Viking Line jatkaa liikennöintiä rahdin pääreiteillä

Viking Line varmistaa rahdin kulkemisen myös reitillä Turusta Ahvenanmaan kautta Ruotsiin. Viking Line varmistaa rahdin kulkemisen myös reitillä Turusta Ahvenanmaan kautta Ruotsiin. Kuva: Jane Iltanen

Poikkeusoloista huolimatta Viking Line ylläpitää liikennöintiään Suomen ja Ahvenanmaan huoltovarmuuden sekä rahdin kannalta tärkeillä reiteillä Helsinki‒Tallinna ja Turku–Ahvenanmaa–Tukholma. Viking Line noudattaa Suomen ja Viron rajaviranomaisten ohjeita tilanteessa, jossa Suomen rajat on suljettu.

‒ Voidaksemme varmistaa huoltovarmuuden Suomen ja Ruotsin välillä, jatkamme liikennöintiä osalla reiteistämme. Olemme kiitollisia rahtiasiakkailtamme saamasta ymmärryksestä tässä erityislaatuisessa tilanteessa. Toivomme sen normalisoituvan niin pian kuin mahdollista, sanoo Harri Tamminen, rahtijohtaja Viking Linella.

Liikennöinti välillä Turku–Långnäs–Tukholma jatkuu 13. huhtikuuta asti.

Liikennöinti Turku–Ahvenanmaa–Tukholma-reitillä jatkuu kuten aiemmin, mutta muuttuneessa aikataulussa. M/S Viking Grace ja M/S Amorella liikennöivät 21. maaliskuuta alkaen Maarianhaminan sataman sijasta Långnäsiin.

Aamuste-kaupunkimedia (AKM)

Ilmatieteen laitos: Ilman typpidioksidipitoisuus laskenut Suomessa 40 prosenttia poikkeustilan aikana

Typpidioksidin pitoisuudet ilmassa 18.3.2020 alkaneen poikkeustilan aikana. Vertailuaineistona on vastaavan ajankohdan keskiarvo vuosilta 2017–2019.

Koronaviruksen myötä vähentyneet liikennemäärät ovat parantaneet kaupunkien ilmanlaatua. Katupöly kuitenkin heikentää monin paikoin ilmanlaatua.

Kesäkauden nopeusrajoitukset käyttöön ensimmäisten joukossa Varsinais-Suomessa, talvikeli hidastaa siirtymistä

Kesänopeuksiin siirtyminen alkaa Varsinais-Suomessa tällä viikolla.

Talven ja pimeän ajan nopeusrajoitusten poistaminen alkaa tällä viikolla. Siirtyminen kesäkauden nopeusrajoituksiin tapahtuu asteittain, sillä kaikkialla Suomessa ajo-olosuhteet eivät ole samanlaiset.

Etävirpojat ilahduttavat Turussa palmusunnuntaina

Virpominen saadaan toteutettua siten, että lapset eivät ole lähikontaktissa virvottaviin.

Eläkkeellä oleva, koulumummona toimiva Eija Luoto ideoi etävirpomisen oman taloyhtiönsä asukkaiden ja erityisesti vanhusten iloksi. Pienet virpojat lähtevät matkaan palmusunnuntaina 5. huhtikuuta kello 14.

Kuski kärähti kannabiksesta Kongressikujalla

Poliisipartio pysäytti sunnuntaina kello 17.30 Turussa Kongressikujalla henkilöauton. Autoa kuljetti vuonna 1996 syntynyt mies, jolle tehty huumepikatesti oli positiivinen kannabikselle.

Jätteenkuljetusta hoidetaan pian biokaasulla lounaisessa Suomessa

Valkama & Halinen Oy aloittaa Lounais-Suomen Jätehuollon  jätteenkuljetusurakan Raisiossa biokaasujäteautolla. Kuvassa on kuljettaja Tuomas Salminen.

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) kilpailuttamia jätteenkuljetuksia Raisiossa ja Naantalissa ajetaan pian biokaasulla. Tiettävästi Lounais-Suomen ensimmäisellä biokaasujäteautolla kuljetusurakan Raisiossa aloittava lietolainen perheyritys ei epäillyt kaasuauton hankkimista hetkeäkään.

Nuori mies autoili huumeissa ja humalassa Majoitusmestarinkadulla

Poliisipartio pysäytti henkilöautoa kuljettaneen, vuonna 1997 syntyneen miehen Majoitusmestarinkadulla maanantain vastaisena yönä kello 2.50. Miehelle suoritettiin huumepikatesti, joka näytti positiivista amfetamiinin, kannabiksen ja opiaattien kohdalla. Mies oli myös ajokiellossa. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Valkohäntäpeurakannan kasvu pysähtyi

Tulevan metsästyskauden saalismäärän pitäisi olla noin 55000 yksilöä koko maan tasolla kannan ennallaan pitämiseksi.

