Matti ja Teppo vuoden positiivisimmat

Matti ja Teppo Ruohonen. Matti ja Teppo Ruohonen. Kuva: Timo Jerkku

Turun seudun vuoden positiivisimmat henkilöt on palkittu. Turun positiivisimpina palkittiin erottamaton veljesduo Matti ja Teppo Ruohonen. Naantalin positiivisin on kuvataiteilija Kristiina Turtonen ja Naantalin positiivisimman nuoren tittelin vei opiskelija Emma Lähteenmäki.

Kaarinan positiivisimpien tittelit jaettiin tanssija Sami Heleniukselle ja laulaja, tanssija Benjamin Peltoselle. Rymättylästä palkittiin Sipi Lähteenmäki, maanviljelijä, urakoitsija metsä-, puutarha- ja rakennusalalla, ja Raisiosta aktiivinen eläkeläinen Kaija Honka. Lisäksi tilaisuudessa palkittiin ensimmäistä kertaa Turun seudun positiivisin ukrainalainen. Hän on Ruslana Verzhanska.

Veljesduo Matti ja Teppo on varmasti tuttu kaikille turkulaisille. Matti ja Teppo ovat luoneet uraansa jo yli 50 vuotta ja pitkän uransa aikana he ovat tuottaneet yli puolitoista miljoonaa myytyä levyä, saaneet kymmeniä platina- ja kultalevyjä sekä suuren määrän muita tunnustuksia. Huumorintajuisilla veljeksillä onkin tapana sanoa: Matin ja Tepon laji ei ole hevimetallia, se on jalometallia.

Kaikkien aikojen turkulaisveljekset ovat tallanneet oman polkunsa suomalaisen iskelmämusiikin historiaan. Matin ja Tepon ensilevy Jos olet onnellinen ilmestyi vuonna 1969. Heidän pitkän uransa salaisuus on musiikillinen lahjakkuus, sitkeys ja usko omaan tekemiseen. Veljeksillä vain ”Vauhti kiihtyy” ja uutta musiikkia tuotetaan edelleen. Matti ja Teppo julkaisivat kesällä uuden albuminsa Ollaan kuin ennen. Ikinuoret veljekset osaavat ottaa edelleenkin lavat haltuunsa, vaikka keikkatahti onkin hieman rauhoittunut.

Kristiina Turtonen on pitänyt lukuisia yksityis- ja yhteisnäyttelyitä sekä toiminut eri projekteissa ja kuvittanut monia kirjoja. Lisäksi hän on pitänyt yhteisötaidetapahtumia ja taideprojekteja hoitokodeissa, kouluissa, eri seurakunnissa ja senioriryhmissä. Turtonen on ollut mukana Naantalin Pelastakaa Lapset ry:n toiminnassa ja hallituksessa sekä vuosien ajan edistänyt Turun Zonta-naisissa naisten ja tyttöjen hyvinvoinnin mahdollisuuksia.

Turtosen inspiroiva ja valoisa, ympäri vuoden avoinna oleva Ateljee-Galleria sijaitsee Naantalin Vanhassakaupungissa. Hän tekee taidetta monella eri tekniikalla. Teokset voivat olla kuvanveistoksellisia teoksia, installaatioita, maalauksia tai piirustuksia. Lyijykynäteokset ovat kuitenkin hänen suuri rakkautensa ja intohimonsa. Suuret, yksityiskohtaiset ja pikkutarkat lyijykynäteokset kirjahyllyineen ovatkin hänen tunnettua taidettaan. Turtonen toivoo, että katsojat kohtaavat hänen teoksissaan arjen kauneuden, tunnelman, värit sekä hetkeen ja tunteeseen samaistumisen. Hän haluaa tuoda iloa ja onnea arkeen.

Rymättylässä asuva 22-vuotias Emma Lähteenmäki opiskelee maisterin tutkintoa, pääaineenaan Itä-Aasian tutkimus. Hän on kiinnostunut eri kielistä ja kulttuureista ja saanut koulussa tutustua ihmisiin eri puolilta maailmaa. Hän kertoo saaneensa huomata yhä uudelleen, että kulttuurieroistamme huolimatta me ihmiset olemme lopulta hyvin samanlaisia keskenämme. Jokainen arvostaa kulttuurien välisiä kohtaamisia ja vuoropuhelua, jotka auttavat meitä ymmärtämään toisiamme paremmin ja oppimaan toinen toisiltamme. Lähteenmäki uskoo, että avoin ja hyväksyvä asenne ovat tärkeitä nykymaailmassa, jossa olemme yhä enemmän tekemisissä ihmisten kanssa, jotka näyttävät erilaisilta kuin me ja puhuvatkin eri kielillä. Lähteenmäki toimii myös Turun yliopistossa kansainvälisten opiskelijoiden tuutorina.

