Kommentti: TPS:n ensi kauden palapeli rakentuu hyvää vauhtia

Ilari Filppulan sopimus TPS:n kanssa kattaa myös ensi kauden. Ilari Filppulan sopimus TPS:n kanssa kattaa myös ensi kauden. Kuva: Timo Jakonen

Lucas Ekeståhl-Johnsson, Jonne Virtanen, Patrik Virta, Ilari Filppula ja Petrus Palmu. Ja viimeisimpänä Ilkka Heikkinen.

Vaikka vuosi on vasta vaihtunut, HC TPS:n sopimustilanne kaudeksi 2018–19 on suhteellisen hyvä. Yhteensä Palloseuralla on kasassa jo parikymmentä sopimusta ensi kaudeksi. Joukossa on useamman johtavan pelaajan lisäksi muutama jo tällä kaudella Palloseuran runkopelaajaksi noussut nuorempi mies kuten Elmeri Eronen tai Elias Karvonen, jonka kausi tosin katkesi jo syyskaudella olkapäävammaan.

Eniten TPS:lla on aukkoja maalivahtiosastolla. Rasmus Tirrosella on sopimuksessaan optio ensi kaudeksi. Lisäksi Palloseuralla on sopimus tällä kaudella Tutossa kiekkoja torjunen Karolus Kaarlehdon kanssa. Näiden lisäksi Palloseura tarvitsee vähintään Oskari Setäsen tasoisen torjujan.

Puolustukseen Heikkisen jatkopaperi on erittäin iso asia. Muutenkin puolustus on vuodenaika huomioiden varsin hyvällä tolalla. Pari-kolme kovan profiilin pakkia vielä tarvitaan, mutta aikaahan on.

Myös hyökkäyksen osalta palapeli rakentuu hyvää vauhtia. Palmu ja Virta ovat olleet isoja palasia kuluvan kauden hyökkäyksessä. Filppula on loukkaantumisensa jälkeen ollut TPS:lle juuri niin tärkeä pelaaja kuin ennen kauden alkua odotettiin ja toivotettiin.

Vaikka kuluva kausikin on vasta ohittanut puolivälin, suuri kysymys TPS-fanien mielissä on, mitä Tomi Kallio, Eric Perrin ja Henrik Tallinder tekevät tämän kauden jälkeen. Konkarikolmikko harkitsi huolellisesti ennen kuin tekivät vuoden jatkosopimukset ennen kuluvan kauden alkua. TPS:n henkinen johtajakolmikko on ollut juuri niin iso palanen Palloseuraa tällä kaudella kuin odottaa sopi.

Kallio, Perrin ja Tallinder ovat myös osoittaneet, että kaikilla on rutkasti annettavaa Palloseuralle. Kallio pelaa ehkä uransa parasta jääkiekkoa, Perrinistä tuli vastikään kaikkien aikojen tehokkain ulkomaalaispelaaja ja Tallinder oli koko syksyn ennen loukkaantumistaan TPS-puolustuksen kulmakivi.

Mielenkiintoinen kysymys kevään aikana on, kokeeko kolmikko, että heillä olisi annettavaa TPS:lle vielä tämänkin kauden jälkeen. Selvää on, ettei Kallion ja kumppaneiden kaltaisista pelimiehistä kannata päästää irti vain, jotta joukkueen keski-ikää saataisiin laskettua.

Ilkka Lappi

Alkoholia enintään 5,5 prosenttia sisältävien juomien verkkokauppa aiotaan sallia

Sosiaali- ja terveysministeriön asettama työryhmä on selvittänyt eduskunnan tahdon mukaisesti alkoholijuomien rajat ylittävän etämyynnin eli erityisesti verkkokaupan säännösten selkiyttämistä. Työryhmä ehdottaa yksimielisessä esityksessään uuteen alkoholilakiin säännöksiä alkoholijuomien etämyynnin rajoittamisesta ja etämyyntiin liittyvien keskeisten käsitteiden määritelmistä. Samalla selvitettiin alkoholijuomien etämyynnin valvontaa sekä keinoja, joilla rajat ylittävän alkoholikaupan valmisteverot saataisiin nykyistä paremmin maksettua Suomeen.

