KaaPolle uusi valmennustrio ensi kaudeksi

Kaarinan Poikien lippulaivan, jalkapalloilun Kakkosessa pelaavan miesten edustusjoukkueen, valmennus vaihtuu kaudelle 2021. Lippulaivan peräsimeen joukkueen pääkäskyttäjäksi palaa kaikille kaapolaisille tuttu Pasi ”Pate” Läpinen. Rinnalleen hän saa kovan kaksikon, kun Esa ”Nipa” Nieminen ja Thomas ”Tumppi” Lagerroos liittyvät valmennusryhmään.

– Jo kauden 2020 sopimuksia solmittaessa nykyinen valmennuskaksikko KivikoskiSirèn ilmoittivat, että kuluva kausi tulee olemaan tällä havaa heille viimeinen KaaPon edustusjoukkueessa. Uutta valmennusryhmää on siis ehditty etsiä jo hyvän aikaa ja useita ehdokkaita on tehtävään haastateltu. Nyt julkaistava ryhmä tulee varmasti ohjaamaan joukkuetta hyvään suuntaan, alustaa puheenjohtaja Olli Tuominen seuran kotisivuilla.

Päävalmentaja Läpinen on pitkän linjan KaaPolainen, joka on valmentajaurallaan ehtinyt valmentaa KaaPossa niin C-, B- ja A-junioireita kuin edustusjoukkuettakin. Lisäksi valmennuskokemusta on kertynyt TPS:n riveissä niin junioreissa kuin Naisten liigassa. Millä mielin mies siis palaa Kaarinan ylpeyden käskyttäjäksi?

– On erittäin suuri kunnia palata edustusjoukkueen päävalmentajaksi. Olen tehtävästä innoissani monestakin syystä. Seura voi hyvin ja syke on korkealla. Uusi upea KaaPo-talo tuo lisää resurssia ja mahdollisuuksia tehdä seuratyötä entistä laadukkaammin, Läpinen kommentoi uutta pestiään.

– Edustusjoukkuetta on valmennettu viime vuodet hyvin. Valmennuskaksikko Kivikoski–Sirén on tehnyt hyvää työtä ja tuonut joukkueeseen lisää monipuolisuutta ja urheilullisuutta. Pelaajisto on paitsi kunnossa, myös hyvässä iässä ja seuran omista nuorista on kasvamassa pikkuhiljaa uusia haastajia. Kaiken kaikkiaan edustusjoukkueen toiminta on hyvässä mallissa ja tähän liikkuvaan junaan on erittäin mieluisaa hypätä mukaan, hän jatkaa.

Pitkä on valmennuskokemus myös Lagerroosilla ja Niemisellä. Molemmilla miehillä on kokemusta niin juniorivalmennuksesta kuin myös aikuisten valmentamisesta pääasiassa Kakkosessa ja Kolmosessa. Lisäksi joukkueen valmennusryhmässä jatkavat fysioterapeutti Michael Oliphant ja maalivahtivalmentaja Veli-Matti Vuorio.

– Saan valmennusryhmääni kovia tekijöitä, joiden vahvuudet täydentävät toinen toisiaan. ”Tumppi” ja ”Nipa” ovat kokeneita jalkapallomiehiä, joiden tietotaito on korkealla tasolla. ”Mike” Oliphant fysioterapeuttina ja ”Vellu” Vuorio maalivahtivalmentajana täyttävät muut tärkeät ruudut. Nykypäivän valmennus on kaikilta osin tiimityötä, jossa osista muodostetaan toimiva kokonaisuus. Sen kokonaisuuden rakentaminen on minun vastuullani ja tulen tekemään kaikkeni, että seuran lippulaiva pärjää jatkossakin hyvin. Joukkueen taustaryhmän merkitys on myös erittäin suuri, Läpinen pohtii.

Nieminen ja Lagerroos tuntevat KaaPon menestyneenä kasvattajaseurana. Molemmat odottavat uutta valmentajapestiään uudessa seurassa innolla.

– Todella mielenkiintoinen haaste saada pitkästä aikaa hypätä aikuisten futiksen pariin, jossa on kuitenkin erilaista työskennellä verrattuna junnufutikseen. Minulla on erittäin odottava fiilis nähdä joukkue ja pelaajat tällaisessa seurassa, joka varmasti kuuluu parhaimpien joukkoon Kakkosessa Suomessa. KaaPo on viimeiset vuodet todella nostanut päätään Turun alueella ja koen, että voimme vielä kehittää seuraa ihan pienemmistä pelureista aina edustusjoukkueeseen asti. Sen eteen olen valmis pistämään kaikkeni likoon, lupailee Lagerroos.

