Otteluanalyysi: Interin kotikunto kestää, nyt kärsijänä SJK

Juuso Hämäläinen oli kovan onnen pelaaja. Hän kolhi itseään pahannäköisesti kahdesti, mutta pystyi jatkamaan pelin loppuun. Juuso Hämäläinen oli kovan onnen pelaaja. Hän kolhi itseään pahannäköisesti kahdesti, mutta pystyi jatkamaan pelin loppuun. Kuva: Ari-Matti Ruuska

Interin kova tuloskunto kestää kotikentällä. Nyt kärsijänä oli Seinäjoen Jalkapallokerho SJK, joka poistui Kupittaan viheriöltä 2-0-tappio niskassaan. SJK avusti Interin maalinteossa molemmilla kerroilla. Ensin Matias Ojalan vapari kääntyi Emmanuel Ledesman päästä komeasti oman maalin yläkulmaan. Ottelun loppuhetkillä SJK:n painostaessa Matias Vainionpää syötti Joonas Sundmanille, joka palautti pallon huolimattomasti. Timo Furuholm pääsi väliin ja karkumatkalle, joka päättyi maaliin.

HJK jatkaa Veikkausliigan kärjessä. Inter on yhtä selvä sarjakakkonen. Inter on kerännyt yhdeksästä ottelusta seitsemän voittoa ja 21 pistettä. Eroa HIFK:hon on jo seitsemän pistettä. Helsinkiläiset ovat tosin pelanneet kaksi ottelua vähemmän kuin Inter.

Inter-SJK 2-0 (0-0)

Maalit: 64. Emmanuel Ledesma, oma maali 1-0, 90. Timo Furuholm 2-0.

Yleisöä: 1 253.

Kentän kunkku: Matias Ojala, Inter. Ojala on Interin yleismies Jantunen. Hänet voi heittää sille pelipaikalle, jolla tarvitaan hyvää miestä. Ojala tekee sen mitä valmentaja pyytää, puolustaa ja hyökkää, mitä milloinkin tarvitaan. Tällä hetkellä hyvää miestä tarvitaan milloin missäkin, sillä rinki on kapea ja miestä putoaa koko ajan sairaslistalle. Interin avausosuma syntyi Ojalan vapaapotkusta. Hän hääräsi muutoinkin tehokkaasti laajalla säteellä.

Illan erikoisuus: Rajoituksista on luovuttu. Yleisöennätystä ei siitä huolimatta tehty. IFK Mariehamn veti 30 katsojaa enemmän. Väki on yhä varovaista, varmaan syystäkin. Tästä se lähtee.

Matsin surkeinta: Inter kärsi jälleen kolhuista. Aleksi Paananen sai tällin ja jouduttiin vaihtamaan kentältä jo 27. peliminuutilla. Kohta perään toppari Juuso Hämäläinen kolhi itseään kaksinkamppailussa ja oli sivussa monta minuuttia. Näytti jo siltä, että hänetkin joudutaan vaihtamaan kentältä. Hän kuitenkin pelasi peliin, mutta Interin ote herpaantui hetkeksi kolhujen takia. Toisella jaksolla Hämäläinen kolautti päänsä Gustaf Backalidenin kanssa ja molempia paikkailtiin tovi. Hämäläinen pystyi silti jatkamaan. Loukkaantumiset ovat nyt Interin suurin uhka. Miestä on sivussa ja rinki on kapea. Hyvää on se, että joukkue on rakennettu niin, että pelaajakaartista moni pystyy pelaamaan usealla pelipaikalla. Vaikeuksista huolimatta voittoja kertyy silti yhä.

Tuhlaajapoika: Joonas Lepistö, SJK. Lepistö tuli vaihdosta sisään ja sai parhaan tilaisuuden tasoittaa. Pyry Hannola vapautti Lepistön, joka kuitenkin horjahti ratkaisevalla hetkellä ja ulkosyrjäsijoitus lipsahti avopaikasta ohi maalin.

Kuka pääsi helpoimmalla?: Helpolla ei päässyt kukaan, sillä lämmin ilta puristi mehut yhdestä jos toisestakin. Monella jalka kramppasi pelin lopussa.

