Maakunnallinen yrittäjäpalkinto Oy K & C Mattsson Ab / K-Supermarket Reimarille

Oy K & C Mattsson Ab / K-Supermarket Reimari Paraisilta on palkittu maakunnallisella yrittäjäpalkinnolla Varsinais-Suomen yrittäjägaalassa Turun Messukeskuksessa. Palkinnon vastaanottavat yrittäjät Kim ja Carita Mattsson.

Yritys kuuluu K-Supermarket -ketjuun ja on myynniltään Varsinais-Suomen toiseksi suurin K-Supermarket. Yrityksen liikevaihto on tänä vuonna noin 16,5 M€. Yritys työllistää vakituisesti yli 30 henkilöä ja kesäkaudella määrä nousee noin 50 henkilöön. Viime vuonna K-Supermarket Reimari valittiin Varsinais-Suomen parhaaksi K-Supermarketiksi. Ehdotuksen maakunnallisen yrittäjäpalkinnon saajaksi teki Väståbolands Företagare-Länsi-Turunmaan Yrittäjät.

Palkinnon perustelujen mukaan kauppiaspariskunta on halunnut kehittää K-Supermarket Reimarista itsensä näköisen ruokakaupan. Kauppiaspariskunnan rakkaus ruokaan ja ruoanlaittoon näkyy kaupan ilmeessä ja valikoimissa. Yrityksen liikevaihto ja henkilöstön määrä on kasvanut useita vuosia peräkkäin. Yritys on investoinut viime vuosina merkittävästi mm. laajennukseen ja sitä kautta kasvuun.

- K-Supermarket Reimarin lisäksi yritys K & C Mattsson Oy on investoinut tytäryhtiönsä kautta myös Kemiönsaarelle. Tämän kiinteistöinvestoinnin myötä Kemiönsaari sai aivan uuden modernin elintarvikekaupan sekä uudet tilat pienemmille erikoiskaupoille ja palveluille. Yrittäjien kova työ on tuonut heille arvostusta ja tunnettavuutta myös laajemmin niin alueellisesti kuin valtakunnallisestikin, Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja ja palkintolautakunnan puheenjohtaja Hanna Munter perustelee.

Varsinais-Suomen Yrittäjien vuoden päätapahtumassa Varsinais-Suomen yrittäjägaalassa jaettiin lauantaina myös kuntakohtaiset yrittäjäpalkinnot. Lisäksi pitkän uran tehneitä yrittäjiä palkittiin Yrittäjäristin timanttiristein. Gaalaan osallistui tänä vuonna reilu 900 yrittäjää ja yrittäjien ystävää.

- Yrittäjäpalkinnot ovat hieno arvostuksen osoitus, sillä tunnustus tulee meiltä yrittäjiltä toisillemme. Palkintojen takana on laaja osaaminen ja pitkäjänteinen työ, Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jaakko Heininen totesi onnitellessaan palkittuja.

Yrittäjäpalkintojen saajat päättää Varsinais-Suomen Yrittäjien palkintotoimikunta paikallisyhdistysten ehdotuksesta. Yrittäjäristit myöntää Suomen Yrittäjät.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Puuta käytetään energiaksi aiempaa enemmän

Kiinteiden puupolttoaineiden käyttö lisääntyi viime vuonna. Metsäteollisuuden sivu- ja jätetuotteilla, kuten kuorella ja purulla, oli tässä merkittävä rooli. Puupellettien poltto lisääntyi suhteellisesti eniten. Metsähakkeen kulutus sen sijaan väheni.

Itämerestä nostettiin 80 tonnia fosforia ja 400 tonnia typpeä

Raisioaquan Baltic Blendille asettamat ympäristötavoitteet toteutuivat viime vuonna. Merestä nostettiin Itämerirehun valmistamiseksi 80 tonnia fosforia ja 400 tonnia typpeä. Tämä ylittää koko kotimaisen kalankasvatuksen vuosittaisen fosforikuormituksen ja tiputtaa typen kuormitusta 75 prosenttia.

Maaliskuussa ehtii vielä kylvää tomaatin

Tomaatti viihtyy lasitetulla parvekkeella ja kasvihuoneessa, mutta tuottaa satoa myös lämpimällä seinustalla.

