Pikku-Torre sai uudet isännät läheltä

Yousse Baqous ja Ingela Lindholm pyörittävät Pikku-Torrea koko sydämellään. Yousse Baqous ja Ingela Lindholm pyörittävät Pikku-Torrea koko sydämellään. Kuva: Heikki Möttönen

Perinteikkään ravintola Pikku-Torren taustalla on tapahtunut merkittäviä muutoksia, kun paikan pitkäaikainen keulahahmo, Timo Kauppinen, luopui kokonaan omistuksistaan. Vetovastuun kantavat jatkossa Youssef ja Khalid Baqous sekä Ingela Lindholm. Pikku-Torresta tuli uusien omistussuhteiden kautta perhevetoinen ravintola, sillä Youssef ja Khalid ovat veljeksiä ja Ingela on Youssefin vaimo.

Pikku-Torre tunnetaan mutkattomana lounasravintolana, jalkapallovetoisena urheilubaarina sekä iltaklubeistaan ja tietokilpailuistaan. Samalla linjalla on tarkoitus jatkaa myös tulevaisuudessa.

– Ruokaan ja palveluun satsataan entistä enemmän. Lounaslistoja ja à la carte -listaa muokataan asiakkaiden toiveiden mukaan. Iltaisin näytämme erilaista urheilua ja meillä jatkuu myös klubitoiminta sekä eriaiheiset tietokilpailut. Myös elävää musiikkia on tarjolla. Uskon, että yksi suurimpia vahvuuksiamme onkin juuri monipuolisuus, Youssef Baqous vahvistaa.

Baqousin veljekset ovat työskennelleet samassa ravintolakiinteistössä Yliopistonkadulla jo 1990-luvulta lähtien. Konsepti, omistajat ja nimet ovat vaihtuneet muutamaan otteeseen matkan varrella. Nykyinen Pikku-Torre syntyi vuonna 2002. Baqousin veljekset liittyivät sen omistajaportaaseen mukaan vuonna 2014.

Esimiesasemassa ravintolassa työskennellyt Ingela Lindholm liittyi kolmanneksi omistajaksi nyt viimeisten muutosten yhteydessä.

– Yrittäjyyteen liittyy tietyn vapauden lisäksi myös omat paineensa. Ravintolayrittäminen on jatkuvaa reagointia ja hienosäätämistä. Jos jotain annosta ei mene, se pitää vaihtaa, Lindholm muistuttaa.

– À la carte -listamme on monipuolinen. Pihvit tunnetaan ehkä parhaiten. Emännänpihvi on ollut listalla alusta asti. Lisäksi löytyy esimerkiksi hampurilaisia, pastoja sekä ribsejä, Lindholm listaa.

Marokosta alun perin kotoisin olevat Baqousin veljekset ovat elävä ja positiivinen esimerkki siitä, kuinka ulkomaalaistaustaiset työntekijät ovat edenneet asteittain yrittäjiksi. Ennakkoluuloihin he eivät juuri ole törmänneet.

– Ennakkoluuloihin olemme törmänneet hyvin vähän. Olemme olleet näillä kulmilla sen verran kauan, että olemme aika tuttuja kasvoja monille, Youssef Baqous naurahtaa.

– Pian tulee taas pääsiäinen ja meillä on nyt suunnittelun alla oma pääsiäismenu. Lammasta löytyy silloin varmuudella. Ensi kesänä pelataan jälleen jalkapallon MM-kisat ja näytämme täällä käytännössä kaikki pelit. Täällä on silloin mahtava tunnelma, Baqous lupaa.

Heikki Möttönen

Tee nopeat suklaapersikat

Tehtiinkö teilläkin 90-luvulla suklaapersikoita? Nyt on aika ottaa vanha ja helppo herkkuresepti uusiokäyttöön. Tarvitset ainoastaan puolikkaita säilykepersikoita sekä maitosuklaata. Laita säilykepersikan puolikkaan koloon pari palaa maitosuklaata ja lämmitä uunissa tai mikrossa niin kauan, kunnes suklaa on sulanut.

The New Tigers palailee

Turkulainen kitaravetoisen indierockin sanansaattaja The New Tigers julkaisee kolmannen albuminsa Do Xao kuukauden kuluttua 20. huhtikuuta. Bändin edellinen levy ilmestyi 2013. Kolmihenkisenä nykyään toimiva kokoonpano julkaisi vastikään uuden Domino -singlen.

Tuomiokirkko kutsuu pyhiinvaellukselle

Tuomiokirkossa järjestetään opastettuja pyhiinvaelluksia  maanantaina 26. maaliskuuta ja tiistaina 27. maaliskuuta.

Hiljainen viikko tarjoaa mahdollisuuden itsenäiseen tai opastettuun pyhiinvaellukseen Turun tuomiokirkossa. Tuomiokirkon aulasta voi poimia mukaansa kortin, josta löytyvän kartan opastuksella voi kulkea pääsiäisen teemaan liittyvää reittiä. Kortin ohjeiden avulla matkalainen voi pysähtyä rukoilemaan, miettimään ja hengähtämään arjen kiireen keskellä – tai vain ihastelemaan arkkitehtuuria tai alttarimaalauksia kaikessa rauhassa.

