Otteluanalyysi: Inter sarjan kärkeen Furuholmin maaleilla

Timo Furuholm oli jälleen Interin sankari. Timo Furuholm oli jälleen Interin sankari. Kuva: Eero Saarikoski

IFK Mariehamn jäi Interin jyrän alle Kupittaalla jalkapalloilun Veikkausliigan kamppailussa, mutta se oli silti hetken kiinni jopa pisteessä. Inter vei peliä mielin määrin, mutta kun se ei tehnyt paikoistaan toista maalia, maarianhaminalaiset nousivat Albion Ademin rangaistuspotkumaalilla tasoihin pelin lopussa. Inter kuitenkin kuittasi lähes välittömästi ja Timo Furuholm iski ansaitun 2-1-voittomaalin.

Inter nousi sarjan kärkeen pisteen erolla Kuopion Palloseuraan. Furuholm on maalipörssin kärjessä kuudella osumalla yhdessä KuPS:n Ilmari Niskasen kanssa.

Inter-IFK Mariehamn 2-1 (1-0)

Maalit: 30. Timo Furuholm (Kevin Kouassivi-Benissan) 1-0, 82. Albion Ademi 1-1 rp., 84. Furuholm (Connor Ruane) 2-1.

Yleisöä: 1 655.

Kentän kunkku: Timo Furuholm, Inter. "Furkka" on kovassa vireessä. Kapteeni tekee maaleja ja liidaa esimerkillään. Nyt ei tehnyt pelkästään maaleja, vaan myös rakensi hyviä tilanteita muille syötöillään. Olisi suonut, että Furuholm olisi saanut nimensä myös syöttösarakkeeseen, mutta muut eivät saaneet palloa maaliin avopaikoista.

Illan erikoisuus: Furuholmin ensimmäinen maali oli sadas Interin paidassa liigassa. Kasassa on siis jo 101 maalia. Komea luku. Furuholm ja Aleksi Paananen valittiin Veikkausliigan kuukauden joukkueeseen eikä syyttä. Molemmat pelasivat jälleen hyvän pelin. Maalivahti Henrik Moisander sai Espoossa kasaan 200 ottelua pääsarjassa, joten nyt pelejä on takana jo 201.

Matsin surkeinta: IFK Mariehamin kärkimies Akseli Pelvas selvisi keltaisella, vaikka ilmiselvästi otti oikeuden omiin käsiinsä. Pelvas jäi Juuso Hämäläisen jyräämäksi keskialueella, mutta ei saanut sympatiaa erotuomarilta. Kun vihellystä ei kuulunut, Pelvas nousi ylös ja sutaisi Hämäläiseltä jalat alta. Se oli ilmiselvä kosto. Joskus vastaavasta on heilautettu punaistakin. Armollisuus oli kostautua, kun Pelvas hankki maarianhaminalaisille rankkarin. Kotijoukkueen onneksi silläkään ei lopulta ollut merkitystä.

Tuhlaajapoika: Interin olisi pitänyt pystyä tappamaan peli hyvissä ajoin, sillä maalipaikkoja oli. Furuholm järjesteli avopaikat sekä Taiki Kagayamalle että Alvaro Munizille, mutta nämä haaskasivat paikkansa. Connor Ruane pääsi loppuhetkillä vielä irti vierailijoiden puolustukselta, mutta laukaisi hiukan ohi.

Kuka pääsi helpoimmalla?: Maalivahti Henrik Moisander, Inter. Veikkausliigan tilastoissa hänelle ei merkitty yhtään torjuntaa. Ademin rangaistuspotkuun Moisander sai näppinsä väliin, mutta pallo painui silti verkkoon.

Mitä sanottiin?

Timo Furuholm, Inter: Luotiin tarpeeksi maalipaikkoja, kun olisi vain hoidettu ne tehokkaasti loppuun asti aikaisemmin. Sitten kävi niin kuin fudiksessa yleensä käy. Vastustaja tasoittaa. Osoitettiin jälleen kerran kanttia. Vastustaja tasoitti ja saman tien painettiin peli niitten päähän. Jouduttiin vetämään ylitöiden kautta. Ei tässä sarjassa ole helppoja pelejä.