Mitä sanottiin?

Jani Honkavaara, SJK: Periaatteessa ihan ok peli, mutta hävittiin 2-0. Vähän ristiriitaiset fiilikset. Ekalla puoliajalla Inter oli parempi. Toinen puoliaika oli mielestäni meidän, mutta vähän harmittaa se tarpeeton oma maali. Saatiin yksi tosi hyvä tontti. Toinen maali oli yhtä hölmö, mutta se oli siinä vaiheessa jo kosmetiikkaa. Hölmöt maalit ratkaisivat. Ihan riittävästi luodaan paikkoja, mutta vähän sellainen viimeinen uskallus puuttuu. Ei ole saatu palloa pussiin, ehkä se vähän vaikuttaa.

Jose Riveiro, Inter: Tosi hyvä alku. Joukkueen olisi pitänyt johtaa 15-20 minuutin jälkeen. Oli pari, kolme selvää maalipaikkaa. Hallitsimme peliä. Sitten tuli pari kolhua, kuten tavallista, ja jouduimme muuttamaan paria juttua. Joukkue aloitti toisen puoliajan hyvin. SJK teki oman maalin, joka kai lasketaan myös. Joukkue oli väsynyt. Pelasimme juuri (maanantaina) Kuopiossa ja palasimme tiistaina aamulla kuudelta todella pitkän reissun jälkeen. Ei ollut kovin paljon aikaa valmistautua. Tiesimme, että pelin lopusta tulee hankala. Siksi oli tärkeää saada johtomaali. Meillä on viikolla harjoituksissa 12-13 kenttäpelaajaa. En voi pyytää pelaajilta enempää. Sitoutumisen taso ja intohimo on huippuluokkaa. Olen erittäin ylpeä pojista.

Analyysi: Inter aloitti pelin räväkästi. Korkea prässi tuotti tulosta ja hyvä paikka luotiin jo 4. minuutilla. Martti Haukioja pääsi ampumaan, mutta pallo sujahti pakin ja maalivahti Jesse Östin jalan kautta ylärimaan ja siitä yli maalin. Inter vei peliä, mutta loukkaantumiset sekoittivat kotijoukkueen rytmiä. Paananen joutui jättämään kentän ja Noah Nurmi juoksi hänen tilalleen keskikentälle. Hämäläistäkin paikkailtiin tovi. Inter pelasi vajaana ja SJK pääsi mukaan peliin.

Toiselle jaksolle Inter tuli taas ryminällä. SJK:n pakit sortuivat prässissä virheisiin eikä vierailijoiden hyökkäys noussut. Maali syntyi ehkä onnekkaastikin keskialueen vaparista, kun Ojalan keskitys kääntyi Ledesman päästä omaan maaliin.

Maali syntyi erikoiseen saumaan, sillä SJK oli tekemässä kolmea vaihtoa. Koko kärkikolmikko vaihdettiin ja suihkuun pääsi myös maalintekijä Ledesma. SJK sai vaihdoista lisää puhtia ja pallonhallinnan. Keskikentän Hannola oli SJK:n pelin avainmies. Inter kesti kuitenkin lopun paineen ja pääsi lopussa tekemään toisen maalin.

SJK sortui omiin virheisiinsä. Se pyöritti palloa hyvin, mutta murtautuminen ei ottanut onnistuakseen. Muutama maalipaikka silläkin kuitenkin oli.

Inter oli selvästi parempi ja terävämpi molempien puoliskojen alussa. Peli kuitenkin hajosi jaksojen loppua kohti, joten täysin tasapainoinen esitys ei ollut. Yhtä kaikki, tulokset ovat komeita. Inter voittaa, vaikka peli ei iha nuottien mukaan kulkisikaan. Se on menestyvän joukkueen merkki. Kotisaldo on toistaiseksi rikkumaton, pelkkiä voittoja.

Hyvin uurastanut Lassi Järvenpää pelasi sadannen liigaottelunsa. Nuori Jasper Yrjas pelasi toisen liigaottelunsa.

