Turkulaisille eniten Kelan etuuksia Varsinais-Suomessa

Turkulaiset saivat eniten Kelan etuuksia asukasta kohti Varsinais-Suomessa viime vuonna. Turkulaiset saivat eniten Kelan etuuksia asukasta kohti Varsinais-Suomessa viime vuonna. Kuva: Jori Liimatainen

Turkulaiset saivat viime vuonna eniten Kelan etuuksia asukasta kohden Varsinais-Suomessa, 2 819 euroa. Koko maan suurin suhdeluku oli Rautavaarassa, 3 648 euroa asukasta kohden.

Muut Varsinais-Suomen kunnat sijoittuivat toiseen päähän taulukkoa. Pienin suhdeluku oli Ruskolla, 1 860 euroa. Rusko on tilastossa sijalla 21. Kärjessä on 12 kuntaa Ahvenanmaalta. Paraisilla summa oli 1 975 euroa, Nousiaisissa 1 992 euroa, Liedossa 2 015 euroa, Naantalissa 2 041 euroa, Paimiossa 2 076 euroa ja Kaarinassa 2 092 euroa.

Kela maksoi viime vuonna etuuksia kaikkiaan yli 14,3 miljardia euroa. Suurimman potin muodostivat sairausvakuutusetuudet, joita maksettiin yli 4,14 miljardia euroa. Eläke-etuuksia maksettiin runsaat 2,47 miljardia euroa, työttömyysturvaetuuksia lähes 2,17 miljardia euroa ja lapsiperhe-etuuksia noin 1,97 miljardia euroa. Yleistä asumistukea maksettiin 1,08 miljardia euroa, eläkkeensaajan asumistukea noin 844 miljoonaa euroa.

Vanhuuseläkkeen saajia Kelan tilastoissa oli viime vuoden lopussa 478 870, työkyvyttömyyseläkkeellä oli 136 881 suomalaista. Eläkkeen saajia oli kaikkiaan 1 558 900.

Työttömyysturvaetuuksien saajia oli vuoden lopussa 242 783, joista peruspäivärahaa sai 38 305 ja työmarkkinatukea 204 459.

Kansaneläkkeen ja työeläkkeen saajia oli Varsinais-Suomessa 21,8 prosenttia koko väestöstä. Koko maan keskiarvo oli 20,8 prosenttia. 16–59-vuotiaita työkyvyttömyyseläkkeen saajia oli Varsinais-Suomessa 4,6 prosenttia koko väestöstä.

Työttömyysturvaetuuksien saajia oli Varsinais-Suomessa 35 373. Etuuksia maksettiin viime vuonna 417,4 miljoonaa euroa.

Kansaneläkkeensaajia Varsinais-Suomessa oli 51 182. Kela maksoi eläke-etuuksia Varsinais-Suomeen 202,2 miljoonaa euroa, 424,74 euroa asukasta kohti.

Työttömyysturvaetuuksia maksettiin 21 091 varsinaissuomalaiselle eli 7,3 prosentille 17–64-vuotiaista. Etuuksia maksettiin 189,5 miljoonaa euroa. Peruspäivärahaa sai 3 488 varsinaissuomalaista, työmarkkinatukea 17 603.

Lasse Virtanen

Kansantalouden tuotanto entisellä tasolla

Kausitasoitettu tuotanto oli tammikuussa edelliskuukauden tasolla. Työpäiväkorjattu tuotanto oli 0,9 prosenttia ylemmällä tasolla kuin vuotta aiemmin. Joulukuun 2017 työpäiväkorjattu tuotanto nousi tarkentuneiden tietojen mukaan 2,7 prosenttia (oli 3,6) edellisvuoden joulukuusta. Tarkentuminen johtui tietojen täsmäyttämisestä neljännesvuositilinpitoon.

Maaliskuu ollut 3-4 astetta tavanomaista kylmempi

Talvi pitää otteessaan myös Aurajokea, jonka jäällä oli sunnuntaina iltapäivällä toistakymmentä luistelijaa

Maaliskuu on ollut 3-4 astetta tavanomaista kylmempi, kertoo Ilmatieteen laitos. Maaliskuu on yhä ehdolla tämän vuosituhannen kylmimmäksi maaliskuuksi. Myös vuosina 2006 ja 2013 maaliskuu oli kylmä.

