Kupittaan palloiluhallin vapaita vuoroja voi vielä hakea 1. marraskuuta alkaen

Palloiluhalli avautuu käyttäjille tammikuussa. Tällä työmaalla näytti huhtikuussa. Palloiluhalli avautuu käyttäjille tammikuussa. Tällä työmaalla näytti huhtikuussa. Kuva: Riitta Salmi

Tammikuussa avattavassa Kupittaan palloiluhallissa pelattavien otteluiden ja tapahtumien ajankohdat ovat varmistuneet. Myös vakiovuorot on saatu pääosin jaettua futsal-, koripallo-, käsipallo-, lentopallo-, salibandy-, sulkapallo- ja voimisteluseurojen kesken. Vuorojen sisältöihin ja kestoihin tehdään vielä täydennyksiä, ja varausvahvistukset lähetetään seuroille lokakuun loppuun mennessä.

Harjoitusvuoroista on keskusteltu pääkäyttäjien kanssa ja haettu kaikkien käyttäjien kannalta parasta mahdollista ratkaisua liikuntalautakunnan määrittelemien vuorojakoperiaatteiden mukaisesti. Vuorojaossa on huomioitu kaupungin sisäliikuntatilojen kokonaistilanne ja lajien ominaispiirteet.

Vapaita harjoitusvuoroja on edelleen tarjolla jonkin verran ja niitä voi hakea 1. marraskuuta alkaen Timmi-varauskalenterin kautta.

– Vuorojen jaossa priorisoidaan pääkäyttäjäryhmiä ja -tasoja, mutta harkinnan mukaan vuoroja voivat saada sovitun lajikirjon sisältä myös muut toimijat, toteaa liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi.

Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksen tavoitteena on saada halli aktiiviseen käyttöön aamusta iltaan jokaisena viikonpäivänä.

Tällä hetkellä hallin varausaste arki-illoissa on 60 prosenttia ja viikonloppuisin 45 prosenttia. Harjoitusvuorot sijoitettiin arkipäiviin. Ottelut ja tapahtumat ovat pääasiassa viikonloppuisin, mutta jonkin verran etenkin sarjapelejä on myös arki-illoissa.

Varausasteeseen eivät vielä sisälly loppukauden viikonloput, jotka on alustavasti varattu pudotuspeleille ja finaaleille. Niiden ajankohdat selviävät myöhemmin. Päiväkäytön varausastetta ei vielä tiedetä. Arkipäivisin hallissa harjoittelee Turun seudun urheiluakatemia. Muiden koulujen käyttö tarkentuu myöhemmin ja varauskäytännöistä sovitaan yhdessä Turun kaupungin sivistystoimialan kanssa.

Kupittaan palloiluhallissa tulevat harjoittelemaan ja kilpailemaan pääkäyttäjälajien korkeimpien sarjatasojen aikuisten ja vanhimpien juniorien kilpajoukkueet. Esimerkiksi TPS salibandy ja koripalloseura Turun NMKY:n edustusjoukkue Kristika harjoittelevat ja pelaavat kotiottelunsa Kupittaalla. Aikuisten sekä A- ja B-junioreiden käsipallopelit on pihkan käytön vuoksi keskitetty muihin tiloihin.

Suurin osa tapahtumista on paikallisten seurojen pelejä ja turnauksia, mutta hallissa nähdään myös lentopallon Suomen Cupin finaali sekä Raision Loimun ja Salon LP Viestin lentopallo-otteluita.

Voimistelulajeista rytminen ja joukkuevoimistelu harjoittelevat palloiluhallissa. Telinevoimistelua sen sijaan nähdään hallissa tapahtumissa ja kilpailuissa.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Turun kauppakamari: Historian museo Vanhaankaupunkiin

Kauppakamari esittää Historian museon sijoituspaikaksi vanhaakaupunkia eli vanhan suurtotin ja Tuomiokirkon seutua.

Turun kauppakamarin matkailuvaliokunnan mielestä Turkuun toteutettava Historian museo pitäisi sijoittaa Turun Vanhankaupungin alueelle Vanhan Suurtorin ja Tuomiokirkon läheisyyteen. Valiokunta perustelee museon sijoittamista Vanhaan kaupunkiin alueen suurella matkailupotentiaalilla.