Lukas Syberyjski, IFK Mariehamn: Joukkueet todella kamppailivat voitosta. Olen hyvin, hyvin tyytyväinen puolustuspeliimme. Vaarallinen Inter pidettiin hyvin aisoissa. Pallollisessa pelissä oli puutteita. Kun pallo voitettiin sillä olisi pitänyt pystyä tekemään jotain. Toinen jakso oli parempi, mutta tilanteita ei pystytty luomaan. Prässi oli hyvää. Olimme haavoittuvia, kun voitimme pallon ja Inter voitti sen takaisin. Inter sai silloin tilanteita.

Jose Riveiro, Inter: Hyvä esitys. En muista, että vastustajalla olisi ollut maalitilannetta ennen rangaistuspotkua. Olimme tarpeeksi kärsivällisiä. Hallitsimme mutta emme pystyneet tekemään toista maalia. Olen tyytyväinen pelaajien reaktioon, emme luovuttaneet. Tulos oli enemmän kuin ansaittu. Olen erittäin tyytyväinen peliesitykseen. Nyt täytyy nauttia, kaudella tulee eteen myös toisenlaisia hetkiä.

Analyysi: Interin kotivire pitää. Saldo on puhdas: neljä peliä, neljä voittoa maalierolla 11-3. IFK Mariehamn jäi pelillisesti jalkoihin, mutta se puolusti silti hyvin ja suunnitelmallisesti. Inter vei laukaukset peräti 16-4, mutta se ei saanut mitään ilmaiseksi. Niinpä IFK sinnitteli pelissä mukana.

Kotiyleisö olikin ihmeissään, kun pallo vietiin pilkulle vajaat kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Hyvin sijoittunut erotuomari Mohammad Al-Emara näki toppari Rick Kettingin vetävän Akseli Pelvaksen nurin rangaistusalueen rajan pinnassa ja osoitti epäröimättä pilkkua. Entinen Interin pelaaja Albion Ademi laukaisi pallon Henrik Moisanderin käsien kautta maaliin. Jälleen siis "oma koira" puri kotijoukkuetta Kupittaalla. TPS on kokenut saman jo kahdesti, kun Ilveksen Ilari Mettälä ja HJK:n Roope Riski onnistuivat entistä joukkuettaan vastaan.

Maali oli jo Ademin neljäs, joten hän on aloittanut kauden tehokkaasti.

Inter pelaa kotinurmella paitsi voittavaa myös viihdyttävää jalkapalloa. Se prässää korkealta ja kääntää peliä nopeasti. IFK Mariehamn jäi prässin alla telineisiin, eikä pystynyt nostamaan kunnollisia hyökkäyksiä. Ei ollut tilaa eikä aikaa.

Furuholm oli ratkaisija ja myös tilanteiden luoja hyökkäyspäässä, mutta keskikentällä kenraali oli Aleksi Paananen, jonka pystysyötöt läpäisivät monta kertaa IFK:n puolustuslinjan. Avausmaali syntyi, kun Paananen vapautti laitalinkki Kevin Kouassivi-Benissanin ja tämän tarkka maasyöttö tavoitti maalin edustalta Furuholmin.

Puolustuksessa Hämäläinen ja Ketting olivat liian kovia luita IFK:n hyökkääjille. Ketting aiheutti rankkarin mutta muutoin puolusti hyvin eteenpäin eli katkaisi syötöt ja piti IFK-kapteeni Gustaf Backalidenin täysin irti pallosta. Tämä kypsyikin vaihtokuntoon tunnissa.

Inter: Henrik Moisander; Juuso Hämäläinen, Rick Ketting (83. Martti Haukioja), Noah Nurmi; Jesper Engström, Alvaro Muniz, Aleksi Paananen (73. Anthony Annan), Kevin Kouassivi-Benissan (65. Matias Ojala); Elias Mastokangas (65. Connor Ruane), Timo Furuholm, Taiki Kagayama.

