Suomi uusi ringeten maailmanmestaruuden

Suomi on ringeten maailmanmestari. Suomi on ringeten maailmanmestari. Kuva: SKRL

Suomi on uusinut ringeten maailmanmestaruutensa. Toinen MM-loppuottelu Kanadan Mississaugassa päättyi Suomen 11–5-voittoon Kanadasta. Suomi pääsi juhlimaan mestaruutta puhtaasti voitoin 2-0.

Toisin kuin ensimmäisessä finaalissa, Suomi irtosi jo hyvissä ajoin omille teilleen. Jo avauserän jälkeen Suomi johti 3-2, eikä luopunut enää johtoasemastaan. Ratkaisu nähtiin jo kolmannessa erässä, jonka aikana Suomen johto venyi 8-4:ään.

– Sitoutuneiden naisten armeija hoiti homman kotiin, ja Suomi on jälleen kerran maailmanmestari. Kanada pisti tänään kaiken likoon, mutta olimme hyvin valmistautuneita heidän alkurynnistykseensä. Jo legendaarinen Rauno Korpi sanoi aikanaan, että tehdään avausmaali vaikka riskillä. Sitä periaatetta noudatimme, Suomen päävalmentaja Timo Himberg myhäili.

– Sen jälkeen olimme kuskin paikalla oikeastaan koko matsin ajan. Kolmannessa erässä oli vähän heikompi hetki, mutta aikalisän jälkeen tytöt tekivät kaksi hienoa maalia. Niiden ansiosta saimme neljän maalin eron viimeiseen erään. Meidän joukkueemme on niin vahva, että siinä vaiheessa oli jo aika varmaa, että kairaamme kullan kotiin, jos ei mitään ihmeellistä tapahdu.

Suomen joukkueen tehokkain ratkaisevassa finaalissa oli Lapinlahden Luistin -89 Say Cheesea edustava Anne Pohjola. SM-sarjan pistepörssiä johtava Pohjola takoi ottelussa hulppeat tehot 5+1. Ketjukaveri Marjukka Virta rohmusi tehot 1+4.

– Anne Pohjola osoitti tänään, miksi hän on yksi maailman parhaista ringeten pelaajista – ellei paras. Hän teki uskomattoman hienoja maaleja. Kapteeni Virta oli jälleen kerran se ringeten Mark Messier, joka loi uskoa joukkueeseen ja näytti omalla esimerkillään, mihin suuntaan pitää mennä. On hienoa työskennellä tällaisten urheilijoiden kanssa, Himberg totesi.

– Tietenkin jokainen yksilö tässä joukkueessa oli tärkeä. Olemme toitottaneet pitkään sitä, että roolit ovat erilaisia, mutta jokainen jäsen on tärkeä. Tänään se piti jälleen kerran kutinsa. Maria Perkkola osoitti, että hän on tämän hetken paras ringettemaalivahti maailmassa. Näihin tukipylväisiin meidän on tosi helppo nojata.

Pohjola sai hehkutusta myös ketjukaveriltaan Virralta. Joukkueen kapteeni esiintyi jo seitsemännen kerran MM-kisoissa.

– Kanada antoi tosi tiukan vastuksen kaksi erää, ja meidän pelissämme oli ehkä vähän hermostuneisuutta. Kun vedot alkoivat osua sinne, minne olimme merkit pistäneet ennen peliä, tulos oli tuo, Virta niputti.

– Täytyy sanoa, että ne Annen suoritukset olivat aivan jäätäviä. Jos tekee ratkaisevassa MM-finaalissa viisi maalia, pakko sitä on hehkuttaa. Koko joukkue pelasi aivan loistavasti. Kapteenina en voisi olla ylpeämpi joukkueesta.

Maailmanmestaruus on Suomen historian kahdeksas. Aiemmat ovat vuosilta 1994, 2000, 2004, 2007, 2010, 2013 ja 2016.

Alle 21-vuotiaiden maailmanmestaruus meni Kanadalle. Suomen nuoret taipuivat toisessa finaaliottelussa maalein 6-9, ja Kanada vei ottelusarjan puhtaasti voitoin 2-0.

– Tyytyväinen täytyy olla pelaajien kehitykseen ja esitykseen turnauksen aikana. Nousujohteisesti menimme koko ajan, ja tämä viimeinen peli olisi voinut kääntyä kuinka tahansa. Mahdollisuudet oli voittaa, nuorten päävalmentaja Vesa Lönngren totesi.

– Kun vertaa siihen ensimmäiseen harjoituspeliin, paransimme huimasti. Ties mitä olisi tapahtunut, jos olisimme päässeet seuraavaan peliin. Täytyy olla tyytyväinen tyttöihin ja siihen, miten he tämän homman hoitivat.

Suomi aloitti vahvasti ja johti toista finaalia kahden erän jälkeen maalein 4-2. Kanada tuli kuitenkin rinnalle kolmannessa erässä ja ohi neljännessä. Taru Kylä-Kailan (2+2) ja Roosa Rantaniityn (2+1) huipputehot eivät riittäneet voittoon.