Runoilijanakin tunnettu Nieminen on ajatuksissaan astetta filosofisempi.

– Jalkapallo on ollut minulle sydämen ja intohimon asia jo yli 45 vuoden ajan tai oikeastaan niin kauan kuin kykenen muistamaan. Ihan viimeisten vuosien aikana on jo ehtinyt miettiä, löytyykö vielä sellaista paikkaa, yhteisöä, tehtävää, jossa asiat olisivat niin, että olisi mahdollista antaa itsestään kaikki lajille, seuralle, pelaajille ja koko yhteisölle, koska oikeastaan mikään puolinainen ei minua enää ole kiinnostanut eikä innostanut. Niinhän meille ihmisille, jotka kuljemme silmät ja sydämet avoinna, sitten tapahtuu, että kun me sitä vähiten odotamme, sellainen tuleekin seuraavan kulman takana vastaan ja yksi puhelinsoitto muuttaa kaiken, Nieminen aloittaa tarinansa.

– Lajissa pitkään mukana olleena, olen viime vuosina ihastellen sivusta seurannut, miten KaaPo on seurana pieni palanen kerrallaan kehittänyt toimintaansa esimerkillisellä tavalla, miten koko yhteisö on innokkuudellaan ja sitoutumisellaan osoittanut kaikille, mikä merkitys meille jokaiselle on se, että olemme osa jotain yhteistä ja lämmintä. Seuran edustusjoukkue, sen taustahenkilöt ja pelaajat ovat taas monellakin tavalla olleet loistavana keulakuvana ja esimerkkinä koko lajille, Kaarinan kaupungille, seuralle ja sen koko yhteisölle.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Bergqvist: Kielen tärkeyttä terveydenhuollossa ei ymmärretä

RKP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sandra Bergqvist korosti RKP: n puoluepäivänä lauantaina pitämässään puheessa, että toimivan ruotsinkielisen hoidon saamiseksi tarvitaan resursseja, tietoa ja rakennetta.

Rytmisen voimistelun SM-kulta Elisabeth Jamilille

Elisabeth Jamil.

Rytmisen voimistelun SM-kilpailut käynnistyivät lauantaina. Turussa naisten ja nuorten neliotteluiden parissa. Tänä vuonna Suomen mestariksi voimisteli Elisabeth Jamil (Imatran Voimistelijat) yhteispisteillä 69,300. Jamil voitti naisten neliottelun SM-kultaa jopa 7,683 pisteen erolla seuraavaksi parhaaseen voimistelijaan.

Lindén: Kokoomus vieraantunut terveydenhuollon henkilöstön arjesta

SDP:n kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen ja HUS:n entinen toimitusjohtaja Aki Lindén kummeksuu, kuinka vieraantunut kokoomus on terveydenhuollon henkilöstön arjesta.

Katupuiden hoitoleikkaus sulkee ajokaistan Satakunnantiellä

Puiden hoitoleikkaus jatkuu Satakunnantiellä Yrjänänkadun ja Markulantien välillä maanantaista perjantaihin asti.

Loton potti nousee viiteen miljoonaan euroon

Loton kierroksen 39/2020 arvonnassa ei löytynyt täysosumia, joten ensi viikolla potissa on viiteen miljoonaa euroa.

Terveisiä Raision kaupungille

Haunisten allas Raisiossa.

Raision kaupungin keskustassa on Raision seurakunta. Seurakunta on ainoa, joka jakaa ruoka-apua raisiolaisille. Vähävaraiset nuoret, työttömät ja eläkeläiset saavat ainoastaan seurakunnalta ruoka-apua ja vaateapua, seurakunta maksaa myös vähävaraisten laskuja.

Koronalla ei vaikutusta kirkosta eroamiseen

Eroakirkosta.fi-palvelun 17 toimintavuoden aikana valtionkirkot on jättänyt sivuston kautta 750 000 suomalaista. Evankelis-luterllaisen kirkon jäsenmäärä on vähentynyt näiden 17 vuoden aikana 650 000 jäsenellä, kastamisesta ja kirkkoon liittymisistä huolimatta. Prosentuaalisesti kirkon jäsenmäärä on pudonnut yli 15 prosenttiyksikköä, ja on nyt noin 68 prosenttia.