Puutarhainnostuksen lisääntyessä myös kotipuutarhureiden kiinnostus kasvattaa taimia on kasvanut. Oikea kylvöajankohta, ilmava kasvualusta ja sopiva lannoitus ovat onnistuneen taimikasvatuksen edellytys. Maaliskuussa kylvetään tomaatti.

Eriarvoisuutta käsitellyt työryhmä luovutti loppuraporttinsa pääministerille

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) runsas vuosi sitten asettama työryhmä esittää toimia useille eri elämänalueille eriarvoisuuden torjumiseksi ja vähentämiseksi. Työryhmän tuli etsiä uusia toimintatapoja ja keinoja, joilla luodaan edellytykset kaikkien Suomessa asuvien henkilöiden pärjäämiselle ja osallistumiselle yhteiskunnassa. Työryhmä luovutti loppuraporttinsa pääministerille keskiviikkona 21. maaliskuuta.

Energia-alan sovintoesitys on hyväksytty, kaikki lakot peruuntuvat

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Sähköliitto ovat hyväksyneet valtakunnansovittelijan tekemän sovintoesityksen Energia-, ICT- ja verkostoalan työriitaan. Myös työantajia edustavat Palta ja Energiateollisuus ovat hyväksyneet esityksen. Alan työriita ratkeaa, ylityö- ja vuoronvaihtokiellot päättyvät ja suunnitellut lakot peruuntuvat välittömästi.

Utelias luokka -pilottien haku avattu

Opetus- ja kulttuuriministeriö etsii Utelias luokka -pilotteja. Piloteissa opettajat, taidekasvattajat ja oppilaat pääsevät tekemään yhteistyötä oppitunneilla ja iltapäivän harrastustunneilla. Erityisavustuksia pilotteihin sekä taiteen ja kulttuurin harrastustunteihin koulupäivän tai päiväkotipäivän yhteydessä voi hakea 25. huhtikuuta mennessä. Opetus- ja kulttuuriministeriö käyttää avustuksiin 2,5 miljoonaa euroa.

Kaupunki
Urheilu

Puukkokatsomo: Kovia lukuja

Mikko Rantanen.

Vaikka Suomessa on viime kuukausina NHL-uutisointi tehty lähinnä Patrik Laineen maalimäärien kautta, Mikko Rantasen huippuvire huomattiin laajemmin vasta, kun ”Nousiaisten Cam Neely” ylitti 70 pisteen rajan. NHL:ssä 70 pistettä on viime vuosina ollut suomalaisille vaikeasti saavutettava raja. Edellisen kerran yli 70 pistettä suomalaisista nakutti Teemu Selänne kaudella 2010–11.

Jälkipeli: Kaarinassa näytetään vihreää valoa liiganousulle

Ura Basket eteni kolmella voitolla Jyväskylästä välieriin. JBA antoi hyvän vastuksen kaarinalaisille. Välieristä etenee kolmella voitolla finaalipeleihin. Niiden voittaja nousee suoraan Korisliigaan. Iso kysymys on yhä, mikä joukkue haluaa oikeasti nousta. Ura Basket ainakin haluaa.

Nälkä kasvaa pelatessa. Vielä kauden alussa Kaarinassa suhtauduttiin varauksella Korisliigaan nousulle. Vasta viime keväänä Ura Basket oli nostettu kabinettipäätöksellä valtakunnan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Nousu pääsarjaan jo heti tämän kauden päätteeksi kuulosti vielä silloin liian haasteelliselta.

Kanadalainen Ben McKendry TPS:n keskikentälle

Ben McKendry ja Mika Laurikainen.

Veikkausliigaan palannut TPS vahvistaa joukkuettaan yhdellä uudella keskikenttäpelaajalla. Kanadalainen Ben McKendry vakuutti TPS-valmennuksen omalla testijaksollaan ja osapuolet allekirjoittivatkin maanantaina sopimuksen kaudesta 2018.

Åboraakkeli: Demokraattinen ihmiskoe

Juha Reini

TPS päätyi naisten jalkapallojoukkueen kanssa poikkeukselliseen ratkaisuun. Runsas viikko ennen kauden alkua seura julkisti korvaajan tai tässä tapauksessa siis korvaajat aiemmin potkut saaneen Tomi Ruuhikorven tilalle.

Täysosuma
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!