Inter (4-3-3): Henrik Moisander; Martti Haukioja, Juuso Hämäläinen, Rick Ketting, Lassi Järvenpää; Aleksi Paananen (27. Noah Nurmi), Alejandro Sanz, Matias Ojala; Taiki Kagayama, Timo Furuholm (90. Juho Hyvärinen), Benjamin Källman (79. Jasper Yrjas).

SJK (3-5-2): Jesse Öst; Matias Vainionpää, Ville Tikkanen (82. Joonas Sundman), Nikko Boxall; Rodrigo Arciero (75. Robin Sid), Pyry Hannola, Nooa Laine, Emmanuel Ledesma (65. Joonas Lepistö), Niko Markkula; Jake Jervis (65. Tuco), Gustaf Backaliden (65. Denys Oliinik).

Erotuomari: Oliver Reitala.

Varoitukset: Sanz, Järvenpää, Furuholm ja Moisander, Inter.

Lasse Virtanen

Viemäri- ja vesijohtotyö sulkee ajokaistan Sairashuoneenkadulla

Viemäri- ja vesijohtotyötä tehdään Sairashuoneenkatu 14:n kohdalla 2.-13. elokuuta. Yksi ajokaista on pois käytöstä.

Saijan koti keräsi kehuja Instagramissa, mutta kaunis sänky ei ollutkaan hyvä nukkua – halpajäljitelmät tulevat kalliiksi näistä syistä

Saija Vainio osti ensin halvan kopion, mutta vasta aito Tempur toi kunnon yöunet. COCONUTWHITEB

Esimerkkitapaus: Tempur-jäljitelmään haksahtaminen huononsi unen laatua, mikä lopulta johti tuplahankintoihin.

Lotossa yksi täysosuma

Loton kierroksen 30/2021 arvonnassa löytyi yksi ainoa täysosuma. Heinäkuun viimeisen päivän arvonta toi mikkeliläiselle nettipelaajalle 3,6 miljoonaa euroa.

Kysymyksiä Turun päättäjille

Kirjoittaja ihmettelee, mikseivät asukkaavat pääse suoraan valitsemaan pormestaria.

Nyt olisi korkea aika tulevan pormestarina ja kaupunginhallituksen henkilöiden alkaa miettiä järjellä mihin rahoja levitellä ja mitkä asiat ovat tärkeitä: vanhusten, lasten, nuorten, sairaiden, työttömien ja syrjäytyneiden asiat. Olisiko syytä unohtaa raitiovaunut, turhat sillat, ”hupitalot” ynnä muut vähemmän tärkeät hankkeet. Olisiko hyvä aloittaa aikaa parempaa?

Tapahtumatakuuta myönnetty lähes 73 miljoonaa euroa

Tapahtumatakuuta on myönnetty lähes 73 miljoonaa euroa. Tapahtumatakuun hakuaikaa on jäljellä vielä kuukausi. Hakuaika päättyy 31. elokuuta kello 16:15. Takuuta haetaan sähköisesti Valtiokonttorin verkkosivulla.

Suomen ainoa parkourfestivaali järjestetään Turussa

Parkouriin kuuluu hyppimistä, juoksemista, kiipeilyä ja tasapainoilua. Ville Leppänen (vas.) ja Joonas Palsio ovat suorittamassa usean eri liikkeen haastetta.

Suomen ainoa parkourfestivaali Sivistymättömät järjestetään 6.–8. elokuuta Turussa. Kolmipäiväisen festivaalin ohjelma koostuu erilaisista parkouraiheisista ohjelmanumeroista, jotka ovat lajin harrastajien itse toteuttamia. Ohjelmisto on julkaistu kokonaisuudessaan festivaalin nettisivuilla www.sivistymattomat.fi.

Eurojackpotissa jahdataan seuraavaksi 72 miljoonaa euroa, Suomeen kaksi yli 400 000 euron voittoa

Eurojackpotista ei löytynyt kierroksella 30/2021 yhtään täysosumaa. Ensi viikolla potissa on noin 72 miljoonaa euroa.

