Otteluanalyysi: TPS yhä ilman kotivoittoa

Juri Kinnunen ampui komean vaparimaalin. Juri Kinnunen ampui komean vaparimaalin. Kuva: Lennart Holmberg

TPS on pelannut jalkapalloilun Ykkösessä tällä kaudella jo neljä kotiottelua, mutta kotivoitto on yhä ottamatta. Saldona kotiotteluista on kaksi tappiota ja kaksi tasapeliä. Tuoreimman pettymyksen aiheutti EIF, jota vastaan peli päättyi Kupittaalla 1-1.

TPS meni johtoon Juri Kinnusen unelmavaparilla lähes 30 metristä, mutta EIF kuittasi nopeasti. Jarkko Heimonen lähetti pystypallon TPS:n puolustuslinjan selustaan ja Olli Jakonen iski tasoituksen pienestä kulmasta. Sarja on tasainen, eikä TPS ole kaukana kärjestä, mutta ilman kotivoittoja kärki ei lähesty. Pää on saatava pikaisesti auki.

TPS-EIF 1-1 (0-0)

Maalit: 68. Juri Kinnunen 1-0, 71. Olli Jakonen (Jarkko Heimonen) 1-1.

Yleisöä: 898.

Kentän kunkku: Mehdi El Moutacim, EIF. Maalivahti ei mahtanut mitään Kinnusen komealle vaparille, mutta hän torjui muutoine kaiken. TPS:llä oli maalimahdollisuuksia varsinkin toisella jaksolla, mutta El Moutacim oli aina tiellä. Ihmeitä ei tarvinnut tehdä mutta torjumaan joutui.

Matsin surkeinta: TPS loi riittävästi maalitilanteita voittaakseen, mutta maalinteko tökkii. TPS on tehnyt kahdeksassa ottelussa vain seitsemän maalia. Päästettyjä on saman verran, joten puolustus kyllä pitää riittävän hyvin. Mutta ellei tee maaleja, on vaikea voittaa. Vanha viisaus pätee yhä myös Ykkösessä.

Tuhlaajapoika: Sonny Hilton, TPS. TPS sahasi 77. peliminuutilla näyttävällä syöttösarjalla oivan maalipaikan. Joakim Latonen katkaisi EIF:n puolustuksen purkupallon ja syötti sen suoraan Albion Muzacille. Tämä palautti yhdellä kosketuksella takaisin Latoselle, joka jatkoi sen täysin vapaana olleelle Hiltonille. Hilton oli kahden maalivahti El Moutacimin kanssa, ampui päin. Se oli TPS:n paras tilaisuus mennä johtoon ja voittoon.

Illan erikoisuus: Veljekset vastakkain. EIF juoksutti avauksessa kentälle Olli Jakosen, jonka veli Oskari juoksi vaihdosta kentälle TPS:n paidassa. Petrin poikia molemmat. Turkulaislasien takaa katsottuna väärä Jakonen maalasi, sillä Olli iski vieraiden tasoitusosuman. Pojat ovat kotoisin Salon seudulta, puolivälistä, joten siinä mielessä on luontevaa että riita meni puoliksi.

Kuka pääsi helpoimmalla?: Ottelu pelattiin helteisessä illassa ja se näkyi etenkin ensimmäisellä jaksolla, joka oli varsin laiskaa palloilua. Toisella jaksolla tahti kumma kyllä kiihtyi, vaikka mittari näytti yhä 26 astetta. Varmaa on, että helle puristi mehut joka pelaajasta, eikä kukaan päässyt helpolla.