Sami Helenius on paitsi tanssija myös tanssinopettaja, koreografi ja ammattivalmentaja. Hänellä on sekä kotimainen että kansainvälinen tanssinopettajatutkinto ja lisäksi ammattivalmentajan tutkinto. Helenius on tanssinut yhdessä vaimonsa Jutta Heleniuksen kanssa 14 vuotta, joista kymmenen vuotta ammattilaisina. Ammattilaisurallaan pari voitti SM-kultaa kahdesti, ja hyviä sijoituksia on tullut niin EM- kuin MM-kilpailuissakin. Nyt ammattilaisura on jäänyt ja Heleniukset toimivat tanssinopettajina omassa yrityksessään ja esiintyvät edelleen aktiivisesti.

Helenius on toiminut myös monena vuonna tähtiopettajana Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa. Vuonna 2020 hän voitti ohjelman tanssiparinsa Virpi Sarasvuon kanssa. Helenius elää tanssista ja tanssille ja haluaa saada ihmiset innostumaan ja nauttimaan siitä. Tanssi ja huumori ovat elämän suola.

Kaarinasta kotoisin oleva, vuonna 1997 syntynyt Benjamin Peltonen on laulaja ja tanssija, joka tuli alkuaan tunnetuksi kuvien jakopalvelu Instagramista, jossa hänen vuonna 2012 avaamallaan profiililla on edelleen yli 300 000 seuraajaa. Peltonen on monelle ihailtu roolimalli ja vaikuttaja. Faneja hänellä on ympäri maailmaa.

Peltonen on haaveillut pienestä asti laulajan urasta. Avaamalleen Instagram-tilille hän teki videoita, joissa soitti kitaraa ja rallatteli. Pian tämän jälkeen hän alkoikin saada yhteydenottoja eri levy-yhtiöiltä ja keväällä 2014 hän solmi levytyssopimuksen. Ensimmäisen singlensä Peltonen julkaisi syyskuussa 2014 ja esikoisalbumi ilmestyi huhtikuussa 2016. Elokuussa 2018 hän julkaisi ensimmäiset suomenkieliset singlensä, jotka striimasivat platinaa.

Nykyään Peltonen tunnetaan menestyneenä laulajana ja lauluntekijänä, joka kirjoittaa musiikkinsa itse ja iloitsee aidosti onnistumisistaan. Hän on myös tuttu kasvo monista TV-ohjelmista. Tämän syksyn Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa Peltonen on osoittanut ilmiömäiset tanssijan lahjansa. TTK-tuomaristo on myös maininnut Peltosen olleen yksi koko tanssijajoukon positiivisimmista.

Sipi Lähteenmäen vapaa-ajan harrastuksiin kuuluu vanhojen rakennusten kunnostaminen. Hänellä on pihapiirissään muun muassa aitta, makasiini, navetta ja tuulimylly vuodelta 1759. Lapsuudenkoti toimiikin kotimuseona. Pihatöinä Lähteenmäellä on monipuolinen puutarha aina viiniköynnöksiä myöten. Viime vuosina hänen aikansa on kulunut vanhan savusaunan kunnostamiseen ja lämmittämiseen. Lähteenmäki on kaikkien kaveri, joka jaksaa pitää yllä positiivista henkeä ympärillään.

Vuoden positiivisin naantalilainen nuori Emma Lähteenmäki luonnehtii vuoden positiivisimpana raisiolaisena palkittua isäänsä seuraavasti:

– Näin meidän kesken, isä ei ehkä aina itse mielellään sanoita omaa osaamista tai kiinnostuksen kohteitaan, mutta hän on tavattoman kiinnostunut maailmasta ja sen erilaisista ilmiöistä: hän katsoo uutiset monta kertaa päivässä, lukee lehtiä ja kuuntelee radiota aktiivisesti. Toisaalta isä on vähän kuin ikuinen Peter Pan: hän rakastaa käydä Disneylandissa ja nauttii ylipäänsä hyvästä viihteestä, oli se sitten Elton Johnin konsertti tai ilotulitusshow. Hän ostaa kotiin kaikenlaisia hassuja vempeleitä kuten saippuakuplakoneita, diskopalloja ja värikkäitä led-valoja. Minulle isän positiivisuus näkyy juuri tällaisissa hetkissä, lapsenomaisena innostuksena maailmaa kohtaan ja kykynä nauttia iloisista asioista ystävien ja perheen seurassa.