Paratiisi löytyi Metsolasta

Arttu, Teija ja Joni Hakula viihtyvät Metsolan tilalla kuin kotonaan. Perheeseen kuuluu myös 18-vuotias tytär.

Hakulan perhe remontoi satavuotiaan talon vapaa-ajan asunnoksi

Enemmistö tyytyväinen demokratiaan kotikunnassa

Enemmistön (61 %) mielestä ”demokratia toimii kaiken kaikkiaan kotikunnassani hyvin”. Vain neljännes (26 %) kiistää väitteen, käy ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön kansalaistutkimuksesta. Tyytyväisyys kuntademokratian toimivuuteen on säilynyt muuttumattomana vuodesta 2017 (60 % -> 61 %).

Maksimissaan huvin vuoksi

Koetaanko rentoutuminen laiskuutena ja saamattomuutena?

Kesälomalla tai kesällä iskee pakottava tarve tehdä ja kokea asioita, jotta kesä olisi onnistunut. Yleensä neuvotaan vaihtamaan ihan fyysisesti maisemaa, sillä uusi ympäristö vie ajatukset arjesta ja auttaa mieltä irrottautumaan rutiineista.

Ennakointi ja maltti auttavat ohittamaan traktorin

Traktorit ja puimurit ovat yleensä siirtymässä toisesta työkohteesta toiseen ja ovat maantiellä vain pienen hetken.

Traktorit ja muut maataloustyökoneet ovat nyt liikenteessä. Liikenneturva muistuttaa, että traktorit ja puimurit ovat yleensä siirtymässä toisesta työkohteesta toiseen ja ovat maantiellä vain pienen hetken. Ohitukseen lähteminen saattaa olla täysin turhaa ja vaarantaa liikenneturvallisuuden.

Koronatartuntojen määrä nopeassa kasvussa Turussa

Turussa on todettu edeltävän seitsemän vuorokauden aikana 299 koronavirustartuntaa. Turun ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä n. 230/100 000/14 vrk (30.7.). Turun tartunnat ovat voimakkaassa nousussa. Tartunnanjäljitysprosentti edeltävältä kahdelta viikolta on noin 90 prosenttia.

Seilin taidetyöpajoissa pohditaan ihmisen ja muun luonnon pitkää yhteistä historiaa

Seilissä järjestettävissä yhteisöllisissä työpajoissa osallistujat saavat valita itse taidemuodon, joka voi olla esimerkiksi maalaamista, piirtämistä, valokuvausta tai kirjoittamista.

Seilissä 7. elokuuta pidettävissä taidetyöpajoissa pohditaan luonnon arvoja ja merkityksiä sekä ihmisen ja muun luonnon pitkää yhteistä historiaa Seilissä ja luodaan kokemuksista ja havainnoista taidetta.

Lauttarannan tulipalossa tuhoutui neljä lasikuituista moottorivenettä

Neljä lasikuituista moottorivenettä tuhoutui tulipalossa Ramstedtin venetelakalla Hirvensalon Lauttarannassa.

Mynäjoen valuma-alueella aloitetaan vesiensuojelutoimenpiteiden yleissuunnittelu

Yleissuunnitelma-alueen kartta. Valokuvassa Mynäjokea Nihteisissä.

Lounais-Suomen vesiensuojeluyhdistys ry laatii Mynäjoen vesistöalueelle vesiensuojelutoimenpiteiden yleissuunnitelman Varsinais-Suomen ELY-keskuksen toimeksiannosta. Mynäjoen valuma-alue valikoitui kohdealueeksi, sillä siellä ei ole tehty kokonaisvaltaista koko valuma-aluetta kattavaa suunnittelua ja sekä Mynäjoen että Mynälahden vesien tila kaipaavat tilannetta kohentavia toimenpiteitä. Mynäjoen valuma-alue on suurimmaksi osaksi Mynämäen kunnan alueella, mutta osia siitä on Maskun, Nousiaisten ja Pöytyän kunnissa.

Moni eli kädestä suuhun korona-aikanakin, säästäjät panevat säästönsä sijoituksiin

Yli vuoden kestäneen koronapandemian aikana suomalaisten oma talous näyttää pysyneen entisellään. LähiTapiolan teettämässä kyselyssä 49 prosenttia yli tuhannesta vastaajasta kertoi, että heidän oman talouden budjettinsa on pysynyt kutakuinkin tasapainossa rajoitusajoista huolimatta.