Mitä sanottiin?:

Jonatan Johansson, TPS: Onneksi sarja on näin tasainen. Kaikki tekevät virheitä ja menettävät pisteitä. Sen takia olemme yhä mukana. Neljä ottelua kotona ja kaksi pistettä. Se ei ole tarpeeksi hyvin. Eka jakso ei ollut hyvä. Prässääminen on tosi vaikeaa tämmöisellä ilmalla. Emme prässänneet riittävän hyvin. En ollut tyytyväinen siihen. Toiselle muutettiin hiukan. Toinen jakso oli mielestäni meiltä hyvä. Saatiin se maali. Drinkkitauolla sanoin pojille, että nyt ne pistävät pitkiä selustaan. Heti tehtiin ihan nappulamainen virhe. Olin tosi pettynyt siihen maaliin. Sonnylla oli hyvä paikka, mutta peli ei ole tarpeeksi hyvää kotona. Tarvittiin unelmamaali, jotta päästiin johtoon. Usko maalintekoon on vähän huonoa. Paikkoja oli tarpeeksi. Maaleja pitäisi ehdottomasti tehdä enemmän. Totta kai olen pettynyt kotipelaamiseen.

Guillem Santesmases, EIF: Onnittelut TPS:lle maalista. Ei voi muuta sanoa. Mutta olen ylpeä joukkueen reaktiosta. Lopputulos on minusta oikeudenmukainen. Toisella jaksolla jouduimme pelaamaan paljon pitkiä palloja ja TPS:lla on vahvat topparit. Puolustimme aika alhaalla mutta joukkueena hyvin.

Analyysi: Kun ei niin ei. TPS:lla oli riittävästi mahdollisuuksia iskeä voittoon tarvittava maalimäärä, mutta siitä homma kiikastaakin tällä kaudella. Etenkin kotikentällä. Joukkue on yhä voitoitta. Sarja on tasainen eikä kärki kaukana, eikä ainakaan tavoittamattomissa, mutta kotona pitäisi voittaa.

Homma kiikastaa erityisesti maalinteosta. Puolustus pitää riittävän hyvin, mutta vastustajien maaliverkko ei ole pullistellut riittävästi alkukauden aikana. Seitsemän maalia kahdeksassa ottelussa ei ole riittävästi. Pahiten se on tökkinyt juuri Kupittaalla. Neljässä pelissä se on tehnyt kolme maalia.

Hyökkäyspelissäkin on kehittämistä, mutta TPS kykenee kyllä luomaan riittävästi maalintekopaikkoja. Niin oli myös raaseporilaisia (tammisaarelaisia) vastaan. Mutta maaleja ei synny.

Ensimmäinen puoliaika oli varsin laiskaa ja tapahtumaköyhää pelailua, mutta toisella alkoi tapahtua. Tilanteita syntyi, niitä oli myös vihreäpaidoilla. Latonen, Hilton ja Samba Benga pääsivät yrittämään, mutta puskut suuntautuivat ohi, laukaukset peitettiin tai torjuttiin. Laukaus joko viipyi tai paikka järjestyi turhan pieneen kulmaan.

Ja tietysti kun TPS:n maalintekokykyä arvostelee, niin tehty maali oli toki toilailun vastakohta, täydellinen kuti. Kinnunen ampui lähes 30 metristä todellinen kaunokaisen osumaksi. Pallo pamahti vasemmasta yläkulmasta tolpan kautta maaliin.

EIF iski kuitenkin heti juomatauon jälkeen. Heimosen pitkä syöttö vapautti laitaan Olli Jakosen, joka eteni ja ampui pienestä kulmasta takakulmaan.

Ykkönen on tasainen. Kuka tahansa voi menettää milloin tahansa pisteitä kenellä tahansa. Se joka saa ensiksi pelinsä kuntoon ja pääsee kiinni voittoputkeen on vahvoilla. TPS:llä on tähän kaikki mahdollisuudet yhä. Puolustus on romuluinen ja boksia puolustetaan hyvin. Kolmen topparin systeemin heikkous on se, että laidoilla on tilaa wingbackien takana, jos sinne osaa pelata. EIF osasi, yhden kerran.

TPS:n murhe on maalinteko. Paikoista on tehtävä paremmalla prosentilla. Tehojen on parannuttava nopeasti, mielellään heti.

TPS (3-4-3): Jere Koponen; Kalle Taimi (83. Oskari Jakonen), Rasmus Holma, Samba Benga; Juri Kinnunen, Jesper Karlsson, Atte Sihvonen, Sonny Hilton; Joakim Latonen, Santeri Pohjolainen (57. Kabamba Kalabatama), Albijon Muzaci (71. Elmo Heinonen).

