Kiekko-67 elää pienen seuran arkea vakavaraisena

Kiekko-67 kunnioitti marraskuun 25. päivä järjestetyssä 50-juhlatilaisuudessa seuran perustajajäsentä ja ensimmäistä puheenjohtajaansa Kalervo Kummolaa paidanjäädyttämisellä. Kiekko-67 kunnioitti marraskuun 25. päivä järjestetyssä 50-juhlatilaisuudessa seuran perustajajäsentä ja ensimmäistä puheenjohtajaansa Kalervo Kummolaa paidanjäädyttämisellä. Kuva: Ilkka Lappi

Kiekko-67 ei ole viime vuosina paistatellut isoissa otsikoissa. 50-vuotisjuhlavuottaan viettävällä seuralla on kuitenkin kunniakas historia. Kiekko-67:lla on tärkeä roolinsa koko turkulaisen jääkiekon menestyksessä.

50 vuotta sitten Kalervo Kummola oli seuran ensimmäinen puheenjohtaja ja Jarmo Kiprusoff yksi seuran perustajajäsenistä. Kiekon suurimmat menestysvuodet koettiin 1990-luvulla, kun Kiekko pelasi 1. divisioonaa TPS:n farmiseurana.

Kiekon suuruuden päivinä seuran paidassa nähtiin muun muasasa sellaiset jääkiekkosuuruudet kuin Marko Kiprusoff, Miikka Kiprusoff, Kai Nurminen, Jani Hurme, Mikko Eloranta, Sami Salo, Tomi Kallio ja niin edelleen.

Nykyään Kiekon edustusjoukkue pelaa IV-divisioonassa. Seuralla on myös A- ja C-juniorijoukkueet.

– Tällä hetkellä olemme käytännössä harrasteseura. Nuorissa pelataan alimmilla sarjatasoilla ja edustus pelaa IV divisioonassa. III–IV-divisioonat ovat tällä hetkellä se miesten joukkueen taso, mikä on meille realismia, kuvailee nykytilaa Kiekko-67 juniorikiekko ry:n toiminnanjohtaja Esa Taka-Prami.

2000-luvun aikana Kiekolla on ollut myös vaikeita vuosia. Tällä hetkellä seura on tasapainossa.

– Talous on vakaalla pohjalla nykyisellä tavalla toimittaessa. Taloudellisesti ollaan siinä tilanteessa, että pyrimme pitämään kustannukset matalina ja pyrimme luomaan nuorille mahdollisuus halpaan jääkiekon harrastamiseen. Profiililtamme olemme hieman matalamman kynnyksen seura kuin alueen isommat seurat, Taka-Prami toteaa.

Seuran suurimmat haasteet liittyvät junioreihin. Tällä hetkellä Kiekolla on ikäluokat A- ja C-junioreissa, mutta joukkueet puuttuvat kokonaan B- ja D-junioreista.

– Se on haaste meille, ettei tulevaisuudessa olisi aukkoja junioreissa. Harrastajamäärät ovat pienentyneet viime vuosina ja isot seurat koetaan houkuttelevimpina kuin pienet. Pyrimme kilpailemaan isompien seurojen kanssa halvemmilla kustannuksilla, Taka-Prami sanoo.

Vaikka Kiekko-67 ei nykyään enää olekaan TPS:n farmiseura, yhteys Palloseuraan ei ole katkennut. Viime vuodet Kiekko-67 on ollut yksi kahdeksasta TPS Hockey Akatemian sateenvarjoseurasta.

– Sitä kautta meillä on esimerkiksi valmennuksellista yhteistyötä. Myös pelaajapolku rakentuu pitkälti samalla tavalla kuin TPS:n vastaava.

Yksittäisen pelaajan kannalta sateenvarjotoiminnan keskeinen anti on antaa eväitä omalla uralla etenemiseen.

– Yksi tavoite on, että vuosittain junioripelaajille opetettaisiin samanlaisia asioita. Ajatus on, että kun aloitat jääkiekon pienessä seurassa, voit myöhemmin jatkaa isossa seurassa. Yksittäisellä pelaajalla on samat edellytykset edetä uralla kuin isossa seurassa, kuvailee Taka-Prami.

Ilkka Lappi

Kansantalouden tuotanto entisellä tasolla

Kausitasoitettu tuotanto oli tammikuussa edelliskuukauden tasolla. Työpäiväkorjattu tuotanto oli 0,9 prosenttia ylemmällä tasolla kuin vuotta aiemmin. Joulukuun 2017 työpäiväkorjattu tuotanto nousi tarkentuneiden tietojen mukaan 2,7 prosenttia (oli 3,6) edellisvuoden joulukuusta. Tarkentuminen johtui tietojen täsmäyttämisestä neljännesvuositilinpitoon.