Challenge Turku muuttaa liikennejärjestelyjä keskustassa ja ykköstiellä

Challenge Turku -urheilutapahtuma aiheuttaa merkittäviä muutoksia liikenteeseen tulevana viikonloppuna. Tapahtuma aiheuttaa suurta liikennehaittaa keskustan alueella sekä ykköstiellä. Autoilijoiden kehotetaan käyttävän muita ajoreittejä mahdollisuuksien mukaan.

Raision kaupunginvaltuuston kokouksia voi jatkossa seurata suorana netissä

Raisio aloittaa kaupunginvaltuuston kokousten nettilähetykset.

Raisio aloittaa kaupunginvaltuuston kokousten nettilähetykset. Ensimmäinen netissä lähetettävä kokous pidetään maanantaina 9. elokuuta kello 18.

Urheilu

Neljä ensimmäistä kertaa

Kaatosade ei haitannut Interin mestaruusjuhlia kauden 2008 päätteeksi.

Stefan Håkansin Inter on tarjonnut komeita jalkapallohetkiä turkulasille

Puukkokatsomo: Oikea ratkaisu

Mattias Gestranius.

Kova päätös, mutta täysin oikea. Erotuomari Mattias Gestranius on tottunut urallaan koviin päätöksiin. Sellaiseksi voitaneen laskea myös viime sunnuntain Honka-Lahti-ottelun keskeyttäminen. Keskeytyksen syynä oli yleisöstä kuulunut rasistinen huutelu.

Otteluanalyysi: TPS:n kotitaaperrus jatkuu, MP nousi kahdesti tasoihin

Kasper Hämäläinen on TPS:lle tärkeä vahvistus.

TPS:n kotitaaperrus jatkuu. Kauden seitsemäs kotipeli tuotti jälleen vain tasapelin, mikä tarkoitti että kotivoittotili on yhä avaamatta. Mikkelin Palloilijat nousi kahdesti tasoihin ja pisteet jaettiin tuloksella 2-2.

Challenge Turku -triathlon huipentuu puolimatkan SM-kisoihin

Challenge Turku -triathlon huipentuu puolimatkan SM-kisoihin.

Triathlontapahtuma Challenge Turku järjestetään 31.7.–1.8. Turun ja Aurajoen maisemissa jo kuudetta kertaa. Lauantaina kisataan nuorten Suomen Cupin osakilpailu sprint- ja supersprint-matkoilla, ja sunnuntaina kilvoitellaan triathlonin puolimatkan SM-mitaleista. Challenge Turku tarjoaa laadukkaan ja elämyksellisen kilpailun myös laajalle harrastajajoukolle. Tapahtuma järjestetään terveysturvallisesti Clean & Safe Turku -toimintamallin mukaisesti.

Laitahyökkääjä Serge Atakayi siirtyy loppukaudeksi TPS:aan

Serge Atakayi nähtiin Jaron paidassa jo kaudella 2015. Vastassa on Interin Egzon Belica.

Laitahyökkääjä Serge Atakayi siirtyy loppukaudeksi Miesten Ykköseen ja TPS:n paitaan. Hän siirtyy Turkuun SJK:sta loppukauden kattavalla lainasopimuksella. Atakayi on kotoisin alun perin Kongon demokraattista tasavallasta, mutta hän sai Suomen kansalaisuuden jo vuonna 2016. 22-vuotias Atakayi edusti vuodet 2016–19 Glasgow Rangersia.

Samoojan urakka alkaa

Kalle Samooja.

Turkulaisgolfari Kalle Samoojan urakka Tokion olympialaissa alkaa 29. heinäkuuta keskiviikon ja torstain välisenä yönä. 33-vuotiaalle turkulaiselle olympialaiset ovat uran ensimmäiset. Samooja ja toinen suomalaisgolffari Sami Välimäki ovat tulessa loppuviikon aikana aamuyön tunteina.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.