Finanssiala: Lainakaton kiristäminen voi heikentää työvoiman liikkuvuutta

Finanssivalvonta on päättänyt kiristää asuntolainojen kokoa säätelevää lainakattoa muiden kuin ensiasunnon ostajien kohdalla. Finanssiala ry (FA) pelkää, että kiristys vähentää kotitalouksien mahdollisuuksia muuttaa työn perässä ja siten heikentää talouskasvun edellytyksiä.

Väitös: Neurofibromatoosi tyyppi 1 luultua yleisempi ja aiheuttaa suuren syöpäriskin

Elina Uusitalo.

Elina Uusitalo selvitti väitöstutkimuksessaan Neurofibromatoosi tyyppi 1 (NF1) -oireyhtymän yleisyyttä Suomessa sekä sitä sairastavien potilaiden syöpäriskiä. Tutkimuksessa havaittiin, että oireyhtymä on luultua yleisempi ja sitä sairastavilla on aiemmin uskottua suurempi riski sairastua syöpään. Lisäksi tutkimuksessa kehitettiin uusi menetelmä taudin molekyylidiagnostiikkaan.

Korkeakouluopintojen edistymisen seuranta muuttuu

Korkeakouluopintojen edistymisen seuranta muuttuu. Jatkossa seuranta koskee koko opiskeluaikaa, ja siinä huomioidaan kaikki korkeakouluopinnot. Muutos parantaa useaa korkeakoulututkintoa samanaikaisesti suorittavien tilannetta. Se tuo seurannan piiriin myös keskeytyneiden opintojen suoritukset ja tukikuukaudet.

Raision poliisiasemalla järjestetään takavarikkohuutokauppa

Lounais-Suomen poliisilaitos järjestää huutokaupan Raision poliisiasemalla lauantaina 24. maaliskuuta kello 11 alkaen. Kaikki myytävät kohteet ovat takavarikon kautta valtiolle menetetyksi tuomittua omaisuutta, löytötavaraa ei ole mukana.

Mimmit ja TFO kutsuvat lapset musiikin maailmaan

Pauliina Lerche ja Salla-Marja Hätinen.

Konserttitalossa kuullaan lauantaina 24. maaliskuuta kello 15 koko perheen konsertti, kun Mimmit-yhtye ja Turun filharmoninen orkesteri yhdistävät voimansa. Konserttia edeltää kaikille avoin Lasten kulttuuritempaus klo 14. Konsertti on osa Lasten musiikkijuhlia, jota vietetään 17.–25. maaliskuuta.

Mikä muuttuu ikäihmisten palveluissa sote-uudistuksessa?

Turun kaupungin vanhusneuvosto järjestää avoimen info- ja keskustelutilaisuuden ikäihmisten palveluista sote-uudistuksen jälkeen maanantaina 26. maaliskuuta kello 13–15.15. Paikkana on virastotalon auditorio Itsenäisyydenaukiolla.

Kaupunki
Urheilu

Åboraakkeli: Demokraattinen ihmiskoe

Juha Reini

TPS päätyi naisten jalkapallojoukkueen kanssa poikkeukselliseen ratkaisuun. Runsas viikko ennen kauden alkua seura julkisti korvaajan tai tässä tapauksessa siis korvaajat aiemmin potkut saaneen Tomi Ruuhikorven tilalle.

Loimun kausi päättyi

Raision Loimu lähti lentopallon Mestaruusliigan puolivälierin kolmanteen koitokseen selkä seinää vasten. Sampo Volley oli voittanut kaksi ensimmäistä kohtaamista. Ottelusarjan kolmas kohtaaminen noudatti aiempien otteluiden kaavaa ja ratkaisijakin oli lopulta aiemmista peleistä tuttu. Pielaveden liikuntahallin yleisö pääsi Sampo Volleyn johdattamana juhlimaan välieräpaikkaa 3-2 (25-10, 20-25, 26-28, 29-27, 15-7) kotivoitolla.

Benjamin Källman U21-karsintoihin

Benjamin Källman.

Suomen alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkue kohtaa 23. maaliskuuta vieraissa EM-karsintaottelussa Liettuan. Turkulaisista ryhmään valittiin Interin Benjamin Källman sekä Tanskassa nykyään pelaava Kaan Kairinen . Liettua-peli on Suomen viides karsinnoissa.

Täysosuma
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!