EU:n varoihin kohdistuvien petosten torjuntaa aiotaan tehostaa

Hallitus esittää lainsäädäntömuutoksia, joilla pantaisiin täytäntöön direktiivi EU:n taloudellisiin etuihin kohdistuvien petosten torjunnasta. Direktiivi koskee muun muassa EU:n varoihin kohdistuvia vero- ja avustuspetoksia.

Nummen ja Itäharjun alueen katuverkkoa halutaan rauhoittaa

Nummen ja Itäharjun asuntoalue halutaan rauhoittaa läpi kulkevalta liikenteeltä Kalevantien ja Vanhan Hämeentien välisellä alueella. Ajamista alueen läpi rajoitettiin vuosituhannen vaihteessa, mutta liikennemäärät ovat sen jälkeen kasvaneet odotettua enemmän.

Kokoomus: Osallistuva budjetointi käyttöön Turussa

Sini Ruohonen

Kokoomuksen Turun aluejärjestön syyskokouksessa torstai-iltana keskusteltiin kaupunkilaisten osallistumisesta kaupungin kehittämiseen ja päätöksentekoon. Kokouksessa päätettiin ottaa kantaa sen puolesta, että Turussakin otettaisiin käyttöön osallistuva budjetointi, Helsingin toimivaa mallia seuraten.

Poliisi valvoo tehostetusti pikkujoululiikennettä kahtena viikonloppuna

Poliisi valvoo tehostetusti pikkujoululiikennettä marraskuun kahtena viikonloppuna 16.–18. marraskuuta ja 23.–25. marraskuuta raittiina pikkujoululiikenteessä -teemalla.

Suomen Lääketieteen Säätiö jakoi kaksi miljoonaa euroa tutkimukseen, apuraha 30 turkulaiselle tutkijalle

Suomen Lääketieteen Säätiö jakoi tänä vuonna apurahoja kaikkiaan 208 tutkijalle. Merkittävin apuraha myönnettiin synnynnäisiä sydänvikoja tutkivalle Emmi Helteelle .

Täydentävässä talousarviossa rahaa reservipoliisin perustamiseen

Hallitus esittää reservipoliisijärjestelmän perustamiskustannuksiin noin 2,2 miljoonaa euroa. Tämä sisältyy vuoden 2019 talousarvioesitystä täydentävään esitykseen, jonka hallitus antoi eduskunnalle 15. marraskuuta.

Kärsämäen Hiidenvarttiin havitellaan noin 160 asuntoa

Turun kaupungin kaupunkiympäristölautakunnalle esitellään Kärsämäen Hiidenvartin asemakaavanmuutosluonnosta. Asemakaavanmuutos laaditaan Kärsämäkeen Leaf Areenan ja Kärsämäen kartanon viereiselle alueelle.

Koirille ja kissoille aiempaa vähemmän tablettikuureja

Seuraeläimille hyväksyttyjen mikrobilääkkeitä sisältävien tablettien myyntimäärät vuosittain (kg aktiivista ainetta).

Mikrobilääkeresistenssi (antibioottiresistenssi) ei tunne valtioiden rajoja eikä valikoi isäntäänsä. Siksi resistenssin torjunta on yhteispeliä. Eläinlääkärien hoitokäytännöt ovat torjuntatyössä avainasemassa, joten keskustelu uusista käytännöistä sekä uuden tiedon hakeminen koulutustilaisuuksista on tärkeää. Myös eläinten omistajilla on merkittävä rooli resistenssin torjunnassa. Esimerkiksi eläinlääkärin määräämät ihon pesut ovat työläämpiä kuin tablettikuurin antaminen. Työläs hoito vaatii enemmän sitoutumista. Resistenssiä torjutaan yhdessä. Siksi on väliä, mitä teemme ja miten teemme.

EU haluaa puuttua terroristiseen verkkosisältöön lainsäädännöllä

EU:ssa pohditaan keinoja parantaa mahdollisuuksia tunnistaa ja poistaa verkkosisältöä, joka yllyttää terroristisiin tekoihin. Euroopan komissio esittää lainsäädäntöä, jolla torjuttaisiin terroristisen verkkosisällön leviämistä internetissä. Komission ehdotus sisältää velvoitteita sekä internetpalveluiden tarjoajille että jäsenmaille. Valtioneuvosto antoi 15. marraskuuta eduskunnalle kirjelmän komission asetusehdotuksesta.

Urheilu

Albion Ademi nousi Albanian A-maajoukkueeseen

Albion Ademi.

Syyskuussa Albanian alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa debytoinut Interin Albion Ademi oli kutsuttu maan alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen myös käynnistyneen maaottelutauon ajaksi. Albanian alle 21-vuotiaat pelaavat Maltaa vastaan huomenna ja maanantaina tuplamaaottelun.

Puukkokatsomo: Jatkokarsinnat tarvitaan

Suomessa saa tällä viikolla hetken aikaa kuvitella, että Suomi olisi suuren luokan jalkapallokulttuurimaa. Tiistaina naisten alle 17-vuotiaiden maajoukkue aloitti taipaleensa ikäluokan MM-kisoissa ja torstaina Markku Kanervan valmentamalla miesten A-maajoukkueella on mahdollisuus varmistaa jatkokarsintapaikka Kansojen liigassa.

Kairinen Klubin paitaan vuoden lainasopimuksella

Kaan Kairinen.

HJK ja tanskalainen FC Midtjylland ovat tehneet vuoden kestävän lainasopimuksen keskikenttäpelaaja Kaan Kairisen siirtymisestä Klubiin. Kairinen aloittaa treenaamisen joukkueen kanssa tammikuussa.

Seppo Jalava on poissa

Ilpo Rissanen, Seppo Jalava, Seppo Sonkeri, Pekka Lindberg ja Keijo Ketonen juhlivat Turun NMKY:n mestaruutta toukokuussa 1975.

Turun NMKY:n 1970-luvun menestysaikojen joukkueeseen kuulunut Seppo Jalava kuoli 10. marraskuuta pitkälle edenneeseen syöpään. Vuonna 1952 syntynyt Jalava oli kuollessaan 66-vuotias. Jalava pelasi Turun NMKY:ssa 1972–77 voittaen jokaisella kaudella mitalin. Joukkuekavereiden keskuudessa Jalava muistetaan hiljaisena, mutta huumorintajuisena ihmisenä, joka oli haka muun muassa tietokilpailuissa.

Jesse Uusiperhe palaa Turun Urheiluliiton paitaan

Jesse Uusiperhe.

Alle 23-vuotiaiden maajoukkuepyöräilijä Jesse Uusiperhe , 20, siirtyy kaudesta 2019 alkaen Turun Urheiluliiton sopimusjoukkueen riveihin.

Petteri Joensuu TPS:n naisten päävalmentajaksi

TPS:n naisten edustusjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi on nimitetty Petteri Joensuu . Vaasasta kotoisin oleva Joensuu ja TPS ovat solmineet yksivuotisen valmennussopimuksen kaudeksi 2019. Joensuu aloitti uuden valmennuspestinsä maanantaina, kun TPS palasi loman jälkeen yhteisharjoituksiin Kupittaalla.

Täysosuma
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.