EIF (3-5-2): Mehdi El Moutacim; William Lindqvist, Tuukka Andberg, Oliver Pettersson; Akseli Ollila (74. André Österholm), Xhevdet Gela (13. Reza Heidari), Stanislav Efimov, Oskari Sallinen, Jarkko Heimonen; Olli Jakonen, Juuso Liukkonen (85. Jakob Gottlieb).

Erotuomari: Mikko Juusola.

Varoitukset: Sihvonen, TPS. Jakonen, Heidari ja Lindqvist, EIF.

Lasse Virtanen

Viemäri- ja vesijohtotyö sulkee ajokaistan Sairashuoneenkadulla

Viemäri- ja vesijohtotyötä tehdään Sairashuoneenkatu 14:n kohdalla 2.-13. elokuuta. Yksi ajokaista on pois käytöstä.

Saijan koti keräsi kehuja Instagramissa, mutta kaunis sänky ei ollutkaan hyvä nukkua – halpajäljitelmät tulevat kalliiksi näistä syistä

Saija Vainio osti ensin halvan kopion, mutta vasta aito Tempur toi kunnon yöunet. COCONUTWHITEB

Esimerkkitapaus: Tempur-jäljitelmään haksahtaminen huononsi unen laatua, mikä lopulta johti tuplahankintoihin.

Lotossa yksi täysosuma

Loton kierroksen 30/2021 arvonnassa löytyi yksi ainoa täysosuma. Heinäkuun viimeisen päivän arvonta toi mikkeliläiselle nettipelaajalle 3,6 miljoonaa euroa.

Kysymyksiä Turun päättäjille

Kirjoittaja ihmettelee, mikseivät asukkaavat pääse suoraan valitsemaan pormestaria.

Nyt olisi korkea aika tulevan pormestarina ja kaupunginhallituksen henkilöiden alkaa miettiä järjellä mihin rahoja levitellä ja mitkä asiat ovat tärkeitä: vanhusten, lasten, nuorten, sairaiden, työttömien ja syrjäytyneiden asiat. Olisiko syytä unohtaa raitiovaunut, turhat sillat, ”hupitalot” ynnä muut vähemmän tärkeät hankkeet. Olisiko hyvä aloittaa aikaa parempaa?

Tapahtumatakuuta myönnetty lähes 73 miljoonaa euroa

Tapahtumatakuuta on myönnetty lähes 73 miljoonaa euroa. Tapahtumatakuun hakuaikaa on jäljellä vielä kuukausi. Hakuaika päättyy 31. elokuuta kello 16:15. Takuuta haetaan sähköisesti Valtiokonttorin verkkosivulla.

Suomen ainoa parkourfestivaali järjestetään Turussa

Parkouriin kuuluu hyppimistä, juoksemista, kiipeilyä ja tasapainoilua. Ville Leppänen (vas.) ja Joonas Palsio ovat suorittamassa usean eri liikkeen haastetta.

Suomen ainoa parkourfestivaali Sivistymättömät järjestetään 6.–8. elokuuta Turussa. Kolmipäiväisen festivaalin ohjelma koostuu erilaisista parkouraiheisista ohjelmanumeroista, jotka ovat lajin harrastajien itse toteuttamia. Ohjelmisto on julkaistu kokonaisuudessaan festivaalin nettisivuilla www.sivistymattomat.fi.

Eurojackpotissa jahdataan seuraavaksi 72 miljoonaa euroa, Suomeen kaksi yli 400 000 euron voittoa

Eurojackpotista ei löytynyt kierroksella 30/2021 yhtään täysosumaa. Ensi viikolla potissa on noin 72 miljoonaa euroa.

Paratiisi löytyi Metsolasta

Arttu, Teija ja Joni Hakula viihtyvät Metsolan tilalla kuin kotonaan. Perheeseen kuuluu myös 18-vuotias tytär.