Kaija Honka on tehnyt pitkän työuransa kansainvälisen kaupan saralla, mikä johti lopulta siihen, että Hongan 40-vuotinen elämäntehtävä oli pk-yritysten kansainvälistymispalveluissa Ulkomaankauppaliitossa sekä lopuksi ELY-keskuksessa.

Raisiolaiseksi Honka on tullut 51 vuodessa. Hänen kotiutumistaan on edistänyt toiminta erilaisissa yhdistyksissä sekä kuntapolitiikassa. Erityisen mieluisaa on ollut toimia omassa Lions Clubin vuotuisessa Joulupuu-hyväntekeväisyyskeräyksessä, kansainvälisessä nuorisovaihdossa ja alueen lotille ja pikkulotille järjestettävissä hyvän mielen tilaisuuksissa. Hääräämistä riittää muutamassa muussakin mukavassa yhdistyksessä, sokerina pohjalla Happy Ladies Club – ihan vain yhteiseksi iloksi. Perhe paljastaa, että vielä eläkeläisenäkin erilaisten tapahtumien järjestelyissä mukana olo pitää Hongan kiireisenä. Hongan motto: Joka asiassa on hyvä puoli.

Sotaa kotimaastaan Ukrainasta Suomeen huhtikuussa paenneen nuoren Ruslana Verzhanskan elämä muuttui kertaheitolla. Ylempi korkeakoulututkinto ja toimistotyö vaihtuivat siivoamistyöhön ja auto lainapolkupyörään. Sopeutuminen uuteen maahan on vaatinut sisua, sitkeyttä, lannistumattomuutta ja joustavuutta, ominaisuuksia, joita Verzhanskasta löytyy ihailtavan paljon. Aamuisin hän suuntaa kello 5 koulusiivoukseen, kello 9 päiväksi kylpylään siivoamaan ja työskentelee viikonloppuisin matkailuyrityksen siistijänä. Iltaisin hän opiskelee suomen ja englannin kieltä.

Onnen ja turvan tunnetta on varjostanut vanhempien ja isovanhempien jääminen kotimaahan. Pelkoa on herättänyt myös rintamalla jo seitsemän kuukautta viettänyt veli Roman. Huolesta ja epävarmuudesta huolimatta Verzhanska on rakentanut itselleen hyvän elämän Suomessa. Hän tulee toimeen työstään ansaitsemallaan palkalla, hänellä on pieni, mutta kauniisti sisustettu, viihtyisä koti, ja hän pitää hyvää huolta itsestään ja terveydestään. Positiivisuus, ahkeruus ja auttamisen halu paistavat hänen olemuksestaan ja puheestaan. Vastikään hän keräsi suomalaisilta ystäviltään, itsensä lisäksi, rahaa käytetyn pakettiauton hankkimiseksi veljelleen. Autoa käytetään haavoittuneiden sotilaiden turvaan viemisessä.

Kotimaansa tilanteesta huolimatta Verzhanska osaa elää tässä hetkessä ja myös sanoittaa onnellisuutta. Tällä hetkellä onnea tuovat muun muassa kaunis suomalainen luontomme, meri ja turvallisuuden tunne. Kokemuksistaan ja nykytilanteen haasteellisuudesta huolimatta hän jaksaa hymyillä ja osaa löytää elämästään myös positiivisia asioita. Suomalaiset ovat hänen suuri ihanteensa ja voimansa jatkaa täällä oloaan, kunnes hän pääsee jälleen takaisin kotiinsa.

Vuoden positiivisimman valinnan on ideoinut Positiivareiden Juhani Töytäri, jonka toimesta valintoja on tehty jo vuodesta 1993. Valinnan tarkoituksena on muistuttaa, että on aivan yhtä helppoa ajatella positiivisesti kuin negatiivisestikin, ja että jokaisen henkilökohtaisen elämänlaadun kannalta tuo oma valinta on kaikkein ratkaisevin. Vuoden positiivisimmaksi suomalaiseksi 2022 on valittu näyttelijä Christoffer Sandberg.