Turkulainen Janina Arola Vuoden kirjanpitäjä

Janina Arola.

Taloushallinnon ammattilaisten kollegoilleen myöntämä Vuoden kirjanpitäjä -tunnustus annettiin kahdelle kirjanpitäjälle, turkulaiselle Janina Arolalle ja helsinkiläiselle Helena Hoville . Tunnustus jaettiin perjantaina virtuaalisesti järjestetyssä Accountor Finagon Tilitoimistopäivässä.

Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistysten palveluissa ennätysmäärä avunhakijoita

75 vuotta täyttäneen Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistysten palveluissa on apua tarvitsevia perheitä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Liitossa autetaan vuodessa yli 16 000 ihmistä, joista lapsia on 5 500. Määrä on kasvanut yli kolmanneksella viimeisen viiden vuoden aikana.

Suurmarkkinoilla mukana yrittäjiä 25 maasta

Kansainväliset suurmarkkinat järjestetään nyt lokakuun alussa.

TMK Tori- ja markkinakaupan palvelukeskus järjestää elo–lokakuussa turvallisuustoimenpiteitä noudattaen yhdeksän kaupunkia käsittävän Suurmarkkinakiertueen. Samassa kokonaisuudessa ovat Kansainväliset ja Suomalaiset Suurmarkkinat.

Koronan rajoitustoimet hyydyttivät monet sosiaalihuollon palvelut, erityisesti asunnottomat kärsivät

Moni työikäinen jäi koronaepidemian aikana viime keväänä ilman tarvitsemiaan sosiaalihuollon palveluita. Erityisen heikosti palveluita saivat ne, jotka ovat muutenkin heikoimmassa asemassa, selviää THL:n julkaisemasta katsauksesta.

Onnenonkija-elokuvan ulkoilmanäytöksessä noin 500 katsojapaikkaa

Onnenonkija-elokuva esitetään Paavo Nurmen stadionilla 10. lokakuuta.

Elokuvapäivä 10. lokakuuta tuo jälleen Turussa kuvatun elokuvan ulkoilmaelokuvanäytökseen turkulaisille tutulle maamerkille. Tänä syksynä katsotaan romanttinen komedia Onnenonkija Paavo Nurmi stadionin katetussa katsomossa. Näytöksen avaa elokuvan tähti Olavi Uusivirta . Maksuttomia katsomopaikkoja aletaan pian jakaa Elokuvapäivän kanavissa.

Aika oli sopiva Matti Nuutisen paluulle Ura Basketiin

Ura Basketin nuori joukkue saa Matti Nuutisesta monipuolisen johtohahmon.

Ura Basketin edustusjoukkueen joukkueenjohtaja Mikko Granströmin ei tarvitse peitellä tyytyväisyyttään, kun seura on allekirjoittanut kolmevuotisen sopimuksen Matti Nuutisen kanssa. Suomen koripallomaajoukkueen viime vuosien runkoon kuuluneen oman kasvatin kotiuttaminen vetää suun muikeaksi.

Eurojackpotin potti nousee 31 miljoonaan euroon

Eurojackpotin kierroksen 39/2020 arvonnassa ei löytynyt täysosumia. Ensi viikolla pelissä on tarjolla 31 miljoonan euron potti.

Niinistö, Marin ja THL saavat koronaviestinnästä puhtaat paperit

Koronaviestinnästä saavat eniten kiitosta tasavallan presidentti Sauli Niinistö (69 % erittäin tai melko hyvä arvosana) ja pääministeri Sanna Marin (67 %), käy ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön kansalaistutkimuksesta. Enemmistö kansasta antaa hyvän arvion myös THL:n edustajille (61 %) ja maan hallitukselle kokonaisuutena (57 %).

Elomaa: Koirien terveyden kustannuksella pyörivä rodunjalostus saatava loppumaan

Koirien rodunjalostuksesta käydään kiivasta keskustelua. Kolmannen kauden kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaan (ps.) mielestä eläinten terveydelle haitalliseen rodunjalostukseen tulisi puuttua tiukemmin lainsäädännön keinoin. Monet koirarodut kärsivät vakavista terveyshaitoista, kuten hengenahdistuksesta ja raajojen kehityshäiriöistä liiallisen jalostuksen seurauksena.