Luonnonvarakeskuksen (Luke) uusimman arvion mukaan Suomessa on noin 109 000 valkohäntäpeuraa (95 prosentin varmuudella 105 000–114 000 yksilöä). Kanta on pienentynyt edellisvuodesta vajaalla kolmella tuhannella yksilöllä eli 2,5 prosentilla.

Huumekuski poliisin haaviin Hautausmaantiellä

Poliisipartio pysäytti sunnuntaina kello 16.50 henkilöauton tarkistukseen Turussa Hautausmaantiellä.

Subutexia nappaillut mies kärysi ratista Raisiossa

Poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkistukseen Raisiossa Raisionkaarella maanantain vastaisena yönä kello 1.45 aikaan. Ajoneuvoa kuljetti vuonna 1977 syntynyt mies, jolla ei ollut ajokorttia, koska hänen ajo-oikeutensa oli rauennut. Mies myönsi käyttäneensä Subutexia, joten hänet toimitetiin verikokeisiin epäiltynä rattijuopumuksesta.

Kaksi Pasi-miehistönkuljetusajoneuvoa ojaan Paraisilla, kolme sairaalaan

Kaksi Pasi-miehistönkuljetusajoneuvoa ajoi ojaan maanantaiaamuna Paraisilla Saaristotiellä. Puolustusvoimien Pasit olivat tulossa Turun suunnasta kohti Korppoota.

Turkulainen Mieskuoro Naskalit lähettää etälaulutervehdyksen karanteenin keskelle

Mieskuoro Naskalit lähettää etänä äänitetyn laulutervehdyksensä karanteenin keskelle etäversiolla Finlandia-hymnistä.

Joulurauhan julistuksestakin viime vuosina tuttu Mieskuoro Naskalit lähettää etänä äänitetyn laulutervehdyksensä karanteenin keskelle. Etäversio on tehty Finlandia -hymnistä.

Tekoäly voi nopeuttaa aivoinfarktin tunnistamista

Esimerkki manuaalisesta ja automaattisesta aivoinfarktin aiheuttaman vaurion paikallistamisesta. Ensimmäisessä sarakkeessa alkuperäinen diffuusiopainotettu magneettikuva, toisessa sarakkeessa radiologin määrittämä vaurioitunut alue ja kolmannessa sarakkeessa uuden menetelmän avulla tunnistettu vaurio.

Aivoinfarktin nopea tunnistaminen magneettikuvista (MRI) on tärkeää potilaan hoidon valinnan kannalta. Turun yliopiston ja Turun Valtakunnallisen PET-keskuksen tutkijat kehittivät täysin automatisoidun menetelmän, jonka avulla akuutti iskeeminen muutos voidaan tunnistaa aivojen magneettikuvista. Journal of Neuroscience Methods -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa osoitettiin, että tekoälyn avulla on mahdollista vähentää tähän liittyvää radiologien työkuormaa.

Yli 30 prosenttia yrittäjistä pelkää ajautuvansa konkurssiin koronakriisin seurauksena

Noin 30 prosenttia kaikista yrittäjistä aidosti pelkää kriisin vievän heidän liiketoimintansa konkurssiin erityisesti silloin, mikäli todella suurta suoraa apua ei tule.

Mitä tarkoittaa karanteeni kerrostalossa?

Jos kerrostalossa asuva joutuu koronakaranteeniin, ei ole syytä käyttää esimerkiksi taloyhtiön yhteisten saunatilojen lenkkisaunavuoroja, koska niissä on riski tavata muita saunojia. Taloyhtiön pyykkitupaa voi käyttää, kunhan tiloissa ei samaan aikaan ole muita ihmisiä.

Poliisi: Liikenne rauhoittunut Uudenmaan rajalla

Uudenmaan rajalla on tarkistettu 12 904 ajoneuvoa kello 00.00–18 sunnuntaina 29. maaliskuuta. Niistä 309 on jouduttu käännyttämään, mikä on vähemmän kuin aikaisemmin viikonloppuna. Valmiuslain rikkomisesta ei ole annettu sakkoja.

Mitä tehdä, kun yhdyntä on ohi liian nopeasti?

Herkkä siemensyöksy on miesten yleisin seksuaalinen toimintahäiriö jopa joka viidennen miehen kärsiessä vaivasta. Kaalimato.com seksuaaliterapeutti neuvoo, kuinka seksiä voi jatkaa tästä huolimatta sekä miten ongelmaa on mahdollista hoitaa.

Mikä ihmeen keittobanaani

Ruoka- ja jauhobanaanina tunnettua keittobanaania on viime vuosina ilmestynyt kotimaisiin ruokakauppoihin. Tavalliseen banaanin verrattuna se on suurempi. Keittobanaani on muodoltaan kulmikas, väriltään vihreänkeltainen tai punaisenruskea.