Kiire on työelämän ihottuma

Juuri julkaistu Hoppu on hanurista (Kisspublishingin) antaa kuvan suomalaisesta arjesta ja työkaluja kiireen kitkentään.

Aktia ennustaa kasvua

Suomen taloudellinen kasvu jatkuu hyvänä. Aktian ennusteen mukaan maan BKT kasvaa 2,6 prosenttia vuonna 2018 ja 2,2 prosenttia vuonna 2019. Myös työllisyyskehitys näyttää positiiviselta. Kausioikaistu työllisyysaste oli elokuussa 2017 69,6 prosenttia ja tammikuuhun 2018 mennessä se oli kasvanut 70,9 prosenttiin. Vuoden 2017 viimeisellä neljänneksellä työllisiä oli noin 60 000 enemmän kuin vuoden 2016 viimeisellä neljänneksellä. Työtuntien määrä kasvoi 1,8 prosenttia vuoden aikana.

Kelan asiointipalvelu näyttää työttömän aktiivisuustiedot

Kelan asiointipalvelussa voi tarkistaa, minkä verran aktiivisuutta on kertynyt tammikuun alusta lähtien. Täyden työttömyysetuuden saamisen ehtona on aktiivisuus, jonka voi osoittaa tekemällä 18 tuntia töitä, tienaamalla yritystoiminnassa vähintään 241 euroa tai osallistumalla viitenä päivänä TE-palvelun järjestämään työllistymistä edistävään toimenpiteeseen. Aktiivisuuden pitää kertyä 65 maksupäivää kestävän tarkastelujakson aikana.

Valtio tukee metsänhoitotöitä 56,23 miljoonaa eurolla

Suomen metsäkeskus voi hyväksyä valtion tuella rahoitettavaksi vuoden 2018 aikana 79 miljoonan euron edestä metsänhoito- ja metsänparannustöitä kemera-lain eli kestävän metsätalouden tukilainsäädännön nojalla. Näistä töistä ja aikaisempina vuosina rahoitettavaksi hyväksytyistä töistä saa aiheutua menoja valtiolle kuluvana vuonna 56,23 miljoonan euron edestä.

Kaupunki
Urheilu

Tuto pääsee savonlinnalaisen tillilihan makuun

Tuto yrittää karistaa semifinaalikirouksensa. Edellisen kerran joukkue raivasi tiensä finaaleihin mestaruuskeväänä 2008.

Mestiksen kestomenestyjä Tuto on jälleen tutussa tilanteessa. Semifinaalit ovat edessä. Puolivälieräsarjassa Tuto kaatoi ehjällä pelaamisella K-Vantaan otteluvoitoin 4-1.

Hirvirytkettä palloiluhallissa perjantaina

TPS ja Happee kohtaavat perjantaina Kupittaan palloiluhallissa.

TPS Salibandyn puolivälieräsarja Happeeta vastaan jatkuu kotiottelulla perjantaina 23. maaliskuuta kello 18.30 Kupittaan palloiluhallissa. Jo ennen neljättä puolivälierää TPS ja Happee kohtaavat torstaina Jyväskylässä. Kahden kohtaamisen jälkeen voitot ovat tasan 1–1, kun molemmat joukkueet ovat voittaneet kotiottelunsa.

Erika Rautiainen kilpa-aerobicin maailmancupiin Portugaliin

Erika Rautiainen.

Kilpa-aerobicin maailmancup-osakilpailuun Cantanhedeen, Portugaliin 23.–25. maaliskuuta on lähdössä yksilöiden sarjaan Laura Vihervä (Valkeakosken Koskenpojat) ja Erika Rautiainen (Turun Urheiluliitto).

Puukkokatsomo: Kovia lukuja

Mikko Rantanen.

Vaikka Suomessa on viime kuukausina NHL-uutisointi tehty lähinnä Patrik Laineen maalimäärien kautta, Mikko Rantasen huippuvire huomattiin laajemmin vasta, kun ”Nousiaisten Cam Neely” ylitti 70 pisteen rajan. NHL:ssä 70 pistettä on viime vuosina ollut suomalaisille vaikeasti saavutettava raja. Edellisen kerran yli 70 pistettä suomalaisista nakutti Teemu Selänne kaudella 2010–11.

Jälkipeli: Kaarinassa näytetään vihreää valoa liiganousulle

Ura Basket eteni kolmella voitolla Jyväskylästä välieriin. JBA antoi hyvän vastuksen kaarinalaisille. Välieristä etenee kolmella voitolla finaalipeleihin. Niiden voittaja nousee suoraan Korisliigaan. Iso kysymys on yhä, mikä joukkue haluaa oikeasti nousta. Ura Basket ainakin haluaa.

Nälkä kasvaa pelatessa. Vielä kauden alussa Kaarinassa suhtauduttiin varauksella Korisliigaan nousulle. Vasta viime keväänä Ura Basket oli nostettu kabinettipäätöksellä valtakunnan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Nousu pääsarjaan jo heti tämän kauden päätteeksi kuulosti vielä silloin liian haasteelliselta.

Täysosuma
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!