Veneiden nosto ja kuljettaminen aiheuttaa vahinkoja syksyllä

Vakuutusyhtiöiden tietoon tulee joka syksy veneiden nostossa ja kuljetuksessa sattuneita vahinkoja.

Veneilykauden päätös on tuonut trailerit, nosturit ja veneiden huoltajat satamiin ja rannoille. Vakuutusyhtiöiden tietoon tulee joka syksy veneiden nostossa ja kuljetuksessa sattuneita vahinkoja.

Turku saa uuden kirjatapahtuman

Turussa järjestetään uusi kolmipäiväinen kirjanmyyntitapahtuma 2.–4. lokakuuta. Vanhojen kirjojen myyjät ja ystävät täyttävät Seurakuntien toimitalon pääsalin Eerikinkadun alkupäässä.

Urheilu

Rytmisen voimistelun SM-kulta Elisabeth Jamilille

Elisabeth Jamil.

Rytmisen voimistelun SM-kilpailut käynnistyivät lauantaina. Turussa naisten ja nuorten neliotteluiden parissa. Tänä vuonna Suomen mestariksi voimisteli Elisabeth Jamil (Imatran Voimistelijat) yhteispisteillä 69,300. Jamil voitti naisten neliottelun SM-kultaa jopa 7,683 pisteen erolla seuraavaksi parhaaseen voimistelijaan.

Aika oli sopiva Matti Nuutisen paluulle Ura Basketiin

Ura Basketin nuori joukkue saa Matti Nuutisesta monipuolisen johtohahmon.

Ura Basketin edustusjoukkueen joukkueenjohtaja Mikko Granströmin ei tarvitse peitellä tyytyväisyyttään, kun seura on allekirjoittanut kolmevuotisen sopimuksen Matti Nuutisen kanssa. Suomen koripallomaajoukkueen viime vuosien runkoon kuuluneen oman kasvatin kotiuttaminen vetää suun muikeaksi.

José Riveiro jatkaa Interin päävalmentajana myös ensi kaudella

José Riveiro.

Inter on solminut ensi kauden kattavan jatkosopimuksen päävalmentaja José Riveiron kanssa. Myös hänen valmennustiimissään tällä kaudella toimineet apuvalmentaja Sergio Almenara ja fysiikkavalmentaja Michel Bellver ovat tehneet jatkosopimukset samalle ajalle.

Kankaisten Golfin jäsenmäärä ennätyslukemissa

Kankaisten Golfin jäsenmäärä kasvoi suhteellisti eniten junioreissa. Sekä pojissa että tytöissä kasvu oli 30 prosenttia.

Suomen Golfliitto on julkaissut seurojen viralliset jäsenmäärät kauden 2020 osalta. Kankaisten Golfin kauden 2020 virallinen jäsenmäärä on 1 791, kun se vuosi sitten oli 1 534. Kasvua edelliseen vuoteen siis lähes 17 prosenttia. Koko Suomen golfseurojen yhteenlaskettu jäsenmäärä on 148 190. Se kasvoi 7 962 pelaajalla, eli lähes kuudella prosenttia.

Åboraakkeli: Tepsin tasonmittaus tamperelaisittain

Janne Kainulainen.

TPS nostettiin monissa ennakkokaavailuissa yhdeksi miesten F-liigan suurista suosikeista yhdessä viime vuosina salibandykenttiä hallinneen Tampereen Classicin ohella.

Otteluanalyysi: Maalivahti Murray pysäytti Interin nollaan

Inter jäi ilman maaleja myös Honkaa vastaan.

Riittävästi tilanteita, ei maalia. Tämä oli Interin kohtalona jalkapalloilun Veikkausliigan kamppailussa Honkaa vastaan Kupittaalla. Peli päättyi maalittomaan tasapeliin. Inter säilytti asemansa sarjan kolmosena, mutta Honka vaanii pinnan päässä ja kärki uhkaa karata. Eroa Helsingin Jalkapalloklubiin ja Kuopion Palloseuraan on kuusi pistettä, mutta Inter on pelannut ottelun enemmän kuin HJK ja kaksi ottelua enemmän kuin KuPS.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.