Turun seudun valitsijaraatiin on kuulunut aiempina vuosina seudulla positiivisimpina palkittuja henkilöitä. Raadin puheenjohtajana on kirjailija ja matkailuyrittäjä Pentti-Oskari Kangas.

Vuoden positiivisimman turkulaisen palkinnon ovat aiemmin saaneet muun muassa taiteilija Michael Monroe (2013), tähtitieteen professori Esko Valtaoja (2014), kirkkoherra Jouni Lehikoinen (2015), työyhteisövalmentaja Anja Hyysalo (2016), baarimestari ja ravintola-alan kouluttaja Tanja Raunio (2017), yrittäjä, kondiittori Mikko Hietala (2018), kirjailija Niina Repo (2019), kalakauppias Johan Hellsten (2020) sekä radiojuontaja, toimittaja Marianne ”Maisku” Holmström (2021).

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Kaavoituksen uskottavuus koetuksella

Pukkilan massalaitoksen suojelumerkintä poistuu. Rakennus aiotaan purkaa.

Pukkilan asemakaava tuli voimaan vuonna 2020. Alueelle on tulossa noin 2 500 asukasta. Vanha kaakelitehdas sai kaavassa suojelumerkinnän. Tehtaan piti jäädä seudun keskuspaikaksi ja muistoksi teollisesta historiasta. Se piti muuttaa yhteisökäyttöön.

Lemmikeille ja omistajille julistetaan joulurauha

Mikaelinkirkolla julistetaan eläimille joulurauha.

Joulun rauha kuuluu myös eläimille. Perinteisiä eläinten joulurauhan julistuksia vietetään taas Turussa Mikaelinkirkolla ja Maarian pappilan pihapiirissä. Kaarinan kirkolla järjestetään lemmikkien hartaus.

Bergqvist: Maatalouden kannattavuutta parannettava

Kansanedustaja Sandra Bergqvist (r.) piti ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuoron, kun eduskunta päivän täysistunnossa käsitteli opposition välikysymystä suomalaisen maatalouden kriisistä ja kotimaisen ruuantuotannon turvaamisesta tulevaisuudessa.

Arkkipiispantalon kokonaisuudesta uusi rakennussuojelupäätös

Arkkipiispan virka-asunnon vanhassa asetussuojelupäätöksessä ei ole ollut varsinaisia suojelumääräyksiä.

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on tehnyt 5. joulukuuta päätöksen arkkipiispantalon rakennussuojeluasiassa, joka otettiin vireille ELY-keskuksen omasta aloitteesta rakennusperinnön suojelusta annetun lain mukaisena asiana 17.12.2014.

Opioidikorvaushoidossa olevien määrä lisääntynyt

Opioidivieroitus- tai korvaushoidossa olevien määrä on kasvanut Suomessa. Vuoden 2019 lopulla hoidossa oli yhteensä 4 779 potilasta, joista valtaosa korvaushoidossa (4 729). Opioidikorvaushoidossa olleiden potilaiden määrä oli 44 prosenttia suurempi kuin vastaavassa selvityksessä vuonna 2015.

Uusi menetelmä korkean riskin sydänpotilaiden tunnistamiseen

Emilia Tuunainen.

FM Emilia Tuunainen kehitti määrityksen, jonka avulla pystytään löytämään suurimmassa riskissä olevat sepelvaltimotautipotilaat. Määrityksellä on myös mahdollista ennustaa tulevien sydäntapahtumien riskiä.

THL siirtyy ajallisen yhteyden seuraamisesta koronan aiheuttamien kuolemien raportointiin

THL:n koronaepidemian seurantaraportit muuttuvat torstaina 8. joulukuuta. Koronavirukseen liittyvän sairaalahoidon tietojen keräystapa muuttuu aiempaa yhtenäisemmäksi koko maassa. Tapauksia aletaan raportoida yhdessä muiden hengitystieinfektioiden aiheuttamien sairaalahoitoa vaativien tapausten kanssa.

Sähkökatkot maksimissaan kahden tunnin mittaisia, katkojen väliin pyritään jättämään noin kuuden tunnin tauko

Kuluttajiin kohdistuvat sähkökatkot ovat viimeisimpiä toimenpiteitä, joita sähköpulassa tehdään.