Suomalainen saa liian vähän kuitua ruokavaliostaan

Tutkimusten mukaan lähes puolet suomalaisista kärsii ajoittain ikävistä vatsaoireista kuten ummetuksesta, ripulista, turvotuksesta ja vatsakivuista. Taustalla saattaa olla toiminnallisiin vatsavaivoihin luettava ärtyvän suolen oireyhtymä, mutta usein vaivaan löytyy syy ruokavaliosta ja elämäntavoista. Istumatyötä tekevillä liikkumattomuus ja epäsäännöllinen ruokailu altistavat vatsaoireille.

Työttömyysaste laskee edelleen Turussa nopeasti

Työttömyyden nopea laskutrendi jatkuu Turussa ja Turun seutukunnassa. Työttömien työnhakijoiden määrä väheni Turussa edellisvuoden maaliskuusta viisitoista prosenttia.

Auralaiskuski suistui Turuntieltä ojaan

Auralainen 1940-luvulla syntynyt mies kuljetti e perjantaina noin kello 13 henkilöautoa Turuntietä pitkin kohti Auraa, kun hän tuntemattomasta syystä menetti henkilöauton hallinnan ja suistui vastaantulevien kaistan yli ojaan.

Viron ykköskuorot Turun tuomiokirkossa perjantaina

Viron satavuotisjuhlavuoden kunniaksi Turun tuomiokirkossa voi kuulla kuorokonsertin perjantaina klo 17. Tuomiokirkossa konsertoi perjantaina 27. huhtikuuta kello 17 peräti 170 laulajaa seitsemästä virolaisesta huippukuorosta.

Sairaanhoitajan muistot avaavat näkökulman jääkäriliikkeeseen, Lotta Svärd -järjestöön ja suomalaiseen SS-pataljoonaan

Elina Virtanen.

Turun yliopistossa väittelevä Elina Virtanen tarkastelee tutkimuksessaan jääkärien sairaanhoitajana toimineen Ruth Munckin (1886–1976) muistoja ja tulkintoja elämänsä kulusta. Henkilöhistoriallisten muistojen kautta Virtanen käsittelee yksilön historiallisen muistin rakentumista ja Suomen historiakulttuurisia muutoksia 1920-luvulta 1970-luvulle.

Urheilu

Ura haluaa houkutella nuoria lupauksia Kaarinaan

Kaarinan Ura nousi ensi kaudeksi Korisliigaan voittamalla 1. divisioona A:n. Ensi kaudella joukkue on haastaja, mutta päävalmentaja Kristian Palotie sanoo, ettei Kaarinassa lähdetä Korisliigaan rämpimään.

Kun Kristian Palotie keväällä 2017 allekirjoitti Ura Basketin kanssa päävalmentajasopimuksen puhuttiin Korisliigaan noususta maltillisella aikataululla. Nousu oli tavoitteena muutaman vuoden päästä. Kävi kuitenkin niin, että Kaarinassa juhlittiin nousua jo tänä keväänä. kun miesten 1. divisioona A:n loppuotteluissa HBA Märsky kaatui otteluvoitoin 3–1.

Jälkipeli: FBC Loiston kuusinkertaiset Suomen mestarit

Näillä FBC Loiston tytöillä on taskussaan jo kuusi salibandyn Suomen mestaruutta. Nea Keihäs (vas.), Ulla Valtola ja Iida Mettälä aloittivat salibandyn harrastamisen jo alakouluikäisinä. Kolmikon urheilulliset tavoitteet ovat korkealla aina maajoukkue-edustusta myöten.

Kuusi Suomen mestaruutta, hei! Lätkävalmentaja Hannu Jortikan meriittilista on komea, ja niin on myös FBC Loiston kolmen salibandyä pelaavan tytön saavutukset. Oletettavasti Nea Keihään , Ulla Valtolan ja Iida Mettälän mestaruuslista vielä pitenee.

Täysosuma
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.