Hakulan perhe remontoi satavuotiaan talon vapaa-ajan asunnoksi

Enemmistö tyytyväinen demokratiaan kotikunnassa

Enemmistön (61 %) mielestä ”demokratia toimii kaiken kaikkiaan kotikunnassani hyvin”. Vain neljännes (26 %) kiistää väitteen, käy ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön kansalaistutkimuksesta. Tyytyväisyys kuntademokratian toimivuuteen on säilynyt muuttumattomana vuodesta 2017 (60 % -> 61 %).

Maksimissaan huvin vuoksi

Koetaanko rentoutuminen laiskuutena ja saamattomuutena?

Kesälomalla tai kesällä iskee pakottava tarve tehdä ja kokea asioita, jotta kesä olisi onnistunut. Yleensä neuvotaan vaihtamaan ihan fyysisesti maisemaa, sillä uusi ympäristö vie ajatukset arjesta ja auttaa mieltä irrottautumaan rutiineista.

Ennakointi ja maltti auttavat ohittamaan traktorin

Traktorit ja puimurit ovat yleensä siirtymässä toisesta työkohteesta toiseen ja ovat maantiellä vain pienen hetken.

Traktorit ja muut maataloustyökoneet ovat nyt liikenteessä. Liikenneturva muistuttaa, että traktorit ja puimurit ovat yleensä siirtymässä toisesta työkohteesta toiseen ja ovat maantiellä vain pienen hetken. Ohitukseen lähteminen saattaa olla täysin turhaa ja vaarantaa liikenneturvallisuuden.

Koronatartuntojen määrä nopeassa kasvussa Turussa

Turussa on todettu edeltävän seitsemän vuorokauden aikana 299 koronavirustartuntaa. Turun ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä n. 230/100 000/14 vrk (30.7.). Turun tartunnat ovat voimakkaassa nousussa. Tartunnanjäljitysprosentti edeltävältä kahdelta viikolta on noin 90 prosenttia.

Seilin taidetyöpajoissa pohditaan ihmisen ja muun luonnon pitkää yhteistä historiaa

Seilissä järjestettävissä yhteisöllisissä työpajoissa osallistujat saavat valita itse taidemuodon, joka voi olla esimerkiksi maalaamista, piirtämistä, valokuvausta tai kirjoittamista.

Seilissä 7. elokuuta pidettävissä taidetyöpajoissa pohditaan luonnon arvoja ja merkityksiä sekä ihmisen ja muun luonnon pitkää yhteistä historiaa Seilissä ja luodaan kokemuksista ja havainnoista taidetta.

Lauttarannan tulipalossa tuhoutui neljä lasikuituista moottorivenettä

Neljä lasikuituista moottorivenettä tuhoutui tulipalossa Ramstedtin venetelakalla Hirvensalon Lauttarannassa.

Mynäjoen valuma-alueella aloitetaan vesiensuojelutoimenpiteiden yleissuunnittelu

Yleissuunnitelma-alueen kartta. Valokuvassa Mynäjokea Nihteisissä.

Lounais-Suomen vesiensuojeluyhdistys ry laatii Mynäjoen vesistöalueelle vesiensuojelutoimenpiteiden yleissuunnitelman Varsinais-Suomen ELY-keskuksen toimeksiannosta. Mynäjoen valuma-alue valikoitui kohdealueeksi, sillä siellä ei ole tehty kokonaisvaltaista koko valuma-aluetta kattavaa suunnittelua ja sekä Mynäjoen että Mynälahden vesien tila kaipaavat tilannetta kohentavia toimenpiteitä. Mynäjoen valuma-alue on suurimmaksi osaksi Mynämäen kunnan alueella, mutta osia siitä on Maskun, Nousiaisten ja Pöytyän kunnissa.

Moni eli kädestä suuhun korona-aikanakin, säästäjät panevat säästönsä sijoituksiin

Yli vuoden kestäneen koronapandemian aikana suomalaisten oma talous näyttää pysyneen entisellään. LähiTapiolan teettämässä kyselyssä 49 prosenttia yli tuhannesta vastaajasta kertoi, että heidän oman talouden budjettinsa on pysynyt kutakuinkin tasapainossa rajoitusajoista huolimatta.

