Turun Tislaamon Kaiho-vodka palkittiin jälleen
Turun Tislaamon Kaiho-vodka on palkittu jälleen kansainvälisessä kilpailussa. Tällä kertaa kilpailuna oli Craft Spirits Berlin, jossa Turun Tislaamon molemmat juomat saivat korkeimmat pisteet omassa luokassaan ja Kaiho Gold palkittiin Best in Class -tunnustuksella eli se oli kilpailun paras vodka.
Turun Tislaamon juomat on aiemmin palkittu kultamitalilla Lontoossa Craft Spirits Awards -kisassa sekä tuplakullalla Luxemburgissa Europe Trophy International Wine and Spirits -kilpailussa.
Kaiho tehdään käsityönä varsinaissuomalaisista raaka-aineista Raisiossa. Syysvehnä tulee Hannulan tilalta noin 30 kilometrin päästä tislaamolta ja laimentamiseen käytettävä lähdevesi Jakkulan lähteestä Somerolta. Vodka tehdään vehnän rouhinnasta pullotukseen asti itse. Valmista pirtua ei osteta ulkomailta, vaan se tislataan itse.
– Halusimme kehittää vodkan jossa aromit ja alkoholi ovat hyvässä tasapainossa. Tämä on mahdollista, kun koko tuotantoprosessi pellolta pulloon on itsellämme hallussa. Craft Spirit Berlin -kisassa molemmat tuotteet saivat täydet pisteet sekä tuoksun että maun tasapainossa alkoholin suhteen. Kisaan osallistui toistakymmentä vodkaa ja se kertoo hyvän vodkan noususta kärkkymään ginien asemaa, arvioi toimitusjohtaja Tapio Järvenpää.
Aamuset-kaupunkimedia (AKM)