Turkulaisille eniten Kelan etuuksia Varsinais-Suomessa

Turkulaiset saivat eniten Kelan etuuksia asukasta kohti Varsinais-Suomessa viime vuonna. Turkulaiset saivat eniten Kelan etuuksia asukasta kohti Varsinais-Suomessa viime vuonna. Kuva: Jori Liimatainen

Turkulaiset saivat viime vuonna eniten Kelan etuuksia asukasta kohden Varsinais-Suomessa, 2 819 euroa. Koko maan suurin suhdeluku oli Rautavaarassa, 3 648 euroa asukasta kohden.

Muut Varsinais-Suomen kunnat sijoittuivat toiseen päähän taulukkoa. Pienin suhdeluku oli Ruskolla, 1 860 euroa. Rusko on tilastossa sijalla 21. Kärjessä on 12 kuntaa Ahvenanmaalta. Paraisilla summa oli 1 975 euroa, Nousiaisissa 1 992 euroa, Liedossa 2 015 euroa, Naantalissa 2 041 euroa, Paimiossa 2 076 euroa ja Kaarinassa 2 092 euroa.

Kela maksoi viime vuonna etuuksia kaikkiaan yli 14,3 miljardia euroa. Suurimman potin muodostivat sairausvakuutusetuudet, joita maksettiin yli 4,14 miljardia euroa. Eläke-etuuksia maksettiin runsaat 2,47 miljardia euroa, työttömyysturvaetuuksia lähes 2,17 miljardia euroa ja lapsiperhe-etuuksia noin 1,97 miljardia euroa. Yleistä asumistukea maksettiin 1,08 miljardia euroa, eläkkeensaajan asumistukea noin 844 miljoonaa euroa.

Vanhuuseläkkeen saajia Kelan tilastoissa oli viime vuoden lopussa 478 870, työkyvyttömyyseläkkeellä oli 136 881 suomalaista. Eläkkeen saajia oli kaikkiaan 1 558 900.

Työttömyysturvaetuuksien saajia oli vuoden lopussa 242 783, joista peruspäivärahaa sai 38 305 ja työmarkkinatukea 204 459.

Kansaneläkkeen ja työeläkkeen saajia oli Varsinais-Suomessa 21,8 prosenttia koko väestöstä. Koko maan keskiarvo oli 20,8 prosenttia. 16–59-vuotiaita työkyvyttömyyseläkkeen saajia oli Varsinais-Suomessa 4,6 prosenttia koko väestöstä.

Työttömyysturvaetuuksien saajia oli Varsinais-Suomessa 35 373. Etuuksia maksettiin viime vuonna 417,4 miljoonaa euroa.

Kansaneläkkeensaajia Varsinais-Suomessa oli 51 182. Kela maksoi eläke-etuuksia Varsinais-Suomeen 202,2 miljoonaa euroa, 424,74 euroa asukasta kohti.

Työttömyysturvaetuuksia maksettiin 21 091 varsinaissuomalaiselle eli 7,3 prosentille 17–64-vuotiaista. Etuuksia maksettiin 189,5 miljoonaa euroa. Peruspäivärahaa sai 3 488 varsinaissuomalaista, työmarkkinatukea 17 603.

Lasse Virtanen

KiVa Koulu jakanut ala- ja yläkoululaisille tsempparistipendejä

KiVa Koulu järjesti positiivisiin tekoihin keskittyvän tsempparistipendi-kampanjan. Kampanjassa haettiin ala- tai yläkoululaista tsempparioppilasta, joka on luokassa ystävällinen, arvostaa ja rohkaisee muita tai toimii kouluyhteisössä kaikkien hyväksi. Ehdokkaaksi sai myös asettaa oppilaan, joka on toiminut hyvällä tavalla tukena kiusaamisen uhrille tai muuten heikommassa asemassa olevalle.

Paketteja voi noutaa läpi viikonlopun

Useimmat postin palvelupisteet ovat avoinna tänä viikonloppuna. Posti toimittaa paketteja noudettaviksi myös lauantaina, ja suosituimpia pakettiautomaatteja täytetään lauantain lisäksi sunnuntaina. Tekstiviestisaapumisilmoitukset lähetetään vastaanottajille heti, kun paketti on noudettavissa.

