Nyt rouskutellaan juureksia
Juureskausi on parhaimmillaan. Viljelijät ovat nostaneet juurekset syksyllä varastoihin hetkellä, jolloin juuresten kuoret olivat riittävästi vahvistuneet ja tallentaneet sisäänsä täyteläisen maun, Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry:stä kerrotaan. Joulua kohti mentäessä maistuvat tutut porkkana, lanttua ja punajuuri, mutta muitakin juureksia kannattaa kokeilla.
Mukulaselleri ja palsternakka tunnetaan liemijuureksina, ja ne sopivat uuniinkin. Myös juuripersilja ja maa-artisokka ovat uunissa paahdettuna yksi maukkaimmista juureksista. Piparjuuri puolestaan maustaa joulukauden kalaruokien kastikkeet raikkaasti. Pikkelöintiin voi valita retiisiä tai retikkaa.
Aamuset-kaupunkimedia (AKM)