Turku Energia Sähköverkot Oy on varautunut sähköpulaan ja kierrätettäviin katkoihin omalla verkkoalueellaan. Turku Energia Sähköverkot Oy vastaa sähkön jakelusta Turun kaupungin alueella pois lukien Paattisten alue. Yhtiö on valmistautunut kierrättämään sähkökatkoja etukäteen määritellyn irtikytkentäsuunnitelman mukaisesti siten, että kriittiset kohteet on rajattu katkojen ulkopuolelle. Käytännössä kierrätettävät katkot koskevat koko kaupunkia, mutta osaa kaupunginosista ja niiden alueista kerrallaan.

Poliisi teki pikkujoululiikenteessä 53 000 puhalluskoetta, huumetapausten osuus nousussa

Poliisi valvoi rattijuopumusta pikkujoulujen painopisteaikoina ja seuraavina aamupäivinä kolmena viikonloppuna 18.11.–4.12. Koko maassa tehtiin yhteensä lähes 53 000 puhalluskoetta, mikä on moninkertainen määrä verrattuna aiempiin vuosiin, jolloin puhalluskokeiden tekotapaa ja myös määrää rajattiin koronan vuoksi.

K-Citymarket-ketjun Vuoden markkinoija 2022 -palkinto Turun Länsikeskukselle

K-Citymarket Länsikeskuksen kauppias Juha Jylli.

Turun K-Citymarket Länsikeskus on palkittu K-Citymarketin vuoden 2022 parhaana markkinoijana. Erityiskiitosta kauppa saa monikanavaisesta markkinoinnistaan, jossa eri kanavat ja yleisöt on huomioitu monipuolisesti.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen talousarvio aluevaltuustoon 98,6 miljoonaa euroa alijäämäisenä

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen aluehallitus esittää aluevaltuustolle hyväksyttäväksi hyvinvointialueen vuoden 2023 talousarvion ja taloussuunnitelman vuosille 2023–25. Valtion rahoituksen suuruus talousarviossa on 1 931,7 miljoonaa euroa. Talousarvion vuosikate on 50,4 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Lil Nas X ja Skrillex kiinnitetty Ruisrockiin

Behm tulee Ruisrockiin.

Lil Nas X ja Skrillex on kiinnitetty ensi kesän Ruisrockiin. Muita kansainvälisiä lisäyksiä festivaalille ovat PinkPantheress, Denzel Curry ja Yung Lean . Myös kotimainen musiikki on laajasti edustettuna Gettomasan , Haloo Helsingin! ja Jami Faltinin kaltaisin nimin.

Lähisuhdeväkivallasta kysyminen otettu rutiiniksi Raisiossa ja Ruskolla

Raisiossa ja Ruskolla on kiinnitetty huomiota lähisuhdeväkivallan ehkäisyyn. Kaupungin työntekijöitä koulutetaan lähisuhdeväkivallan havaitsemiseen ja puheeksi ottamiseen.

Valon polku veti jokirannan täyteen kävijöitä – osa teoksista jatkaa Nuutinpäivään, kausivalot helmikuun loppuun

Love Boat jatkaa Förillä 13. tammikuuta asti.

Valon polku -valotapahtuma lunasti lupauksensa ja toi valoa paitsi kaupunkiin myös ihmisten mieliin. Tapahtuma keräsi runsaasti positiivista palautetta sekä kävijöiltä että tapahtuman taiteilijoilta.

Haagasta läheltä Aurajokea löytyi uusi pronssikautinen hiidenkiuas

Turun Haagasta löytynyt pronssikautinen hautaröykkiö oli löydettäessä tiheän kasvillisuuden peittämä. Muinaisjäännös ajoittuu pronssikaudelle 1500-500 eKr.

Turun Haagasta läheltä Aurajokea on löytynyt uusi, aiemmin tuntematon hautaröykkiö eli hiidenkiuas. Turun yliopiston arkeologian oppiaineen tutkimusten perusteella hauta ajoittuu pronssikaudelle noin 1500–500 eaa.

Jalkakäytävien liukkautta voidaan ennustaa

Sade ja nollan ympärillä sahaavat lämpötilat lisäävät liukastumisriskiä. Tämä selviää Ilmatieteen laitoksen tutkija Marjo Hipin väitöskirjatyöstä, jossa hän selvitti sään vaikutusta jalankulkijoiden liukastumisriskiin. Jalkakäytävien liukkautta voidaan ennustaa Ilmatieteen laitoksella kehitetyllä mallilla.