Challenge Turku muuttaa liikennejärjestelyjä keskustassa ja ykköstiellä

Challenge Turku -urheilutapahtuma aiheuttaa merkittäviä muutoksia liikenteeseen tulevana viikonloppuna. Tapahtuma aiheuttaa suurta liikennehaittaa keskustan alueella sekä ykköstiellä. Autoilijoiden kehotetaan käyttävän muita ajoreittejä mahdollisuuksien mukaan.

Raision kaupunginvaltuuston kokouksia voi jatkossa seurata suorana netissä

Raisio aloittaa kaupunginvaltuuston kokousten nettilähetykset.

Raisio aloittaa kaupunginvaltuuston kokousten nettilähetykset. Ensimmäinen netissä lähetettävä kokous pidetään maanantaina 9. elokuuta kello 18.

Urheilu

Neljä ensimmäistä kertaa

Kaatosade ei haitannut Interin mestaruusjuhlia kauden 2008 päätteeksi.

Stefan Håkansin Inter on tarjonnut komeita jalkapallohetkiä turkulasille

Puukkokatsomo: Oikea ratkaisu

Mattias Gestranius.

Kova päätös, mutta täysin oikea. Erotuomari Mattias Gestranius on tottunut urallaan koviin päätöksiin. Sellaiseksi voitaneen laskea myös viime sunnuntain Honka-Lahti-ottelun keskeyttäminen. Keskeytyksen syynä oli yleisöstä kuulunut rasistinen huutelu.

Otteluanalyysi: TPS:n kotitaaperrus jatkuu, MP nousi kahdesti tasoihin

Kasper Hämäläinen on TPS:lle tärkeä vahvistus.

TPS:n kotitaaperrus jatkuu. Kauden seitsemäs kotipeli tuotti jälleen vain tasapelin, mikä tarkoitti että kotivoittotili on yhä avaamatta. Mikkelin Palloilijat nousi kahdesti tasoihin ja pisteet jaettiin tuloksella 2-2.

Challenge Turku -triathlon huipentuu puolimatkan SM-kisoihin

Challenge Turku -triathlon huipentuu puolimatkan SM-kisoihin.

Triathlontapahtuma Challenge Turku järjestetään 31.7.–1.8. Turun ja Aurajoen maisemissa jo kuudetta kertaa. Lauantaina kisataan nuorten Suomen Cupin osakilpailu sprint- ja supersprint-matkoilla, ja sunnuntaina kilvoitellaan triathlonin puolimatkan SM-mitaleista. Challenge Turku tarjoaa laadukkaan ja elämyksellisen kilpailun myös laajalle harrastajajoukolle. Tapahtuma järjestetään terveysturvallisesti Clean & Safe Turku -toimintamallin mukaisesti.

Laitahyökkääjä Serge Atakayi siirtyy loppukaudeksi TPS:aan

Serge Atakayi nähtiin Jaron paidassa jo kaudella 2015. Vastassa on Interin Egzon Belica.

Laitahyökkääjä Serge Atakayi siirtyy loppukaudeksi Miesten Ykköseen ja TPS:n paitaan. Hän siirtyy Turkuun SJK:sta loppukauden kattavalla lainasopimuksella. Atakayi on kotoisin alun perin Kongon demokraattista tasavallasta, mutta hän sai Suomen kansalaisuuden jo vuonna 2016. 22-vuotias Atakayi edusti vuodet 2016–19 Glasgow Rangersia.

Samoojan urakka alkaa

Kalle Samooja.

Turkulaisgolfari Kalle Samoojan urakka Tokion olympialaissa alkaa 29. heinäkuuta keskiviikon ja torstain välisenä yönä. 33-vuotiaalle turkulaiselle olympialaiset ovat uran ensimmäiset. Samooja ja toinen suomalaisgolffari Sami Välimäki ovat tulessa loppuviikon aikana aamuyön tunteina.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.