Eloranta ja Hassi: Korjausavustukset ja neuvontavelvollisuus kotien sisäilmahaittojen korjaamiseksi palautettava

Valtion asunto- ja kehittämisrahaston korjausavustuksista oli aiemmin saatavissa tukea terveyshaitan poistamiseksi, mutta avustus lopetettiin 1.1.2017 lähtien. Samalla päättyi myös rakennusvalvontaviranomaisen lakiin perustuva opastus- ja neuvontavelvollisuus. Eduskunnan sisäilmaryhmän puheenjohtajisto, kansanedustajat Eeva-Johanna Eloranta (sd.) ja Satu Hassi (vihr.) ovat tehneet asiasta kirjallisen kysymyksen hallitukselle.

Viranomaisilta voi nyt saada postin sähköisenä

Väestörekisterikeskus on avannut 15. joulukuuta uuden, kansalaisten ja viranomaisten väliseen viestintään tarkoitetun palvelun, Suomi.fi-viestit. Palvelu on osa Suomi.fi-verkkopalvelua. Viranomaisviestinnän uusi aika on täällä!

MaRa ry: Laki purkaa anniskelun byrokratiaa, anniskelun määrä vähenee kuitenkin edelleen

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry arvioi, ettei uusittu alkoholilaki paranna anniskelun hintakilpailukykyä suhteessa muihin jakelukanaviin.

Eduskunta purki merkittävästi vanhentuneen alkoholilain anniskelubyrokratiaa ja helpotti ravintolayrittäjän arkipäivää monella tavalla. Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry arvioi, ettei laki kuitenkaan paranna anniskelun hintakilpailukykyä suhteessa muihin jakelukanaviin. Alkoholin valmisteveron korotus nostaa MaRan mukaan alkoholiannosten hintoja ravintoloissa ja vähentää anniskelumyyntiä edelleen.

Huumekuski ja rattijuoppo kiinni Turussa

Poliisi pysäytti autolla liikkuneen, vuonna 1985 syntyneen miehen Kousakujalla torstai-iltana kello 20 aikaan. Miehen epäillään syyllistyneen muun muassa rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Miehelle suoritettu huumepikatesti oli positiivinen amfetamiinille ja miehellä ei ollut ajoneuvon kuljettamiseen tarvittavaa ajo-oikeutta.

Kaupunki
Urheilu

Selviääkö TPS ylempään loppusarjaan?

Jääkiekon nuorten SM-liigan alkusarja päättyy tulevana viikonloppuna. Tällä hetkellä TPS on menossa viimeisenä kymmenen joukkueen loppusarjaan, mutta joukkue on pelannut jo kaikki alkusarjan ottelunsa. Sijalla 11 olevalla Lukolla on kaksi peliä vielä jäljellä. Joukkueiden välistä eroa on piste. Torstaina Lukko kohtaa Tampereella Tapparan ja Lauantaina Kupittaalla Tuton, joka on sarjataulukossa sijalla 15.

Puukkokatsomo: Sääntöjä tarkistamaan?

Jonne Virtanen.

Perjantaina 8. joulukuuta HPK-TPS-ottelussa Jonne Virtanen ja HPK:n Miro Karjalainen tiputtivat hanskat suoraan aloituksen jälkeen ja myllyttelivät perjantai-illan ratoksi runsaan minuutin. Tämän jälkeen kiitokset ja molemmat suihkun puolelle.

U19-maajoukkueella kova savotta edessä

Vahvan viime kauden jalkapallon Ykkösessä pelannut Onni Valakari on yksi U19-maajoukkueen turkulaisnimistä.

1–25. Siinä Suomen alle 19-vuotiaiden poikien jalkapallomaajoukkueen edellisen seitsemän maaottelun maaliero. Voitoista ei moisella maalierolla tarvitse edes haaveilla. Kesäkuussa Baltic Cupissa joukkue vielä peittosi Latvian ja Viron, mutta elo-syyskuun taitteessa pelatusta EM-esiturnauksesta lähtien kyyti on kylmää.

Turun Uimareille tuplavoitto Impivaara Cupissa

Vesipalloseura Turun Uimarit järjesti viikonloppuna Impivaaran Uimahallissa, hallin nimeä kantaneen vesipallon suurturnauksen Impivaara Cupin. Turnaukseen osallistui toista sataa pelaajaa ympäri suomen. Ensimmäistä kertaa Impivaara Cupia on pelattu Turussa jo 1978.

Täysosuma
Hän on varjoaankin nopeampi.
Hän on varjoaankin nopeampi.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Nyt meni painiksi!
Nyt meni painiksi!
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?