Valkokankaan kuningatar kansissa

Meryl Streepille on satanut ennätysmäärin alan palkintoja, enemmän Oscar- ja Golden Globe -ehdokkuuksia ja voittoja kuin yhdellekään mies- tai naisnäyttelijälle. Erin Carlsonin kirja Meryl Streep, valkokankaan kuningatar . Kirja kertoo Meryl Streepin elämäntarinan rumasta ankanpoikasesta valkokankaan valovoimaiseksi kuningattareksi. Se myös kuvaa, millaisin perustein Streep valitsee roolinsa ja millä keinoin hänen esittämänsä naishahmot ovat syntyneet.

Urheilu

Menestyksen maku: Conny Karlsson hallitsi EM-kuulakisoja Turussa 1997

Conny Karlssonin palkintokaapista löytyy muun muassa kolme Suomen mestaruutta 2000-luvun alkupuolelta.

Heinäkuussa 1997 järjestettiin ensimmäiset yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kisat. Turku sai toimia kisojen näyttämönä ja moni suomalainen lähtikin kotikisoihin vahvalla latauksella. Yksi heistä oli kuulantyöntäjä Conny Karlsson , joka pääsi työntämään monen tutun ympäröimänä.

Jälkipeli: Kyllä tästä selvitään, vakuuttaa Tuto Hockeyn toimitusjohtaja Dani Aavinen

Venäläiset KHL-konkarit Alexander Nikulin (vas.) ja Dmitri Megalinsky synnyttivät melkoisen positiivisen pöhinän siirtyessään Tuton Mestis-joukkueeseen.

Tuto Hockeyn Lemminkäisenkadun toimistolla on vauhti päällä – huolimatta vaikeista ajoista. Intoa kevääseen antaa kesken jäänyt, mutta useita mielenkiintoisia tapahtumia sisältynyt viime kausi.

Paavo Nurmi Games siirtyi elokuulle

Paavo Nurmen kisat pidetään kesäkuun sijasta 11. elokuuta.

Paavo Nurmi Games siirtyy koronavirusepidemian takia elokuulle. Yleisurheilun World Athletics Continental Tour -kilpailusarjan kultakategorian kilpailun piti olla kesäkuun 9. päivänä, mutta se järjestetään Turussa tiistaina 11. elokuuta.

Jälkipeli: Liigajoukkueet ovat tauolla, mutta FC Interin Jani Meriläinen näkee tilanteessa positiivisiakin näkökulmia

Veikkausliigajoukkueet siirtyivät tauolle. FC Inter ja TPS ehtivät pelata jo yhden kiihkeän keskinäisen ottelun Suomen cupissa. Veikkausliigan oletetaan alkavan kesäkuussa. Nyt pelaajat harjoittelevat omatoimisesti.

Kupittaan jalkapallokentät ovat hiljentyneet, mutta aluksi eivät aivan täysin. Siellä täällä ennen kenttien kokonaan sulkemista näkyi raikkaassa kevätilmassa yksittäisiä pelaajia pallottelemassa, laukomassa ja venyttelemässä. Nyt, kun Turun kaupunki sulki ulkoliikuntapaikat, ovat kentät pysyneet tyhjinä. Turussa, kuten kaikkialla Suomessa, myös Veikkausliigapelaajat ovat siirtyneet omatoimijaksolle.

Åboraakkeli: Hyötyykö Suomi olympialaisten siirrosta?

Tokion uusi olympiastadion on valmiina. Mutta nähdäänkö siellä kisoja?

Järkipäätös Tokion olympialaisten siirtämisestä tuli yllättävänkin nopeasti. Terveysseikkojen lisäksi päätös on hyvä myös urheilullisesti. Jos kisat olisi väkisin yritetty viedä läpi, olisi kisoissa saatettu nähdä poikkeuksellisen keskenkuntoisia urheilijoita eli tavallista huonompia tuloksia.

TPS:n jalkapallomiehistö kesälaitumille ennenaikaisesti

TPS-pelaajat on päästetty kesälomalle jo nyt.

Koronavirus ja sen leviämisen ehkäisemiseen liittyvät toimenpiteet ovat aiheuttaneet myös TPS:n Veikkausliigajoukkueelle monenlaisia muutoksia. Veikkausliigakausi alkaa vasta kesäkuussa. Se vaikuttaa monen muun asian lisäksi myös pelaajien lakisääteisiin lomiin. Vuosiloman pituuden on oltava yhtäjaksoisesti vähintään kaksi viikkoa ja vuosiloman aikana pelaajalle ei saa määrätä harjoittelua tai muitakaan työvelvoitteita.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.