Nooat ensi-iltaan Manillassa

Aurinkobaletin ja Tehdas Teatterin yhteistuotanto NOOAT – sillä hän oli herralle mieluinen saa ensi-iltansa 23. maaliskuuta Aurinkobaletin Manilla-teatterissa. Nukketeatteria ja nykytanssia yhdistelevä teos leikittelee Raamatun ikiaikaisella tarinalla yhdistellen siihen omaehtoista maailmanluomista.

Hippoksentiellä paloi asuntovaunu

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan Hippoksentiellä paloi asuntovaunu sunnuntaina iltapäivällä.

Suomen riistakeskus: Supikoira ja minkki haitallisia vieraslajeja

Minkki.

Supikoira ja minkki lukeutuvat Suomen luontoon kuulumattomiin vieraslajeihin. Riistakeskuksen mukaan niiden vaikutus alkuperäisluonnon monimuotoisuudelle on selkeästi haitallinen. Erityisesti herkät saaristo- ja kosteikkoalueet ovat alttiita supikoiran ja minkin saalistusvaikutukselle. Tutkimusten perusteella saalistusvaikutus heikentää erityisesti linnusto ja sammakkoeläinten monimuotoisuutta, mutta vaikutukset voivat myyriin kohdistuvan saalistuksen myötä ulottua aina kasvillisuuteen asti.

Julkisyhteisöjen alijäämä pieneni 1,3 miljardia euroa

Julkisyhteisöjen sulautetut kokonaistulot kasvoivat 0,9 miljardia vuoden 2017 neljännellä neljänneksellä edellisen vuoden vastaavasta neljänneksestä. Sulautetut kokonaismenot pienenivät edellisen vuoden vastaavasta neljänneksestä 0,4 miljardia euroa. Tulojen ja menojen erotuksena laskettava julkisyhteisöjen alijäämä (nettoluotonotto) pieneni 1,3 miljardilla eurolla.

Kaupunki
Urheilu

Benjamin Källman U21-karsintoihin

Benjamin Källman.

Suomen alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkue kohtaa 23. maaliskuuta vieraissa EM-karsintaottelussa Liettuan. Turkulaisista ryhmään valittiin Interin Benjamin Källman sekä Tanskassa nykyään pelaava Kaan Kairinen . Liettua-peli on Suomen viides karsinnoissa.

Menoviikko: Kohti pitkää kevättä

Ikuisuuskysymys, milloin yleisö löytää sankoin joukoin Turkuhalliin, kun TPS:llä on aito mahdollisuus pelata keväällä isoista asioista.

TPS:n jääkiekkomiehistö aloittaa taipaleensa tämän kevään pudotuspeleissä kotiottelulla tiistaina 20. maaliskuuta kello 18.30. Vastaan asettuu SaiPa. Kuten aina, puolivälierät on tiivis rypistys. Paras seitsemästä ottelusarja on ohi viimeistään 31. maaliskuuta.

EKS uusi pronssimitalinsa

RNK Flyers ja Espoon Kiekkoseura pelasivat pronssimitaleista Raisiossa. Neljännen kerran viimeisen viiden vuoden aikana pronssiottelussa pelannut EKS otti vierasvoiton maalein 6–4 ja uusi pronssinsa viime vuodelta.

TPS salibandyn kantona kaskessa tuttu vastus

Viime keväänä Happee jätti TPS:n ihmettelemään taustalle marssiessaan semifinaaleihin.

Salibandyliigan puolivälierissä yksi asia on viime vuosina ollut enemmän sääntö kuin poikkeus. TPS ja Jyväskylän Happee kohtaavat puolivälierissä. Viikonloppuna TPS ja Happee aloittavat keskinäisen puolivälieräsarjan jo kolmantena keväänä peräkkäin. Kuuden vuoden sisällä TPS ja Happee ovat kohdanneet neljästi puolivälierissä.

Maailmancupin ensikertalainen Helmi Murto permannolla varasijalle finaaliin

Helmi Murto.

Bakun maailmancupin osakilpailun toinen kisapäivä voimisteltiin perjantaina. Suomalaiset eivät yltäneet parhaimpiin suorituksiinsa, mutta myös onnistumisia nähtiin. Maailmancupin ensikertalainen Helmi Murto Turun Urheiluliitosta voimisteli permannolla toiselle varasijalle finaaliin, sijalle 10. Permannolta Murto sai pisteet 11,966. Puomilla Murto putosi uudessa yhdistelmässään, josta rokotettiin kokonainen piste. Lopulliset pisteet 11,300 ja sijoitus 13.

Täysosuma
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!