Katukaivoihin päätyvästä roskasta suurin osa muovia PSS ry:n kartoituksessa

Lähes 80 prosenttia löytyneestä roskasta oli muovia.

Pidä Saaristo Siistinä ry kartoitti kesällä kaupunkien katukaivoista löytyviä roskia Helsingissä, Lahdessa ja Turussa. Kunkin kaupungin muutamaan katukaivoon asennettiin kahden kuukauden ajaksi suodattimet. Kaiken kaikkiaan makroroskaksi lukeutuvia roskia kertyi suodattimiin yhteensä 680. Lähes 80 prosenttia löytyneestä roskasta oli muovia.

Koroilta välttyy, kun verojaan täydentää tammikuun aikana

Viime vuonna ennätyksellisen moni maksoi jäännösveroja eli mätkyjä, vaikka niiltä olisi voinut välttyä maksamalla lisäennakkoa. Kun verojaan täydentää tammikuun loppuun mennessä, niistä ei tarvitse maksaa korkoa. Lisäennakkoa kannattaa hyödyntää, jos on esimerkiksi saanut voittoja osakkeiden tai virtuaalivaluuttojen myynnistä.

Urheilu

TPS:n Lassi Lehtinen EHT-joukkueen maalille

Lassi Lehtinen.

Jääkiekon A-maajoukkueen kausi jatkuu ensimmäistä kertaa pelattavalla Sveitsin EHT-turnauksella, jonka Suomi aloittaa kotijäältä. Helsingin jäähallissa torstaina 15. joulukuuta pelattavaan otteluun saapuu vastustajaksi Tshekki. Ensi viikolla kotimaassa pääsee katsomaan myös MM-kisoihin valmistautuvien Tyttöleijonien otteita Vierumäellä, alle 16-vuotiaat pojat ottavat mittaa Ruotsista Oulun seudulla pelattavissa otteluissa.

TPS:llä täydellinen viikko F-liigassa

TPS jyrää sekä miesten että naisten F-liigassa.

TPS repäisi F-liigan kärjessä jo kahdeksan pisteen kaulan seuraaviin, kun se huipensi kolmen voiton viikkonsa kaatamalla kotona Kupittaalla OLS:n 4–1.

Eveliina Lehtiselle thainyrkkeilyn PM-kultaa

Turku Muay Thain Eveliina Lehtinen on voittanut alle 17-vuotiaiden PM-mestaruuden alle 57 kilon sarjassa. Lehtinen voitti finaalissa Ruotsin mestari Mitra Wetzelmayrin puhtaasti 3–0. Mestaruuden arvoa lisää se, että Lehtinen täytti vastikään vasta 15 vuotta. TMT:n salille tuli kisoissa myös PM-kulta, kun Ommi Mingsupphakun voitti 63,5-kiloisissa Ruotsin Linda Östergrenin kaikin tuomariäänin.

Suomen taekwondokärki mittelee mestaruuksista Kupittaalla

Ida Tammila on päässyt harjoittelemaan potkutekniikkaansa muutaman viikon Budokwai Taekwondon uudessa salissa Turun Pitkämäessä.

Joulukuun ensimmäisenä lauantaina Turussa Kupittaan urheiluhallissa käytäviin taekwondon SM-kisoihin on saapumassa käytännössä koko kotimaan kärki. Ottelupuolella kisoihin on tulossa koko MM-kisoihin osallistunut viiden hengen ryhmä Budokwai Taekwondoa edustavien Ida Tammilan , Pariisin olympialaisiin tähtäävän Niko Saarisen ja Jenna Ylösen johdolla.

Mikael Almén Interin takalinjoille

FC Interin tuorein pelaajahankinta on Mikael Almén . 22-vuotiaan puolustajan sopimus kattaa turkulaisseurassa kaudet 2023 ja 2024. Vasenjalkainen nuorukainen siirtyy Interiin vapaalla siirrolla, kun hänen sopimuksensa päättyi Ilveksen kanssa viime kauteen.

Puukkokatsomo: FBC Turun kovat oppirahat

Tuskin kukaan odotti FBC Turulta miesten F-liigassa marssia voitosta voittoon, mutta sarjanousijalle kauden alku on ollut matalista odotuksista huolimatta tuskainen.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.