Maaliskuu ollut 3-4 astetta tavanomaista kylmempi

Talvi pitää otteessaan myös Aurajokea, jonka jäällä oli sunnuntaina iltapäivällä toistakymmentä luistelijaa

Maaliskuu on ollut 3-4 astetta tavanomaista kylmempi, kertoo Ilmatieteen laitos. Maaliskuu on yhä ehdolla tämän vuosituhannen kylmimmäksi maaliskuuksi. Myös vuosina 2006 ja 2013 maaliskuu oli kylmä.

Nooat ensi-iltaan Manillassa

Aurinkobaletin ja Tehdas Teatterin yhteistuotanto NOOAT – sillä hän oli herralle mieluinen saa ensi-iltansa 23. maaliskuuta Aurinkobaletin Manilla-teatterissa. Nukketeatteria ja nykytanssia yhdistelevä teos leikittelee Raamatun ikiaikaisella tarinalla yhdistellen siihen omaehtoista maailmanluomista.

Hippoksentiellä paloi asuntovaunu

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan Hippoksentiellä paloi asuntovaunu sunnuntaina iltapäivällä.

Suomen riistakeskus: Supikoira ja minkki haitallisia vieraslajeja

Minkki.

Supikoira ja minkki lukeutuvat Suomen luontoon kuulumattomiin vieraslajeihin. Riistakeskuksen mukaan niiden vaikutus alkuperäisluonnon monimuotoisuudelle on selkeästi haitallinen. Erityisesti herkät saaristo- ja kosteikkoalueet ovat alttiita supikoiran ja minkin saalistusvaikutukselle. Tutkimusten perusteella saalistusvaikutus heikentää erityisesti linnusto ja sammakkoeläinten monimuotoisuutta, mutta vaikutukset voivat myyriin kohdistuvan saalistuksen myötä ulottua aina kasvillisuuteen asti.

Julkisyhteisöjen alijäämä pieneni 1,3 miljardia euroa

Julkisyhteisöjen sulautetut kokonaistulot kasvoivat 0,9 miljardia vuoden 2017 neljännellä neljänneksellä edellisen vuoden vastaavasta neljänneksestä. Sulautetut kokonaismenot pienenivät edellisen vuoden vastaavasta neljänneksestä 0,4 miljardia euroa. Tulojen ja menojen erotuksena laskettava julkisyhteisöjen alijäämä (nettoluotonotto) pieneni 1,3 miljardilla eurolla.

Kaupunki
Urheilu

Benjamin Källman U21-karsintoihin

Benjamin Källman.

Suomen alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkue kohtaa 23. maaliskuuta vieraissa EM-karsintaottelussa Liettuan. Turkulaisista ryhmään valittiin Interin Benjamin Källman sekä Tanskassa nykyään pelaava Kaan Kairinen . Liettua-peli on Suomen viides karsinnoissa.

Menoviikko: Kohti pitkää kevättä

Ikuisuuskysymys, milloin yleisö löytää sankoin joukoin Turkuhalliin, kun TPS:llä on aito mahdollisuus pelata keväällä isoista asioista.

TPS:n jääkiekkomiehistö aloittaa taipaleensa tämän kevään pudotuspeleissä kotiottelulla tiistaina 20. maaliskuuta kello 18.30. Vastaan asettuu SaiPa. Kuten aina, puolivälierät on tiivis rypistys. Paras seitsemästä ottelusarja on ohi viimeistään 31. maaliskuuta.

EKS uusi pronssimitalinsa

RNK Flyers ja Espoon Kiekkoseura pelasivat pronssimitaleista Raisiossa. Neljännen kerran viimeisen viiden vuoden aikana pronssiottelussa pelannut EKS otti vierasvoiton maalein 6–4 ja uusi pronssinsa viime vuodelta.

TPS salibandyn kantona kaskessa tuttu vastus

Viime keväänä Happee jätti TPS:n ihmettelemään taustalle marssiessaan semifinaaleihin.

Salibandyliigan puolivälierissä yksi asia on viime vuosina ollut enemmän sääntö kuin poikkeus. TPS ja Jyväskylän Happee kohtaavat puolivälierissä. Viikonloppuna TPS ja Happee aloittavat keskinäisen puolivälieräsarjan jo kolmantena keväänä peräkkäin. Kuuden vuoden sisällä TPS ja Happee ovat kohdanneet neljästi puolivälierissä.

Maailmancupin ensikertalainen Helmi Murto permannolla varasijalle finaaliin

Helmi Murto.

Bakun maailmancupin osakilpailun toinen kisapäivä voimisteltiin perjantaina. Suomalaiset eivät yltäneet parhaimpiin suorituksiinsa, mutta myös onnistumisia nähtiin. Maailmancupin ensikertalainen Helmi Murto Turun Urheiluliitosta voimisteli permannolla toiselle varasijalle finaaliin, sijalle 10. Permannolta Murto sai pisteet 11,966. Puomilla Murto putosi uudessa yhdistelmässään, josta rokotettiin kokonainen piste. Lopulliset pisteet 11,300 ja sijoitus 13.

Täysosuma
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!