– Peli oli vuoristorataa. Saimme sen, mitä halusimme – hyvän alun. Peli oli hanskassa. Tauolla tapahtui jotain. Kanada tiukensi karvaustaan ja muutenkin luisteluaan, mikä toi meille vaikeuksia. Sitä kautta kaveri tuli rinnalle ja meni ohi. Siinä se sitten oikeastaan oli. Loppuun emme saaneet hyvää draivia; emme ehkä uskoneet itseemme. Kanadan kova vauhti tuli vähän yllätyksenä, Lönngren analysoi.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Hippoksentiellä paloi asuntovaunu

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan Hippoksentiellä paloi asuntovaunu sunnuntaina iltapäivällä.

Suomen riistakeskus: Supikoira ja minkki haitallisia vieraslajeja

Minkki.

Supikoira ja minkki lukeutuvat Suomen luontoon kuulumattomiin vieraslajeihin. Riistakeskuksen mukaan niiden vaikutus alkuperäisluonnon monimuotoisuudelle on selkeästi haitallinen. Erityisesti herkät saaristo- ja kosteikkoalueet ovat alttiita supikoiran ja minkin saalistusvaikutukselle. Tutkimusten perusteella saalistusvaikutus heikentää erityisesti linnusto ja sammakkoeläinten monimuotoisuutta, mutta vaikutukset voivat myyriin kohdistuvan saalistuksen myötä ulottua aina kasvillisuuteen asti.

Julkisyhteisöjen alijäämä pieneni 1,3 miljardia euroa

Julkisyhteisöjen sulautetut kokonaistulot kasvoivat 0,9 miljardia vuoden 2017 neljännellä neljänneksellä edellisen vuoden vastaavasta neljänneksestä. Sulautetut kokonaismenot pienenivät edellisen vuoden vastaavasta neljänneksestä 0,4 miljardia euroa. Tulojen ja menojen erotuksena laskettava julkisyhteisöjen alijäämä (nettoluotonotto) pieneni 1,3 miljardilla eurolla.

Benjamin Källman U21-karsintoihin

Benjamin Källman.

Suomen alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkue kohtaa 23. maaliskuuta vieraissa EM-karsintaottelussa Liettuan. Turkulaisista ryhmään valittiin Interin Benjamin Källman sekä Tanskassa nykyään pelaava Kaan Kairinen . Liettua-peli on Suomen viides karsinnoissa.

Urheilu

Benjamin Källman U21-karsintoihin

Benjamin Källman.

Suomen alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkue kohtaa 23. maaliskuuta vieraissa EM-karsintaottelussa Liettuan. Turkulaisista ryhmään valittiin Interin Benjamin Källman sekä Tanskassa nykyään pelaava Kaan Kairinen . Liettua-peli on Suomen viides karsinnoissa.

Menoviikko: Kohti pitkää kevättä

Ikuisuuskysymys, milloin yleisö löytää sankoin joukoin Turkuhalliin, kun TPS:llä on aito mahdollisuus pelata keväällä isoista asioista.

TPS:n jääkiekkomiehistö aloittaa taipaleensa tämän kevään pudotuspeleissä kotiottelulla tiistaina 20. maaliskuuta kello 18.30. Vastaan asettuu SaiPa. Kuten aina, puolivälierät on tiivis rypistys. Paras seitsemästä ottelusarja on ohi viimeistään 31. maaliskuuta.

EKS uusi pronssimitalinsa

RNK Flyers ja Espoon Kiekkoseura pelasivat pronssimitaleista Raisiossa. Neljännen kerran viimeisen viiden vuoden aikana pronssiottelussa pelannut EKS otti vierasvoiton maalein 6–4 ja uusi pronssinsa viime vuodelta.

TPS salibandyn kantona kaskessa tuttu vastus

Viime keväänä Happee jätti TPS:n ihmettelemään taustalle marssiessaan semifinaaleihin.

Salibandyliigan puolivälierissä yksi asia on viime vuosina ollut enemmän sääntö kuin poikkeus. TPS ja Jyväskylän Happee kohtaavat puolivälierissä. Viikonloppuna TPS ja Happee aloittavat keskinäisen puolivälieräsarjan jo kolmantena keväänä peräkkäin. Kuuden vuoden sisällä TPS ja Happee ovat kohdanneet neljästi puolivälierissä.

Maailmancupin ensikertalainen Helmi Murto permannolla varasijalle finaaliin

Helmi Murto.

Bakun maailmancupin osakilpailun toinen kisapäivä voimisteltiin perjantaina. Suomalaiset eivät yltäneet parhaimpiin suorituksiinsa, mutta myös onnistumisia nähtiin. Maailmancupin ensikertalainen Helmi Murto Turun Urheiluliitosta voimisteli permannolla toiselle varasijalle finaaliin, sijalle 10. Permannolta Murto sai pisteet 11,966. Puomilla Murto putosi uudessa yhdistelmässään, josta rokotettiin kokonainen piste. Lopulliset pisteet 11,300 ja sijoitus 13.

Täysosuma
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!