelut ja tapahtumat ovat pääasiassa viikonloppuisin, mutta jonkin verran etenkin sarjapelejä on myös arki-illoissa.

Varausasteeseen eivät vielä sisälly loppukauden viikonloput, jotka on alustavasti varattu pudotuspeleille ja finaaleille. Niiden ajankohdat selviävät myöhemmin. Päiväkäytön varausastetta ei vielä tiedetä. Arkipäivisin hallissa harjoittelee Turun seudun urheiluakatemia. Muiden koulujen käyttö tarkentuu myöhemmin ja varauskäytännöistä sovitaan yhdessä Turun kaupungin sivistystoimialan kanssa.

Kupittaan palloiluhallissa tulevat harjoittelemaan ja kilpailemaan pääkäyttäjälajien korkeimpien sarjatasojen aikuisten ja vanhimpien juniorien kilpajoukkueet. Esimerkiksi TPS salibandy ja koripalloseura Turun NMKY:n edustusjoukkue Kristika harjoittelevat ja pelaavat kotiottelunsa Kupittaalla. Aikuisten sekä A- ja B-junioreiden käsipallopelit on pihkan käytön vuoksi keskitetty muihin tiloihin.

Suurin osa tapahtumista on paikallisten seurojen pelejä ja turnauksia, mutta hallissa nähdään myös lentopallon Suomen Cupin finaali sekä Raision Loimun ja Salon LP Viestin lentopallo-otteluita.

Voimistelulajeista rytminen ja joukkuevoimistelu harjoittelevat palloiluhallissa. Telinevoimistelua sen sijaan nähdään hallissa tapahtumissa ja kilpailuissa.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Cheekin viimeinen areenakiertue myös Turkuun

Ensi vuoden elokuussa Lahdessa viimeisen keikkansa tekevä Cheek kiertää Suomea kevään aikaan seitsemän kaupungin verran. Kiertue alkaa 4. toukokuuta Espoosta ja päättyy 26. toukokuuta Helsinkiin. Turkuhallissa Cheek esiintyy 5. toukokuuta.

Puukkokatsomo: Sääntöjä tarkistamaan?

Perjantaina 8. joulukuuta HPK-TPS-ottelussa Jonne Virtanen ja HPK:n Miro Karjalainen tiputtivat hanskat suoraan aloituksen jälkeen ja myllyttelivät perjantai-illan ratoksi runsaan minuutin. Tämän jälkeen kiitokset ja molemmat suihkun puolelle.

Maatilojen energiantuotannon investointeihin voi hakea valtiontakausta

Hallitus on päättänyt muuttaa maatalouden investointitukia koskevaa asetusta siten, että uusiutuvia energialähteitä hyödyntävien energiantuotannon investointien rahoittamiseksi voidaan myöntää avustuksen lisäksi myös valtiontakausta. Asetus astuu voimaan 20. joulukuuta.

Suomi näyttää järveltä ja tuoksuu metsältä

Nyt se on todistettu: Suomi näyttää järveltä.

Lähes puolet suomalaisista näkee mielessään järvimaiseman ajatellessaan Suomea. Lähes yhtä moni kertoo mieltävänsä Suomen tuoksuksi metsän tai puun. Tämä selviää Turun yliopiston Aistilan moniaistisen kokemuksen tutkimusmenetelmällä yhteistyössä Visit Finlandin kanssa tekemästä tutkimuksesta.

Alkoholijuomien matkustajatuonti Suomeen ei ole vähentynyt

Alkoholijuomien matkustajatuonti ei ole vähentynyt Viron olutveron korotuksen jälkeen, ilmenee Viron ja Suomen välisillä laivoilla tehdystä haastattelututkimuksesta. Viron olutveron korotus on siirtänyt ostoja Latviaan.

Missäs oot?: Toiminnanjohtaja kirjan pyörteissä

Saitte Arkealta 3000 euron lahjoituksen. Se käytetään 1940-luvun Turkua käsittelevän kirjan julkaisuun, jonka kirjoittaa Rauno Lahtinen. Kuinka kauan teos on ollut vireillä?

Myymättömät oluet kuumensivat tunteet Raisiossa

Vuonna 1995 syntynyttä miestä epäillään vahingonteosta. Mies yritti ostaa 2. joulukuuta lauantaiaamupäivällä olutta Raision Voudinkadulla sijaitsevasta kaupasta. Miehelle ei olutta myyty, josta suuttuneena mies hajotti kassan hinnannäyttölaitteen ja haukkui sanallisesti kaupan myyjää.

Kaupunki
Urheilu

Puukkokatsomo: Sääntöjä tarkistamaan?

Perjantaina 8. joulukuuta HPK-TPS-ottelussa Jonne Virtanen ja HPK:n Miro Karjalainen tiputtivat hanskat suoraan aloituksen jälkeen ja myllyttelivät perjantai-illan ratoksi runsaan minuutin. Tämän jälkeen kiitokset ja molemmat suihkun puolelle.

U19-maajoukkueella kova savotta edessä

Vahvan viime kauden jalkapallon Ykkösessä pelannut Onni Valakari on yksi U19-maajoukkueen turkulaisnimistä.

1–25. Siinä Suomen alle 19-vuotiaiden poikien jalkapallomaajoukkueen edellisen seitsemän maaottelun maaliero. Voitoista ei moisella maalierolla tarvitse edes haaveilla. Kesäkuussa Baltic Cupissa joukkue vielä peittosi Latvian ja Viron, mutta elo-syyskuun taitteessa pelatusta EM-esiturnauksesta lähtien kyyti on kylmää.

Turun Uimareille tuplavoitto Impivaara Cupissa

Vesipalloseura Turun Uimarit järjesti viikonloppuna Impivaaran Uimahallissa, hallin nimeä kantaneen vesipallon suurturnauksen Impivaara Cupin. Turnaukseen osallistui toista sataa pelaajaa ympäri suomen. Ensimmäistä kertaa Impivaara Cupia on pelattu Turussa jo 1978.

Åboraakkeli: Tärkeä jatkopaperi

Miro Tenho.

Jalkapallo-TPS:n ystävät saivat alkuviikosta iloisia uutisia, kun TPS tiedotti keskuspuolustaja Miro Tenhon jatkosopimuksesta. Tenho oli yksi viime kauden keskeisiä palasia Ykkösen voittajajoukkueessa ja miehen jatkaminen raitapaidassa on enemmän kuin iso asia seuralle.

Täysosuma
Hän on varjoaankin nopeampi.
Hän on varjoaankin nopeampi.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Nyt meni painiksi!
Nyt meni painiksi!
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?