IFK Mariehamn: Oskari Forsman; Mikko Sumusalo (73. Chinaecherem Franklinen Okoye), Aapo Mäenpää (43. Tarik Hamza), Kalle Taimi, Lassi Järvenpää (73. Alain Ebwelle); Riku Sjöroos, Peter Makrillos (60. Maximo Tolonen), Niilo Mäenpää, Albion Ademi; Akseli Pelvas, Gustaf Backaliden (60. Yanga Baliso).

Erotuomari: Mohammad Al-Emara.

Varoitukset: Hämäläinen, Ketting ja Ruane, Inter. Järvenpää, Hamza ja Pelvas, IFK. Kortti nostettiin myös IFK Mariehamin valmentaja Syberyjskille.

Lasse Virtanen

Bergqvist: Kielen tärkeyttä terveydenhuollossa ei ymmärretä

RKP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sandra Bergqvist korosti RKP: n puoluepäivänä lauantaina pitämässään puheessa, että toimivan ruotsinkielisen hoidon saamiseksi tarvitaan resursseja, tietoa ja rakennetta.

Rytmisen voimistelun SM-kulta Elisabeth Jamilille

Elisabeth Jamil.

Rytmisen voimistelun SM-kilpailut käynnistyivät lauantaina. Turussa naisten ja nuorten neliotteluiden parissa. Tänä vuonna Suomen mestariksi voimisteli Elisabeth Jamil (Imatran Voimistelijat) yhteispisteillä 69,300. Jamil voitti naisten neliottelun SM-kultaa jopa 7,683 pisteen erolla seuraavaksi parhaaseen voimistelijaan.

Lindén: Kokoomus vieraantunut terveydenhuollon henkilöstön arjesta

SDP:n kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen ja HUS:n entinen toimitusjohtaja Aki Lindén kummeksuu, kuinka vieraantunut kokoomus on terveydenhuollon henkilöstön arjesta.

Katupuiden hoitoleikkaus sulkee ajokaistan Satakunnantiellä

Puiden hoitoleikkaus jatkuu Satakunnantiellä Yrjänänkadun ja Markulantien välillä maanantaista perjantaihin asti.

Loton potti nousee viiteen miljoonaan euroon

Loton kierroksen 39/2020 arvonnassa ei löytynyt täysosumia, joten ensi viikolla potissa on viiteen miljoonaa euroa.

Terveisiä Raision kaupungille

Haunisten allas Raisiossa.

Raision kaupungin keskustassa on Raision seurakunta. Seurakunta on ainoa, joka jakaa ruoka-apua raisiolaisille. Vähävaraiset nuoret, työttömät ja eläkeläiset saavat ainoastaan seurakunnalta ruoka-apua ja vaateapua, seurakunta maksaa myös vähävaraisten laskuja.

Koronalla ei vaikutusta kirkosta eroamiseen

Eroakirkosta.fi-palvelun 17 toimintavuoden aikana valtionkirkot on jättänyt sivuston kautta 750 000 suomalaista. Evankelis-luterllaisen kirkon jäsenmäärä on vähentynyt näiden 17 vuoden aikana 650 000 jäsenellä, kastamisesta ja kirkkoon liittymisistä huolimatta. Prosentuaalisesti kirkon jäsenmäärä on pudonnut yli 15 prosenttiyksikköä, ja on nyt noin 68 prosenttia.

Turkulainen Janina Arola Vuoden kirjanpitäjä

Janina Arola.

Taloushallinnon ammattilaisten kollegoilleen myöntämä Vuoden kirjanpitäjä -tunnustus annettiin kahdelle kirjanpitäjälle, turkulaiselle Janina Arolalle ja helsinkiläiselle Helena Hoville . Tunnustus jaettiin perjantaina virtuaalisesti järjestetyssä Accountor Finagon Tilitoimistopäivässä.

Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistysten palveluissa ennätysmäärä avunhakijoita

75 vuotta täyttäneen Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistysten palveluissa on apua tarvitsevia perheitä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Liitossa autetaan vuodessa yli 16 000 ihmistä, joista lapsia on 5 500. Määrä on kasvanut yli kolmanneksella viimeisen viiden vuoden aikana.

Suurmarkkinoilla mukana yrittäjiä 25 maasta

Kansainväliset suurmarkkinat järjestetään nyt lokakuun alussa.

TMK Tori- ja markkinakaupan palvelukeskus järjestää elo–lokakuussa turvallisuustoimenpiteitä noudattaen yhdeksän kaupunkia käsittävän Suurmarkkinakiertueen. Samassa kokonaisuudessa ovat Kansainväliset ja Suomalaiset Suurmarkkinat.

Koronan rajoitustoimet hyydyttivät monet sosiaalihuollon palvelut, erityisesti asunnottomat kärsivät

Moni työikäinen jäi koronaepidemian aikana viime keväänä ilman tarvitsemiaan sosiaalihuollon palveluita. Erityisen heikosti palveluita saivat ne, jotka ovat muutenkin heikoimmassa asemassa, selviää THL:n julkaisemasta katsauksesta.

Onnenonkija-elokuvan ulkoilmanäytöksessä noin 500 katsojapaikkaa

Onnenonkija-elokuva esitetään Paavo Nurmen stadionilla 10. lokakuuta.

Elokuvapäivä 10. lokakuuta tuo jälleen Turussa kuvatun elokuvan ulkoilmaelokuvanäytökseen turkulaisille tutulle maamerkille. Tänä syksynä katsotaan romanttinen komedia Onnenonkija Paavo Nurmi stadionin katetussa katsomossa. Näytöksen avaa elokuvan tähti Olavi Uusivirta . Maksuttomia katsomopaikkoja aletaan pian jakaa Elokuvapäivän kanavissa.

Aika oli sopiva Matti Nuutisen paluulle Ura Basketiin

Ura Basketin nuori joukkue saa Matti Nuutisesta monipuolisen johtohahmon.

Ura Basketin edustusjoukkueen joukkueenjohtaja Mikko Granströmin ei tarvitse peitellä tyytyväisyyttään, kun seura on allekirjoittanut kolmevuotisen sopimuksen Matti Nuutisen kanssa. Suomen koripallomaajoukkueen viime vuosien runkoon kuuluneen oman kasvatin kotiuttaminen vetää suun muikeaksi.

Eurojackpotin potti nousee 31 miljoonaan euroon

Eurojackpotin kierroksen 39/2020 arvonnassa ei löytynyt täysosumia. Ensi viikolla pelissä on tarjolla 31 miljoonan euron potti.

Niinistö, Marin ja THL saavat koronaviestinnästä puhtaat paperit

Koronaviestinnästä saavat eniten kiitosta tasavallan presidentti Sauli Niinistö (69 % erittäin tai melko hyvä arvosana) ja pääministeri Sanna Marin (67 %), käy ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön kansalaistutkimuksesta. Enemmistö kansasta antaa hyvän arvion myös THL:n edustajille (61 %) ja maan hallitukselle kokonaisuutena (57 %).

Elomaa: Koirien terveyden kustannuksella pyörivä rodunjalostus saatava loppumaan

Koirien rodunjalostuksesta käydään kiivasta keskustelua. Kolmannen kauden kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaan (ps.) mielestä eläinten terveydelle haitalliseen rodunjalostukseen tulisi puuttua tiukemmin lainsäädännön keinoin. Monet koirarodut kärsivät vakavista terveyshaitoista, kuten hengenahdistuksesta ja raajojen kehityshäiriöistä liiallisen jalostuksen seurauksena.

Veneiden nosto ja kuljettaminen aiheuttaa vahinkoja syksyllä

Vakuutusyhtiöiden tietoon tulee joka syksy veneiden nostossa ja kuljetuksessa sattuneita vahinkoja.

Veneilykauden päätös on tuonut trailerit, nosturit ja veneiden huoltajat satamiin ja rannoille. Vakuutusyhtiöiden tietoon tulee joka syksy veneiden nostossa ja kuljetuksessa sattuneita vahinkoja.

Turku saa uuden kirjatapahtuman

Turussa järjestetään uusi kolmipäiväinen kirjanmyyntitapahtuma 2.–4. lokakuuta. Vanhojen kirjojen myyjät ja ystävät täyttävät Seurakuntien toimitalon pääsalin Eerikinkadun alkupäässä.

Urheilu

Rytmisen voimistelun SM-kulta Elisabeth Jamilille

Elisabeth Jamil.

Rytmisen voimistelun SM-kilpailut käynnistyivät lauantaina. Turussa naisten ja nuorten neliotteluiden parissa. Tänä vuonna Suomen mestariksi voimisteli Elisabeth Jamil (Imatran Voimistelijat) yhteispisteillä 69,300. Jamil voitti naisten neliottelun SM-kultaa jopa 7,683 pisteen erolla seuraavaksi parhaaseen voimistelijaan.

Aika oli sopiva Matti Nuutisen paluulle Ura Basketiin

Ura Basketin nuori joukkue saa Matti Nuutisesta monipuolisen johtohahmon.

Ura Basketin edustusjoukkueen joukkueenjohtaja Mikko Granströmin ei tarvitse peitellä tyytyväisyyttään, kun seura on allekirjoittanut kolmevuotisen sopimuksen Matti Nuutisen kanssa. Suomen koripallomaajoukkueen viime vuosien runkoon kuuluneen oman kasvatin kotiuttaminen vetää suun muikeaksi.

José Riveiro jatkaa Interin päävalmentajana myös ensi kaudella

José Riveiro.

Inter on solminut ensi kauden kattavan jatkosopimuksen päävalmentaja José Riveiron kanssa. Myös hänen valmennustiimissään tällä kaudella toimineet apuvalmentaja Sergio Almenara ja fysiikkavalmentaja Michel Bellver ovat tehneet jatkosopimukset samalle ajalle.

Kankaisten Golfin jäsenmäärä ennätyslukemissa

Kankaisten Golfin jäsenmäärä kasvoi suhteellisti eniten junioreissa. Sekä pojissa että tytöissä kasvu oli 30 prosenttia.

Suomen Golfliitto on julkaissut seurojen viralliset jäsenmäärät kauden 2020 osalta. Kankaisten Golfin kauden 2020 virallinen jäsenmäärä on 1 791, kun se vuosi sitten oli 1 534. Kasvua edelliseen vuoteen siis lähes 17 prosenttia. Koko Suomen golfseurojen yhteenlaskettu jäsenmäärä on 148 190. Se kasvoi 7 962 pelaajalla, eli lähes kuudella prosenttia.

Åboraakkeli: Tepsin tasonmittaus tamperelaisittain

Janne Kainulainen.

TPS nostettiin monissa ennakkokaavailuissa yhdeksi miesten F-liigan suurista suosikeista yhdessä viime vuosina salibandykenttiä hallinneen Tampereen Classicin ohella.

Otteluanalyysi: Maalivahti Murray pysäytti Interin nollaan

Inter jäi ilman maaleja myös Honkaa vastaan.

Riittävästi tilanteita, ei maalia. Tämä oli Interin kohtalona jalkapalloilun Veikkausliigan kamppailussa Honkaa vastaan Kupittaalla. Peli päättyi maalittomaan tasapeliin. Inter säilytti asemansa sarjan kolmosena, mutta Honka vaanii pinnan päässä ja kärki uhkaa karata. Eroa Helsingin Jalkapalloklubiin ja Kuopion Palloseuraan on kuusi pistettä, mutta Inter on pelannut ottelun enemmän kuin HJK ja kaksi ottelua enemmän kuin KuPS.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.